Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ביום שישי האחרון התקנתי את המערכת שלי בקליאו החדשה.

איך לומר בזהירות - אני די מאוכזב.

המתקין (שאני סומך עליו) הסביר שאין לי מה להשוות את האקוסטיקה ברכב זה לרכבים אחרים שהיו לי (למשל מאזדה 3 חדשה).

הוא הסביר לי כי למעשה בדלת של הקליאו חסר כל הצד הפנימי ממתכת שיש ברוב הרכבים היותר גדולים (אולי ע"מ לחסוך במשקל) ולכן הדלת לא מספקת תהודה 'מדהימה' (למעשה מבנה המתכת אינו כלוב סגור אלא רק בצורת ח). בגלל חוסר זמן לא ביקשתי לפרק את כל הפלסטיקה של הדלת (שבאמת נשמעת חלולה לגמרי).

לשאלתי אם בידוד יכול לעזור הוא ענה להפתעתי שלא בטוח בכלל זה ישפר (מתקין אחר היה ישר 'מנסה לדחוף' לי בידוד בכמה מאות קלים).

אני מתקין אצלו שנים ומרוצה מאד מהעבודה הפדנטית והירידה לפרטים.

האם למישהו יש ניסיון?

איך ניתן לשפר בלי להכנס לבניות מטורפות?

תודה מראש

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הפלסטיק של הדיפונים של רנו מאוד עבה ואיכות ההרכבה טובה מאוד. (יש לי מגאן 2 2008 בדיוק אותו הסרט).

תבודד את הדיפון בשתי שכבות ואת הרמקול תתקין לתוך שרוול של טבעות עץ (גם אותן תבודד) שנמשך לתוך הדלת (רק לא לפגוע בחלון).

יתכן ואת הגריל אתה תצטרך לבנות מפיבר - אני מקווה שהמתקין שלך מיומן בכך ושיש לך תקציב מתאים כי זו עבודת קוסטום קשה והיא מן הסתם לא תהיה זולה.

אבל אם אתה מוכן להשקיע - אתה תקבל תמורה טובה מאוד אם תעשה זאת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ממש לא צריך שם עבודת פיבר. נשמע לי מוזר מאוד מה שאתה אומר צריך קצת עבודת קאסטום פנימית בדלת ללא שינוי חיצוני . ברכב הזה צריך לשמוע טוב מניסיון. תפרט את סוג הציוד שיש לך.

פורסם

מיקום הרמקולים ברנו פשוט ממקסם כל אלמנט שתרכיב.מובן שחשובה איכות ההתקנה אבל מנסיון מעשי-אלמנטים שונים שהורכבו על בניה פשוטה ל6.5 אינטש' -עשו פלאים.

מבלי לזרות מלח על הפצעים,חשוב גם שתגדיר את חלקי המערכת המורכבת על מנת לנסות להבין למה אפשר להגיע כי הכי קל לקטול ולומר לך להחליף מתקין וזה לגמרי לא אתי.

ליאור

נ.ב.

עכשיו ראיתי את ההודעה של יוסי.בהחלט מצטרף לנאמר.

פורסם

תודה לעונים.

סט קידמי - Polk SR 5250

מגבר לסט - JL Audio 360.2

סאב הרץ 10"

מגבר לסאב - JBL P80.4 ישן

יחידת ראש מקורית ללא שינוי (ואינני מעונין לשדרג - המערכת נשלטת מההגה, דבר שחשוב לי, וכן התצוגה שלה היא בנפרד).

אותו סט הורכב בזמנו במאזדה 3 חדשה ונשמעה בהרבה יותר טוב.

נראה כאילו לרמקולים חסרים את התדרים הנמוכים שהיו כה בולטים בהתקנה הקודמת.

יתכן והבעיה היא יחידת הראש בלבד? נראה מוזר לאור העובדה שאיך שאני מעלה קצת באסים אזי הדלתות מתחילות 'לחגוג' ברעשים מעצבנים.

האם אני מבין מתשובתכם שבידוד יכול לעזור, גם אם הדופן היא מפלסטיק ונשמעת חלולה לגמרי?

האם להצמיד שכבה אחת (או שתים?) על הפלסטיק עצמו, בנוסף לחלק האחורי?

הענין הוא שבידוד כזה אינו זול ואם אינני בטוח שאקבל את התוצאה המובטחת אני מעדיף לוותר (גם כך אני שומע בעוצמה נמוכה יחסית)

תודה

פורסם

בידוד בהחלט יתן לך תוצאה טובה ויפתור לך בעיית רעשים וקירקושים. אבל משהו כאן לא ניראה לי לא צריך לשמוע גרוע אני מכיר את הרכב היטב. אני בכל זאת הייתי בודק שוב את ההתקנה אולי משהו התפספס.

האם השתמשת במנחת? ואם כן באיזה? מדוע לא התקנת רמקול 6.5 אינטש? האם הוכנסו חיווטים לדלתות?

פורסם

היי

לא שומעים ממש גרוע - פשוט לא מה שהייתי רגיל אליו.

המגברים הנ"ל כוללים מנחת מובנה.

למה לא 6.5? מכיוון שהסט הזה היה 5.25 (התאים לרכבים הקודמים) ואני כמעט בטוח שזה הגודל שנכנס בקליאו.

בכל מקרה - פה לא הבעיה - הסט הזה בועט יפה, תאמין לי.

אולי שוב פשוט הרדיו דיסק המקורי שאיכותו נמוכה (מיוצר בטוניסיה - פשוט לא האמנתי למראה עיני!) הוא מקור הבעיה. אין שום בעיה בהתקנה (הפאזות נכונות בוודאות)

מצד שני ממש לא בא לי לאבד את הפונקציונאליות שבשליטה מההגה וכן הצג העליון.

אני אנסה בהזדמנות לשים בידוד ונראה מה יקרה.

תודה

פורסם

חברים

לאחר מספר ימים של שמיעה אני פשוט שבור.

שומעים פשוט גרוע.

ההנחה שלי כרגע שהבעיה העיקרית היא איכות הרדיו-דיסק המקורי של הרכב (גם הסאב לא עובד יפה).

אני אבדוק הנחה זו עם המתקין שלי (ואני בטוח ב- 100% שההתקנה היא פיקס).

אני מוכן קצת להתפשר (כנראה מזדקן.....) אבל עדיין לאחר ההשקעה, גם בהתקנה, אני ממש בדיכאון.

צריך את עזרתכם בנושא:

- את הרדיו המקורי (Made in Tunisia - אני לא צוחק) קל לפרק ולהחליף אבל הוא נשלט מההגה וכן התצוגה שלו היא נפרדת. האם יש אפשרות להתקין רדיו חיצוני ועדיין לשמור לפחות על השליטה מההגה?

- כרגע יש לי בבית Alpine 9833 שכבר מראה אותות גסיסה. למרות שהמכשיר מדהים באיכותו (הבאתי אותו מארה"ב לפני 6-7 שנים) אני אוותר עליו (בפעם האחרונה לא קרא חלק מהדיסקים וגם קליטת הרדיו שלו בעייתית). מכיוון שכמה שנים לא התרכזתי בחיפוש רדיו-דיסק, האם תוכלו להמליץ לי על יחידת ראש סבירה (עד 1000 -1200 ש"ח)? ניסיתי לראות קצת דגמים ויצאתי ממש מבולבל.

מה שחשוב- לפחות שתי יציאות (אחת לסאב) עם שליטה על הסאב, אקולייזר בסיסי וקליטת רדיו טובה. אחריות ל-3 שנים תתקבל בברכה. אין צורך ב- BT (יש לי דיבורית ברכב).

אין לי כרגע את החשק להשקיע יותר מזה.

לאחר ההתקנה אני אראה בצורך של בידוד.

מודה מראש על עזרתכם בנושא.

רונן

פורסם

למה שלא תבדוק את האפשרות לקחת את ה-9833 למעבדה ולשפץ אותו

בנוסף אתה יכול לרכוש אייפוד קלאסיק מיד שניה במעט מאוד כסף +כבל לאלפיין

ולהמשיך להנות מהאיכות של של האלפיין

HU: Pioneer 880PRS Amp: Digital Designes C2b

Comp: Rainbow Vanadium Phase Plug Cross @ Focal Utopia Crossover

Mono: Zapco REF500.1 Sub: Digital Designes 510b

פורסם

היי

רק חדש.

כמו שהסברתי, הקליטה באלפיין לא טובה, ומניסיוני לא שווה להשקיע בתיקון מכשירים חדשים.

אני מבקש עזרה במציאת רדיו דיסק חדש.

ראיתי שיש Pioneer 9350.

האם זה דגם חדש? האם מומלץ?

מה מחירו הריאלי וביכן ניתן לרכוש אותו?

יש אלטרנטיבות מעשיות אחרות (Clarion?)?

תודה

פורסם

תקשיב, תלך למתקין שלך ותבקש ממנו לפרק את היחידת הראש שלך ולהשים שם במקום מכשיר אחר משלל המכשירים שבטח יש לו בעסק. (רצוי אחד ברמה טובה)

תפעילו, תשמע ותחליט. חבל יהיה לזרוק כלכך הרבה כסף על איטום שבסוף לא יתן לך הרבה (משהו זה יתן בטוח אבל אולי לא מספק)

הסיפור הזה בטח יעלה לך משהו כמו 100-150 שקל בשביל הטעם הטוב והיחסים מול המתקין אבל זה שווה את זה.

אם תמצא שבאמת היחידת ראש שלך לא מספקת אותך תעשה החלפה (יש שלל מכשירים שמגיעים אם שלט הגה) במידה וזה עדיין לא ישמע טוב תעשה איטום ותראה מה קורה.

שורה תחתונה חבל על הכסף לאיטום וזאת לא תיהיה הבעיה בסוף.

פורסם

שלום

באמת שניסיתי להיות ברור במה שכתבתי.

ברור שאני אבדוק שמקור הבעיה היא יחידת הראש.

ברור שלא אלך לכיוון בידוד לפני שאחליט על החלפת יחידת הראש וגם אז אבדוק את התוצאה במשך מספר ימים.

אני עדיין צריך המלצות ליחידת ראש כמו שרשמתי.

תודה

פורסם

היי

ראיתי בחנות ליד הבית את ה- 9350 שלדעתי יענה עבורי על מה שאני מחפש.

הבעיה שהמחיר שלו קצת גבוה - 1400 ש"ח.

האם יש מקומות זולים יותר? ראיתי שאמרו שניתן להשיג בסביבות 1200 ואולי פחות.

האם יש אלטרנטיבות טובות יותר במחיר זה?

אשמח לפרטים בפרטי (אני מאזור המרכז).

תודה

• תוכן חדש...