Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום היה לי דיון מעניין עם אחי. לטענתו, לא צריך כלל מצלמות SLR דיגיטליות, שכן מערכת המראות נועדה אך ורק בכדי למנוע את שריפת סרט הצילום, ומאז עידן החיישנים הדיגיטלים, הבעיה כלל לא קיימת.

הוא אומר שהסיבה היחידה לייצור מצלמות DSLR היא כלכלית נטו, אין שום הצדקה למראות. להפך, מצלמה דיגיטלית בה החיישן חשוף כל הזמן טובה יותר מבחינת מיקוד, מכיוון שבמצלמה בה החיישן מוסתר ע"י מראה ותריס, המיקוד מתבצע בעזרת מערכת נפרדת מהחיישן ובד"כ היא פחות איכותית.

בקיצור, בשביל מה צריך מערכת מראות מכנית ? לצלם דרך עינית... יופי. עדיף להפתר מהמראות, לשים חיישן גדול ועדשה נפרדת והנה, יש לכם "SLR"...

ד"א, ה Canon G1 X החדשה היא (כמעט) בדיוק כך, חיישן גדול פי ששה מ G12 וללא מראות כלל.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

מנגנון המראה לא בא כדי למנוע את שריפת סרט הצילום, לשם כך יש את התריס.

מנגנון המראה נוצר כדי לאפשר למצלם לראות דרך העדשה ולדעת מראש מה יקלט על הפילם או היום על החיישן.

מדבריך משתמע כאילו החיישן הוא זה שאחראי על מערכת המיקוד בעוד שתפקיד החיישן הוא לקלוט את התמונה בדומה לפילם.

כן נכון שיש היום מצלמות עם עדשות מתחלפות ללא מראה, הטכנולגיה בהם עדיין יקרה, אך מן הסתם המחיר יירד.

פורסם

המראה מאפשרת צפייה אופטית דרך העדשה, שלא דרך חיישן (תצוגה דיגיטאלית דרך מסך או עינית LCD).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חישן שחשוף כל הזמן צריך להיפרק לפני הצילום וזה מה שיוצר את ההשהייה המעצבנת בקומפקטיות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

המראות נועדו אך ורק עבור שני דברים (קריטיים לכשעצמם)-

1. כדי שמה שאתה רואה דרך העינית זה מה שבאמת תקבל בתוצר הסופי בלי עיוותי ספקטרום, או בקיצור you see exactly what the lens sees.

2. AF (מיקוד אוטומטי) מיידי כמעט בין רגע. קריטי לצילומי גופים בתנועה.

מעבר לשני אלה אין יתרון לDSLR עם מראות לאחד בלי.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

עוד יתרון - בלי מראות לא תוכל להסכל דרך עינית (או שבעינית תקבל תמונה ממסך אלקטרוני ברזולוציה ירודה). המצלמה הרבה יותר יציבה כאשר היא מיוצבת על הפנים ומסתכלים דרך העינית מאשר בהחזקה בידיים בלבד עם כיוון לפי התמונה במסך האחורי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
עוד יתרון - בלי מראות לא תוכל להסכל דרך עינית (או שבעינית תקבל תמונה ממסך אלקטרוני ברזולוציה ירודה). המצלמה הרבה יותר יציבה כאשר היא מיוצבת על הפנים ומסתכלים דרך העינית מאשר בהחזקה בידיים בלבד עם כיוון לפי התמונה במסך האחורי.

אפשר לקבל מסך אלקטרוני ברזולוציה מעולה, ובטח שהתחום הולך להשתפר בעתיד.

יציבות של מצלמה היא כבר מזמן לא פקטור, עם מייצבי התמונה הקיימים.

האמת היא שזה עניין של זמן עד שמנגנון הרפלקס ייעלם, בגלל הסירבול שלו, אבל לוקח זמן להחליף טכנולוגיה לגמרי. חלק מזה זה ניסיון להמנע מהשקעות בתשתיות חדשות, חלק מזה הרגלים של השוק (יש עוד הרבה סיבות).

פורסם

אני מכיר סיבה אחת מרכזית, מנגנון הפיקוס, המראה מחלקת את האור לשניים חצי, (ואפילו יותר אבל לא משנה כרגע) לפריזמה למעלה לעינית שדרכה מצלמים וחצי למנגנון פיקוס תחתון שעובד הרבה יותר מהר כרגע מכל מנגנון אחר שמתבסס על עיבוד תמונה דרך החיישן

אפילו סוני שיצרו "מראה" שהיא לא מראה אלה משטח שקוף כדי להימנע ממנגנון התריס וההקפצה של המראה השאירו את המשטח הזה שמוריד חלק מהתמונה למנגנון פיקוס שלא ע"י החיישן המצלם, אבל הם כ-ן ביטלו את הפריזמה והמבט נעשה דרך LCD שמראה את מה שהחיישן מראה

עבדתי עם המצלמה הזו כמה שעות וזה עובד מעולה ויש לו הרבה יתרונות (אופק מלאכותי למשל), ככה שאפשר בלי הפריזמה, אבל כדי לקבל מנגנון פיקוס סופר מהיר עדין צריך חיישן פיקוס שזה תפקידו

http://www.dpreview.com/reviews/sonyslta77/11

A77SLTmirror.jpg

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

ואני חשבתי שאתם מדברים על מרצדס :shock:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

עניין של זמן עד שזה ייעלם.

העובדה שזה עדיין לא נעלם כנראה מרמזת על כך

שיצירת תחליף טוב מכל בחינה איננה משימה פשוטה ו/או זולה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני מנחש שגם אם לא היתה מראה במצלמה עדין צריך מנגנון מכני בשביל לשלוט על זמן חשיפה לא? או שאני טועה וכבר יש פתרון גם לזה.

אודי A4

דימה.

פורסם

התריס עצמו איננו אמור להיות שונה מזה של מצלמה קומפקטית,

ובטח שהוא לא תופס מקום. המראה זה הסיפור הגדול והמסורבל כאן,

אחרי העדשות כמובן.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

falou - למיצבי התמונה יש לא מעט מגבלות. אין כמו אחיזה יציבה של המצלמה.

hans - גודל העדשות והחיישן מהווים יתרון - יותר אור מגיע לחיישן והפיקסלים יותר גדולים, מה שמאפשר קיצור חשיפה או סגירת צמצם או הגדלת רגישות, וכך גמישות בצילום, ומצד שני מפחית את הרעש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
falou - למיצבי התמונה יש לא מעט מגבלות. אין כמו אחיזה יציבה של המצלמה.

אין למייצב שום מגבלה שהצמדת המצלמה לפנים כן פותרת ומנגנון הייצוב לא פותר.

• תוכן חדש...