Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט פנדה 4X4

asaf_s
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5226 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

קראתי בעיון מספר רב של תגובות בפורום לגבי פיאט פנדה, כולן ללא יוצא מן הכלל לגבי הפנדה שאינה "כפולת ההנעה"

אני מחפש רכב קטן זול וחסכוני, מצאתי פנדה 4X4 במחיר שמתאים למסגרת המאוד דחוקה שלי. (ה4X4 ממש במקרה לא חיפשתי נקודתי דגם זה )

פרט לבעיות של נורות קידמיות ובחלק מהדגמים הגה חשמלי, לא צויין דבר לגבי דגם זה.

מישהו מכיר, או שהכל זהה לרגיל?

פורסם

לא רואה שום סיבה לרכוש את הרכב הזה.

איטית (0-100 ב-20 שניות), צורכת דלק וחסרת תכלית.

באירופה מדובר בפתרון זול למי שצריך להתנהל בשלג (בימים שלפני צמיגי השלג וה-ESP).

פעם שהיתי במלון באלפים שנתן לאורחים להשתמש בפנדות של המלון בשעות הערב/לילה (פנדות אורגינל, משנות ה-80'). עשינו איתן הרבה כיף בשלג...

בארץ - רכב מיותר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

פנדות 4X4 בודדות הגיעו ארצה.

מבחינה מכנית הן זהות חלוטין לפנדות הרגילות, אך הן לרוב מאובזרות הרבה יותר.

אני מסופק אם יש הפרש מחיר גדול במחירון בין פנדה רגילה לזו עם 4X4, וגם אם יש פער גדול, אני מסופק אם בעל הרכב באמת מצפה שמישהו ישלם את כולו.

אם אתה מחפש רכב קטן וחסכוני מאוד, הפנדה 4X4 היא ייחודית מאוד בקטגוריה. מעבר ל4X4, היא מאובזרת משמעותית יותר מהפנדה הרגילה או ממתחרות אחרות .

ככל, הפנדה היא מכונית וותיקה (אולי הוותיקה בקטגוריה), הסובלת מרמת בטיחות נמוכה מהמכוניות העדכניות (107, C1, מיקרה) ונהנת מאמינות גבוהה וצריכת דלק נמוכה, ובכל מקרה עדיפה על הגטס.

פורסם

מספר התייחסויות והערות לנאמר :

לאסף - אם אתה מחפש , כמו שציינת , רכב קטן זול וחסכוני , הרי היתרונות היחסיים של הפנדה 4X4 אינם שווים לך.

הפנדה רבת ההינע תהיה בהכרח יותר יקרה ממקבילתה הרגילה. היא שוקלת 105 ק"ג יותר , וביצועיה נחותים. אתן לך נתונים מול

דגם 1.2 ידני רגיל : מהירות מירבית 155/145, תאוצה 14/20 (הבדל ענק !) , תצרוכת דלק בליטר ל - 100 ק"מ : 6.6 / 5.6.

אם אין לך צורך ביכולותיה מחוץ לכביש אין בה כל יתרון. גם האיבזור שלה אינו מהותית עדיף. אם כבר יש דגם רגיל עם חבילת איבזור

מקורית של גג שמש חשמלי כפול , צמיגים רחבים וג'נטים מגנזיום, פנסי ערפל קידמיים ופסי גגון שחור .

הפנדות הידניות בכללי מאוד אמינות, אם כי דווקא הדגם רב המינוע מסובך יותר מכנית ונדיר , כך שחלקים מסויימים ששונים

מהסטנדרט יהיו בבעיית השגה מסויימת.

ל Falou - אמת שלא מדובר בג'יפ אמיתי , אבל דווקא לא כדאי לזלזל בדגם רב המינוע כאופציה כמעט יחידה בארץ לרכב

לטיולי שטח קלים - בינוניים שמספק במקביל נתוני צריכת דלק ואחזקה מינימליים , וגם משמש כרכב מתאים מאוד להתנהלות עירונית.

למי שמזלזל ביכולות השטח של הפנדה הזו מוזמן לראות מבחן מצולם של 5th gear מול אייקון נחשב - הריינג' רובר - מסקנות

מפתיעות !

פורסם

ל Falou - אמת שלא מדובר בג'יפ אמיתי , אבל דווקא לא כדאי לזלזל בדגם רב המינוע כאופציה כמעט יחידה בארץ לרכב

לטיולי שטח קלים - בינוניים שמספק במקביל נתוני צריכת דלק ואחזקה מינימליים , וגם משמש כרכב מתאים מאוד להתנהלות עירונית.

הרכב לא מתאים לטיולי שטח.

הוא מתאים לשלג (כמו שכתבתי) ונכון, גם לשבילים מבוצבצים (כמו שמדגים הסרטון, שזה מאוד דומה). שים אותו על דיונה או אזור מסולע, מה תקבל?

זה רכב עם יתרונות מאוד ספיציפים, לתנאים מאוד ספיציפיים. אין לו שימוש בארץ, בטח שכרכב עירוני יש לו חיסרון ביצועים וצריכת דלק מול הגירסה הרגילה.

אני שוב מסכם, רכב מיותר*.

*[אלא אם אתה נוהג בשבילים מושלגים או מבוצבצים]

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הרכב טוב למי שגם רוצה רכב קטן וגם מרבה לטייל בשבילים (ורק בשבילים) או פשוט מחפש משהו ייחודי. למי שמחפש סתם רכב מיני אמין וחסכוני עדיפה הפנדה הרגילה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
למי שמזלזל ביכולות השטח של הפנדה הזו מוזמן לראות מבחן מצולם של 5th gear מול אייקון נחשב - הריינג' רובר - מסקנות

מפתיעות !

1. כפי שנכתתב, לא מדובר ברכב שטח. מי שלא ראה פנדה 4X4 שקרסו לה שני המתלים הקדמיים על כפל קרקע שרכבי שטח אמיתיים עוברים בו בלי להרגיש יכול אולי לחשוב שמדובר במשהו שמתאים לסוג של שטח, וזה לא. זה מתאים לשלג/קרח ולא הרבה יותר מזה.

2. לגבי תכנית הבידור הרשומה, זו תכנית בידור ותו לא. תסתכלו בשניה ה 42-43, תראו את המנחה קופץ מהפנדה לקרקע ה"בוצית", ותראו שהוא קופץ על משטח שהונח שם מראש, וששמו עליו בוץ. למה אתם חושבים שיתר ה"מבחן" לא טופל באותה הצורה? תכנית 'פאן' נחמדה. לא יותר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

היתה תקופה שחיפשתי בה פנדה 4X4 בנרות, ומצאתי רק אחת שגם לא עברה טוב את הבדיקה, אז ירדתי מזה (והלכתי על ג'ימני בסוף, לא מצטערת על זה אפילו לרגע).

לגבי רמת האיבזור: ה4X4 מציעה גגון אינגרלי וג'אנטים קלים, אבל לא שום דבר מעבר (היא קצת גבוהה יותר מפנדה סטנדרטית, ויש לה פסי קישוט שחורים עבים לאורכה).

כל מה שאמרו לגבי יכולות השטח שלה (או החוסר בהן) נכון. זה לא רכב לשטח, זה רכב לשלג/בוץ. כאן בארץ עושים קישור מיידי בין שטח לבין מערכת 4X4, אבל הקישור לא תמיד נכון.

תיקח 4X4 לשטח, והנזקים לא יאחרו להגיע (ראיתי כאלה גם על הרכב שבדקתי, שהבעלים היה בטוח שהוא קנה ג'יפון ברמה של הג'ימני).

תאוצה מהמקום וכובד- הכל נכון, אם כי בנסיעה עירונית לא ממש נוראי.

מה שכן- רק כ-25 כאלה נמכרו כאן בארץ. מעטים המוסכים שמכירים ויודעים לטפל במערכות הדיפרנציאל שלהן, והתחזוקה לא זולה. תחזוקה של פנדה סטנדרטית היא עסק זול בסה"כ, התוספת "שטח" הזו מוציאה מזה את כל העוקץ.

מפתיע אותי שעם תקציב מצומצם נפלת על 4X4 דוקא. הפרש המחירים שלהן במחירון מאוד משמעותי (ה4X4 נמכרו רק ב2007, ויקרות מפנדות רגילות מקבילות בסביבות ה15-20 אלף במחירון). מי שמנסה למכור מתקשה בזה מאוד, השוק שלהן כמעט ולא קיים, אבל עדיין- המחירים המבוקשים הם מעל מחירי השוק של הפנדה הרגילה, בלא מעט הפרש.

אם לא חיפשת כזו ספיציפית, והמטרה היא רכב עירוני פשוט ואמין, עזוב את ה4X4 וחפש סטנדרטית.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

לגבי רמת האיבזור: ה4X4 מציעה גגון אינגרלי וג'אנטים קלים, אבל לא שום דבר מעבר (היא קצת גבוהה יותר מפנדה סטנדרטית, ויש לה פסי קישוט שחורים עבים לאורכה).

.

יכול להיות שהפנדות 4X4 שהגיעו לארץ הגיעו ברמת גימור emotion?

הרי שאז יש להם גם רדיו מובנה, פנסי ערפל, בקרת אקלים דיגיטלית, שני גגות שמש, תאורת תא מטען ו4 כריות אויר.

פורסם

לפנדה 4X4 ששווקה בארץ, לא היה פנסי ערפל, לא היו ג'אנטים קלים, לא היה ר"ד מקורי, לא היו 2 כ"א, רק גגון ופסי קישוט עבים יותר.

הפנדה הכחולה שמופיעה ביד2, הייתה שלי ביד הקודמת, כאשר אני מכיר טוב את היד הראשונה של הרכב.

לטעמי, רכב מדליק, אני אישית מכרתי אותו רק כי לא יכולתי לנהוג בידני, לפני שבועיים כמעט רכשתי אותו בחזרה, ואז החלטתי שאני צריך משהו גדול יותר וויתרתי.

לכל הספקנים לעניין השטח, שטח קל עד בינוני הרכב עושה באהבה, כולל דיונות.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

לא קראו לה הדובה הכחולה או משהו דומה לזה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
לפנדה 4X4 ששווקה בארץ, לא היה פנסי ערפל, לא היו ג'אנטים קלים, לא היה ר"ד מקורי, לא היו 2 כ"א, רק גגון ופסי קישוט עבים יותר.

ג'אנטים קלים היו גם היו.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3277902,00.html

כל השאר נאמר כבר.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

בענין ח"ח למערכת ההנעה קח בחשבון שתצטרך להזמין מאירופה. זה לא פיאט, זה שטייר פוך אוסטרי. (שמייצר את אגדת הפינצגאואר שאין עליו.)

• תוכן חדש...