Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

אז אחרי ה"תאונה" הראשונה שלי, יצא לי לעבור על כל הרכב, למעלה ולמטה, בצדדים, בפנים ובחוץ וכן הלאה, ויש כמה דברים שאשמח לקבל הערכה על מחיר התיקון או דרך לעשות את זה לבד.

--- 1. שלוש בעיות מהותיות בנהיגה וסוף נהיגה ---

בעיה ראשונה:

כשאני מתחיל נסיעה בצורה רגילה (לרוב זה קורה בעליה), יש תחושה שהרכב מושך את ההילוך הראשון, ואז כשהוא עובר לשני הוא משחרר בצורה מורגשת מאוד (כמו שנוסעים עם נהג חדש על הילוכים והוא משחרר את הקלאצ' מוקדם או מהר מדי מנקודת חיכוך ומרגישים את התזוזה בכל הרכב), מלבד זאת גם שומעים את זה. זה לא מפריע למהלך נסיעה רגיל, אבל מה עושים עם זה? האם לטווח הארוך זה יזיק?

בעיה שניה:

כשאני נוסע רגיל (בין אם זאת ירידה, בין אם זאת עליה, ובין אם זה מישור), כשאני משחרר את דוושת הגז, ואמורים להרגיש התחלת בלימה של המנוע (בלי שלחצתי על הבלם, פשוט משחרר את הדוושת גז) יש שריקה\צפצוף\חריקה (קשה להגדיר איך זה נשמע) מבחוץ (אני לא יודע להגיד בביטחון מאיזה איזור, או מאיזה גלגל או מאיזו מערכת וכו'). זה קורה תמיד, תמיד, תמיד. לעומת זאת, זה קורה גם כשאני מחזיר את הלחיצה על הדוושה (נניח שלחצתי על הדוושה, שחררתי אותה, ושוב התחלתי ללחוץ) שומעים את זה גם, אבל בתדירות נמוכה יותר (ז"א, שם זה לא קורה תמיד). הזמן שבו שומעים את זה הכי הרבה, זה כשאני נוסע ברחוב שכולו מלא בבאמפרים. מה זה יכול להיות ואיך מתקנים?

בעיה שלישית:

אני מגיע לחניה, חונה, שם פארקינג ברייק, פארקינג, מכבה אורות, מסובב מפתח לאוף סוויצ' בשביל להוציא אותו ואז נשמע צלצול כזה. במצב הזה אם אני מנסה לנעול את הרכב עם השלט, זה לא אפשרי. ניסיתי כמה דברים עד שעליתי על זה שכשזה קורה מה שצריך לעשות זה להחזיר את המפתח סיבוב אחד פנימה לאון, להכניס שוב את הקוד בקודן ואז להוציא שוב את המפתח וזה עובד בלי הצלצול הזה.

הבהרה: זה לא קורה כל הזמן, לפעמים זה יכול לקרות פעם בשבוע, ולפעמים זה קורה 7 פעמים בשעה.

--- 2. מכה מאוטובוס ---

לפני כמה שבועות אוטובוס נכנס ברכב כשאמא שלי נהגה באמצע סיבוב. מכה ומעיכה בינונית בצד האחורי ליד הדלת (נראה לי שקוראים לאיזור הזה כנף?...). כמה ייקח פחח טוב על תיקון, והאם הוא יצטרך להחליף את כל החלק לאורך הרכב, או שפשוט דופקים את הפח חזרה החוצה וצובעים?

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

--- 3. שריטות ומכות קטנות ---

אז יש לי כמה שריטות בחלקים מסוימים של הרכב, יש גם לאורך המכונית מבחוץ, ויש מקדימה כמה מקומות בהן יש צבע לבן מהרכב בו נכנסתי. חבר אתמול אמר לי שבניגוד למה שרשמו לי בטופיק על התאונה (לעשות פוליש) שלא צריך פוליש ווקס בשביל להוריד את הצבע הלבן, מספיק לשפשף עם טינר, ניסיתי את זה על חלק מהאיזורים וזה עזר רק בחלקם. בשורה תחתונה - איך אני עושה פוליש, איפה קונים את החומר הזה, והאם זה באמת עוזר לדברים כאלה?

מעבר לזה, אותו חבר אומר שבנוגע למכה שקראתי לה "מכת חצי-בוטן" (על המכסה מנוע בחלק התחתון מעל הלוחית, קילוף ממשי של הצבע עד הפח) אפשר לבדוק מה המספר הסידורי של צבע הרכב, לגשת לחנות אוטודיפו או מקומות כאלה ולקנות צבע כזה בפחית ספריי ולעשות לבד - אפשרי באמת? איך אני מוצא את המספר של הצבע? וכמה זה עולה?

13.jpg

14.jpg

15.jpg

17.jpg

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

--- 4. מסגרת ללוחית רישוי ---

כשהלכתי להחליף את הלוחית אתמול אחרי שהיא התעקמה בתאונה ראיתי שהוא מכניס את הלוחית החדשה לתוך תושבת שחורה כמו שיש לי כרגע באחורית, רק שהפס שעליה עם הכיתוב וגם הצבע בחלק מהמקומות פשוט התגרדו ובלו - איפה אפשר לקנות מסגרת כזאת בלבד? (אני אשלוף את הלוחית החוצה, אחליף מסגרת ואחבר חזרה עם ניטים או ברגים קודחים)

16.jpg

--- 5. פלסטיק בולם זעזועים\מגן פח בחניות\איך שתרצו לקרוא לזה ---

באחורי הימני יש לי שריטות קלות שלא אכפת לי, אבל בימני הקדמי ממש כיסחתי אותו בתאונה הזו, וזה נראה כאילו חתול עצבני עבר עליו. אני מתאר לעצמי שלמצוא אחד כזה חדש מפירוקיה יהיה בגדר הנדיר. אבללל מצאתי את זה כאן ב-58 דולר (215 שקל, 112.5 לכל צד) חדש. השאלה היא עד כמה קל זה לפרק את זה לבד ולהרכיב.

6.jpg

--- 6. אסתטיקה פנימית ברכב ---

לחצני חלון על משענת יד נהג - הם ממש ממש דהו, ניסיתי לעבור עם מטלית וחומרי ניקוי שונים אבל זה נשאר אותו דבר - כמה זה יעלה מפירוקיה?

19.jpg

ישנם לכלוכים וכתמים מסוימים על הריפוד שגם אחרי הניקוי המאסיבי עם לחץ אוויר, שואב אבק ודברים נוספים פשוט לא יורדים - עם איזה חומר אפשר להפטר מהם?

20.jpg

שחיכיתי אתמול ברכב השכבתי את הכסא אחורה וראיתי שיש באיזור הדוושות סוג של ריפוד או כיסוי מסוים קרוע מעליהם - מה זה? האם זה קריטי שיישאר סגור, ואיך מתקנים?

21.jpg

שעונים - הפלסטיק שמכסה אותם בולט מעט בצד התחתון שלו, ניסיתי לדחוף את זה פנימה אבל נראה כאילו זה אמור להיות ככה, האם זה באמת נראה ככה תמיד, או שזה אמור ממש לשבת בפנים?

22.jpg

קודן - יצא מהמקום (זה כבר משהו של 3 שנים בערך), אבל פשוט יושב ומרחף לו שם (עובד ומחובר והכל, אבל פשוט לא יושב במקומו) - האם אפשר להדביק עם דבק 3 שניות פשוט חזרה למקום?

23.jpg

טלפון רכב - כשאמא שלי הייתה לקוחת פלאפון התקינו את המכשיר הזה ברכב, מאז כבר עברנו לסלקום והמכשיר פשוט נשאר ברכב, או מחובר ואם מפעילים אותו הוא גם מתפקד (כמובן בלי שיחות), אבל אני רוצה להוריד אותו. מעבר לזה, הצד הימני שלו איפה שהוא מתחבר לפלסטיק שבצד שמאל של הרגליים של הנוסע ליד הנהג יצא מהמקום. ראו תמונות. איך מפרקים את זה?

24.jpg

25.jpg

--- 7. סמל מאחורה ---

גנבו לרכב את הסמל מאחורה, והבנתי שבארץ לוקחים על זה מחיר מופקע. האם זה טוב בשבילי?

ומה זה הזוהר הזה או זה?

תודה רבה למי שיוכל לענות (אפילו רק לשאלות בודדות) וחג שמח לכולם!

פורסם

ידידי שלום,

סעיפי שאלה 1:

נשמעים כמו דברים הקשורים לתיבת ההילוכים האוטומאטית הנמצאת ברכב שלך מסוג - AL4

כמה ק"מ עבר הרכב והאם היא אי פעם שופצה?

סעיפי שאלה 2:

חלקי פח בעקרון בד"כ מתקנים אלא אם הנזק גדול - לא ראיתי נזקים גדולים בתמונות שהעלית

חלקי פסטיק לרוב מחליפים, בייחוד חלקי פסטיק פנימיים.

בקשר להסרת הדיבורית לא מסובך... יכול להיות שצריך לפרק חלק מה לוח מזגן אם יש ברגים שחוברו בצורה נסתרת,

מתקינים של כל רשתות הסלולאר ידעו בקלות לפרק את זה ולא נראה לי שיקחו על זה הרבה.

לגבי הציפצוף בהוצאת המפתח - נשמע כמו בעיית אזעקה / אימובילייזר - אתה צריך חשמלאי רכב...

חג שמח,

אלעד.

פורסם

היי אלעד.

תודה על התשובות!

הרכב שנת 05 ועשה 57 אלף, לא הוחלף כלום..

אשמח להתייחסות נוספת מאחרים בנוגע לשאר הדברים.

אגב, מה זה המלבן באמצע ב:

14.jpg

פורסם

לפי הק"מ התיבה שלך יחסית צעירה,

אתה יכול ליצור קשר עם בעל מקצוע מתחום תיבות ההילוכים שיבדוק את תפקוד התיבה,

יש מישהו בפורום בשם ספי שמומלץ כאן (אני אישית לא מכיר אותו אבל גם עלי הוא עושה רושם מצויין).

המרובע הנ"ל הינו מכסה אשר מאחוריו מתברגת לולאת גרירה:

http://teamdfl.com/lemons/towhook.jpg

אלעד.

• ספונסר פורום
פורסם

תשובות:

1.א - זאת ההתנהגות של הגיר האוטומטי של ה-206. אין הרבה מה לעשות עם זה, אבל אם אתה מודאג תוכל להגיע למכון לגירים אוטומטיים שינסה לאבחן אם יש תקלה.

1.ב - נשמע כמו תושבת או גומיה שחוקה. צריך לשמוע את הקול כדי לקבוע בצורה חד משמעית.

2. - לא מחליפים כנף בגלל מכה כזאת. תיקון כזה אצל פחח טוב זה עניין של כמה מאות שקלים פחות או יותר.

3. ניתן לקנות צבע בגוון המתאים ולבצע תיקוני מכחול לפגיעות קטנות אך מניסיוני זה יוצא לא טוב ורחוק ממושלם. זה נראה יותר טוב מהכתם הלבן אבל לא נראה טוב כמו בצביעה אמיתית. חלק מהשריטות ניתן להסיר על ידי פוליש טוב, חלק אחר יוסרו רק בצביעה מחדש. פוליש תוכל לקנות בחנויות שמתמחות בנושא.

4. אפשר לקנות מסגרת, בגדרך כלל בוון שחור או כסוף.

5. אתה בטוח שאפשר לפרק את החלק הזה? לדעתי הוא בא קומפלט עם הפגוש.

בכל מקרה, אם אתה מחליף לייבא את החלק הזה מחו"ל אל תשכח להוסיף לסכום שכתבת דמי משלוח + מס + מע"מ + אישורים של משרד התחבורה. נסה לחפש חלק כזה בזירת החלפים של קארספורום וגלגלים, סביר להניח שתוכל למצוא אותו במחיר זול יותר ובלי סיבוכים.

6. כנ"ל כמו בסעיף 5, כנס לזירת החלפים ותבדוק בעצמך. אתה ממלא את הטופס הקצר ובתוך שעה יודע בדיוק כמה עולה כזה חלק מפירוק או חדש.

את הלכלוך ניתן לנסות להסיר בעזרת חומר מיוחד (יש ספריי טוב לניקוי ריפודים של חברת STP) או במקום שמתמחה בנושא.

7. לא נכון, ניתן למצוא בארץ סמל במחיר סביר. שוב, חפש בזירת החלפים.

ציין מהיכן אתה בארץ כדי שנוכל לכוון אותך לבעלי מקצוע טובים שיעזרו לך עם חלק מהבעיות שציינת (פחח, מכון גירים, ניקוי וכו')

פורסם
תשובות:

1.א - זאת ההתנהגות של הגיר האוטומטי של ה-206. אין הרבה מה לעשות עם זה, אבל אם אתה מודאג תוכל להגיע למכון לגירים אוטומטיים שינסה לאבחן אם יש תקלה.

1.ב - נשמע כמו תושבת או גומיה שחוקה. צריך לשמוע את הקול כדי לקבוע בצורה חד משמעית.

2. - לא מחליפים כנף בגלל מכה כזאת. תיקון כזה אצל פחח טוב זה עניין של כמה מאות שקלים פחות או יותר.

3. ניתן לקנות צבע בגוון המתאים ולבצע תיקוני מכחול לפגיעות קטנות אך מניסיוני זה יוצא לא טוב ורחוק ממושלם. זה נראה יותר טוב מהכתם הלבן אבל לא נראה טוב כמו בצביעה אמיתית. חלק מהשריטות ניתן להסיר על ידי פוליש טוב, חלק אחר יוסרו רק בצביעה מחדש. פוליש תוכל לקנות בחנויות שמתמחות בנושא.

4. אפשר לקנות מסגרת, בגדרך כלל בוון שחור או כסוף.

5. אתה בטוח שאפשר לפרק את החלק הזה? לדעתי הוא בא קומפלט עם הפגוש.

בכל מקרה, אם אתה מחליף לייבא את החלק הזה מחו"ל אל תשכח להוסיף לסכום שכתבת דמי משלוח + מס + מע"מ + אישורים של משרד התחבורה. נסה לחפש חלק כזה בזירת החלפים של קארספורום וגלגלים, סביר להניח שתוכל למצוא אותו במחיר זול יותר ובלי סיבוכים.

6. כנ"ל כמו בסעיף 5, כנס לזירת החלפים ותבדוק בעצמך. אתה ממלא את הטופס הקצר ובתוך שעה יודע בדיוק כמה עולה כזה חלק מפירוק או חדש.

את הלכלוך ניתן לנסות להסיר בעזרת חומר מיוחד (יש ספריי טוב לניקוי ריפודים של חברת STP) או במקום שמתמחה בנושא.

7. לא נכון, ניתן למצוא בארץ סמל במחיר סביר. שוב, חפש בזירת החלפים.

ציין מהיכן אתה בארץ כדי שנוכל לכוון אותך לבעלי מקצוע טובים שיעזרו לך עם חלק מהבעיות שציינת (פחח, מכון גירים, ניקוי וכו')

היי!

תודה ענקית על העזרה.

אני מאיזור חיפה.

אגב בנוגע למה שאמרת על המכס - המחיר הכולל שם (עם המשלוח) הוא 58 דולר, וכיום על כל חבילה פחות מ-75 דולר לא משלמים מכס או מע"מ או מס קניה. אבל מה זה האישור ממשרד התחבורה שהזכרת?...

פורסם

בוקר טוב ידידי

אם אתה מאזור המרכז

בימי שישי בשוק הפישפישים ביפו

יש אחד מוכר סמלים לרכב

(אולי שלך:-()צריך לחפש אותו בכלום כסף

חפש אולי תמצא

• ספונסר פורום
פורסם

כל חלק שהוא חלק לרכב חייב באישור ייבוא ממשרד התחבורה אחרת אי אפשר לשחרר את החבילה שלו מהמכס.

• תוכן חדש...