Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טורבו, מה מזיק לו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל הטיפים האלו לא רלוונטיים לזמנים המודרנים.

היתרון של להמתין כמה דקות לפני כיבוי מנוע הוא כל כך זעיר - שזה פשוט חסר כל משמעות.

בטח לא באיביזה עם קולר מים.

מה שכתוב בספר רכב, זה מה שאתה צריך לעשות.

אם יש לך טורבו רציני ורכב ספורטיבי ברמת מסלול, אזי כדאי לך להקפיד על כללים מסוימים.

רכב עם מנוע טורבו, סטנדרטי מהחברה, אתה סתם תשב ברכב ותחכה לכלום.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה צודק בגדול, למעט הסתייגות קלה.

אחרי נסיעה מאומצת בסל"ד גבוה יש מקום להמתין לפני כיבוי.

אחרי נסיעה רגילה/איטית עירונית זה אכן כמעט מיותר, ואם כבר, אז לא יותר מ 20-30 שניות.

ברוב המוחלט של המקרים כיבוי מנוע לא מתבצע מיידית אחרי נסיעה מאומצת.

כמעט תמיד לפני שמכבים נוסעים כמה דקות בעיר, מחפשים חניה, נכנסים לחניה ברוורס וכו'. במצבים אלו המנוע פועל בעומס מאוד קטן, ולאחר מכן ניתן לכבות מיידית או כמעת מיידית.

פורסם

אפילו שאני לא מאמץ את הרכב, אני נותן לו לפחות 30 שניות עד הכיבוי.

הזכירו פה כולם מים. לטורבו עצמו יש קירור? אני יודע שלאויר יש קירור דרך אינטרקולר, אבל לא מכיר שלטורבו יש קירור כלשהו. היו לי כמה וכמה רכבים עם טורבו ולא שמתי לב שלטורבו של אחד מהם נכנסים צינורות כלשהם לקירור שלו.

מישהו יכול לשפוך אור על הנושא הזה?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הקולר נועד כדי לקרר את האויר שעובר בסעפת יניקה, טורבו עובד בסל"ד מאוד גבוה (20,000 סיבובים לדקה) אם לא היה לו קירור כלשהו הוא היה מתחמם ומגיע למצב שהחופש שיש בצירים היה גודל וגורם למתכות לגעת אחד בשני בסל"ד הגבוה הזה מה שהיה גורם לטורבו ליהרס.

הקולר גם עוזר לטורבו לדחוף אויר קר יותר וברגע שהאויר קר יותר הוא תופס פחות מקום מה שגורם לטורבו לעבוד טוב יותר.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

מעניין, לא ידעתי את זה. עד עכשיו הכרתי רק אינטרקולר שמקרר את האויר כדי להגדיל את הצפיפות שלו.

הקולר שאתה מדבר אליו זה בנוסף לאינטרקולר? היה לי שני וולוו עם טורבו ולא היה להם שום דבר מעבר לאינטרקולר, בדיזל אחד לא היה לי אפילו אינטרקולר ובשני יש. אבל לא ראיתי שום קירור נוסף לטורבו.

ממש נכנסים צינורות מים לתוך הטורבו?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

קולר זה כינוי[קיצור] לאינטרקולר, בתוך הטורבו לא עוברים מים בטורבו עובר שמן ואויר.

התמונה וההסבר מפורום אחר.

34frontr.jpg

מסובבים טורבינה ויוצאים מהיציאה האחורית בטורבו לדאון

פייפ. מהכניסה הקידמית בטורבו הוא יונק אוויר דרך הפילטר. וביציאה הוא דוחס את האוויר לאינטרקולר, מהאינטרקולר האוויר

מועבר לסעפת יניקה אחרי שהוא מתקרר.

הבנת?

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

חלק מהדברים כאן ממש לא נכונים.

אינטרקולר (מצנן ביניים בעברית) מיועד לקירור האוויר, שמגיע מהטורבו. האוויר שבא במגע עם להבי הטורבו מתחמם.

אוויר חם צפוף פחות, ופחות מולקולות אוויר נשאבים לצילינדרים=בעירה חלשה יותר והספק נמוך יותר.

אינטרקולר מקרר את האוויר ומעלה את יעולות הבעירה ואת ההספק. אינטרקולרים קיימים עשרות שנים והם לא דבר חדש.

אינטרקולר לא משתתף בקירור הטורבו, מהסיבה הפשוטה שהוא נמצא אחרי הטורבו. האוויר יוצא מהטורבו ונכנס לאינטרקולר, משם לסעפת יניקה.

בשנים האחרונות פותחו מערכות יעודיות לקירור הטורבו, בלי שום קשר לאינטרקולר. מערכות אלו הן חלק ממערכת קירור מיים של המנוע.

פורסם

פעם הייתי שומע הרבה זיבולי שכל של "תגדיל אינטרקולר שהטורבו לא יתעייף בקיץ שאתה לוחץ" מה אפשר להגיד על המשפט הזה?

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

המשפט נכון חלקית. האויר בקיץ חם יותר ולכן הספק מנוע טורבו יורד, אינטרקולר גדול יותר מצפה על זה. זה לא שטורבו מתעייף.

פורסם
אפילו שאני לא מאמץ את הרכב, אני נותן לו לפחות 30 שניות עד הכיבוי.

הזכירו פה כולם מים. לטורבו עצמו יש קירור? אני יודע שלאויר יש קירור דרך אינטרקולר, אבל לא מכיר שלטורבו יש קירור כלשהו. היו לי כמה וכמה רכבים עם טורבו ולא שמתי לב שלטורבו של אחד מהם נכנסים צינורות כלשהם לקירור שלו.

מישהו יכול לשפוך אור על הנושא הזה?

לא מומחה אבל מהידע הכללי שלי.

לאינטרקולר יש תפקיד אחד, להוריד את טמפרטורת האוויר הנכנס למנע ובכך להעלות את הנצילות. במגדשי טורבו מודרניים, (כמו במנועי TSI) יש קירור מים לטורבו שלמעשה פועל בעיקר בזמן הפסקת פעולת המנוע בכדי למנוע מהמיסבים והאטמים להתחמם מעבר לטמפרטורת העבודה. במקרה של מנועי TSI, יש למעשה שתי מערכות קירור נפרדות, אחת למנוע ושנייה לאינטרקולר ולמגדש.

הסבר יותר מפורט תוכל לקרוא כאן.

פורסם

שמעתי שבגולף המוגדשות מדור 6, יש מנגנון שמקרר את הטורבו לאחר כיבוי הרכב, מותנה בטמפ' המנוע/טורבו.

לאחר הכיבוי שומעים מנגנון שעובד, אבל בדקתי ולא מדובר במאווררים.

מישהו מכיר ויכול לשפוך אור בנושא?

פורסם

אתה שומע רעש של משאבת מיים חשמלית, שממשיכה להזרים נוזל קירור במשך כמה דקות לאחרי כיבוי מנוע.

• תוכן חדש...