Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקחתי את הפאביה שלי לטיפול ראשון במוסך מורשה יבואן. בסוף הטיפול המוסכניק ניקה את כל האיזור מתחת למכסה המנוע עם שפריצר של מים וסבון. גם את מכסה המנוע עצמו הוא ניקה עם לחץ אויר. כששאלתי אותו הוא אמר שזה מאריך את חיי המנוע.

יש הגיון או שזה חלק מהפינפון של מוסך מורשה יבואן בשביל להצדיק את מחיר הטיפול? מן הסתם כל החלקים אטומים לאבק. מה זה מה משנה שהם מכוסים בשכבה של אבק/בוץ/פודינג וניל ?

פורסם

לדעתי המוסך פישל, מחובתו היה להוסיף חפיפה בשמפו נגד קשקשים, רק כך הוא היה מצדיק את השורה בחשבונית, שהיא בעלת מילה אחת:

"מצליח"!

כנראה שגם הפעם המוסך הצליח.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אולי זה לא מזיק, אבל מאריך את חיי המנוע?

פעם שמעתי ממישהו שהלכלוך שעל המנוע שומר עליו...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אמת,מכיוון שהשמן מגן מפני היווצרות חלודה וקורוזיות אחרות.

אך למרות זאת אני מעדיף מנוע נקי.

יש מצב שאולי ה-'סבון' מזיק לגומיות ,תלוי באיזה חומר הוא משתמש ,וגם אם כן אז לטווח הרחוק .

בגדול,המוסך עושה זאת לטובת הלקוח, להשאיר סביבת מנוע נקיה.

פורסם

לא כל כך רצוי לנקות ככה המליצו לי ,ואם כבר מנקים זה עם נפט או חומר מיוחד

לניקוי מנוע זה מה שאני הבנתי ....

פורסם

מניסיון שלי לא מומלץ. מספיק איזה חוט משהו שהמים חדרו אליו והרכב יתחיל להשתגע לך.

הכי טוב לנקות עם סמרטוט יבש על גדר המעט מעט לח.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

שמן גם ככה לא היה שם, מנוע חדש - טיפול 15 אלף ראשון אחרי בערך ארבעה חודשים על הכביש. בסה"כ אבק.

לא נראה לי שהחומר (לטענתו סבון) הספיק לעשות משהו חוץ מניקוי, הוא מיד העיף / ייבש אותו עם לחץ אוויר.

רק רציתי לוודא שאני לא הוזה, ובאמת עובדים עליי:wink:

פורסם

יש לגשש מערכון בנושא.

פולי: מה זה טיפול למכונה חדש, זה טיפול חמשת אלפים

שייקה וגברי: טיפול עשרת אלפים ורק מחשיבים לך

פורסם
אולי זה לא מזיק, אבל מאריך את חיי המנוע?

פעם שמעתי ממישהו שהלכלוך שעל המנוע שומר עליו...[/quote]

אכן, שמעת טוב !

שטיפת מנוע , משכבת הגריז והשומן, גורם להחלדה חיצונית של פקקי המים בבלוק המנוע, ובראש המנוע, ומכאן הדרך להחלדת פקקי המתכת , ולחירורם קצרה מאד.

בברכה

צביקה

פורסם

יעקב אלטר שלום רב !

מראה מלבב בתמונה ימין המנוע מצוחצח, וממתין למסדר המפקד, תענוג לעינים, עבודה מעולה !

בברכה

צביקה

פורסם

אכן הWD40 עושה עבודה לא רעה,לא מחזיק הרבה זמן האפקט אמנם,לדעתי לא צריך יותר ממטלית להוריד אבק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...