Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר מזה זמן שאני מעוניין לרכוש מטף לרכב, וחיפשתי לרכוש מטף הלוטרון בגלל שהוא לא מזיק לאזור שהוא פועל עליו בניגוד לאבקה שמשאירה ליכלוך (שניתנת לניקוי בעזרת עבודה עם אקדח לחץ אוויר), ועלולה לפגוע ברכיבים אלקטרוניים (ככה קראתי, לא ידוע לי שום מידע נוסף בעניין).

מרוב שהתלבטתי מה לקנות (מטף אבקה או מטף גז הלוטרון) לא קניתי אף מטף, ולפני שבועיים בערך כמעט ואיבדתי את הרכב שלי בעקבות דליקה (קטנה) שפרצה בתא מנוע (צינור לחץ דלק שמתחבר לחנוכייה כשל, והניצוץ לא יודע מאין הגיע) ורק בנס ובכך שאני רגיש לכל כל מה שקשור לניטור הרכב שלי (גיליתי את העשן בזמן) , הצלחתי להגיע לחנייה של מסעדה (מסעדת 206 לסמוך לצומת הפיל, למי שמתעניין) והצלחתי להשיג מהם מטף (הם עזרו לי מאוד - תודה רבה! ) ובקלות לכבות את האש.

הרכב נגרר למוסף ובזכות הנס הנזק היה קטן, ועכשיו האוטו פיקס.

בכל מקרה - רציתי להמליץ חברת Bsafe שהם משווקים מורשים של "להבות" (יצרנית המטפים), ורציתי להמליץ עליהם שכן המחירים היו הכי זולים שמצאתי, המטפים הם חדשים ולא מחודשים או משהו כזה, קיבלתי אחלה שירות מנציג המכירות בטלפון, והמשלוח הגיע תוך 3 ימי עסקים (הם מתחייבים ל 7 ימי עסקים) .

שילמתי בעסקה טלפונית כי הם לא עובדים עם פאייפאל ואני לא רוצה שום קשר להאקר הסעודי.

המחירים כמו שכתוב באתר, והזמנתי 2 מטפים:

מטף אבקה 1 קילו + מתקן לרכב.

מטף אבקה 2 קילו + מתקן לרכב.

(יש תמונות, בלי אבטיח, אבל עם משהו אחר)

לא קניתי את מטף ההלוטרון מכיון שהוא יקר יותר, והוא פחות אפקטיבי במקרה של שימוש בשטח פתוח.

לדעתי כדאי לכל אחד להחזיק מטף כזה ברכב, המטף של ה 1ק"ג הוא ממש קומפקטי וקטן וזול ככה שאני לא רואה סיבה למה לא לשים אחד כזה ברכב למקרה הצורך.

התמונות (צולם במצלמה של Iphone4 ):

http://imageshack.us/photo/my-images/521/img1755h.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/687/img1756vm.jpg/

http://img638.imageshack.us/img638/4368/img1748jc.jpg

פורסם

למרות ההמלצה החמה (על גבול מדור פרסומי), רצוי שתדעו גם את המגבלות, החסרונות והיתרונות של מטפי הכיבוי השונים:

מטפי אבקה אמנם יעילים לכיבוי שריפות Class B (נוזלים) Class C (חשמל) ו- Class D (מתכת בוערת) האפייניות לשריפות רכב אבל צריך לזכור שהאבקה גורמת נזק לציוד אלקטרוני והניקוי של האבקה הוא קשה.

מטף במשקל של 1 ק"ג לא יהיה יעיל במיוחד לשריפות מוצקים גדולות, אבל יספיק לשריפה בתוך תא הנוסעים של מכונית.

גז הלון הוא יעיל יותר מגז ההלוקרבון בכיבוי אש. הסיבה להפסקת הייצור של הלון היא הפגיעה באטמוספרה.

למרות ההפסקה בייצור, היצרנים ימשיכו למחזר את הגז הקיים, בעיקר לשימוש במטוסים מכיוון שמשקל המטפים בעלי דרגת יעילות זהה הוא כמעט כפול.

השימוש בהלון ובהלוטרון אסור בשריפות Class D (מתכת בוערת) - הוא עלול להגיב בעצמה ולסכן את המשתמש.

מטפי CO2 - אם תמצאו כאלה, יהיו יעילים לכיבוי שריפות נוזלים וחשמל ולא יגרמו נזק.

אסור להשתמש בהם לכיבוי אדם בוער מטווח קרוב כי הגז יגרום לכוויות קור.

ככלל, רצוי לא להשתמש במטפים לכיבוי אדם בוער אם יש אפשרות להחניק את האש בשמיכה או במים.

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

קל במשקל, כבד בכיס... :-D

המטף ישכון ברכב, לכן מטף סטנדרטי יתאים, השאלה שלי היא מה לקנות (מותג, סוג) ומה מחיר סביר.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• שנה מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

מקפיץ ברשותכם

השבוע קניתי מטפה קטנצ'יק, חצי קילו, באוטו דיפו.

שמח וטוב לבב רציתי לשים אותו ברכבי, ואז נזכרתי שב12 בצהריים בסוף אוגוסט, החום באוטו גבוה מאוד...

על המטפה כתוב לא להשתמש מעל 60 מעלות. האם באוטו סגור הטמפ' נמוכה יותר? עובדה שיש רכבים שיש בהם מטפה :-P

אשמח להתייחסותכם בעניין

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

ראיתי את הדבר הזה, המטף הזה זה צעצוע, חצי קילו לא יזיז לאש שמוזנת ע"י דלק או פלסטיק כמו שריפה ברכב.

רוצה צעצוע וב"ישראבלוף" להרגיש בטוח, קנה את המטף הזה.

רוצה משהו שאשכרה יוכל לכבות דליקה קטנה, קנה מטף נורמאלי לרכב.

פורסם

האם כתוב על המטפה (מטף) מה ה- Rating שלו? (בד"כ אותיות A,B,C וספרות).

saay222 צודק בדבריו - מטף של 0.5 ק"ג לא יספיק לכיבוי שרפה משמעותית בתא המנוע. למטפים קטנים גם אין צינור או פייה המאפשרת כוון אפקטיבי של חומר הכיבוי. לעומת זאת הוא יכול לעזור לכיבוי שרפת חשמל או מוצקים קטנה בתוך תא הנוסעים (מטען שהתחמם או סיגריה שהציתה את הריפוד).

לשרפה של סוללות ליתיום זה ממש לא מתאים ולא יעזור.

בעניין הטמפרטורה, אמנם מומלץ לא להשאיר מכלים מדוחסים ברכב, אבל אם המטפה נמצא באזור מוצל (תא כפפות או מתחת למושב) - לא הייתי דואג. מטפי כיבוי עם תו תקן נבדקים לעמידה בלחצים גבוהים ויכולים לעמוד גם בחשיפה ישירה לשמש ללא חשש.

• תוכן חדש...