Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני רוצה לחדד משהו - אם הייתי צריך שמן בגרמניה נניח, יש מצב שהייתי קונה את הLM. בארץ לא אקנה אותו בחיים.

סבבה, אפשר להבין למה?

בגלל זיופים שאף אחד לא מצליח לאשש את קיומם או להביא בדל ידיעה מאיזה עיתון או מהרשת שאי פעם נצפה פה ולו גלון אחד בודד של ליקוי מולי מזויף?

היבואן לא הוציא איזה דף שיש עליו תמונה של שני הגלונים ואיך מבדילים בניהם?

רובכם בשרשור הזה פה זה החומר האנושי שמחריב מותגים על בסיס אגדות אורבניות.

נו, אולי גם תכתבו שאתם לא אוכלים גלידה במקדונלד כי היא עשויה משומן חזיר?

על שמועה טפשית שהתחילו להפיץ סתם כי זה מה שהם שמעו....כמובן ממישהוא אחר ששמע, כמובן, ממישהוא אחר ששמע.

מישהוא יכול להעלות תמונה אחת שנדע איך נראה שמן מזויף?

שנדע שבכלל קיים כזה דבר או שהרגע המצאתם את זה כי פעם עבדתם אצל היבואן והוא לא היה נחמד אליכם או שסבתא שלכם היא היבואן של MOBIL.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש חברת הסעות בצפון עם 4 טרנספורטרים,

העובדים על LM שרובם עברו את 800 אלף ק״מ,

ללא החלפת מנוע.

כמעט על כל חברת שמן תמצאו משהו רע באינרנט.

פורסם

בגלל כל הצחנה שעולה מהיבואן הזה, וממש אין לי שום קשר לשום יבואן או אינטרסנט כלשהו.

נא לקרוא כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=197055

וכאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=209234

סיכום הדברים איך שאני רואה אותם:

1. היבואן שיווק את השמן LM במיכל הזהוב בטענה שמדובר בשמן חצי סינטטי, בעוד שבפועל היה מינראלי. היה עניין של הדבקת תוויות מטעות, שאני גם נפלתי בו כשעדיין לא הבנתי הרבה. מכאן אולי נובע עניין זיוף התוויות שדובר עליו.

2. בלי לחזור יותר מדי על דברים שכבר נאמרו, "פרסטון ו"אמריקן איגל" שמנים עלומים. פרסטון לא מייצרת שמנים בכלל, אמריקן איגל סוג של חברה כביכול אמריקאית ובעצם מוצר מדבקה. ע"ע קישור ראשון, במיוחד התגובה של ארנון.

3. שלושת השמנים הספציפיים הנ"ל נכשלו בבדיקה המדוברת של כלכליסט, ע"ע קישור שני.

לכן, אין סיבה לקנות LM ובטח שלא פרסטון/אמריקן איגל. יש מספיק שמנים מוכרים וטובים שלא באים עם כל הסירחון הזה, באותו מחיר או פחות.

אז שוב אני חוזר, יכול להיות שהשמן LM סגול הוא מעולה, ואני גם לא רואה סיבה להטיל דופי בחברה בגלל שהיא לא רשומה בAPI כי היא לא היחידה, אך בגלל ההתנהלות הלקויה של היבואן - אני לא קונה שמנים שלו.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

1. היבואן שיווק את השמן LM במיכל הזהוב בטענה שמדובר בשמן חצי סינטטי, בעוד שבפועל היה מינראלי. היה עניין של הדבקת תוויות מטעות, שאני גם נפלתי בו כשעדיין לא הבנתי הרבה. מכאן אולי נובע עניין זיוף התוויות שדובר עליו.

אתה יכול להראות לי איפה ראית/ למדת את העובדות האלה?

2. בלי לחזור יותר מדי על דברים שכבר נאמרו, "פרסטון ו"אמריקן איגל" שמנים עלומים. פרסטון לא מייצרת שמנים בכלל, אמריקן איגל סוג של חברה כביכול אמריקאית ובעצם מוצר מדבקה. ע"ע קישור ראשון, במיוחד התגובה של ארנון.

אני כלל לא דיברתי על פרסטון ועל אמריקן איגל.

3. שלושת השמנים הספציפיים הנ"ל נכשלו בבדיקה המדוברת של כלכליסט, ע"ע קישור שני.

מהקישור הבנתי ש LM וגם פרסטון נשלחו שנית ע"י העיתון לבדיקה ויצא תקינים לחלוטין !

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

החברה מצהירה שהשמנים שלה מתאימים ועומדים במפרטי API אבל פשוט היא לא שלחה את השמנים שהיא מייצרת לבדיקה אצל API.
נשמע כמו תירוץ של תלמיד בית-ספר ששכח להכין שיעורי בית.

מה שאני מבין מדברייך שחברה שמגלגלת מחזור מכירות של 600 מיליון דולר עובדת על כולם בעיניים כול הזמן.
לא חסר דוגמאות לחברות שמגלגלות הרבה יותר כסף מלעבוד על כולם בעיניים.

למה משמיצים כאן חברה בינלאומית המוכרת בכל העולם כי היבואן אולי חרא?
מה אתה מבלבל בין בשר וחלב? מדובר על חברה גרמנית שתפסה חזק בארץ הקודש עם סיפורי אלף לילה ולילה.

השמן שלהם מצויין ומומלץ בכל מקום. כולם חכמים בארץ הקודש וכל מוסכניק הוא מינימום מדען בנאס"א.
הא שכחתי שיש לך מעבדת שמנים בבית עם צי של מהנדסי שמן ובטח באת לספר לנו את התוצאות.

אל תוציאו שם רע למוצר מעולה בכל העולם רק ביגלל היבואן או המוסכניק ואז תידחפו למנוע שמן כחול לבן הזול ביותר שיש במוסך
כל הרכבים שמטופלים במוסכי היבואן בארץ מקבלים שמן ישראלי בטעם חומוס ואני עדיין לא רואה מנועים נשרפים בזה אחר זה. אז מי שמוציא שם רע זה כנראה אתה.

חו"ח, הם לא טוענים את זה, הם טוענים שהיצרן הגרמני הוא רמאי ושרלטן
חבל שאתה מוציא דברים מהקשרם, אני התחלתי בכך שהיבואן בארץ מסריח כולו ובנוסף השמן המדובר גם כשהוא מקורי לא בדיוק עובר את הנהלים הדרושים לשיווק שמן (בדיוק כמו כל חברת שמן ישראלית שכולם אוהבים להשמיץ).

בקיצור חבורה של צבועים, אוהבים לרדת על שמנים תוצרת הארץ בכל נושא אפשרי, אך שמראים להם שגם שמן תוצרת גרמניה עושה את אותם תרגילים מסריחים של: "יש תקנים רק לא עברנו את המבחן" הם פתאום קופצים להגן עליו שמא נכפיש את שמו הטהור בגלל שמועה אורבנית (נשמע דומה כמו המתקפה על שמני הארץ נכון?). אמרתי ואני אחזור על זה שוב, זו מדינה חופשית השתמשו באיזה שמן שנראה לכם מתאים אך אל תתקפו עובדות בשטח כי אתם נשמעים כאילו לסבתא שלכם יש מניות אצל ליקווי מולי.

פורסם

תשמ'ע, אם אני הייתי אחראי פורום מזמן הייתי מוחק אשכול כזה מהפורום בגלל תגובות כמו שלך ושל רבים אחרים שלא מוסיפים שום מידע טכני אמיתי אלא משחקי מילים ותו לו.

מכונאי X טוען שהמנוע הלך בגלל שהשמן מזוייף...

הייצרן VAG בודק באופן שוטף את השמנים המתאימים לרכבי קונצרן VAG בבדיקות מעבדה והוא מצא לנכון להוסיף חלק משמני LM לשמנים מאושרים לשימוש.

ראה קובץ מצורף.

גם הייצרן VAG עובד על כולם ?

3.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם
גם הייצרן VAG עובד על כולם ?
כבר דנו בזה בעבר וגם אז אמרתי: "לא כולם משתמשים ברכב גרמני ולכן מבחן זה תקף אך ורק לרכבים תוצרת פולקסוואגן ואחיותיה"

רוב הרכבים הנעים על כבישי ארצנו אינם תוצרת גרמניה, בעיקר תוצרת יפן וקוריאה אשר דורשים עמידה בתקני API.

עריכה: מעיון קצר במסמך שצירפת ניתן להסיק שרק מספר מצומצם של מוצרים תחת ליקווי מולי מאושרים אך מה עם כל השאר?

פורסם
SP33DS73R כתב:

אתה יכול להראות לי איפה ראית/ למדת את העובדות האלה?

ראיתי במו עיניי בסניף אוטו דיפו, וגם קניתי לצערי. בזמנו אותו שמן סווג באתר של LM כמינרלי ושווק כחצי סינטטי. כיום הוא כבר לא מופיע באתר.

אני כלל לא דיברתי על פרסטון ועל אמריקן איגל.

אני כן דיברתי עליהם, מבחינתי דין LM כדין אמריקן איגל ופרסטון כל עוד הוא מיובא ומשווק ע"י אותו יבואן, בגלל התרגילים המסריחים.

3

מהקישור הבנתי ש LM וגם פרסטון נשלחו שנית ע"י העיתון לבדיקה ויצא תקינים לחלוטין !

כן, תחת לחץ. השמן יצא תקין בבדיקה אחת ולא תקין בבדיקה אחרת, אולי אני גם אממן איזה בדיקה ואמכור בפורום שמן זית סינטטי מלא.

אתה יודע מה אני אפילו אזרום איתך, נגיד והשמן טוב, למה להסתיר מהצרכן את העובדה שחברת אמריקן איגל שייכת לפרומט? ושלפרסטון אין שום קשר לשמנים? ההסתתרות הזו מאחורי מותגים מומצאים ועלק "אמריקאיים" פשוט מגעילה.

לא מבין איך אפשר לסמוך על המוצרים האלה.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם
כבר דנו בזה בעבר וגם אז אמרתי: "לא כולם משתמשים ברכב גרמני ולכן מבחן זה תקף אך ורק לרכבים תוצרת פולקסוואגן ואחיותיה"

רוב הרכבים הנעים על כבישי ארצנו אינם תוצרת גרמניה, בעיקר תוצרת יפן וקוריאה אשר דורשים עמידה בתקני API.

עריכה: מעיון קצר במסמך שצירפת ניתן להסיק שרק מספר מצומצם של מוצרים תחת ליקווי מולי מאושרים אך מה עם כל השאר?

עד כמה שידוע לי תקני קונצרן VAG בנושא השמנים הם הרבה יותר מחמירים מתקני API או

ILSAC בכול מה שקשור לאיכות השמן וזיהום אוויר במיוחד.

הרשימה שצירפתי נכונה לשנת 2009/2010 והיא חלקית בלבד (גזרתי מספר עמודים מהקובץ ששוקל כמה מגה).

איזה כייף לי :)

פורסם

לא חסר דוגמאות לחברות שמגלגלות הרבה יותר כסף מלעבוד על כולם בעיניים.

מה אתה מבלבל בין בשר וחלב? מדובר על חברה גרמנית שתפסה חזק בארץ הקודש עם סיפורי אלף לילה ולילה.

הא שכחתי שיש לך מעבדת שמנים בבית עם צי של מהנדסי שמן ובטח באת לספר לנו את התוצאות.

כל הרכבים שמטופלים במוסכי היבואן בארץ מקבלים שמן ישראלי בטעם חומוס ואני עדיין לא רואה מנועים נשרפים בזה אחר זה. אז מי שמוציא שם רע זה כנראה אתה.

חבל שאתה מוציא דברים מהקשרם, אני התחלתי בכך שהיבואן בארץ מסריח כולו ובנוסף השמן המדובר גם כשהוא מקורי לא בדיוק עובר את הנהלים הדרושים לשיווק שמן (בדיוק כמו כל חברת שמן ישראלית שכולם אוהבים להשמיץ).

בקיצור חבורה של צבועים, אוהבים לרדת על שמנים תוצרת הארץ בכל נושא אפשרי, אך שמראים להם שגם שמן תוצרת גרמניה עושה את אותם תרגילים מסריחים של: "יש תקנים רק לא עברנו את המבחן" הם פתאום קופצים להגן עליו שמא נכפיש את שמו הטהור בגלל שמועה אורבנית (נשמע דומה כמו המתקפה על שמני הארץ נכון?). אמרתי ואני אחזור על זה שוב, זו מדינה חופשית השתמשו באיזה שמן שנראה לכם מתאים אך אל תתקפו עובדות בשטח כי אתם נשמעים כאילו לסבתא שלכם יש מניות אצל ליקווי מולי.

לי אולי אין מעבדה לשמן בבית , אך אם תשכיל לעשות וליבדוק מידע על השמן בקישור שנתתי תימצא מידע רב ותבין ששם לא מפיצים שמעות ללא בסיס אלא שולחים אתהשמנים לבדיקות מעבדה לפניה השימוש ואחרי ושמני ליקוי מולי סינטטי מלא נימצאו מצויינים וכולם ממליצים. ואני גם מדבר מנסיון שאחרי שימוש בשמן ההבדל היה משמעותי לטובה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
שולחים אתהשמנים לבדיקות מעבדה לפניה השימוש ואחרי ושמני ליקוי מולי סינטטי מלא נימצאו מצויינים וכולם ממליצים.
ידידי היקר, אתה לא יודע כמה אני מכיר מקרוב את בדיקות השמנים הללו. מדובר על בדיקה שבעיקרה לקבל תמונת מצב לגבי המנוע/מערכת התמסורת וכן אפשרי גם לקבל מעט מידע לגבי השמן שרץ בה, זה על מנת להבין איך המערכת מתפקדת עם אותו השמן ועד כמה השמן (כמוצר) מתאים לאותה מערכת בהתאם לאופי העובדה וזמן השימוש של המערכת. לכן, אם ניקח את אותו מוצר ונבצע בדיקה בעשרות מנועים שונים נקבל תוצאות שונות וזה בניגוד למבחני תקינה.

מבחן תקינה מרכזי כדוגמת API האמריקני הוא גוף שנוצר על מנת לדחוף את חברות השמנים כמה שיותר קדימה במגוון פרמטרים ועקב סמכותו הוא גם משתלב עם יצרניות הרכב כדי ליצור רף אחיד לשמנים אשר יתאימו למערכות הקיימות בשוק. כדי שמוצר המגודר שמן מנוע יקבל את התקן האחרון האמריקאי לשמנים (SN למנועי בנזין) על החברה לשלוח את אותו מוצר למעבדות API בצירוף סכום כסף לא מבוטל כדי לממן את המבחן ההכרחי. את השמן מוזגים לתוך מנוע "חדש" אשר נשלט על ידי תוכנה ממוחשבת המריצה מספר רב של תסריטים מוגדרים מראש. בסיום המבחן מפרקים את המנוע לגורמים כדי לבחון את תפקוד השמן, השמן נשלח לבדיקות מעבדה והמנוע נוטר קבוע במשך כל הרצת המבחן. במידה והשמן עמד לפי הציון בכל הדרישות רק אז המוצר מקבל את התקן המתאים. לכן מוצר שלא עבר בדרך המקובלת לקבלת תקן לפחות מבחינתי מוטל בספק ולא משנה אם זה "של" הסינית, "ליקווי מולי" הגרמנית או "פז" ישראל.

ואני גם מדבר מנסיון שאחרי שימוש בשמן ההבדל היה משמעותי לטובה.
לתופעה הזאת קוראים "פסיכולוגיה שיווקית". אם היית אומר לי שיש לך שעוני לחץ וטמפ' שמן ואחרי שעברת לליקווי מולי אז הנתונים שקיבלת היו טובים יותר אז עוד הייתי מאמין, סתם כך להגיד שיש לך תחושה, זה לא אמין.

עד כמה שידוע לי תקני קונצרן VAG בנושא השמנים הם הרבה יותר מחמירים מתקני API או

ILSAC בכול מה שקשור לאיכות השמן וזיהום אוויר במיוחד.

אני הבנתי שכל ארגון מתמקד בפרטים אחרים, אם אתה אומר זיהום אוויר אז כנראה זה ההבדל בין המבחנים.
פורסם
ידידי היקר, אתה לא יודע כמה אני מכיר מקרוב את בדיקות השמנים הללו. מדובר על בדיקה שבעיקרה לקבל תמונת מצב לגבי המנוע/מערכת התמסורת וכן אפשרי גם לקבל מעט מידע לגבי השמן שרץ בה, זה על מנת להבין איך המערכת מתפקדת עם אותו השמן ועד כמה השמן (כמוצר) מתאים לאותה מערכת בהתאם לאופי העובדה וזמן השימוש של המערכת. לכן, אם ניקח את אותו מוצר ונבצע בדיקה בעשרות מנועים שונים נקבל תוצאות שונות וזה בניגוד למבחני תקינה.

מבחן תקינה מרכזי כדוגמת API האמריקני הוא גוף שנוצר על מנת לדחוף את חברות השמנים כמה שיותר קדימה במגוון פרמטרים ועקב סמכותו הוא גם משתלב עם יצרניות הרכב כדי ליצור רף אחיד לשמנים אשר יתאימו למערכות הקיימות בשוק. כדי שמוצר המגודר שמן מנוע יקבל את התקן האחרון האמריקאי לשמנים (SN למנועי בנזין) על החברה לשלוח את אותו מוצר למעבדות API בצירוף סכום כסף לא מבוטל כדי לממן את המבחן ההכרחי. את השמן מוזגים לתוך מנוע "חדש" אשר נשלט על ידי תוכנה ממוחשבת המריצה מספר רב של תסריטים מוגדרים מראש. בסיום המבחן מפרקים את המנוע לגורמים כדי לבחון את תפקוד השמן, השמן נשלח לבדיקות מעבדה והמנוע נוטר קבוע במשך כל הרצת המבחן. במידה והשמן עמד לפי הציון בכל הדרישות רק אז המוצר מקבל את התקן המתאים. לכן מוצר שלא עבר בדרך המקובלת לקבלת תקן לפחות מבחינתי מוטל בספק ולא משנה אם זה "של" הסינית, "ליקווי מולי" הגרמנית או "פז" ישראל.

לתופעה הזאת קוראים "פסיכולוגיה שיווקית". אם היית אומר לי שיש לך שעוני לחץ וטמפ' שמן ואחרי שעברת לליקווי מולי אז הנתונים שקיבלת היו טובים יותר אז עוד הייתי מאמין, סתם כך להגיד שיש לך תחושה, זה לא אמין.

אני הבנתי שכל ארגון מתמקד בפרטים אחרים, אם אתה אומר זיהום אוויר אז כנראה זה ההבדל בין המבחנים.

אתה מוזמן ליקרוא את האשכול שלי בנושא, ממש לא היה פסיכולוגי וההבדל היה מורגש מבחינת רעש בהתנעה, וצריכת דלק ועוד.

בקיצור אפשר להסכים שהשמן המדובר אולי לא הטוב ביותר אך הוא מספיק טוב לעמוד בדרישות היצרן ולא אמור ליפגוע ברכב ואין בעיה להישתמש בו, ואם מפחדים מזיופים גשו ליקנות במקום גדול ומסודר ורשת\חנות רצינית ולא בשקל תשעים בחנות חלפים קטנה שהשמן שכב שם כמה שנים טובות והתוויות דהויות!.

חג עצמאות שמח לכולם!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

בטיפול האחרון שמתי שמן מנוע LM Toptec, הסדרה הגבוהה של LM, וזה לאחר קריאה של כמה מבדקים בחו"ל שביצעו לשמן.

השמן הנ"ל מומלץ ע"י VW ועוד יצרניות גדולות.

לא שמתי לב למשהו חריג, סה"כ מרוצה מהשמן. לפי התווית הוא גם מיובא ע"י פרומט.

פורסם

תרגום מאנגלית "עדיף בטוח מאשר להצטער" כאשר ליבואן יש מוניטין בעיתי

ויש מותגים אחרים מקבילים באיכותם.אינני רואה סיבה להמר על בריאות המנוע

(ואינני מתייחס לטיב השמן עצמו כי אין לי יכולת לבדוק אותה בעצמי)

יעשה כל אדם את שיקולו וירכוש את אשר מתאים לו !אני את ההחלטה עשיתי

• תוכן חדש...