Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן חברים לפי האתר הרשמי של ליקווי מולי השמן 5W40 ב"טכנולוגיה סינטטית" הנו מינרלי עם תוספים סינטטים ולא סינטטי מלא כפי שנהוג לחשוב.

הפרטים: http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produktdb.nsf/id/en_3863.html?Opendocument&land=GB

נ.ב

לעיתים נדמה כי חברי הפורום פה מעט מגזימים בדרישותיהם משמן למנוע כאילו היה זה אויר לנשימה.

אני יכול להבין את הדאגה למנוע היקר במכוניתכם, אך קשה לי להאמין שאם תבחרו בשמן של ליקווי מולי חצי סינטטי אל מול סינטטי מלא (מאותה הצמיגות), הדבר עלול להביא לשחיקה מוגברת במנוע מכוניתכם שתרגישו בה. כנראה שההבדל יהיה בשחיקה בכיס ולא במנוע. אבל זאת דעתי האישית בלבד. חשוב גם לציין שאני מדבר על יצרנים מכובדים ולא על שמנים סוג ז' ממוחזרים או מינרלים מלאים.

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תלוי באיזה רכב.

ברכבים משופרים שעובדים בתנאים קשים אין סיבה להתפשר.

החשש הוא יותר מבוצה מאשר משחיקה.

בקשר להודעה הקודמת שלי, הייתי בטוח שהסגול סינטטי המלא הוחלף במינרלי מתוסף, כי זה מה שהתחלתי לראות בחנויות באיזור המסגר.

לדעתי זו סוג של הטעיה ששניהם 5-40 ובמיכל הסגול.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

סליחה אבל אני לא מבין למה השרשור עבר לפורום טכני (בו צופים הרבה פחות משתמשים) לאחר שצבר אלפי צפיות (כמעט 3000) ועשרות תגובות בפורום הכללי.

האם כל זמן שזרקו רפש על חברת LM ושמניה בארץ המיקום של השרשור היה נכון?!

האם ברגע שנצפו תגובות מטעם המשווק השרשור איבד מכבודו ומזכותו להמצא בפורום הכללי?

האם זו אינה צביעות מסויימת?

(מקווה שאני לא מרגיז את אלוהי הפורום8))

פורסם
שימו לב לאריזה החדשה.

השמן עבר להיות מ FULL SYNH ל SYNTH TECH

LM%20leigh%205W40%20new.jpg

חבל מאוד! זו הגירסה לשוק האמריקאי ששם עקב התקנות וכו' מוכרים פורמולה אחרת על בסיס טכנולוגיה סינטטית!

אם התחילו להביא רק את הגרסה הזו אז כניראה רוצים לחסוך עוד כמה גרושים על חשבונינו ולכן מביאים את הגרסא הזו.

הגירסה לשוק האירופאי היא האכותית והטובה יותר והשמן הוא סינטטי מלא! זו התמונה שאני העליתי לפורום

1306_200_100.jpg

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
סליחה אבל אני לא מבין למה השרשור עבר לפורום טכני (בו צופים הרבה פחות משתמשים) לאחר שצבר אלפי צפיות (כמעט 3000) ועשרות תגובות בפורום הכללי.

האם כל זמן שזרקו רפש על חברת LM ושמניה בארץ המיקום של השרשור היה נכון?!

האם ברגע שנצפו תגובות מטעם המשווק השרשור איבד מכבודו ומזכותו להמצא בפורום הכללי?

האם זו אינה צביעות מסויימת?

(מקווה שאני לא מרגיז את אלוהי הפורום8))

השרשור קיבל אופי טכני ולכן הועבר לשם.

חבל מאוד! זו הגירסה לשוק האמריקאי ששם עקב התקנות וכו' מוכרים פורמולה אחרת על בסיס טכנולוגיה סינטטית!

אם התחילו להביא רק את הגרסה הזו אז כניראה רוצים לחסוך עוד כמה גרושים על חשבונינו ולכן מביאים את הגרסא הזו.

הגירסה לשוק האירופאי היא האכותית והטובה יותר והשמן הוא סינטטי מלא! זו התמונה שאני העליתי לפורום

זו לא גרסה לשוק האמריקאי ולא נעליים, כדאי שאנשים יעמדו מאחורי השטויות שהם כותבים כי זה מתחיל לעצבן.

כנסו לאתר העולמי של ליקווי מולי ותראו את הקטלוג המושקע והמפורט שלהם. חבל שלארץ מגיע מבחר כה דל.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

חבל שלארץ מגיע מבחר כה דל.

אולי גם זה גורם לאנשים לחשוב - שלא בצדק - שמדובר ביצרן לא רציני?

הרי אף אחד לא מחפש שמן תמסורת סינטטי אצל "אמריקן איגל"...

דני

פורסם

איתמר.

סליחה, ולכל עשרות ההודעות ואלפי הצפיות הקודמות לא היה אופי טכני?!

אופי השרשור לא השתנה, הדבר היחידי שהשתנה הוא משתמש חדש אשר מנסה לטהר את שמו של היבואן ולהפיג חששות אשר הצטברו ללא בסיס בין משתמשי הפורום.

לדעתי על השרשור לחזור לפורום הראשי על מנת לקבל את מלוא החשיפה לחיסול השמועות על שמן מזוייף.

אבל זו רק דעתי שלי וכמובן שאני לא מנהל את הפורום, רק קורא מהצד, ולמה בכלל חשובה דעת הקוראים..

פורסם

זו לא גרסה לשוק האמריקאי ולא נעליים, כדאי שאנשים יעמדו מאחורי השטויות שהם כותבים כי זה מתחיל לעצבן.

כנסו לאתר העולמי של ליקווי מולי ותראו את הקטלוג המושקע והמפורט שלהם. חבל שלארץ מגיע מבחר כה דל.

איתמר.

חבל שאתה קופץ סתם בלי ליבדוק,

כנס לכאן ותיראה דיונים מדוע ה5W40 של LM הינו בטכנולוגיה סינטטית ולא סינטטי מלא ומסבירים שם

שלארה"ב משווק פורמולת "טכנולוגיה סינטטית" ולאירופה פורמולת "סינטטי מלא" . וגם הביאו את התגובה הרשמית של LM באחד הדיונים.

כמובן ששתי המוצרים מצויים באתר(כי שניהם מיוצרים על ידה) ,

וכעת התחילו להביא גם בארץ את הגירסה הנחותה והזולה יותר, וחבל אם רק אותה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

http://www.americaneaglelub.com/index.html

האתר הדל של American Eagle מציין שזו חברה אמריקנית אך מספרי הטלפון שלה הם באנגליה.

כתוב באתר כי חברה זו מיצאת שמנים. כצרכן לא אשתמש בשמן שהמידע עליו כה חלקי.

.

הבעלים של האתר הזה הוא:

Administrative Contact:

Zbeda, Eyal

הבעלים של פרומט.

פורסם
סליחה, ולכל עשרות ההודעות ואלפי הצפיות הקודמות לא היה אופי טכני?!

אופי השרשור לא השתנה, הדבר היחידי שהשתנה הוא משתמש חדש אשר מנסה לטהר את שמו של היבואן ולהפיג חששות אשר הצטברו ללא בסיס בין משתמשי הפורום.

לדעתי על השרשור לחזור לפורום הראשי על מנת לקבל את מלוא החשיפה לחיסול השמועות על שמן מזוייף.

אבל זו רק דעתי שלי וכמובן שאני לא מנהל את הפורום, רק קורא מהצד, ולמה בכלל חשובה דעת הקוראים..

עם התוקפנות הזאת לא תשיג את מבוקשך. הדיון התפתח וקיבל אופי טכני ולכן הועבר לטכני, אני לא מבין מה לא מוצא חן בעיניך. זה לא קשור בשום צורה לנציג פרומט האמיתי או לא.

חבל שאתה קופץ סתם בלי ליבדוק,

כנס לכאן ותיראה דיונים מדוע ה5W40 של LM הינו בטכנולוגיה סינטטית ולא סינטטי מלא ומסבירים שם

שלארה"ב משווק פורמולת "טכנולוגיה סינטטית" ולאירופה פורמולת "סינטטי מלא" . וגם הביאו את התגובה הרשמית של LM באחד הדיונים.

אחד המקורות המוסמכים אם לא ה :roll:

אין דבר כזה שמן אמריקאי או שמן אירופאי. יש שמנים המותאמים ליצרנים מסויימים ועומדים בתקנים ספציפיים, המוכרים ביותר הם תקני ה 500 של ואג. השמן שציינת ועמידתו בתקנים של רנו ופיאט מעניינים לאמריקאים את הת*ת. רוב הרכבים הנעים על כבישי ארה"ב דורשים תקני API ולא ACEA ושאר תקנים של יצרנים אירופאיים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
בוקר טוב

אני מגיב להודעה זו בשם חברת פרומט - יבואנית שמני ותוספי LIQUI MOLY בישראל

אינני יודע מהיכן שאב ....החבר המוסכניק שלך משכונת התקווה את הידע הנרחב בנושא השמנים ומי הסמיך אותו לתת "המלצות מרחיקות לכת" כפי שנתן לך.

LIQUI MOLY הינה יצרן שמנים גדול ומכובד בגרמניה , אירופה ובעולם כולו , אגב , לפי סקר שנערך בגרמניה נתח השוק של LIQUI MOLY לתקופה 1-10.2011 עמד על 29.9% בעוד שלקסטרול יש נתח שוק של 27.9% .

לעצם העניין , לא נתקלנו בזיוף של שמני היצרן בארץ , שינוי התוויות של השמנים מתבצע כאשר משתנים תקני יצרני הרכב שבהם עומד השמן ובתקופה האחרונה השתנתה התווית מכיוון שנוספו תקנים של פיג'ו-סיטרואן (B71 2294 , B71 2296 ) ובהתאם לכך עודכנה התווית .

ברור לנו שמי ש"בוחש" בקדירה הזו הם גורמים עלומי שם (שמתחזים למשתמשים מן השורה) שדורשים מאוד את טובתינו ומן הסתם זה נובע מתוך מצוקה שקל מאוד להבין אותה , בדיוק כשם שהתבטא אחד ממשתמשי האתר שכתב ואני מצטט:

ועל זה אמרו חכמינו: אבן שטיפש זרק לבאר גם 1000 חכמים לא יצליחו להוציא

הגיס של השכן של המוסכניק מראש העין שבר פה את המוניטין של כל חברת LM בכמה לחיצות על המקלדת....

הכיצד נדע שאתה באמת נציג החברה ?

בדרך כלל נציגים רשמים בפורום נוהגים לזדהות בשם וגם מוסיפים מספר טלפון לשם התקשרות.

איזה כייף לי :)

פורסם
עם התוקפנות הזאת לא תשיג את מבוקשך. הדיון התפתח וקיבל אופי טכני ולכן הועבר לטכני, אני לא מבין מה לא מוצא חן בעיניך. זה לא קשור בשום צורה לנציג פרומט האמיתי או לא.

אחד המקורות המוסמכים אם לא ה :roll:

אין דבר כזה שמן אמריקאי או שמן אירופאי. יש שמנים המותאמים ליצרנים מסויימים ועומדים בתקנים ספציפיים, המוכרים ביותר הם תקני ה 500 של ואג. השמן שציינת ועמידתו בתקנים של רנו ופיאט מעניינים לאמריקאים את הת*ת. רוב הרכבים הנעים על כבישי ארה"ב דורשים תקני API ולא ACEA ושאר תקנים של יצרנים אירופאיים.

איתמר.

אתה מתעקש לא לקבל את מה שכתבתי,

אני לא סתם אומר זאת, לפני שקניתי את השמן חרשתי על כל פורום אפשרי בחו"ל וקראתי את כל הבדיקות וחוות הדעת על השמן וגיליתי שבארה"ב שמן 5W40 שהיה נמכר בהתחלה כסינטטי מלא כמו אצלנו שונה בהמשך לפורמולת "טכנולוגיה סינטטית" , כניראה גם LM מזלזלים בתוצרת של הדוד סאם ונותנים להם להיסתפק בגרסה הנחותה יותר.

השמן שם ניקרא LUBRO-MOLY (LIQUI כבר תפוס :-) )

Lubro_Moly_5w40_1_Liter.jpg

באירופה ה5W40 משווק בפורמות סינטטי מלא

והמקור המוסמך מופיעה בדיון המקושר לקישור שנתתי על ידי LM עצמם:

Here is the email they sent me.

I researched and found that my first mail to you was not 100% correct - I´m sorry for that.

Our LIQUI MOLY SYNTHOIL PREMIUM 5W-40, part no. 2040, is a HC oil group III with a noack volatility 12%.

In former times we had an oil with the same part-no. that was a full synthetic oil group IV, but now we changed the recipy into this HC oil.

If you would like to use an PAO full synthetic group IV oil for your VW Golf GTI we recommend you our LUBRO MOLY SYNTHOIL ENERGY 0W-40, part-no. 2050.

This oil has an noack volatility of 9% and we recommend it for the requested VW specifications VW 502 000/505 000.

כעת מביעים גם לכאן את הגרסה הפשוטה והנחותה וזה חבל- לא שווה לחסוך את הגרושים .

פורסם

כנראה שכל הידענים והצעקנים אינם מבינים ואו יודעים במה מדובר

אין שמנים נפרדים לשווקים מסוימים אלה שינוי בטכנולגיית ייצור השמנים המתבקשת ע"י תקני יצרני הרכב המשתנה חדשות לבקרים .

העיקרון המנחה היום את יצרני הרכב הוא ייצור מכוניות חסכוניות בצריכת הדלק המבוססות על שמנים בעלי צמיגות נמוכה ביותר המאפשרות למנוע לעבוד בצורה חלקה ביותר ומצד שני לספק סיכוך מלא ועיל למכללים הפנימיים .

אגב ,ככל שטכנולוגיית המנועים מתקדמת יותר היא מחייבת ייצור שמנים איכותיים וטובים יותר וברור שהעלויות הן בהתאם

כך שאין כאן שום רצון "לחסוך" , ההיפך הוא הנכון , חבילת התוספים המוספים לשמן איכותית ביותר ויקרה יותר .

מיותר לנהל דיונים וויכוחים עם כל "בעל מקלדת" החושב עצמו למבין גדול בשמנים , שמני LIQUI MOLY מאושרים לשימוש ע"י

יצרני הרכב הגדולים והאיכותיים באירופה (ליצרני הרכבים באסיה ובארצות הברית אין המלצה למותג מסויים אלא לדרגות ביצוע) ובינהם : MB , BMW , VW , DAF , SCANIA,VOLVO , RENAULT ומתאימים ומספקים את כל דרישות יבואני הרכב בארץ

ואם את כל החבורה המכובדת מאוד זה מספק - אשרינו שזכינו !!

להלן איפיון המוצר מתוך אתר LIQUI MOLY ותמונת המוצר מתוך האתר , אינני יודע מהיכן לקח משתמש המכונה HWGEEK

את תמונת המוצר , התמונה המצורפת היא תמונת המוצר שאותו אנו משווקים .

Leichtlauf High Tech 5 W-40

Modern top class low-friction engine oil for all-season use in gasoline and diesel engines without diesel particulate filters (DPF). The combination of innovative base oils – based on synthesis technology and the latest additive technology – guarantees an engine oil that reduces oil and fuel consumption and that ensures fast lubrication of the engine. Depending on the manufacturer instructions, oil change intervals of up to 40,000 km are possible.

3863_200_100.jpg

פורסם

מילים יפות, אך לא התייחסת להבדל בין Synthetic Technology לבין Full Synthetic

בסופו של דבר אתה מודה שמה שאתם משווקים זה לא הסינטטי מלא הרגיל אלא "טכנולוגיה סינטטית" - מה שזה לא יהיה. תודה רבה על המידע :wink:

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

• תוכן חדש...