Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5221 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

שאלה שבטח תרגיז חלק ממכם.

לפני כחודשיים התפטרתי ממקום העבודה שלי, לאחר מכן טסתי לחול לתקופה של חודש וחצי וכעת אני מעוניין לקבל דמי אבטלה.

העניין הוא שעוד כשבועיים אני חוגג יום הולדת 28 ודמי האבטלה עולים משמעותית בעקבות המעבר לגיל 28.

בביטוח לאומי אומרים לגשת ישר מידית ללשכת התעסוקה כדי להרשם אחרת הזכאות לאבטלה יכולה להשלל. אני מפחד שיקבעו לי דמי אבטלה מופחתים לכל תקופת האבטלה בעקבות היותי בן 27 ולא בן 28.

אשמח לדעת האם באמת ביטוח לאומי משתמשים בנשק יום הדין על השתהות של 3 חודשים בהרשמה ללשכת התעסוקה על אף שעבדתי תקופה מאוד ארוכה ושילמתי ביטוח לאומי. האם ישללו לי את האבטלה ?

נ.ב: אני יודע שאני בחור צעיר וכשיר לעבודה ושאין שום סיבה שאקח כסף מהמדינה. בסה"כ מדובר על משהו זמני עד שאמצע עבודה שתתאים לניסיון שלי ולתואר שלי (אז אנא בואו לא נהפוך את השרשור לויכוח על נושא ההתעלקות במדינה).

תודה לכל העונים.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

אתה לא צריך להתנצל

את הזכות לקבל דמי אבטלה קנית ביושר . עבדת X זמן ושילמת למוסד לביטוח הלאומי דמי ביטוח , בין השאר עבור דמי אבטלה.

אתה חייב להתייצב תוך 12 חודש בלשכת העבודה ואז גם להגיש את תביעתך.

ואכן יש פער בין דמי האבטלה עד לגיל 28 ומ גיל 28.

לכן תתייצב רק לאחר שהגעת לגיל 28.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בניגוד לתשובתו של ישה, אני אענה לך בצורה הפוכה ומדוייקת יותר:

מאחר ולא פוטרתה מעבודתך האחרונה אלא התפטרת אתה לא זכאי לדמי אבטלה בעבור 90 הימים הראשונים בהם תהיה מוגדר כמובטל (כלומר: ניגשת כבר ללשכת התעסוקה ואתה חותם פעם בשבוע).

לכן בכל מקרה לא תקבל כסף על תקופה זו!

פורסם

עופר

בין התשובה שלך לבין התשובה שלי אין שום דבר הפוך.

הוספת רק את ההגבלה שבגלל שהוא התפטר הוא לא זכאי לקבל אבטלה ב 90 היום הראשונים , ואילו אני עניתי לו על שאלותיו האחרות.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

כולם צודקים.

קאררה- ממש, אבל ממש אל תרגיש שלא בנוח לקבל את התמיכה מהמדינה כי זה מגיע לך.

ותאמין לי...למרות שמגיע לך, ביטוח לאומי יעשו מה שאפשר כדי לא לשלם לך.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

קאררה (אחלה ניק) - אל תתנצל על כלום.

לצערך ולצערנו,תצטרך להלחם בגוף המסואב הזה בשביל לקבל את מה שתרצה.

מתעלק - זה נכון שמי שמעל גיל 50 זכאי (במידה ופוטר כמובן) ל9 (!) חודשי אבטלה?

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

אכן מגיל 45 ומעלה , 175 ימי עבודה שהם בערך קצת פחות מ 7 חודשים

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

מצטער שאני מתקרצץ אבל בכל שאת: דמי אבטלה מחושבים לפי 19 ימי עבודה בחודש ולכן 175 ימי אבטלה הם בעצם קצת יותר מ-9 חודשים.

פורסם

עופר

בין 25 ל 27 ימים לחודש. פעם ב 4 חודשים מורידים 5 ימים , אבל ההורדה הזו לא מפחיתה את מספר הימים שלהם אתה זכאי.

ראה את הלוח המאיר עיניים כאן http://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/Documents/Yemeyavoda2012.pdf

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

כמישהו שלצערו כרגע מובטל וחותם אבטלה בלשכת התעסוקה, אני יכול לומר לך שמשלמים לפי 19 ימים בחודש.

גם אני חשבתי שהחישוב הוא לפי 25 ימים אבל מסתבר שטעיתי.

פורסם
בניגוד לתשובתו של ישה, אני אענה לך בצורה הפוכה ומדוייקת יותר:

מאחר ולא פוטרתה מעבודתך האחרונה אלא התפטרת אתה לא זכאי לדמי אבטלה בעבור 90 הימים הראשונים בהם תהיה מוגדר כמובטל (כלומר: ניגשת כבר ללשכת התעסוקה ואתה חותם פעם בשבוע).

לכן בכל מקרה לא תקבל כסף על תקופה זו!

אני רק רוצה להוסיף

אם התפטרת וגם אם פיטרו אותך אתה צריך לגשת לחתום או לפחות להרשם ביום שלמחרת

ולהתייצב לחתום ביום שנקבע מאז.

אבל וזה אבל גדול בגלל שאתה התפטרת אתה לא תקבל 3 חודשים כלום גם אם אתה חותם,

אם היו מפטרים אותך לא היית ממתין ל3 חודשים.

לחישוב דמי אבטלה

גילוי נאות רק החודש סיימתי לקבל את האבטלה :)

404

פורסם

זאת בדיוק השאלה שלי.

לא נרשמתי בלשכת התעסוקה יום שלמחרת. אני מחכה להרשם לאחר גיל 28 (שזה בדיוק 3 חודשים לאחר ההתפטרות שלי וזה יוצא בערך עוד שבועיים וחצי). האם יכולה להשלל ממני הזכות לקבל אבטלה ?

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

• תוכן חדש...