Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איזה כיף, קרוב לבית.

הZDDP מזיק רק לממירים הקטליטיים? לא לרכיבים אחרים? כי אם כך, למכוניות ישנות זה יכול להיות להיט.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עד לזמן האחרון רויאל פרפל יצרו שמן העומד בתקן הSL ולא בSM וSN.

לאחרונה הם גם התחילו לשווק שמן שעומד בתקן הSN, אך לאחר פניה לרויאל פרפל בנושא הם בעצמם ממליצים דווקא על השמן ה"ישן" יותר שעומד בתקן הSL מכיוון שכמו שנאמר פה בתקן האחרון יש פחות תוסף מפחית חיכוך. הסיבה לתקן הSN היא ברובה "ירוקה" (רק ברכבים הדורשים את התקן הנ"ל כמובן), ואכן ברכב הדורש תקן SN יש יותר סיכוי לבלאי מואץ של הממירים למיטב הבנתי. אני אישית מעדיף בלאי מואץ בממירים על חשבון שמירה על חיי המנוע ולא ההפך.

השמן גם זמין באתר אוטוסטור -

http://www.autostore.co.il/

פורסם

עלות ממיר קטליטי יכולה להיות כמו שיפוץ ראש מנוע ולכן אני מעדיף לשמור גם על המנוע וגם על הממיר ולא חסרים שמנים טובים שמציעים את התכונות האלו גם ללא תוספי זינק.

פורסם

המקום היחיד שראיתי שמוכרים את השמנים שלהם היה באיזה אתר, מישהו מכיר חנות שמוכרת אצ השמנים שלהם? באזור הצפון עדיף.

תודה!

• חברי המעגל הראשון
פורסם
עלות ממיר קטליטי יכולה להיות כמו שיפוץ ראש מנוע ולכן אני מעדיף לשמור גם על המנוע וגם על הממיר ולא חסרים שמנים טובים שמציעים את התכונות האלו גם ללא תוספי זינק.

התוספים האלו מזיקים לעוד רכיבים חוץ מהממירים?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

את שמן המנוע רויאל פרפל ניתן לרכוש ישירות מאתר היבואן לאור הנדסה. עד כמה שאני יודע הוא מייבא רק את הסדרה הרגילה תחת API ומתאימה לכל הרכבים ואת ה-XPR אשר מתאימה אך ורק לרכבי מסלול.

פורסם
שמת שמן ב 250 שקל אבל מסנן שמן של 6 שקל מה ההגיון פה??

כתבתי בהודעה השניה, שכחתי להודיע למטפל לשים לי פילטר מקורי כי קפצתי לבקר את המשפחה על הדרך (מה לעשות רובם גרים בדימונה..על הדרך)

להבא או יותר נכון ב 5000 ק"מ הבאים אחליף את השמן לחדש ואשים פילטר מקורי בלבד.

אגב לגבי מסנן אוויר, מקורי לא מקורי זה משנה?

ואני קניתי את שלי מ AUTOSTORE, הלכתי לאסוף את המוצר בחולון.

49 ש"ח לליטר, 4 ליטרים...

בדיוק כמו המחיר של לאור הנדסה, האם זה אותו המוצר?

אגב השמן היה סגול כהה עד שהמטפל שאל אותי מאיפה הבאתי את השמן הנ"ל.

Opel Adam S 2017

פורסם

200 ש"ח ל-4 ל' שמן זה מחיר לא זול.

אין שום צורך להחליף שוב שמן אחרי 5K.

תשתמש במסנן שמן מקורי ושמן העומד בתקן מיצרן מוכר ותהיה בראש שקט.

פורסם

מנוע מבוגר שעבד בכל שנותיו עד עכשיו עם שמנים מינרליים/חצי מכיל כנראה לא מעט משקעים ופיח שהצטברו במהלך השנים. מעבר חד לשמן המכיל כמות גבוהה של תוספים המנקים את המנוע יכול ליצור שלל בעיות והפתעות ובכלל פגיעה בתפקוד השמן תוך זמן קצר מאוד. לכן, נדרש הבחור פה להחליף שוב את השמן ביחד עם המסנן בתום 5 אלף קילומטר ראשונים.

פורסם
מנוע מבוגר שעבד בכל שנותיו עד עכשיו עם שמנים מינרליים/חצי מכיל כנראה לא מעט משקעים ופיח שהצטברו במהלך השנים. מעבר חד לשמן המכיל כמות גבוהה של תוספים המנקים את המנוע יכול ליצור שלל בעיות והפתעות ובכלל פגיעה בתפקוד השמן תוך זמן קצר מאוד. לכן, נדרש הבחור פה להחליף שוב את השמן ביחד עם המסנן בתום 5 אלף קילומטר ראשונים.

אגב הרכב הנ"ל עבר ראש מנוע לפני כחצי שנה קצת יותר, בו נוקה המנוע משאריות לכלוך וכו'.

אבל עדיין לאחר מכן השמן שהוחדר למנוע היה ליקווי מולי שסחב עד עכשיו כ 8000 ק"מ והוחלף לרויאל פרפל.

Opel Adam S 2017

פורסם
אגב הרכב הנ"ל עבר ראש מנוע לפני כחצי שנה קצת יותר, בו נוקה המנוע משאריות לכלוך וכו'.
מנוע בעירה פנימית מורכב משלושה חלקים עיקריים: ראש מנוע, בלוק מנוע ואגן השמן. אתה טיפלת רק "בראש" לכן החוק עדיין קיים לגבי החלפת השמן.
פורסם

זו דעתך. נסיוני מוכיח כי לאחר החלפת פלאגים יש שיפור בתגובות המנוע (ויש לציין כי אני תמיד מחליף לפלאגים מקוריים בלבד וע"פ מק"ט).

איתמר.

אני משתדל להחליף פלאגים בתדירות הגבוהה בין 50 ל 66 אחוז מהמלצות היצרן. ביאריס הנוכחית המלצת היצרן היא להחליף פלאגים כל 45K ק"מ. החלפתי לאחר קצת פחות מ 30K ועל אף שהפלאגים יצאו במצב מצויין (יש לי תמונת השוואה בין פלאג ישן לחדש, אוכל לחפש ולהעלות אותה לכאן) תגובות המנוע השתפרו (וזה ללא שינוי צמיגות השמן או היצרן ופילטרים מקוריים בלבד. אני זוכר שבסטארלט זצ"ל שלי ההבדלים היו אף יותר מורגשים וגם בה קיצצתי משמעותית את מרווחי הטיפולים.

איתמר.

תשמ'ע, אני מאמין שזה יעבור לך עם הגיל 8)

רכב אינו השקעה כספית. צמצום מירווחי הטיפולים לא יחזיר לך את ההוצאה הכספית המיותרת לפי דעתי האישית.

אם תתמיד בטיפולים לפי הוראות הייצרן הרכב יישמר באותה מידה.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...