Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם אני מעוניין לקנות מרצדס 220 דיזל מונית לשעבר שנת 2001 רציתי לדעת מניסיונכם העשיר האם רכב זה מומלץ? עלויות אחזקה? חלקים? חשוב לי להדגיש שאני נוסע המון ברכב נסיעות ארוכות . יש עוד אופציה של אותו רכב שנת 2005 אבל צריך לשלם מיסים ולהפוך אותה לרכב פרטי למישהו יש מושג מה התהליך? רכב שהוחלף לו מנוע וגיר לפני שנה עדיף? (כאשר מדובר במונית לשעבר)? אודה לכם על תשובות ענייניות:lol:

פורסם

לא מומלץ לקנות מוניות לדעתי - מכוניות שנסעו מאות אלפי קילומטרים במעט שנים - ושלא התייחסו אליהם יותר מדי יפה

עדיף להימנע

פורסם

אני אישית לא הייתי קונה רכב שהיה מונית.

גם בגלל כמות הקילומטרים העצומה שהרכב עבר(מונית נוסעת כ 100K בשנה).

וגם בגלל הסחירות העלובה שיש למוניות.

תיתן קצת יותר פרטים על הרכב.

בהצלחה!

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

תודה על התשובות:lol: אפילו שהוחלף מנוע וגיר חדש לא כדאי לקנות? כמו שכבר אמרתי אני נוסע הרבה ולכן רציתי רכב אמין (מרצדס) וזול שהיה מונית

פורסם

המנוע והגיר הוחלפו למשומשים מפירוק ולא לחדשים.

מנוע וגיר חדשים עולים פי כמה ממה שהרכב עצמו שווה, ואף אחד לא היה משקיע את הכסף הזה.

אפשר לחשוב על רכישה אך ורק אם יש לך אפשרות לקנות חלקים ולתקן בזול, וגם ידע טכני מסויים.

בכל מקרה אחר זה לא כדאי. גם למרצדס יש בלאי ולאחר 700-800 אלף קילומטר אתה עלול להתקל בתקלות גדולות ויקרות מאוד לתיקון.

פורסם
לא מומלץ לקנות מוניות לדעתי - מכוניות שנסעו מאות אלפי קילומטרים במעט שנים - ושלא התייחסו אליהם יותר מדי יפה

עדיף להימנע

כשאני לא יודע, לא מבין, ולא מוכן לפרט, אני מעדיף להמנע מלהגיב - חבל שאתה לא בחרת בדרך הזו. יש שיקולים לכאן ולכאן, וצריך לקחת כמה דברים בחשבון, וזה נכון לגבי רכישת כל רכב משומש. אני יכול להכנס לדיון הזה עם דוגמאות רבות שיפריחו את התגובה הזו ותגובות דומות, אבל אני מעדיף שלא. בקיצור, אני ממש לא מצדיק רכישת רכב שהיה בעברו מונית, אבל אני גם לא מקבל שלילות חד משמעיות על סמך סוג של סטיגמה חסרת ביסוס.

פותח השרשור צריך לציין את הקילומטרז' שהרכב עבר, תיעוד טיפולים, מחיר רכישה, ובכלל כמה שיותר פרטים - יותר טוב.

רק לצורך הדיון,

אני בעלים של C-קלאס מונית לשעבר, וכל בעלי הסטיגמות מוזמנים להגיע ולראות מונית לשעבר שלא תבייש שום מכונית חדשה ממנה - מכל בחינה.

פורסם

גולף, אתה צודק לחלוטין, וכשכתבתי את התגובה שלי, התכוונת בדיוק לאנשים כמוך.

אני חושב שכדאי אולי שתציין את הרקע לרכישת הרכב שלך, ותסכים איתי, שלמי, שאין לו את הרקע הזה, זה הרבה פחות מתאים. וגם אתה בעצמך לא היית נכנס לזה ללא ה"גיבוי" שיש לך.

אני גם בטוח, שתסכים שרכב שהגיע להחלפת מנוע הוא כנראה רכב שעבר הרבה מאוד.

מי שמתאים לו להיות בעלים של מרצדס ישנה מונית לשעבר הוא בדרך כלל בן אדם עם ותק מסויים בתחום, הוא יודע בדיוק במה מדובר, והוא לא יבוא לשאול שאלות כאלו.

פורסם

הרקע שלי הוא בעיקר בעזרה שבמציאת רכב השווה רכישה. בהנחה והרכב עבר טיפולים לפי הספר הוא מתגלה דווקא כדי אמין גם אחרי כמה מאות קילומטרים. הטיפולים והאחזקה לא יקרים,למעט חלקי חשמל למיניהם וזה משהו שמיוחס להרבה מכוניות. כמובן שעדיף לחפש אקזמפלר שלא עבר השתלת מנוע, אבל כדי למצוא מכונית שמורה צריך לחפש טוב - ואז מדובר על הרבה רכב במעט כסף. מי שמחפש לקנות "סמל" והעיקר שיהיה זול , יתבאס בגדול.

פורסם

הכול תלוי ברכב הספציפי שאתה רוצה לקנות. בזמנו חיפשתי מרצדס כזאת וראיתי דיי הרבה - הבדלים של שמיים וארץ. היו מכוניות עם 800000 ק"מ אבל מתוקתקות ויפות, ללא תאונות עם אותו נהג כל השנים. והיו עם 400000 (סביר בשביל רכב כזה), אבל מעשנות כמו קטר ומתפרקות, כאשר התחלפו עליהן 5 נהגים ביום. אז... פשוט צריך סבלנות ולחפש אוטו טוב.

באשר לרכב עצמו, שימו לב, הבן אדם מתכוון לנסוע המון ונסיעות ארוכות. אז מה תציעו לו? יונדאי? כל מה שיחסוך היום על רכב, יוציא מחר על טיפולי גב.

מרצדס זה אוטו נוח, אמין ולא בעייתי במיוחד בתחזוקה. דיזל גם יחסית חסכוני בדלק.

חכמת פורד אסקורט: עדיף 60 סוסים שעובדים בשבילך מאשר 120 שאתה עובד בשבילהם.

חכמת מרצדס W116: אין דבר כזה "شيخ לשעבר".

פורסם

בכל הקשור לחסכון, בנסיעה רגועה ומחושבת, אני מצליח להגיע לצריכה של 1 ל-20. ובכלל, אם להתחשב בעובדה שמדובר ברכב לא קל, עם תיבה אוטומטית, אז מדובר במכונית חסכונית מאוד.

• תוכן חדש...