Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

לפני כמה ימים הכנסתי את הרכב שלי לטיפול 10000, החלפת שמנים פלאגים ופילטרים.

מדובר בסופר לנסר 97.

ורציתי לשתף בהרגשה הראשונית של הרכב לאחר הטיפול.

החלקים היו

שמן royal purple 10W40

פלאגים של NGK

פילטר שהגיע בקופסה כחלחלה לבנה לא זוכר בדיוק את הדגם, כמובן שתחליפי למיצובישי.

הבאתי את השמן איתי למוסך של בן משפחה, הוא הכיר את השמן אבל העובדים שלו לא ממש, והופתעו לגלות שמן כהה וסגלגל (אחד מהם נבהל כששפך אותו למנוע ועצר לשאול מה זה).

לפי מה שקראתי על השמן, הוא סינטטי מלא, אבל ממה שאמרו לי וגם כן האנשים במוסך השמן הנ"ל אינו סינטטי מלא כיוון שהוא 10W40 (הייתכן?)

אז כן אני לא יודע בדיוק מה נכון ואשמח אם תאירו לי. :)

בכל מקרה לא בוצעה הרצה של שמן סינטטי זול לכמה ק"מ בודדים לפני החלפת השמן לרויאל פרפל (נאמר לי שעדיף כי זה מנקה שאריות של השמן הקודם, אבל לא היה לי זמן לזה).

אבל מה שאני יכול לומר, מרגע החלפת השמן ולהתנעה, המנוע עבד שונה יותר לטובה, כלומר בהתנעה קרה המנוע חלק הרבה יותר! המנוע שקט! והיתי דיי בשוק מכך.

יתרה מזאת, לאחר נסיעה קטנה יכלתי לשים לב ישירות לפעילות המנוע איך היא השתפרה, איך בלחיצת גז באותה צורה עם השמן הקודם הרכב משייט לו על 100-110 באותו סל"ד, שלפני זה היה על 90 קמ"ש.

לא חשבתי ששמן יכול להשפיע עד כדי כך בצורה כזו, פסיכולוגי זה לא, הרכב באמת מגיב טוב יותר עם השמן הנ"ל מאשר השמן של ליקווי מולי שהשתמשו במוסך (נאמר לי שהוא חצי סינטטי, אבל לא ידוע האם מדובר בצהוב המינרלי בעצם).

נסעתי ברכב כרגע בערך 500 ק"מ, לבנתיים אני מאוד שמח מאופי ההתנהגות לאחר הטיפול, אני מתאר לעצמי שאולי זה לא רק השמן וגם הפלאגים שהורכבו תרמו לשיפור, אבל מצד שני בטיפול הקודם הרכב היה באותו מוסך והוחלפו פלאגים גם שם NGK.

כששאלתי את המוסכניק על הפלאגים הוא אמר שהם בסדר ואין רמז למשהו לא תקין במנוע.

בכל מקרה, אני שמח שביצעתי את הטיפול סופסוף, ונראה בהמשך עם עוד כמה אלפי ק"מ איך המנוע נשמע ומתנהג והאם השמן שומר על איכותו למשך זמן.

יום טוב! :)

Opel Adam S 2017

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
פסיכולוגי. נקודה.
ברובו אך לא לגמרי, בוא נעזוב לרגע את השיפור שאמור להיות במעבר לשמן על בסיס סינתטי ונדלג ישר להשוואה בין מותגים סינתטיים. חיפוש קצר ביוטיוב יניב לך השוואות "דיינו" של שמנים ממותגים שונים ואכן ישנם שינויים בפעולת המנוע על הנייר בשימוש במותג כזה או אחר. פועל יוצא, שמעבר לשמן מקבוצה אחרת בהכרח יוביל לשינוי לרעה או לטובה בפעולת המנוע. נכון, הרבה קשור לפסיכולוגיה ושיווק אבל חשוב לזכור שלא רק בזה מסתיים הסיפור.

לפי מה שקראתי על השמן, הוא סינטטי מלא, אבל ממה שאמרו לי וגם כן האנשים במוסך השמן הנ"ל אינו סינטטי מלא כיוון שהוא 10W40 (הייתכן?)

אז כן אני לא יודע בדיוק מה נכון ואשמח אם תאירו לי.

עזוב את המכונאים פרי ארצנו, מכונאי הוא לא מנוען ומנוען אינו מהנדס שמן.

סדרת שמני המנוע מבית רויאל פרפל תחת ארגון התקינה API הנם סינתטיים לחלוטין וזמינים בצמיגיות הבאות:

0W-20, 0W-40, 5W-20, 5W-30, 5W-40, 10W-30, 10W-40, 15W-40, 20W-50

בכל מקרה לא בוצעה הרצה של שמן סינטטי זול לכמה ק"מ בודדים לפני החלפת השמן לרויאל פרפל (נאמר לי שעדיף כי זה מנקה שאריות של השמן הקודם, אבל לא היה לי זמן לזה).
שמן מנוע סינתטי לחלוטין בצמיגות 10W40 היחיד שניתן להשיג בארץ הוא מבית רויאל כך שאני לא מבין מה הכוונה "הרצה בזול". בכל מקרה, סביר להניח שהמנוע ברכב שלך עבד ברבות השנים עם שמנים מקומיים מינרליים או חצי מינרליים. לכן, במעבר לשמן סינתטי עליך לנקוט מספר פעולות מתבקשות כדי לבצע את המעבר ביעילות מבלי ליצור נזק למנוע או למכלוליו.

הפעולות שאתה מתבקש לעשות (על פי חברות השמנים הגדולות) הן:

1. עקוב אחר המנוע לאי התפחות נזילות חיצוניות.

2. עקוב אחר מפלס שמן המנוע בתיאום הקילומטר שעברת עם השמן כדי לזהות צריכת שמן חריגה.

3. החלף את שמן המנוע ביחד עם מסנן השמן מיד לאחר ה-5 אלף קילומטרים הראשונים או לאחר חצי שנה (מה שבא קודם).

פילטר שהגיע בקופסה כחלחלה לבנה לא זוכר בדיוק את הדגם, כמובן שתחליפי למיצובישי.

מסנן שמן מנוע מקורי בלבד, אל תשחק באש.

פורסם
הרכב משייט לו על 100-110 באותו סל"ד, שלפני זה היה על 90 קמ"ש.

זה כבר משהו מדיד ולא תחושה סובייקטיבית. ציינת גם החלפת פלאגים ופילטרים. לא יתכן שהשינוי לטובה בגללם?

פורסם

לגבי הסלד לא אמור להיות בכלל קשר, זה יחסיי העברה.

לגבי הרעש בהתנעה \ בנסיעה זה ממש לא פסיכולי. זה הגיוני ומנסיוני אחרי שעברתי לשמנים איכותיים יותר בשמנים שונים הרגשתי את אותו הדבר, כנ"ל בלחיצות \ שיוט. יש הבדל ברעש בין סוגי השמנים

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

90 אחוז מהשיפור הוא פסיכולוגי השאר בגלל החלפת מצתים.

השבוע שטפתי את הרכב מכול האובך והלכלוך שהצטבר, לאחר השטיפה הרגשתי שיפור דרמתי בתאוצה וגם ירידה בצריכת הדלק.

למה ?

פחות חיכוך אווירודינאמי וזרימה למינרית ולא טורבולנטית כלומר אין מערבולות קצה כנף (ייתקן אותי IDANM).

איזה כייף לי :)

פורסם
90 אחוז מהשיפור הוא פסיכולוגי השאר בגלל החלפת מצתים.

השבוע שטפתי את הרכב מכול האובך והלכלוך שהצטבר, לאחר השטיפה הרגשתי שיפור דרמתי בתאוצה וגם ירידה בצריכת הדלק.

למה ?

פחות חיכוך אווירודינאמי וזרימה למינרית ולא טורבולנטית כלומר אין מערבולות קצה כנף (ייתקן אותי IDANM).

אני לא רוצה אפילו לחשוב איך הרכב נוסע אחרי שאתה מנקה אותו מבפנים ... ובמיוחד מהאבק והבוץ שמצטבר על הדוושות שסופגים חלק ממונמט הלחיצה של הרגל ... :-)

פורסם

מה מחירו ביחס לשמנים של AGIP למשל?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני עשיתי טיפול קטן שכולל החלפת שמן פילטר שמן ואוויר ועברתי משמן מנוע של ליקוי מולי הסגול 5-40

למוביל 5-40 והרגשתי מיד בהבדל עם המוביל המנוע הפך להיות הרבה יותר שקט.

המנוע הוא 1.8T של VAG.

אור.

פורסם

לאחר טיפול גדול כל רכב מגיב יותר טוב וזה לא פסיכולוגי (גדול = שכולל גם פילטר אוויר ופלאגים).

לא הייתי שם את האצבע שהשמן הוא זה ששיפר את המצב בצורה דרמטית אך בהחלט יש לו חלק בכך. לרוייאל פרפל יש שמנים מצויינים בעלי מוניטין מכובד והכי חשוב לדעתי הוא שמדובר בשמן שבאמת עומד בתקני API ונבדק על ידם ולא רק מוצהר כך.

חבל שבחרת להשתמש בפילטר תחליפי. לפילטר מקורי יש חשיבות מכרעת בשמירת נקיונו של המנוע ואורך חייו. חבל לחסוך עליו כמה גרושים, רק מקורי.

תהנה וסע בזהירות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

קודם כל תתחדש ותהנה מהשמן ומהשקט במנוע.

לא הייתי מגיב לולא ראיתי שכתבת מסנן שמן..תחליפי.:oops:

(כמו שאיתמר כבר הגיב-אני רוצה להרחיב)

יצרני המכוניות בונים מסנני שמן העמידים ללחצים במנוע,תפקידו של מסנן

השמן לספוח אליו את כל הפיח המצטבר בשמן ולנקות אותו במידת האפשר.

מבחוץ כל המסננים דומים.

מבפנים איכות נייר הסינון היא קריטית לשמירה על חיי המנוע.

עכשיו נעשה חשבון: שלמת על מסנן תחליפי כ30 ש"ח והוא סביר להניח סיני או אולי טורקי.

היית משלם על מסנן מקורי 70ש"ח .נכון חסכת לשנה 40 ש"ח.

האם זה שווה? ממש לא.הנזק המצטבר עם עבודה עם מסננים לא מקוריים בטל בשישים לעומת החסכון.

אני תמיד ניגש לרחוב המסגר 6 פעם בשנה קונה מסנן סוזוקי מקורי ב50 ש"ח ומסנן דייהטסו מקורי ב70 שם

שמן טוב(מובייל 2000)ויודע שרק היטבתי עם הרכב-מכל הבחינות ושמרתי על המנועים.

קח את זה לתשומת לבך בטיפול הבא!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם
לאחר טיפול גדול כל רכב מגיב יותר טוב וזה לא פסיכולוגי (גדול = שכולל גם פילטר אוויר ופלאגים).

לא הייתי שם את האצבע שהשמן הוא זה ששיפר את המצב בצורה דרמטית אך בהחלט יש לו חלק בכך. לרוייאל פרפל יש שמנים מצויינים בעלי מוניטין מכובד והכי חשוב לדעתי הוא שמדובר בשמן שבאמת עומד בתקני API ונבדק על ידם ולא רק מוצהר כך.

חבל שבחרת להשתמש בפילטר תחליפי. לפילטר מקורי יש חשיבות מכרעת בשמירת נקיונו של המנוע ואורך חייו. חבל לחסוך עליו כמה גרושים, רק מקורי.

תהנה וסע בזהירות.

איתמר.

רכב שמטופל לפי הנחיות הייצרן כול 10K או 15K אתה לא תרגיש בשום הבדל אלא אם באחד הטיפולים הרכיבו פלגים לא נכונים או/גם 'עבדו' על הלקוח ולא החליפו פילטר אוויר תקופה ארוכה ובטיפול הבאה עשו את כול העבודה בצורה נכונה.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...