Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא חושב שיש פה גילום של איזה הנחה של היבואן לאיזה חברת ליסינג - מיני נמצאת אצל קמור, ועד המיזוג עם דלק לא היה שום ענין בין המותגים של קמור לשוק הליסינג.

יותר מזה - אני מסתכל על האנומליה המטורפת הזו - לפיה סדרה שלוש בסיסית עלתה באיזה שלב בחיי המותג 300 אלף שקל.

זה לבד נראה לי כמו נושא מרתק להתעכב עליו, אבל אולי הוא באמת ביטוי מסויים להלך הרוח של המותגים האלה בישראל - לפיו מי שיש לו, שיקנה, מי שאין לו הוא לא לקוח שלנו ממילא ואנחנו לא פונים אליו.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני לא חושב שביקוש הוא סיבה לגיטימית להעלאת מחיר.

נניח וזה שוק שמגדיל את כמויות המכירה בכל שנה ב-10 אחוזים אז בכל שנה מייקרים באותו שיעור?

זאת פשוט חזירות לשמה שבאה מתוך "הרכבים גם ככה יקרים, הקונים גם ככה עשירים והם ישלמו".

המיני הוא רכב שבתקופה הנוכחית יכול לזכות להצלחה נאה, אנשים משלמים 130 אלף שקלים על סופר מיני מוגבהת (ניסאן ג'וק), אני בטוח שלא מעט מהם היו מוכנים להקריב את המושב האחורי הצפוף ולוותר על 2 דלתות בשביל מיני קופר, גיל אגמון פשוט מזהה הזדמנות ופועל בהתאם.

מה?????

ביקוש הוא הסיבה להעלאת מחיר.

שיעור 0 בקורס לשיווק. לפני שיעור מס' 1.

פורסם
אני לא יודע אם נתח השוק גדל משמעותית, אבל "כמות מכוניות מעל 200 אלף שקלים" זה לא פילוח סטטיסטי מתאים, כי רמת המחירים גם עלתה ב-10 השנים האחרונות.

אני לא חושב שהיבואנים מרשים לעצמם להגדיל את מתחי הרווחים שלהם בגלל שיש ביקוש. להפך - הם יוצרים ביקוש באמצעות הגדלת הפער, וניהול מדיניות הנחות שקולעת היטב לטעם הישראלי. אנשים הרי רוצים לנהוג במכונית של 300 אלף שקלים, אבל רוצים לשלם עליה פחות. מעטים הטמבלים שרואים עליית מחירים ורצים לקנות. הם כן יקפצו לאולם התצוגה ואז יקבלו יחס של מלכים ו-50 אלף שקל הנחה במחיר.

אני משוכנע שהיבואנים מגדילים את הרווח ככל שהביקוש גדל (בהנחה ששאר ההוצאות שלהם נשארות קבועות). למעשה, הרווח גדל פעמיים: לא רק שהם מרשים לעצמם להעלות מחיר הרכב הרשמי, הם גם מקבלים מחירים טובים יותר מהיצרן בשל הכמות המוגדלת, מוציאים פחות על ניהול מלאי, וההוצאות הקבועות מתחלקות על פני יותר כלי רכב.

אז בסופו של דבר אנחנו מסכימים שזה עניין שיווקי גרידא.

להגיד לך שהקופסא הזו עולה 100 ש"ח, או להגיד לך שהקופסא הזו עולה 150 ש"ח אבל בגלל הכתפיים הרחבות שלך, לך היא תעלה רק 100 ש"ח, זה אותו דבר. זה רק תרגיל שיווקי. ומי שהתעלול המכירתי הזה פועל עליו - הוא רק עוד לקוח מעושר.

פורסם
מה?????

ביקוש הוא הסיבה להעלאת מחיר.

שיעור 0 בקורס לשיווק. לפני שיעור מס' 1.

אולי בשוק הדיור, לא בשוק הרכב.

דירה ברמת אביב ג' תהיה גם מרווחת ומפוארת, גם ממותגת וגם קרובה ממוקמת אחלה ולכן נהינת מביקוש ויכולה להימכר במחיר גבוה.

דירה מפוארת בקרית שמונה תהיה מפוארת אבל לא ממותגת ולא ממוקמת ובעצם לא מהווה תחרות ישירה לדירה הראשונה.

דירה ברוטשילד תהיה ממוקמת אחלה ואולי גם משופצת אבל לא מתחרה בדירות האחרות.

בשוק הרכב יש תחרות, ברוב פלחי השוק יש כמה דגמים שמציעים חבילה מסויימת, לרוב דומה עם יתרונות/חסרונות מסויימים וכולם מתחרים על אותו פלח שוק ומציעים תמורה מאוד דומה למחיר.

ביקוש לפלח שוק מסויים לא גורם לנסיקת מחירים אצל היבואניות וגם אם כן אז מעדכנים באמצע השנה, בתחילת שנת דגם חדשה או בשינויי שער מטבע.

יונדאי מכרה כמויות גדולות של טוסן ביחס לשאר חבריו לקבוצה, האם המחיר עלה לפתע בזכות הביקוש?

אם כבר בשוק הרכב הצלחה של דגם או קטגוריה מסויימת לאחרונה מביאים לייבוא גירסאות זולות ופשוטות יותר בכדי להרחיב את קהל היעד לאותו דגם ספיציפי ולהינות מהצלחה גדולה יותר.

פורסם

אז בסופו של דבר אנחנו מסכימים שזה עניין שיווקי גרידא.

להגיד לך שהקופסא הזו עולה 100 ש"ח, או להגיד לך שהקופסא הזו עולה 150 ש"ח אבל בגלל הכתפיים הרחבות שלך, לך היא תעלה רק 100 ש"ח, זה אותו דבר. זה רק תרגיל שיווקי. ומי שהתעלול המכירתי הזה פועל עליו - הוא רק עוד לקוח מעושר.

בדיוק, רק שמדיניות ההנחות גורמת להרבה מאוד נזקים בסופו של דבר. היא מטלטלת את המחירים של השוק המשני, היא פוגעת מאוד בשווי של מכוניות מיוחדות שהגיעו עם רמת גימור מסוימת, היא גורמת לחוסר אמון של הלקוחות במותג (כי לי יש כתפיים רחבות אז קיבלתי 50 שקל הנחה, אבל לך יש גם ריבועים בבטן אז קיבלת 60) והיא יוצרת טלטול מחירים מוגזם בשוק ופוגעת ביציבות שלו.

אגב, מעבר לזה - בשוק הרכב זה לא פשוט להעלות מחירים בעקבות ביקוש, כי צריך להתחשב גם בשוק המשני ובלקוחות שכבר קנו, שלא לדבר על הלקוחות הפוטנציאליים. אם תעלה פתאום מחיר ב-10K שקלים תיצור בלגן בשוק המשומשות וגם לקוחות חדשים לא ימהרו לקנות, כי הם יודעים שהרכב שווה בעצם פחות ולא רוצים לקנות במחיר מלא נכס כזה (כי רכב הוא בסופו של דבר נכס ששווה כסף).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
בדיוק, רק שמדיניות ההנחות גורמת להרבה מאוד נזקים בסופו של דבר. היא מטלטלת את המחירים של השוק המשני, היא פוגעת מאוד בשווי של מכוניות מיוחדות שהגיעו עם רמת גימור מסוימת, היא גורמת לחוסר אמון של הלקוחות במותג (כי לי יש כתפיים רחבות אז קיבלתי 50 שקל הנחה, אבל לך יש גם ריבועים בבטן אז קיבלת 60) והיא יוצרת טלטול מחירים מוגזם בשוק ופוגעת ביציבות שלו.

אני מסכים איתך לחלוטין. גם אני חושב ככה.

יוניון מכרה את הקורולה שנים ארוכות וטובות בלי מדיניות הנחות בכלל.

יפנאוטו הרגילה את קהל הלקוחות שלה להרגל מגונה - לכל לקוח מחיר אחר.

השיטה של יוניון הוכיחה את עצמה בבניית מותג וגם במכירות.

אבל יש לזכור שבסוף זה הלקוח (יענו, אתה ואני) שרוקע בעקביו ודורש את ההנחה.

פורסם
אולי בשוק הדיור, לא בשוק הרכב.

דירה ברמת אביב ג' תהיה גם מרווחת ומפוארת, גם ממותגת וגם קרובה ממוקמת אחלה ולכן נהינת מביקוש ויכולה להימכר במחיר גבוה.

דירה מפוארת בקרית שמונה תהיה מפוארת אבל לא ממותגת ולא ממוקמת ובעצם לא מהווה תחרות ישירה לדירה הראשונה.

דירה ברוטשילד תהיה ממוקמת אחלה ואולי גם משופצת אבל לא מתחרה בדירות האחרות.

בשוק הרכב יש תחרות גם בשוק הרכב, ברוב פלחי השוק יש כמה דגמים שמציעים חבילה מסויימת גם בשוק הדיור, לרוב דומה עם יתרונות/חסרונות מסויימים וכולם מתחרים על אותו פלח שוק ומציעים תמורה מאוד דומה למחיר. התמורה שאתה רואה זו לא התמורה שמישהו אחר רואה. שמואל חושב שזה הגיוני לשלם עוד 50K ש"ח רק כדי לנסוע באוטו עם סמל של אאודי. יעקב חושב שזה ממש טיפשי ונוסע בקורולה משומשת. שניהם מגיעים לעבודה באותה שעה.

ביקוש לפלח שוק מסויים לא גורם לנסיקת מחירים אצל היבואניות וגם אם כן אז מעדכנים באמצע השנה, בתחילת שנת דגם חדשה או בשינויי שער מטבע.מעדכנים מתי שבא להם. זה הרעיון בשוק חופשי.

יונדאי מכרה כמויות גדולות של טוסן ביחס לשאר חבריו לקבוצה, האם המחיר עלה לפתע בזכות הביקוש?

כן. מחירי כל קטגורית הSUV עלתה לאורך העשור האחרון בלי פרופורציה לשינויים במכוניות.

אם כבר בשוק הרכב הצלחה של דגם או קטגוריה מסויימת לאחרונה מביאים לייבוא גירסאות זולות ופשוטות יותר בכדי להרחיב את קהל היעד לאותו דגם ספיציפי ולהינות מהצלחה גדולה יותר הצלחה בקטגוריה אחת דינה אינה כדין הצלחה בקטגוריה אחרת.

שוק הרכב לא שונה בדבר משוק הדיור, הביצים והחלב, הלבוש, המחשבים, התיירות, התקשורת וכו'.

אתה קונה מוצר ומשלם בעדו. בעדו אומר גם עבור היכולות הטכניות שלו וגם עבור התדמית שהוא מקרין.

שאל את אפל כמה אפשר לגבות עבור דבר בלתי מוחשי כמו תדמית נתפסת.

פורסם
יש קישור?

פתח גוגל,

לילה כלכלי,

פרק של אתמול.

פליי.

קישור מצריך ממני מאמץ מיותר, אני כבר ראיתי את זה אתמול בלילה.

אם בא לך לחסוך את המאמץ,

זה שכתבתי "אם הבנתי נכון" לא אומר שבאמת יכול להיות שלא הבנתי נכון. זו סתם צורה נימוסית להתנסח.

הבנתי נכון, וכך זה מתנהל.

פורסם

ויש גם את ההונדה סיוויק שנמכרה ב-2007 ב-180k ויש מי שקנו אבל כנראה לא מספיק כי אח״כ המחיר ירד לסביבות 150 שזה עדיין יקר יחסית.

הדרך היחידה שלנו להתמודד עם זה היא לא לקנות חדשות, פשוט ככה!

ככה נגרום ליבואנים להזיע וגם לא נתרום כסף להשד יודע למה מה שבטוח הוא לא חוזר לנהגים.

פורסם
שוק הרכב לא שונה בדבר משוק הדיור, הביצים והחלב, הלבוש, המחשבים, התיירות, התקשורת וכו'.

אתה קונה מוצר ומשלם בעדו. בעדו אומר גם עבור היכולות הטכניות שלו וגם עבור התדמית שהוא מקרין.

שאל את אפל כמה אפשר לגבות עבור דבר בלתי מוחשי כמו תדמית נתפסת.

אתה טועה, שוק הרכב שונה מאוד משוק הדיור, ביצים, חלב לבוש וכו...

דיור, כך או כך אתה חייב לקנות

ביצים חלב ואוכל, אתה חייב לקנות

לבוש - כנ"ל.

כל אלה נקראים מוצרי צריכה, אם יש פה קרטלים סמויים כמו שהיה בזמנו בלחם אז אנחנו אוכלים אותה.

רכב חדש?? אתה ממש אבל ממש לא חייב לקנות, אתה יכול לרכוש רכב יד שניה באיזה סכום שתרצה ולנסוע.

אתה לא חייב לקנות רכב חדש מהיבואן אלא אתה עושה זאת בשביל שיפור איכות החיים.

אגב, חרם צרכני יהיה הרבה יותר קל לעשות על יבואן רכב מאשר על חברת שטראוס.

הבעיה, ולא רק בענף הזה, שהלקוח הישראלי - טמבל ופראייר.

פורסם
פתח גוגל,

לילה כלכלי,

פרק של אתמול.

פליי.

קישור מצריך ממני מאמץ מיותר, אני כבר ראיתי את זה אתמול בלילה.

אם בא לך לחסוך את המאמץ,

זה שכתבתי "אם הבנתי נכון" לא אומר שבאמת יכול להיות שלא הבנתי נכון. זו סתם צורה נימוסית להתנסח.

הבנתי נכון, וכך זה מתנהל.

אם אתה מבקש ממני לחסוך ממך ללחוץ cntrl+C, אז תחסוך ממני את הדקה ומשהו צפייה האלה, ותספר מתוך הכתבה,

אם ההתייחסות הייתה ליבואנים ספציפיים (ע"ע יבואנים של מותגי יוקרה) או כל היבואנים בכללם? האם זה מתח הרווח על כלל הדגמים או על דגמים ספציפיים (זו שאלה רטורית. ברור שעל דגמים ספציפיים) ועל איזה דגמים בדיוק? האם מרווח השיווק הזה נכון לכלל היבואנים או רק ליבואנים ממינות מסוימות (זהירות. זו גם שאלה רטורית)? ומאיזה מדינות?

האם מדובר ברווח נקי, תפעולי או גולמי?

פורסם
כן. מחירי כל קטגורית הSUV עלתה לאורך העשור האחרון בלי פרופורציה לשינויים במכוניות.

במקרה הכינותי מראש...

הונדה CRV ב-2001 עלה 160 אלף. ב-2012 הוא עולה 199 - עלייה של 24%, בסדר גודל דומה לשאר שוק הרכב.

טויוטה רא4 עלה 165 והיום 180 - עלייה אפילו קטנה יותר.

סובארו אאוטבק - 185 מול 215 - רק 16%.

יונדאי טוסון הגיע מאוחר יותר, אבל אצלו אפילו הייתה ירידה במחיר - בהתחלה ה-2.7 ליטר עלה 176 אלף, אבל אח"כ הוא הוכנס לשווי שימוש 4 וירד לסביב 150 בהנעה קדמית, וכיום IX35 עולה סכום דומה וגרסת ההנעה הכפולה הבסיסית עולה 170.

אגב, לשם השוואה:

ב.מ.וו X5 3.0 אוטומט ב-2001 עלה 329000 שקלים, עד לאחרונה 530000 - כ-61% בזמן שמחירי ב.מ.וו הרגילים עלו באותה התקופה בערך ב-55-60% - אותו הדבר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...