Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5244 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין שום חובה כזו, מוסך מוגדר כנותן שירותי רכב ולא שירותי חלפים וככזה אינו חייב לבצע מכירת דלפק, בין אם הוא מורשה יבואן או מורשה משרד התחבורה.

הכרתי מוסכים שבאופן מפורש לא מכרו חלפים גם למוסכים באיזורם וזאת בניגוד אולי לכל היגיון כלכלי.

הבנתי...:?

רכשתי גולף חדשה במחיר של 150K, בתום האחריות אני מעוניין לרכוש ווישרים מקורים או מנורה מסוג H7 מקורית אני צריך לבקש טובה מהמוסך שימכור לי את הדברים הבסיסים האלה ?

איזה כייף לי :)

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה המסקנה מהסיפור? לא רוצים למכור? תודה רבה לך לחנות חלפים טובה בצפון!

בהצלחה!

בחנות חלפים לא מצאתי מצערת מקורית חדשה, פילטר אוויר מקורי ולא את הברגים האלה (למרות שאת הברגים עדין לא ממש חיפשתי ברצינות, אבל את השאר כן).

מעצבן אותי שאני צריך לקנות מצערת משומשת שאין לי מושג אם היא טובה או לא עד שהיא לא מותקנת אצלי, ואז אני גם לא יכול להחזיר אותה כי זה רכיב חשמלי בלי אחריות.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

אין טעם להתעקש דוקא על חלקים מקוריים של יצרן הרכב . חלק גדול מחלקי הרכב מיוצר ע"י קבלני משנה .לדוגמא : אם החלק הרלונטי המורכב ברכב הוא של , נניח ,BOSCH הרי ניתן לקנות אותו אצל הסוכן בארץ במחיר נמוך יותר . מדובר באותו חלק בדיוק רק האריזה שונה .

כך גם עם חלקים של יצרנים אחרים כמו "דלפי " , "דנסו " וכל מי שאתם רוצים .

פורסם

בתור אחד שעבד במוסך מורשה יבואן וכמחסנאי באותו מוסך, אני יכול להגיד לך שלא מחוייבים למכור חלקי חילוף.

ומה גם העדפנו עם כמה שפחות למכור, הצרות שזה הביא לא היה שווה את זה.

היה לקוח אחד שהחליט לשפץ את כל הרכב (אם זה אין בעיה), הוא בא עם רשימת חלקים שלא היתה מביישת יצרן רכב,

כמובן שהסברנו לו שהוא צריך להמתין עד אשר נסיים לנפק חלקים למכונאים ואז יתפנה לנו זמן, הוא רצה בהתחלה רק מחירים,

הגדלתי ראש הדפסתי לו את כל החלקים שהוא צריך, כולל אייורים כולל מקט"ים וכולל מחירים, הוא אמר תודה ויחשוב על זה.

כעבור שבוע החליט שבא לו להזמין את החלקים (בסביבות ה50 חלקים עם קליפסים), כמובן שבדקתי קודם כל שקיים בארץ ובמחסן

המרכזי את החלקים הנ"ל, וביקשנו מקדמה מראש אם זה לא היתה בעיה הוא שילם ורצה לשלם אפילו הכל מראש.

הוא כמובן שהתלהב מהשרות שלנו הודיע לרוב החברים שלו, ובוספו של דבר נהיה לנו במוסך ובמחסן מצב שהלקוחות שהוא הביא לנו, לא מוכנים להמתין ועוד צורחים עלינו ומתלוננים עלינו בחברה שאין לנו את החלקים הנ"ל במלאי :shock:

לאחר שהם התחילו לצרוח על היבואן, הוא הודיע להם שאנחנו לא מחוייבים למכור שום חלק ללקוחות פרטיים, וכמובן מאותו רגע

הפנינו אותם (אפילו ש"הפסדנו" לקוחות) לחנויות חלקי חילוף שאנחנו הינו עובדים איתם, או שהינו אומרים להם שיש חברה אשר

עושה יבוא מקביל ודי מומלץ להתייעץ איתם.

אי אפשר לרצות את כולם, ובמוסך צריך קודם כל לדאוג ללקוח אשר ממתין לרכב שלו, ולמכונאי שממתין לחלקים ולאישור מהלקוח.

פורסם
בתור אחד שעבד במוסך מורשה יבואן וכמחסנאי באותו מוסך, אני יכול להגיד לך שלא מחוייבים למכור חלקי חילוף.

לאחר שהם התחילו לצרוח על היבואן, הוא הודיע להם שאנחנו לא מחוייבים למכור שום חלק ללקוחות פרטיים, וכמובן מאותו רגע

איפה כתוב שמוסך הייבואן אינו חייב למכור חלקים לאנשים פרטים ?

יש הוראה כזו של משרד התחבורה ?

אני רוצה לראות מסמך.

פורסם
איפה כתוב שמוסך הייבואן אינו חייב למכור חלקים לאנשים פרטים ?

יש הוראה כזו של משרד התחבורה ?

אני רוצה לראות מסמך.

אין מסמך שמחייב את המוסך לתת שירות מכירת חלפים ולכן הוא אינו מחוייב לכך, המחסן של המוסך הוא בראש ובראשונה לטובת תיקון הרכבים במוסך, אם מתאים לבעל המוסך, הוא מקצה משאבים למכירת דלפק.

כך דוגמא מקבילה - כנס למרכז שירות של מפעיל סוללארי כלשהו ובקש לרכוש אנטנה לאיפיון שלך, למרות שהאייפון שלך הוא במנוי של אותו מפעיל, לא ימכרו לך את האנטנה למרות שהיא זמינה במלאי.

הבנתי...:?

רכשתי גולף חדשה במחיר של 150K, בתום האחריות אני מעוניין לרכוש ווישרים מקורים או מנורה מסוג H7 מקורית אני צריך לבקש טובה מהמוסך שימכור לי את הדברים הבסיסים האלה ?

רכשת את רכבך מהיבואן ולא מהמוסך ולכן אם מוסך לא רוצה למכור לך תגש ליבואן.

לכל יבואן רכב יש מחסן מרכזי וגם שלוחות (לרוב במוסכים המרכזיים) עם דלפקי מכירת חלפים ללקוח המזדמן.

פורסם

אם אתה מתכוון לחזור לעפולה אני ממליץ לך לגשת לחלקי חילוף "משארקה" החנות נמצאת מעבר לכביש מול "בסט ביי"

או אולי קצת אחרי (אם אני זוכר נכון יש שם סוכנות רכב ליד). בעל הבית הוא בחור מאוד נחמד, אני הולך לשם הרבה לקניית חלקי חילוף והוא לא מאכזב אף פעם (משיג גם חלפים "נדירים").

יש עוד מספר מקומות שאני קונה בהם חלפים בנצרת ונצרת עילית אבל רק את הדברים הפשוטים ביותר רוב החנויות מאכזבות - בשירות או במלאי קיים או ברצון להתאמץ בשביל הלקוח.

מקרה מוזר קרה לך, אני בעלים של סובארו ויצא לי לא פעם לקנות חלפים ממוסכים מורשים (נצרת וצ'ק פוסט) מעולם לא נתקלתי בתופעה כזאת.

אלי.

HU: Pioneer 880PRS Amp: Digital Designes C2b

Comp: Rainbow Vanadium Phase Plug Cross @ Focal Utopia Crossover

Mono: Zapco REF500.1 Sub: Digital Designes 510b

פורסם

תשמ'ע, או שיש לי בעיה בהבנת הנקרא או פשוט המינוחים שלנו שונים.

מוסך מרכזי של ייבואן הרכב חייב למכור חלקי חילוף - כן.

מוסך מורשה הייבואן אינו חייב למכור - כן/לא ? (איפה זה כתוב ? אולי זה בניגוד לחוק כולשהו וצריך להסדיר את העניין מול הגורמים האחראים).

פותח האשכול פנה למרכז השירות של מיצי' וסירובו למכור לו חלקים תקין או לא תקין ?

פורסם

ומה גם העדפנו עם כמה שפחות למכור, הצרות שזה הביא לא היה שווה את זה.

היה לקוח אחד שהחליט לשפץ את כל הרכב (אם זה אין בעיה), הוא בא עם רשימת חלקים שלא היתה מביישת יצרן רכב,

כמובן שהסברנו לו שהוא צריך להמתין עד אשר נסיים לנפק חלקים למכונאים ואז יתפנה לנו זמן, הוא רצה בהתחלה רק מחירים,

הגדלתי ראש הדפסתי לו את כל החלקים שהוא צריך, כולל אייורים כולל מקט"ים וכולל מחירים, הוא אמר תודה ויחשוב על זה.

כעבור שבוע החליט שבא לו להזמין את החלקים (בסביבות ה50 חלקים עם קליפסים), כמובן שבדקתי קודם כל שקיים בארץ ובמחסן

המרכזי את החלקים הנ"ל, וביקשנו מקדמה מראש אם זה לא היתה בעיה הוא שילם ורצה לשלם אפילו הכל מראש.

........

אני לא ביקשתי 50 חלקים ולא מתכוון לפרסם לחברים.

בסך הכול רציתי לבדוק 3 פריטים וכנראה לקנות 2 מהם.

פילטר אויר- כל התחליפיים שמצאתי היו עם ספוג דחוס מידי ורציתי לבדוק כמה עולה מקורי (צריך להחליף כל 30K)

מצערת- רכיב אלקטרוני שאני מעדיף מקורי כי אין לי מושג איך המחשב של הרכב יסתדר עם תחליפי

בלמים- היו לי בלמים כנראה הכי זולים בעולם שניגנו סימפוניה שלמה בכל בלימה. החלפתי אתמול רפידות+ דיסקים קידמיים בחלפים תוצרת איטלייה- עלה לי 750 ש"ח. ב20 ק"מ שנסעתי היום כנראה שגם החדשים מקימים להקה. לפחות אני מקווה שהם יחזיקו יותר זמן (הרפידות היו כמעט חדשות כשקניתי את הרכב לפני שנה!)

אני לא מעפולה, אני מטבריה, ואני לא רוצה לנסוע עד עפולה בשביל "אולי", גם ככה אין לי זמן פנוי ואני מבזבז יותר מידי על הרכב הזה.

פורסם

אני מבין אותך, יכול להיות שהם הפסיקו למכור חלקי חילוף אחרי שהם ראו שכמות הצעות המחיר לאנשים שבאים לדלפק ובסוף

לא קונים, או שמתקשרים ומבקשים הצעת מחיר בטלפון לא שווה את זה.

אצלנו במוסך לא היו בכלל הצעות מחיר טלפוניות, לא הסכמנו על זה, זה יצר מצב של עוד יותר לחץ עלינו במחסן, אתה יודע במחסן זה לרק לנפק חלקים למכונאי (יש תביעות אחריות שהינו צריכים לעשות, הזמנות ושילחות של מוצרים פגומים, ספירות מלאי, ועוד) ולרוב החלקים בשוק יש יבוא מקביל, כמו למשל ביונדאי יש לך את דולב אשר יביא לך גם חלקים מקוריים של מיצובישי, או חברות כאלו ואחרות אשר מטרתן היא למכור גם למוסכים, אבל גם לקוחות פרטיים אשר מעוניינים לקנות חלקי חילוף מקוריים לרכבם, אבל לא במחיר של מוסך מורשה.

פורסם

קודם כל מוסך רוצה גם את העבודה ולכן אולי לא ימכור מבלי לעשות את העבודה.

שנית, מחסן חלפים של מוסך נועד לספק מלאי חלקים לעבודות מוסך, לא אחת ראיתי שקורה שמוסך מוכר חלק מסויים בדלפק ושעה אחר כך לרכב בטיפול במוסך נדרש אותו החלק בדיוק וכעת יש לחכות יום או יותר עד להשלמת מלאי ובעל הרכב שנמצא בתיקון מקבל שירות איטי מאוד ואלי גם נתקע בלי רכב לאיזה יום יומיים.

פורסם

לדעתי , מוסך יכול למכור , אך לא חייב .

בואו נודה על האמת , יש כאן הרבה עיניין של אגו וצרות עיין .ישנם הרבה עסקים שרואים במתחרים מעין איום . מה עוד שמופיע לקוח שאיננו מוסך הם רואים בזה פגיעה בגאווה המקצועית . כלומר ,"מיהו הקקר הזה שיצליח לתקן את הרכב ליד הבית ? "

או אם מדובר במוסך אחר הם מתמוגגים וחושבים , "אין לו את החלק הזה ? שיאכל אותה ."

בואו לא נשכח שמדובר ביהודים שהשמחה הכי גדולה עבורם היא השמחה לאיד .

פורסם
ולרוב החלקים בשוק יש יבוא מקביל, כמו למשל ביונדאי יש לך את דולב אשר יביא לך גם חלקים מקוריים של מיצובישי, או חברות כאלו ואחרות אשר מטרתן היא למכור גם למוסכים, אבל גם לקוחות פרטיים אשר מעוניינים לקנות חלקי חילוף מקוריים לרכבם, אבל לא במחיר של מוסך מורשה.

אפשר בבקשה כמה שמות של חנויות שמייבאות חלפים מקוריים או ברמה מקבילה? שיהייה לרקורד לפעם הבאה.

• תוכן חדש...