Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני תדלקתי פול (56 ליטר 425 שקל ) נוסע הכי רגוע שיש לא מאיץ בפיתאומיות ולא עובר את ה100 קמ"ש איפסתי את הקילומטראג' ומחכה לנורה של הדלק שתהבהב , ואז נעשה קילומטר חלקי ליטר ונראה כמה אני עושה לליטר .

פורסם
אני תדלקתי פול (56 ליטר 425 שקל ) נוסע הכי רגוע שיש לא מאיץ בפיתאומיות ולא עובר את ה100 קמ"ש איפסתי את הקילומטראג' ומחכה לנורה של הדלק שתהבהב , ואז נעשה קילומטר חלקי ליטר ונראה כמה אני עושה לליטר .

לא מומלץ להגיע למצב שנורת הדלק נדלקת (הליכלוך במיכל הדלק מצטבר בתחתית, אם נוסעם עד הטיפה האחונה הוא נכנס למערכת וגורם לסתימות)

אניי ממליץ:

לתדלק מיכל מלא לאפס את מד המרחק

לסוע עד שנשאר רבע מיכל

לתדלק שוב עד הסוף ולבדוק במשאבה כמה ליטרים נכנסו בדיוק

לחלק את מספר הקילומטרים שעברת בליטרים שניכנסו.

חדש פה :shock:

פורסם
אתה בטוח ? כי מתי שהיא נדלקת יש לי עוד 2/3 מתוך 1/4 מיכל זה לא שאני מגרד את התחתית ,

אני קראתי שברוב המכוניות היא נדלקת כשנשאר רק 5 ליטר, וזה לא שיש לך תחנה בדיוק בשניה שהמנורה נדלקה. למה לקחת סיכון?

חדש פה :shock:

פורסם
לא מומלץ להגיע למצב שנורת הדלק נדלקת (הליכלוך במיכל הדלק מצטבר בתחתית, אם נוסעם עד הטיפה האחונה הוא נכנס למערכת וגורם לסתימות)

אחד ממנהלי הפורום כתב פעם שמדובר באגדה אורבנית.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אניי ממליץ:

לתדלק מיכל מלא לאפס את מד המרחק

לסוע עד שנשאר רבע מיכל

לתדלק שוב עד הסוף ולבדוק במשאבה כמה ליטרים נכנסו בדיוק

לחלק את מספר הקילומטרים שעברת בליטרים שניכנסו.

חשוב להקפיד לתדלק מאותה המשאבה.

פורסם

לא מדובר רק בלכלוך, גם ברוב המכוניות הדלק הואזה שמקרר את משאבת הדלק, לחכות שיידלק המנורה = קיצור חיי משאבת הדלק

פורסם

השיטה שלי לחישוב צריכת דלק ממוצעת לאורך תקופה:

רושמים את הקילומטראז' ביום התדלוק, נוסעים עם הרכב נניח חודש ואוספים את כל הקבלות מהתדלוקים.

את החישוב עושים מיד לאחר תדלוק, פשוט מחלקים את מספר הקילומטרים שנסעת (הקילומטראז' המעודכן בררכב פחות מה שרשמת בתחילת התקופה) לחלק בסה"כ הליטרים שתידלקת מאז.

או השיטה הכי פשוטה, להשקיע רבע שעה בבניית אקסל נוח לעניין ולתת לו לעשות את השאר :-)

פורסם

השיטה שלי:

למלא דלק עד הסוף, לאפס את מד הק"מ, ובתידלוק הבא למלא שוב עד הסוף.

לחלק את המרחק הנסעת לכמות הדלק שנכנסה.

יצא לך כמה ק"מ נסעת על ליטר אחד.

כמובן שזה תלוי בסוג הנסיעה.

בגלל זה עדיף לעסות את זה לכמה תדלוקים ולחשב.

פורסם

השיטה שלי היא לא על סמך מה נראה לך במיכל ולא כלום.

אני מתדלק את הרכב פוול! עד שממש אני רואה את הדלק מבצבץ מהחור, ויודע שאין עוד מ"מ אחד להכניס דלק.

נוסע עם הרכב בערך 200 ק"מ. חוזר לתדלק שוב פוול לאותו מצב שאני אפילו מ"מ עוד, ואז אני מחלק 200 לכמות הליטר שנכנסה.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

ב205 שלי, אני מתדלק פול. גודל המיכל 50 ליטר.

לא יצא לי אף פעם להכניס מעבר ל43 ליטר, אני מתדלק עד שהאקדח קופץ. לא מכניס בכוח עוד. אני מקפיד, כאשר המנורה נדלקת לתדלק. ממה שזכור לי, רשום בספר הרכב, שזה קורה כשנותרים כ8 ליטרים במיכל.

לאחר התדלוק, אני מאפס את מד המרחק. בתדלוק הבא אני מחלק את סך המרחק שעברתי בכמות הדלק שתדלקתי.

יוצא לי קבוע כ14.5 ק"מ\ליטר. אני נוהג קבוע בתוואי בינעירוני ומעט עירוני. בערך ביחס כזה 70\30. כאשר אופי הנהיגה נמרץ.

פורסם

אני מאפס את מונה המרחק בכל תדלוק, ובתדלוק הבא מחשב את כמות הדלק שנכנסה חלקי הק"מ שעברתי.

בעבר הייתי יותר אובססיבי בעניין חהכנתי טבלת מחשב -זה היה ב-Framework II, האקסל עוד לא היה באופנה - שבו רשמתי בכל מילוי את הכמות והק"מ, והטבלה חישבה לי צריכה ממוצעת על 10 מילויים אחרונים. אבל זה היה לפני 20+ שנים. היום אני לא רואה הרבה טעם במעקב הדוק במיוחד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מעניין עוד כמה זמן יעבור עד שהמיתוסים האלה יחלפו מהעולם.

לא נכון.

לא מדובר רק בלכלוך, גם ברוב המכוניות הדלק הואזה שמקרר את משאבת הדלק, לחכות שיידלק המנורה = קיצור חיי משאבת הדלק

לא נכון.

עשו חיפוש.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...