Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן האחרון שמתי לב שהתופעה המכוערת של גזילת מקומות חניה ציבוריים על ידי התושבים הולכת ותופסת תאוצה. אז נכון, כשאין בעיות חניה אין סיבה ל"צרות עין" על השכן שפירגן לג'יפ שלו מקום חניה שמור. ככה זה מתחיל. אחרי כמה שנים מקום החניה המפרגן הופך לעובדה בשטח, בעיות החניה בשכונה מחמירות וסחבק שורף חצי שעה על חיפושי חניה בכל פעם שהוא חוזר הביתה מאוחר.

הנה דוגמא טרייה שצולמה ממש לפני כמה דקות. הבעלים של הלנד-קרוזר הזה יצר פתח בגדר הבניין, יצק קצת בטון כדי ליצור רמפה קטנה ויצר לעצמו חניה טבין ותקילין.

attachment.php?attachmentid=279951&stc=1&d=1332706216

ומזווית אחרת. ניתן לראות שבמקום החניה הפרטית של הג'יפ היה יכול להיכנס בכיף רכב משפחתי סטנדרטי של תושב אחר בשכונה.

attachment.php?attachmentid=279952&stc=1&d=1332706216

כמה עשרות מטרים במורד הרחוב, עוד חניה פירטית. חדי העין ישימו לב לסימון הכחול-לבן על המדרכה שנשאר מהימים שזאת הייתה חניה ציבורית.

attachment.php?attachmentid=279953&stc=1&d=1332706216

IMG_1605.JPG

IMG_1607.JPG

IMG_1608.JPG

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם הוא מקבל גיבוי המעירייה אז אין כל כך הרבה מה לעשות.

נקווה שהם באמת יעשו עם זה משהו אני מסכים איתך שזה מאוד אנוכי וחבל סתם ככה לגזול חנייה.

רכב בהווה-פיג'ו 206, מנוע 1.6,110 כ"ס-למכירה

רכב בעתיד-עדיין בחיפושים!

מחפש אוטו-עזרו בנושא שבקישור

פורסם

יש דברים יותר גרועים.

דמיינו לעצמכם רחוב חד סיטרי, צפוף, כולו בורות והרים (בורות שהעירייה כיסתה), ושאין שם חנייה בשיט כבר כמה שנים טובות. הילל בחיפה, למי שמכיר.

עכשיו. באחד הבניינים החומה החליטה שנמאס לה לעמוד בגשם, אז היא קרסה ("חומה" = גדר מפגרת שהיא מעין גינה מוגבהת, WTF?...) לפני כמה שנים.

אצה-רצה העירייה, ומה עשתה? שמה לה גדר ברזל, כדי למנוע נזק שעשוי להיגרם לתושבים מנפילות נוספות של הגדר, ע"י מניעת החנייה שלהם ליד המפגע... הלכו 8 מקומות חנייה, ברחוב שאין בו חנייה, והעירייה מתעקשת שזה לא אשמתם ולא באחריותם, אלא של בעלי הדירות. אבל מה, יש צורך בעירוב מהנדס העיר, כדי לתקן המפגע. רגע, מהנדס העיר? זה אומר שהגדר קשורה לעירייה, לא? אז"ש. הכסף שהוא יגבה שייך לעירייה... והכי מרתיח. במקום הזה שקרס, אם כבר קרס, ניתן לייצר במקום ה-8 חנייות הרגילות, 12 - 16 חניות אופקיות ע"י ביטול הגינה שלא שייכת לכלום (אי אפשר בדיוק להגדיר את זה כגינה, יותר כמו אוסף של אזובים).

זה, מעצבן.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

השטח הזה שהוא חונה עליו שייך לו? כי אם כן אז מה בעצם ההבדל בינו לבין מי שיש לו חניה צמודה לבית שהיא "בילט-אין"? גם הוא מונע ממך לחנות ליד המדרכה שמובילה לחניה שלו.

פורסם

דבר עם מישהו בעירייה, אני יודע שאם תושב אשדודי היה מספח לעצמו חלילה סנטימטר שלא שייך לו לכל צורך שהוא, שזה בעצם שטח של העירייה, פקחי העירייה היו עטים עליו כמו נשרים על נבלה סרוחה.

אם השטח לא שייך לו כדת וכדין ורשום על שמו, פנייה קטנה לעירייה ותראה איך נבנית שם חומה בחזרה עוד באותו היום.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם
השטח הזה שהוא חונה עליו שייך לו? כי אם כן אז מה בעצם ההבדל בינו לבין מי שיש לו חניה צמודה לבית שהיא "בילט-אין"? גם הוא מונע ממך לחנות ליד המדרכה שמובילה לחניה שלו.

ההבדל הוא שלמי שיש חניה צמודה שהיא "בילט אין" להגדרתך, יש לו גם את האישורים המתאימים של העירייה לחנייה שכזו.

בעל הלנד קרוזר שבתמונות פשוט עשה דין לעצמו וגזל חניה חוקית ברחוב ללא האישורים המתאימים מהעירייה ולכן יש לפעול נגדו ע"י תלונה בעירייה.

אשתי סיפרה לי השבוע שבמקום העבודה שלה שהוא חדר כושר שנמצא בבניין מגורים (מבנייני המגורים האלה שיש חנויות בקומת הקרקע ודירות בקומות העליונות) יש חניה בחזית הבניין שהיא ציבורית והיא צמודה לבניין (כך שיש כביש-מדרכה-חנייה).

אחד מהדיירים החליט לספח לעצמו לפני חודש לערך את אחת החניות ושם עמודים ושרשרת עליה כדי שרק הוא יוכל להחנות שם.

כל הפניות של הדיירים אליו לא צלחו (כי מדובר בעבריין צעצוע) ויום אחד כשאשתי הגיעה בבוקר לעבודה היא מגלה שכל השמשה הקדמית של הבחור מנופצת ע"י מישהו שהחליט לעשות מעשה ופוצץ לבחור את הרכב.

לפי מה שאני יודע, הוזמנה לשם משטרה והעבריין צעצוע עשה הרבה רעש (כמו כל כלב נובח). לא יודע איך נגמר הסיפור אבל ת'כלס מגיע לו שיפוצצו לו את הרכב).

פורסם

מצטרף להצעות לדבר עם העירייה. ההגיון הבירוקרטי (שכידוע אין הגיון בבירוקרטיה) אומר שכדי שמישהו יוכל לספח לעצמו חנייה כזו באופן חוקי הוא יצטרך להפוך עולמות בשביל זה. בנוסף העיריות מתות על חריגות בנייה ומשקיעות כספים והמון מאמצים כדי להילחם בזה, כנראה זה מכניס להן הרבה מאוד כסף.

טלפון קטן למחלקת הפיקוח יגרום לפקח להתייצב כמעט במיידי. 107 לשירותך.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם הוא לא היה עושה חניה פרטית לעצמו, אז הוא פשוט היה חונה ברחוב ואז המקום חניה הזה היה תפוס במילא.

מכר של המשפחה שלהו עשה מעשה דומה אחרי שהוא קיבל אישורים, ולעשה הוא עכשיו משלם יותר ארנונה (גם על השטח של הכביש שהוא "גזל", למרות שתמיד הוא היה חונה שם).

אממה...בחניה שהוא עשה יש מקום ל-2 רכבים, ככה שגם הבן שלו מגיע הוא חונה בפנים ואז כבר נחסך עוד מקום.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
אם הוא לא היה עושה חניה פרטית לעצמו, אז הוא פשוט היה חונה ברחוב ואז המקום חניה הזה היה תפוס במילא.

אבל אז כשהוא לא היה בבית אני הייתי יכול לחנות במקום. במצב הנוכחי גם כשהוא לוקח את הפראדו למעלה זיק, אני צריך לחפש חניה במקום אחר.

פורסם

ברחובנו הצר, אחד השכנים עשה לעצמו דין מאותו סוג.

כמובן בלי לשלם את מה שצריך (אבל לא אכפת לי מהחלק הזה) - מה שחשוב יותר הוא שלו יש מקום חניה "מובטח" ואני צריך לחפש חניה, מה עוד שהעיריה היום לא מאשרת חניה בחצר אם היא לא לפחות ל 3~4 מכוניות.

בקיצור, כולם רבים איתו כבר כמה שנים, ומהר מאוד זה הגיע למצב שהעיריה הרימה ידיים - כי לכאורה הוא לא עובר על שום חוק (והוא כן, למשל נהיגה על מדרכה, ועוד כל מיני). אני אישית ועוד כמה שכנים שים עליו קצוץ - וחונה או לא חונה, חונים על הכניסה שלו (יענו אם הוא שם הוא לא יכול לצאת ואם הוא לא שם הוא לא יכול להיכנס). החוצפן מתקשר אל אנשים בלילה שיזיזו את האוטו, גם אישתו צורחת באינטרקום, אבל נשלחים לעזאזל. מדובר בסוג של עבריין צעצוע, עם כל המניירות, אבל כאן אף אחד לא באמת מתרגש מכאלה.

יום אחד אני רואה אותו עומד עצבני, חסום, והבנתי שמה שידענו שיקרה, עומד לקרות. באותו ערב הוא שבר לבחורה שהאוטו שלה את הפנסים והמראות. בבוקר הוא גם הודה בזה, הוקלט, והמשטרה אמרה שאין לה עניין בזה. הכל מתועד.

למחרת אני חניתי שם, וכשהוא ראה אותי, פתחתי את תא המטען, יש לי ארגז כלים גדול, וסידרתי את תא המטען כך שהוא יראה את הלום הגדול וגם שיהיה בינינו קשר עין. (כן, יש לי לום בתא מטען לפעמים, זה כלי עבודה לגיטימי). במשוואה שבה לו יש מרצדס M ישן מספיק כדי שלא יהיה לו ביטוח מקיף אבל החלקים יהיו מאוד יקרים ולי יש משפחתומטית חדישה של העבודה ולום גדול, נראה לי שהוא הבין למי יש יותר מה להפסיד.

מאז חניתי שם כל יום במשך הרבה מאוד זמן. היי, זה לא כל כך נורא כשכולם מפחדים לחנות בספוט מסויים ואני חוזר מהעבודה בכל שעה ויש לי חניה ברחוב... הדביל כמובן המשיך להתעקש ולהיחסם באופן יומיומי - ואני ממש לא מבין - אם הכניסה ל"חניה" שלו פנויה - למה שלא יחנה שם, על הרחוב, כמו כולם? בשביל הפרנציפ? כדי שיוכל להגיד שגורמים לו למצוקה?

אז הוא התחיל לקשור אופניים על הכביש מול הכניסה. זה הצליח לו די הרבה זמן עד שהתחילו לרמוס אותם.

וכך זה הלך והסלים עד שיום אחד הוא הבין שכל השכונה כבר נגדו. בקבוצת הפייסבוק של השכונה (כן, יש לשכונה קבוצת פייסבוק שהוקדשה למאבק מוצלח באופן חריג בעירייה בנושא מסויים. לא, לי אין פייסבוק) כולם התלכלכו עליו וברחוב אנשים הבהירו לו מה הם חושבים עליו ועל משפחתו. לא נעים לחיות ככה, כנראה אי אפשר לשים קצוץ על כל כך הרבה אנשים כל כך הרבה זמן.

וכך, אחרי כמה שנים - יום אחד הוא פשוט הפסיק. עכשיו הוא השתלט על חניה במרחק שני רחובות - ליד העבודה שלו. שיהיה...

אסף.

פורסם
אבל אז כשהוא לא היה בבית אני הייתי יכול לחנות במקום. במצב הנוכחי גם כשהוא לוקח את הפראדו למעלה זיק, אני צריך לחפש חניה במקום אחר.

לא הבנתי מה מפריע לך לחנות על הבטון שהוא יצק על הכביש..??

אסף.

פורסם

טכנית, שום דבר לא מפריע לי.

מעשית, אני בדרך כלל נוהג ברכבים שאינם שלי ויהיה לי מאוד לא נעים להסביר למה אני מחזיר את הרכב לבעליו עם נזקים.

פורסם

אתה לא חייב לחנות שם עם הרכב שלך.

אצלנו בעיה דומה נפתרה ע"י הצבה של פח הזבל השכונתי הגדול והמלא בדיוק בכניסה הזאת.

פעם, פעמיים ושלוש שמענו את הבחור מנסה לגרור את הפח תוך קללות אל תוך הלילה.

לקח לו עוד כמה פעמים כדי להבין.

המצחיק הוא שמפני הזבל של המועצה כבר התרגלו למקום של הפח והיו מחזירים אותו לשם אחרי הריקון:lol:.

פורסם
מצטרף להצעות לדבר עם העירייה. ההגיון הבירוקרטי (שכידוע אין הגיון בבירוקרטיה) אומר שכדי שמישהו יוכל לספח לעצמו חנייה כזו באופן חוקי הוא יצטרך להפוך עולמות בשביל זה. בנוסף העיריות מתות על חריגות בנייה ומשקיעות כספים והמון מאמצים כדי להילחם בזה, כנראה זה מכניס להן הרבה מאוד כסף.

טלפון קטן למחלקת הפיקוח יגרום לפקח להתייצב כמעט במיידי. 107 לשירותך.

איתמר.

זה לא 106?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...