Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין להם כבר שיתוף פעולה עם מיצובישי?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לפיג'ו יש הרבה שיתופי פעולה .

עם ב.מ.וו מנועי בנזין והיברידים.

עם פורד מנועי דיזל.

עם טיוטה מפעל משותף ל 107 C1 ו אייגו.

עם מיצובישי ג'יפונים.

עם פיאט מסחריות קטנות.

עם רנו תיבת ההילוכים AL4 .

מקווה שלא שכחתי משהוא...

אבל עם אף אחת לא מדובר בשיתוף אסטרטגי ומכירת חלק ממניות ! רק שיתופי פעולה נקודתיים.

פורסם

לפיז'ו יש גם שת"פ מנועים עם וולוו.

אני מנסה להבין את הרציונל מאחורי השת"פ הזה: קבוצת PSA היא אחת מיצרני הרכב הגדולים באירופה עם מכירות לא רעות גם באפריקה. GM נוכחת באירופה עם אופל המצוייה M משנת 1929 ובבעלותה המלאה משנת 1931. החטיבה האירופית השנייה באירופה עבור GM היתה סאאב אך מעולם לא שיחקה בכללי המשחק המקובלים, עד שנעלמה לאחרונה. השלוחה הבריטית של GM היא ווקסהול חברה-אחות לאופל. באוסטרליה יש ל-GM את הולדן. בצפון אמריקה (כמו גם בסעודיה, סין וישראל) יש את ביואיק המהווה מותג פרימיום-לייט בין שברולט כמותג עממי וגלובלי הנמכר בכל השווקים בעולם בהם GM נוכחת ובין קאדילק כמותג הפרימיום העליון של היצרן. בעבר אף החזיקה GM באיסוזו ממנה לקחה טכנולוגיות דיזל חשובות וגם האמר, סאטורן ופונטיאק שנסגרו בעקבות המשבר הגדול של 2008. אם כן נשאלת השאלה מדוע היצרן הגדול בעולם החולש על כל-כך הרבה נכסים, מותגים ומגוון מוצרים, צריך שת"פ עם יצרן די מוגבל ביכולת הייצור שלו המקיים לא מעט שיתופי פעולה עם יצרנים זרים אחרים ? לחבר'ה בדטרויט כנראה יש את הסיבות שלהם, להערכתי טכנולוגיית הדיזל של PSA ואולי טכנולוגיית המתלים. ל-PSA הרווח הוא ברור: המנוע בנזין המוביל שלהם כיום הוא 1.6 טורבו בנזין עם מקסימום 200 כ"ס וללא V6, ללא הנעה אחורית, ללא פלטפורמות שטח או אפילו כאילו-שטח (ולא, ה-3008 לא קרובה אפילו ...) וכמובן אפשרות מסויימת לחדירה לשוק האמריקאי כקונטרה לברית החזקה פיאט-קרייזלר.יהיה מעניין.

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה, אבל פיג'ו בבעלות מדינת צרפת לא ?

במידה וכן, מה הסיבה של הממשל שם למכור אחוזים מהחברה ? אני לא שמעתי על קריסה כלכלית בצרפת.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם
תקנו אותי אם אני טועה, אבל פיג'ו בבעלות מדינת צרפת לא ?

.

פיג'ו היא חברה פרטית שמנוהלת ע"י הצאצאים של מקימי החברה, רנו היא החברה הממשלתית.

כול חברה שעושה שיתוף פעולה עם GM קורסת אחר כך, הם מומחים בהריסת חברות.

תראו את סאאב, אלפא נשארו עם קו ייצור של שתי מכוניות אחרי שהוציאו רכבים בשיתוף עם GM

אייל

פורסם

בבקשה שלא ניראה פה שברולטים עם תיבות AL4.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
פיג'ו היא חברה פרטית שמנוהלת ע"י הצאצאים של מקימי החברה, הרנו היא החברה הממשלתית.

תראו את סאאב, אלפא נשארו עם קו ייצור של שתי מכוניות אחרי שהוציאו רכבים בשיתוף עם GM

המגע עם אלפא נעשה באמצעות פיאט, הצרות בפיאט לא היו קשורות לג׳נרל מוטורס ול20% מהמניות שהם החזיקו.

הם החזיקו במספר זהה של מניות בסוזוקי ובסובארו, באיסוזו היו להם49%.

הם רכשו את סאאב ב1990 ואת לוטוס ב1986.

33 חברות/חטיבות נסגרו ע"י הגנרל מאז 1908.

haters will hate

פורסם
לפיג'ו יש הרבה שיתופי פעולה .

עם ב.מ.וו מנועי בנזין והיברידים.

עם פורד מנועי דיזל.

עם טיוטה מפעל משותף ל 107 C1 ו אייגו.

עם מיצובישי ג'יפונים.

עם פיאט מסחריות קטנות.

עם רנו תיבת ההילוכים AL4 .

מקווה שלא שכחתי משהוא...

אבל עם אף אחת לא מדובר בשיתוף אסטרטגי ומכירת חלק ממניות ! רק שיתופי פעולה נקודתיים.

שכחת משהו...עם מיצובישי גם שת"פ עם החשמלית הקטנה (iMiev/ iOn /c-Zero)

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

ממש לא נכון. איפה דייהו היו היום בלי GM?

או סאאב - בלי GM הם היו מתפגרים כבר בשנות ה90.

גם איסוזו חיה ובועטת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

האא... בקשר לסאאב - אתה לא ממש צודק.

סאאב למעשה הגיעה לאן שהגיעה בגלל GM.

שנים המשאבים הושקעו לכל החטיבות הכושלות תוך כדי שימוש בידע מהחטיבה השוודית שסבלה מחוסר השקעה והזנחה מ-GM.

דווקא SAAB שהייתה הפנינה של GM הושלכה והעדיפו להמשיך עם זבל. זה לא מפליא את מי שמכיר את התוצרת של GM ויודע שרובה זה זבל זול.

פורסם

מצד שני - שני מינוסים הם פלוס לא? :lol:

אה... לא כשמחברים בינהם...:lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...