Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כחודש התקנתי לרכב שלי כספת,לא ידעתי שיש כספות שופות(אלונימיום ברזל) ביקשתי להתקין כספת ואפילו לא שאלו אותי אם אני מעוניין באלומיניום או ברזל(ועוד לקחו 850 ש"ח כולל קודן), לאחרונה קראתי טיפה על זה ושמעתי כמה חוות דעת חלוקות, לגבי האם הכספת מאלומיניום יותר טובה מברזל, והאם כספת מברזל יכולה להזיק למחשב בצורה כלשהי?

אם כן מה אני יכול לעשות? האם אני יכול ללכת לאותו מוסך ולבקש שיתקינו לי כספת מאלומיניום(כמובן בתוספת תשלום ולא בתשלום מלא).

תודה לעוזרים.

קודם כל, אכן יש הבדל משמעותי והוא בזמני הפריצה, שזה תכלס מה שאמור לעניין אותך, אלה אם כן אתה אומר "יש לי מקיף ומה אכפת לי".

אני יודע שצ'מפיון התנגדו הרבה מאוד שנים לכספות בגלל התחממות מחשבים של רכבי צהל או משה"ב או משהו כזה כשהם ניסו לשים עליהם כספות ברזל.

אבל אני לא חושב שזה או זה אמור לגרום נזק אם זה מתוכנן נכון.

ההבדל האמיתי הוא במיגון.

תכלס, למה שישאלו אותך? ברזל הרבה יותר זול ואם אתה לא דורש, ברור שיתקינו לך את הזול ויקחו את אותו מחיר :lol:

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

שתי הכספות עשויות ממתכת כזו או אחרת הבעייה היא לא בכספת אלה ביחידת הבקרה או בחיישן מסויים הממקומם ומובנה בתוכה - (חיישן גובה גאוגרפי\לחץ אטמוספרי) - בעם הוא עובד על שינויי לחץ אז אין עליו השפעה אך בעם הוא מגנטי המודד את הגובה היחסי כלפי מרכז כדור הארץ אז יכולים להיות שיבושים במדידה המדוייקת - זה תלוי בסוג יחידת הבקרה ובייצרן.

מעבר לזה אני לא רואה יתרון או חיסרון בסוג המתכת שממנה בנויה הכספת.

בברכה.

חיים יוד.

אתה מומחה?

איזה חיישן? על מה אתה מדבר?

אני חושב שאתה מדבר על משהו אחר לחלוטין.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
קודם כל, אכן יש הבדל משמעותי והוא בזמני הפריצה, שזה תכלס מה שאמור לעניין אותך, אלה אם כן אתה אומר "יש לי מקיף ומה אכפת לי".

אני יודע שצ'מפיון התנגדו הרבה מאוד שנים לכספות בגלל התחממות מחשבים של רכבי צהל או משה"ב או משהו כזה כשהם ניסו לשים עליהם כספות ברזל.

ההבדל האמיתי הוא במיגון.

תכלס, למה שישאלו אותך? ברזל הרבה יותר זול ואם אתה לא דורש, ברור שיתקינו לך את הזול ויקחו את אותו מחיר :lol:

אתה מומחה?

חיים יוד אכן מומחה ! חיים התכוון לחיישן לחץ אטמוספירי הממוקם בתוך מחשב הרכב. הלחץ האטמוספרי משתנה בתלות בגובה ובתנאי מזג האוויר דבר שמשפיע למעשה על צפיפות האוויר.

במידה והחיישן מתקלקל צריך להחליף את כול יחידת המחשב.

עכשיו הבנת זאת מר ברוך ?

איזה כייף לי :)

פורסם

ההבדל האמיתי הוא במיגון.

אתה מומחה?

ייתכן מאוד שברזל יותר זול אבל יותר קשה לעיבוד שבבי.

פורסם
חיים יוד אכן מומחה ! חיים התכוון לחיישן לחץ אטמוספירי הממוקם בתוך מחשב הרכב. הלחץ האטמוספרי משתנה בתלות בגובה ובתנאי מזג האוויר דבר שמשפיע למעשה על צפיפות האוויר.

במידה והחיישן מתקלקל צריך להחליף את כול יחידת המחשב.

עכשיו הבנת זאת מר ברוך ?

נניח שזאת הייתה כוונתו.

ואני שואל, מה הקשר?

לא נשאלה השאלה "מה יכול להתקלקל במחשב"

אני יודע שאחוז המחשבים שמתקלקלים קרוב מאוד לאפס.

הרי שום סוג של כספת, בהנחה שהיא לא אטומה לא תשנה את זיהוי הלחץ האטמוספרי.

ייתכן מאוד שברזל יותר זול אבל יותר קשה לעיבוד שבבי.

לא מייצרים כספות ברזל ע"י עיבוד שבבי , עושים חיתוך בלייזר וכיפוף.

הבנת את זה ברוך? ;)

פורסם
נניח שזאת הייתה כוונתו.

ואני שואל, מה הקשר?

לא נשאלה השאלה "מה יכול להתקלקל במחשב"

אני יודע שאחוז המחשבים שמתקלקלים קרוב מאוד לאפס.

הרי שום סוג של כספת, בהנחה שהיא לא אטומה לא תשנה את זיהוי הלחץ האטמוספרי.

מחשבי רכב מתקלקלים מסיבות רבות ואחת מהן היא חדירת מים בגלל תעלות ניקוז סתומות (כפי שקרה להרבה בעלי גולפים מדור 4 ובעלי פולו).

אם מחשבי רכב לא היו מתקלקלים אז כנראה למעבדות לתיקוני מחשב רכב לא היה מה לאכול

ולהפתעתינו יש כמה מעבדות בארץ.

פורסם
לא מייצרים כספות ברזל ע"י עיבוד שבבי , עושים חיתוך בלייזר וכיפוף.

הבנת את זה ברוך? ;)

אין לי ניסיון בייצור כספות וכנראה גם לא יהייה לי. אבל אני בטוח שהכספות שראיתי יש בהם חלקים מסויימים שיש צורך לבצע קדחים או שקעים בקידוח לכן זה נחשב עיבוד שבבי.

בכדי שלא נתווכח על שטויות אפשר לסכם שאת הכספות מייצרים בכמה טכנולוגיות ייצור.

צודק מר ברוך ?

דניאל,

מי כתב שכספת משבשת את קריאת החיישן ?

פורסם

הכספות החדשות שאני ראיתי הם מאלומיניום בעלי כיפופים וגם קידוחים אז בטח שיש פה עבוד שבבי

יצא לי לפרק כמה מהם והם דווקא יושבים יפה על המחשב מבלי לגרום לללחיצות או כיפופים על הצמות חשמל מה שגורם להכי הרבה תקלות בהתקנות של כספת

גם לפרק אותם זה לא סיפור גדול יותר מידי למי שיש ידיים טובות

פורסם
אין לי ניסיון בייצור כספות וכנראה גם לא יהייה לי. אבל אני בטוח שהכספות שראיתי יש בהם חלקים מסויימים שיש צורך לבצע קדחים או שקעים בקידוח לכן זה נחשב עיבוד שבבי.

בכדי שלא נתווכח על שטויות אפשר לסכם שאת הכספות מייצרים בכמה טכנולוגיות ייצור.

צודק מר ברוך ?

דניאל,

מי כתב שכספת משבשת את קריאת החיישן ?

שמח שעברנו לגישה חברית.

לפי מה שאני ראיתי, את הפח מייצרים בלייזור (חורים וכדומה) ואז כיפוף.

ואת האלומיניום במשיכה ועיבוד שבבי.

הכספות החדשות שאני ראיתי הם מאלומיניום בעלי כיפופים וגם קידוחים אז בטח שיש פה עבוד שבבי

יצא לי לפרק כמה מהם והם דווקא יושבים יפה על המחשב מבלי לגרום לללחיצות או כיפופים על הצמות חשמל מה שגורם להכי הרבה תקלות בהתקנות של כספת

גם לפרק אותם זה לא סיפור גדול יותר מידי למי שיש ידיים טובות

כמה זמן לפרק?

אחרי פירוק "הלכה" הכספת או שאפשר להשתמש שוב?

פורסם
שמח שעברנו לגישה חברית.

לפי מה שאני ראיתי, את הפח מייצרים בלייזור (חורים וכדומה) ואז כיפוף.

ואת האלומיניום במשיכה ועיבוד שבבי.

כמה זמן לפרק?

אחרי פירוק "הלכה" הכספת או שאפשר להשתמש שוב?

בדר"כ חולצים את הברגים או קודחים אותם ככה שלכספת אין נזק.

פורסם
בדר"כ חולצים את הברגים או קודחים אותם ככה שלכספת אין נזק.

איך חולצים אותם?

ולקדוח דרך הבורג?? אני לא חושב שזה אפשרי.

פורסם
הכל אפשרי עם הידיים והכלים הנכונים.

הם מתיימרים לכך שאי אפשר לקדוח את הברגים שלהם.

אם אפשר לקדוח אותם, אז מה זה שווה בכלל?

פורסם

יכול להיות שיש ברגים מחוסמים אבל על כל דבר ניתן להתגבר. ברור שלמטרת גניבת הרכב זה בעייתי אבל בתנאי מוסך אפשר לפתוח כספת.

פורסם

צריך זמן, דיוק ומקדחים טובים כדי לקדוח דרך בורג ואת זה אין לגנב.

ולגבי המוסך: גם אם בקדיחה נהרסת ההברגה, תמיד ניתן להבריז לבורג גדול יותר.

• תוכן חדש...