Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכבוד מחירי המיני החדשים החלטתי לעשות מחקר היסטורי קצר על מחירי המותג מיני בישראל מאז הגעתו לכאן בסוף שנת 2001.

המחקר מתבסס על המחירון המתפרסם בסוף מגזין "אוטו", ובוצע על ידי מציאת הגיליונות בהם בוצע שינוי במחיר מאז הגעת המותג לארץ.

הערות מקדימות:

1. עד אוגוסט 2005 בוצעו 8 (!) שינויי מחיר. אחרי תאריך זה כבר התעצלתי לחפש (לקחתי שלושה גיליונות בנקודות זמן רנדומליות), אבל היו עוד כמה שינויים בדרך.

2. לעיתים המחירון ב"אוטו" מתעדכן רק חודש מאוחר יותר מהעדכון בפועל, אך לרוב הוא די מדויק.

attachment.php?attachmentid=276425&stc=1&d=1329837579

אחזור כאן על מה שכתבתי בקובץ האקסל:

1. שימו לב לקפיצה במחירים תוך פחות משנה מרגע ההשקה (כ-13%). לאחר מכן תוך חצי שנה קפיצה נוספת של 20% (!) ותוך שנה נוספת עוד כ-10% ויותר.

2. משם יש טיפוס עקבי של 14-18 אחוז עד ל-2011, ואז נפילה משמעותית רק בקופר אוט'. עד לסוף פברואר 2012 - חזרה למחירי 2003!

3. השינויים בשוק העממי בזמן שהמיני עלתה בכ-50% (עד מרץ 2004) הם 20% בלבד.

4. לעומת זאת שוק היוקרה עלה בכ-50%, ביחד עם המיני, באותה התקופה. כאשר יוצאת דופן היא אלפא שעלתה ב...20% בלבד.

מסקנות:

1. די ברור שהעלייה במחירים בשוק מאז 2001 ועד 2004 היא בסדר גודל של 20%. זה נובע מאינפלציה ומשינויי מיסוי, בעיקר.

2. עם זאת, שוק היוקרה שב-2001 היה די מתואם עם השוק העממי, ביצע לאורך התקופה בין 2001 ל-2004 קפיצה של 50%, שאותה אני יכול לנכס אך ורק לתאוות הבצע של היבואנים. יש להניח שאז גם החלה מדיניות ה"שוק" הידועה בקבוצות הפרימיום. ב.מ.וו פשוט עשו את זה גם עם מותג מיני, ומכאן המחירים המוגזמים בעליל.

3. יבואני יוקרה מסוימים לא השתתפו בחגיגה בהתחלה (למשל אלפא), אך הצטרפו אליה מאוחר יותר (לפחות במקרה של אלפא זה לא ממש עבד, והיא חזרה למחירים נורמליים לקראת סוף חיי הדגם).

4. שימו לב לדוגמא מעניינת בדמות טויוטה קאמרי. היא התחילה עם מחירים דומים לשל ב.מ.וו ואודי, ועלתה ביחד איתם למשך שנה, אבל אז נותרה בתמחור כמעט זהה במשך עשור, בעוד הן קפצו ב-40% ויותר.

מה כל זה אומר לנו? בעצם, את מה שכבר ידענו - עובדים עלינו, בגדול. עכשיו אתם רק יכולים לראות בכמה...

ומה לגבי העתיד? בואו רק נקווה שמדיניות המחירים החדשה של דלק מוטורס, שחקנית "עממית" שנכנסת לזירה יוקרתית, תוריד את כל שוק היוקרה מהעץ הגבוה אליו טיפס במשך יותר מעשור.

רוני

mini_prices.jpg

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אותי מעניין אם למשל הקופר S תגיע עם אותה רמת גימור במחיר של ה180.

זאת אומרת כוללת מושבי עור ופנסי קסנון ועוד פיצ'יקס כאלה.

פורסם

קודם כל עבודה מצויינת.

זה רק מוכיח כמה הישראלי מסוגל לעשות למען ה"שופוני".

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

מקס, אתה מוזמן לעשות מחקר דומה בנוגע לאינפלציה במשכורות לאורך אותה התקופה. אני לא חושב שתמצא נתונים רלוונטיים לצורך הדיון פה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

ישר כוח על ההשקעה.

המסקנה לטעמי, היא לא חדשה. ברור שבפלח היוקרתיות, נתח הרווח של היבואנים גדול יותר. מעבר לזה שאתה משלם על ה"ברזל" (שטומן בחובו את כל ההוצאות הרגילות של היבואן) אתה משלם גם "מס יוקר" על הסמל.

הרי לא תצפה שמחירו של ג'ינס בשוק יהיה זהה לזה של פייר קארדן הנקנה בחנות הדגל של המותג, על אף ששניהם נתפרים באותה מתפרה בדרום מזרח סין שמשלמת לעובדיה את אותו דולר ליום.

אני לא הייתי נחפז להסיק מכאן על שאר שוק הרכב.

אם נשאר על מטאפורות הבגדים, הרי שהוזלה של תיקי גוצ'י לא תעזור לי לקנות חולצה של TNT.

פורסם

רגע, למה שנתח הרווח של היבואנים בשוק היוקרה יהיה גדול יותר באחוזים? הרי הוא גדול יותר פשוט מעצם העובדה שהמכוניות יקרות יותר. הגיוני שעל מכונית ב-200 אלף שקלים היבואן ירוויח פי 2 מעל מכונית ב-100 אלף שקלים, למשל. אבל כשכל השוק עולה ב-20%, אין שום סיבה שיבואנים מסוימים יעלו מחירים ב-50%. מה שהם עשו, בעצם, זה להעלות מחירים ולתת במקביל הנחות, כשנוח להם לנהל רווחים כשמדיניות ההנחות משתנה בהתאם לשערי מטבע, רשימת תוספות, רמות גימור אופציונליות, מצב החברה וכדומה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
רגע, למה שנתח הרווח של היבואנים בשוק היוקרה יהיה גדול יותר באחוזים? הרי הוא גדול יותר פשוט מעצם העובדה שהמכוניות יקרות יותר. הגיוני שעל מכונית ב-200 אלף שקלים היבואן ירוויח פי 2 מעל מכונית ב-100 אלף שקלים, למשל. אבל כשכל השוק עולה ב-20%, אין שום סיבה שיבואנים מסוימים יעלו מחירים ב-50%. מה שהם עשו, בעצם, זה להעלות מחירים ולתת במקביל הנחות, כשנוח להם לנהל רווחים כשמדיניות ההנחות משתנה בהתאם לשערי מטבע, רשימת תוספות, רמות גימור אופציונליות, מצב החברה וכדומה.

אני חושב שנתח השוק של מכוניות היוקרה מתוך כלל השוק, גדל מאוד בחמש השנים האחרונות.

כמות כלי הרכב שמחירם מעל 200K ש"ח שעלתה כאן על הכביש בשנים האחרונות היא הגבוהה מעולם.

לכן, היבואנים מרשים לעצמם להגדיל את מרווח השיווק שלהם (שבפלח הזה הוא גדול מאוד ממילא) פשוט משום שיש ביקוש ויש לקוחות שמוכנים (ויכולים) לשלם. זו נישה שהיא גן עדן והיא כל כולה שמנת ודבש, אז למה לא לינוק?

עניין פשוט של היצע וביקוש. יש ביקוש ויש נכונות לשלם, אז למה לא לדרוש מחיר בהתאם?

זה משהו שלא יכול לקרות בפלח המשפחתיות הפשוטות, משום ששם היכולות הכלכליות של הלקוח מוגבלות. הוא לא מוכן לשלם על הכל ובכל מחיר, ובמידת הצורך הוא ישקול המנעות מרכישה, רכב יד 2 או ירידה לקבוצה קטנה יותר.

פורסם
אותי מעניין אם למשל הקופר S תגיע עם אותה רמת גימור במחיר של ה180.

זאת אומרת כוללת מושבי עור ופנסי קסנון ועוד פיצ'יקס כאלה.

היא לא ..

זאת חבילה הנקראת "צ'ילי" שאפשר לאבזר את המיני,

הכוללת בין היתר מושבי עור, פנסי קסנון, חיישני גשם, תאורה וכו'.

MINI COOPER S 2012 - קארטינג ליום יום :arrow:

פורסם

אני לא יודע אם נתח השוק גדל משמעותית, אבל "כמות מכוניות מעל 200 אלף שקלים" זה לא פילוח סטטיסטי מתאים, כי רמת המחירים גם עלתה ב-10 השנים האחרונות.

אני לא חושב שהיבואנים מרשים לעצמם להגדיל את מתחי הרווחים שלהם בגלל שיש ביקוש. להפך - הם יוצרים ביקוש באמצעות הגדלת הפער, וניהול מדיניות הנחות שקולעת היטב לטעם הישראלי. אנשים הרי רוצים לנהוג במכונית של 300 אלף שקלים, אבל רוצים לשלם עליה פחות. מעטים הטמבלים שרואים עליית מחירים ורצים לקנות. הם כן יקפצו לאולם התצוגה ואז יקבלו יחס של מלכים ו-50 אלף שקל הנחה במחיר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

מסכים לחלוטין עם goride.

אם מוכנים לשלם מחיר כזה, למה לא לדרוש?

זה נקרא עבודה בעיניים?

אנשים מוכנים לשלם מיליון וחצי שקל על דירת 4 חדרים בפתח תקווה. אז למה לא לדרוש כזה מחיר?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

לפי מה שהבנתי,

יצרנית הרכב הגרמנית מעניקה 20% הנחה ליבואני הרכב.

היבואן החליט בטובו לגלגל אלינו את ההנחה הזו ולהגדיל את קהל הלקוחות. אך במקביל לוותר על הנחות.

ההפרשים העצומים במחירים אחרי ההנחה מעוררים אהדה, כל הכבוד שיש להם להוריד 200K ש"ח ממחיר הרכב ועדיין להרוויח הון. קיבנימט! כמה הם לעזאזל מרוויחים על מכירה?! בכמה הם קונים את הרכב?!

חבל שאין לי אבא/דוד יבואן :-(

טוב, תמיד אפשר להסתמך על זה שאולי יש פה מישהו נחמד בפרום שיש לו אבא/דוד כזה ויוכל לארגן לי רכישה במחיר העלות :oops:

פורסם
מסכים לחלוטין עם goride.

אם מוכנים לשלם מחיר כזה, למה לא לדרוש?

זה נקרא עבודה בעיניים?

אנשים מוכנים לשלם מיליון וחצי שקל על דירת 4 חדרים בפתח תקווה. אז למה לא לדרוש כזה מחיר?

אני לא חושב שביקוש הוא סיבה לגיטימית להעלאת מחיר.

נניח וזה שוק שמגדיל את כמויות המכירה בכל שנה ב-10 אחוזים אז בכל שנה מייקרים באותו שיעור?

זאת פשוט חזירות לשמה שבאה מתוך "הרכבים גם ככה יקרים, הקונים גם ככה עשירים והם ישלמו".

המיני הוא רכב שבתקופה הנוכחית יכול לזכות להצלחה נאה, אנשים משלמים 130 אלף שקלים על סופר מיני מוגבהת (ניסאן ג'וק), אני בטוח שלא מעט מהם היו מוכנים להקריב את המושב האחורי הצפוף ולוותר על 2 דלתות בשביל מיני קופר, גיל אגמון פשוט מזהה הזדמנות ופועל בהתאם.

פורסם
לפי מה שהבנתי,

יצרנית הרכב הגרמנית מעניקה 20% הנחה ליבואני הרכב.

היבואן החליט בטובו לגלגל אלינו את ההנחה הזו ולהגדיל את קהל הלקוחות. אך במקביל לוותר על הנחות.

ההפרשים העצומים במחירים אחרי ההנחה מעוררים אהדה, כל הכבוד שיש להם להוריד 200K ש"ח ממחיר הרכב ועדיין להרוויח הון. קיבנימט! כמה הם לעזאזל מרוויחים על מכירה?! בכמה הם קונים את הרכב?!

חבל שאין לי אבא/דוד יבואן :-(

טוב, תמיד אפשר להסתמך על זה שאולי יש פה מישהו נחמד בפרום שיש לו אבא/דוד כזה ויוכל לארגן לי רכישה במחיר העלות :oops:

איפה הבנת את זה?

• תוכן חדש...