Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,מעונין במידע מבעלי נסיון, אני שוקל רכישה בנוסף לרכב קיים.

השאלה נוגעת לערך מוסף של הנאה וחוויה נטו. עד כמה קימת, במה ומתי מתבטאת? האם נשארת או חולפת?

אני מבקש לנטרל שיקולים של רושם חיצוני.לא רלוונטי מבחינתי. אני מודע לחלק ממגבלות הפרקטיות ושאלה נוספת מעבר להנאה נוגעת לונדליזם. האם גג בד והיעדר חנייה פרטית הם בכלל אפשריים. כשילוב?

להבהרה, מדובר ברכב שעיקר הנאתו בהיעדר גגו. לא מכונית ספורט חזקה, תודה.

פורסם

את הפרט הכי חשוב שכחת לציין, תקציב?

את החששות לגבי עניין הגג פתרו רוב היצרנים עם ייצור גרסה זהה עם גג קשיח מתקפל.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

גג קשיח ידוע וגם לו בעיותיו. התקציב נמוך,כעשרים וברורה לי השפעתו.השאלה קצת יותר "מזוקקת "מזה.

למעט עניין הונדליזם שאלתי על היבט אחד: הנאה.יתכן שיש לי אשלייה מסוימת, אני מנסה להבהיר לעצמי, בעזרתכם.

פורסם

בדוק בלוחות, יש חבר פורום שמפרסם למכירה פיז'ו קבריולט.

לעניין הונדליזם, אני מחנה ברחוב, אין לנו חניה בבניין וכבר כמה חודשים שהרכב ברשותי ועוד לא נתקלתי במקרה ונדליזם אחד ולא בגג בפרט. לצערי הרבה ונדליזם ניכרים על האוטו מבעלים קודמים.

הכל זה שאלה של איזור מגורים כנראה.

פורסם

זה באמת שאלה של מקום מגורים כנראה. גרתי ברמת גן וכעת בהרצליה, בלי חנייה פרטית ובמשך 3.5 שנים עם הרכב - שום ונדליזם (אבל מניאק אחד כן גירד לי את הכנף הקדמית עם הג'יפ שלו ולא השאיר פרטים).

ערך מוסף - לטעמי ענק. לא ידעתי עד כמה עד שקניתי את הרכב. כל עוד לא גשום או קר או חם בצורה קיצונית - הגג אצלי פתוח. לעומת זאת, יש אנשים שקנו מכונית פתוחה ונוסעים עם גג סגור גם ביום אביב מושלם. זה עניין של טעם.

כדאי אולי לציין שהפתיחה והסגירה אצלי נוחה במיוחד. יש מכוניות בהן הפתיחה והסגירה זה עניין של דקות או אפילו יציאה מהרכב, וזה אולי עשוי לגרום לשימוש מופחת בגג הנפתח.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, יוסי,לא חשבתי על רכב עם יכולות כמיאטה אלא רק כזה שיתרונו בחוסר גגו. שאלתי על הנאה נטו,מתי, עד כמה, ממה, האם זה נמאס?רוני ענה לי חלקית בעניין. תודה למגיבים שהיו ויהיו.

פורסם

זה ממש לא נמאס וזה תלוי מאוד באופי שלך.

אני אישית מאוד נהנה מהאופציה הזו וכל נסיעה, גם של 5 דקות במזג אוויר טוב אני פותח את הגג.

אבל לדוגמא חברה שלי, שחלמה כל ילדותה על רכב עם גג נפתח בצבע אדום לא מרבה לפתוח את הגג כשהיא נוסעת עם האוטו (בלילה קר, הרוח מבלגנת את השיער, בקיץ השמש קופחת על הראש וכו').

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הנה עוד חו"ד של נהג מיאטה.

אני אישית מאוד נהנה לנסוע עם גג פתוח. גג פתוח לא היה השיקול בעת קניית הרכב, והוא אפילו היה שיקול נגד, אני חיפשתי רכב ספורט הנעה אחורית והמיאטה היה הרכב היחידי שנכנס לי בתקציב (להוציא BMW מתבגרת שהיה שחיטה באחזקה). בשישי האחרון נסעתי עם גג פתוח היה קצת קר, אבל שווה את זה.

יכול להיות שההנאה קשורה יותר לרכב עצמו, עם הגג למטה מרגישים יותר את העולם בחוץ, שומעים יותר טוב את המנוע (במהירויות עירוניות) ובכלל יותר כיף. לעומת זאת עם אחד מרכבי האספנות (היחידי שפתוח) של אבא שלי אני מאוד לא אוהב לנסוע, אני מאוד לא אוהב את התחושה הזאת שכולם מסתכלים עליך, לא שעם מיאטה זה לא קורה אבל הרבה הרבה פחות.

לגבי החזקת רכב עם גג בד\וניל וחניה ברחוב אני לא ממליץ, למרות שבאיזורים מסויימים אין חשש לונדליזם, הגג נהרס מהשמש. אצלי בבית יש חניה מקורה וכנ"ל בעבודה (חניון רב קומות). אני בדיוק עכשיו קניתי דירה והוספתי כ-80 אלף שקל בשביל לקבל חניה מקורה (ועל הדרך עלית 3 קומות).

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...