Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת שמן מנוע בE46 1999

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מדובר בE46 מנוע 2.5L M50 שנת 1999

האוטו עבר 227K קילומטר

כשפותחים את הפקק במכסה שסתומים אפשר לראות שיש קצת סימני בוצה על הדפנות,

הבנתי שאסור להשים סינטטי מלא אם במנוע אף פעם לא הוכנס סינטטי מלא מסיבה פשוטה שאחרי 200K קילומטר מצתברת שכבה קטנה של בוצה שהסינטטי מלא יפריד מהדפנות וזה עלול לגרום לסתימת מעברי שמן. [הבנתי נכון?]

אייזה פילטר שמן הכי מומלץ להשים?

אייזה שמן הכי מומלץ להשים? [צמיגות, חברה, חצי סינטטי\סינטטי מלא]

תודה

Only RWD

פורסם

עם מנועי BMW לא מתעסקים כשזה מגיע לענייני שמן מנוע, הם מאוד רגישים לזה.

ההמלצה הגורפת והנכונה ביותר שתקבל הינה לשים את השמן ופילטר המקוריים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

חברת הOEM של הפילטר שלך היא MANN, אתה יכול לבדוק באתר החברה איזה דגם ספציפי מתאים לרכב שלך.

אתה יכול להשתמש בשמן סינטתי ולהקטין את מרווחי ההחלפה עקב הבוצה. השמן המתאים עבורך הוא סינטתי 5W40 עם תקן BMW LL98.

אם אתה עושה את ההחלפה לבד, נדמה לי שנכנס שם 6 ליטר.

חשוב קודם כל לפתוח את הפילטר שמן, על מנת שכל השמן שנמצא בו ירד לאגן השמן. לאחר מכן יש לפתוח את מכסה השמן ובורג ריקון השמן.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

הלוואי ואני הייתי עושה לבד,

הרכב לא שלי, הוא של חבר, הוא העדיף לתת למוסך שהוא מכיר לעשות את העבודה.

הוציאו את השמן שלו, שמו פילטר שמן של חברת MANN ושמו שמן ליקווי מולי 10-40 חצי סינטטי,

בנוסף, אם פותחים את הפקק של המכסה שסתומים אפשר לראות בדפנות המכסה את התחלת הבוצה שמיצתברת.

הבנתי ששמן 5W40 ו5W30 הם המומלץ [תלוי לטמפרטורות באותה ארץ, לארץ חמה כמו שלנו עדיף את ה5W40] הבנתי נכון ?

תודה שהבאתה לי את התקן שצריך, היה חשוב לי לדעת.

עכשיו מישהו המליץ לי לעשות פלאשינג למנוע, להוסיף לשמן הקיים [הליקויי מולי שהרגע הוכנס] את החומר. להניע למשך 15 דקות, ולנקז, אבל אנחנו מפחדים שהלכלוך שיתנקז יסתום מעברי שמן או שגרוע מכך יהיה חשש למייסבים שעלולים ליהיות רגישים לפלאשינג, אין לנו ניסיון עם פלאשינג אבל שמענו הרבה שמועות על תופעות לוואי כאלה ואחרות על הפלאשינג.

השאלה האם מומלץ לעשות פלאשינג, או פשוט להישאר עם החצי סינטטי הזה למשך 5K קילומטר ואז להחליף ל5W30\5W40 ? או בכלל להחליף מייד את החצי סינטטי הזה ל5W30\5W40 בלי לחכות.

ואני רוצה לתקן שוב את הטעות שלי, זה M54, לא ידעתי שזה דאבל ואנוס חשבתי שזה M52.

Only RWD

פורסם

ואני רוצה לתקן שוב את הטעות שלי, זה M54, לא ידעתי שזה דאבל ואנוס חשבתי שזה M52.

M54 בנפח 2.5 עם דאבל וונוס יצאו רק משנת 2001

פורסם

אני אישית לא מתלהב בכל הפלשינג הזה, זה נראה לי להתחיל לחפש צרות.

מה גם שאחרי פלאשינג כדי לפתוח את הקרטר ולנקות.

משימה לא קלה בBMW עם מנוע אורכי וגשר שתקוע לך מתחתיו.

מה שכן הוא יכול להקטין את תדירות החלפת השמנים ולהחליף נשם מנוע ,שכנראה סתום, ומאפשר התפתחות בוצה.

פורסם

הבוצה לא היתפתחה בגלל נשם סתום, וזאת אני יודע בגלל שלא הוחלף במנוע שמן 25K קילומטר.

אתה יודע שיש גשר מתחת למנוע או חושב שיש גשר מתחת למנוע ?

למה צריך לפרק קרטר ? הבוצה לא סמיכה עד כדי כך, יש התחלה להיצתברות בוצה בדפנות מכסה השסתומים, אין בוצה של ממש שנראת לעיין.

Only RWD

פורסם

אני מזחיק בE90 ומתעניין רבות בBMW.

יש מתחת למנוע גשר, שמחבר אליו את זרועות ההיגוי המסרק ותושבות המנוע.

חובה לפרק קרטר לאחר ביצוע פלשינג, במיוחד במנוע שנסע מעך 200K.

כל הג'יפה תרד לקרטר ובמידה ולא תפרק אותו, היא תסתום את משמרת השמן ולא יגיע שמן למשאבה.

• תוכן חדש...