Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בנוסף: בחלק מהמסננים התחליפיים אין שסתום חד כיווני כך שבכיבוי הרכב השמן יוצא מהמסנן וכשאתה מניע, המנוע עובד לפרק זמן קצר בלי שמן.

צודק. אשמח אם תוכל לתת לי דוגמא ספציפית של פילטר עם דף נתונים שבו הייצרן במפורש כותב שהפילטר מתאים לרכב מסויים ובכדי לחסוך הוא לא התקין שסתום למניעת התרוקנות השמן מהפילטר.

איזה כייף לי :)

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
די להפחיד אנשים כאן

אני כבר 18 שנה קונה רק חלקים תחליפיים למכוניות שהיו לי ולא קרה שום דבר למכוניות

הדבר היחיד שאני באמת מקפיד זה מים ירוקים איכותיים

אני מדבר מנסיון

נראה שכל אלו שמפחידים כאן אנשים מדברים רק משמועות או סיפורים מפחידים שמכרו להם

כשאני אמכור את האוטו אני מוכן להעמיד אותו לבדיקה לכל אותם "מומחים במותגים" בפורום הזה

ונראה אם מישהו ירגיש שהאוטו מטופל בשמנים זולים( 80ש"ח) או בחלפים אחרים תחליפיים

על החסכנות שלך כבר שמענו, כולל הצמיגים הכי זולים שאתה מוצא ועוד גאה לפרסם את זה בראשי חוצות בפורום. רק בריאות.

רכב שמטופל לפי הנחיות הייצרן כול 10K או 15K אתה לא תרגיש בשום הבדל אלא אם באחד הטיפולים הרכיבו פלגים לא נכונים או/גם 'עבדו' על הלקוח ולא החליפו פילטר אוויר תקופה ארוכה ובטיפול הבאה עשו את כול העבודה בצורה נכונה.

זו דעתך. נסיוני מוכיח כי לאחר החלפת פלאגים יש שיפור בתגובות המנוע (ויש לציין כי אני תמיד מחליף לפלאגים מקוריים בלבד וע"פ מק"ט).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מה זה פסיכולוגי?

שמנטורים ב the voice מסתובבים זה פסיכולוגי?

כי לי כולם נשמעים זמרים אם קול נהדר.

אבל כניראה שיש דברים שהם שומעים, שאני לא מצליח לשמוע.

אותו דבר זה עם הרכב

יש אנשים שיותר רגישים ויש שפחות, אני יכול לומר לך שאני מרגיש הכל ברכב, כול רעש חדש או שיפור.

לאומת זאת אבא שלי לא מרגיש דבר.

פורסם

לכת התגובות החיוביות / והלא חיוביות, אין לי בעיה עם זה כמובן אני אוהב לשמוע הכל ומקבל הכל :)

אבל בתור אחד שמכיר את הרכב כבר שנתיים הרכב מרגיש הרבה יותר חלק, המנוע של הסופר לנסר מורגש ממש דרך הדוושה כולל כל הרעידות והוא לא ממש אטום לפנים הרכב, מי שנוסע ברכב הזה יודע.

לעומת זאת הרכב של אבא שלי שהוא כריזמה 99 הרבה יותר שקט ולא שומעים בכלל את המנוע, בכלל כשהחלפתי לאבא שלי את השמן במנוע לרויאל פרפל בכלל המנוע נהיה שקט יותר ומרגיש חלק יותר.

לא אמרתי שהרכב נוסע מהר יותר

הוא מרגיש חלק יותר, קל יותר להגיע לסלד גבוה ואני מרגיש שהמנוע עובד פחות מאשר מקודם עם השמן הצהוב של ליקווי מולי.

כמובן גם פחות חיכוך בהתנעה ראשונית וחימום המנוע בצורה שקטה הרבה יותר.

ודבר נוסף שהתכוונתי אליו, שכשאני נוסע 90-100 קמ"ש, הסל"ד נמוך יותר בקצת, אם זה תלוי בפלאגים או בשמן אני לא יודע בוודאות בגלל זה גם כתבתי את זה בהודעה הראשונה :)

כמו כן אלו הם רק 500 ק"מ ראשונים, נבדוק כמובן בהמשך עוד :)

כשאמרתי "להשתמש בשמן סינטטי זול יותר", התכוונתי לעשות הרצה של כ 50 ק"מ בשמן סינטטי מלא על מנת "לנקות" את המנוע משאריות של שמן חצי סינטטי וכדומה בכדי להעביר אליו את ה ROYAL PURPLE לאחר מכן, אבל אם מומלץ בכל זאת להחליף שמן שוב לאחר 5000 ק"מ, אעשה זאת שוב.

ובכל הנוגע לפילטר שמן מקורי, זו הטעות שלי שלא ביקשתי מלכתחילה :(

לא ראיתי רק לאחר שכבר הותקן ברכב והרכב ירד מהליפט (הפריקס'ה של סבתא היה על הפרק היתי חייב ללכת להביא סנדוויץ' ולחזור לקחת תרכב :p )

להבא, אבקש רק מסנן שמן מקורי בע"ה.

Philip R

איך השמן גיר שלהם? רציתי גם לקחת כי בטיפול הבא אני צריך להחליף.

אגב, נראה לי הכי חשוב כאן וכמעט שכחתי, כרגיל כמו בכל מוסך שמו לי טיפה יותר שמן ממה שצריך, בערך חצי ס"מ מעל המקסימום, איך אני שואב את זה החוצה?

או האם להשאיר ולבדוק שהשמן לא נאכל?

Opel Adam S 2017

פורסם

שלום אבישאול.

מכרתי לפני 9 חודשים לאנטיס 1800 שטופלה תמיד בשמנים איכותים ובמסננים מקורים

(הטיפול נעשה באוטודיפו לא אצל היבואן)

המנוע גמע 185K ק"מ-הוא לא אכל גרם שמן בין טיפול לטיפול,

הקומפרסיה היתה אחידה בכל 4 הצילינדרים ,והרכב נסע בצורה מעולה וחלקה, כולל עליות לירושלים.

האם אתה באמת מאמין שעם שמן בשקל וחצי ומסנני זבל סינים שלא עומדים בתקני היצרן- הרכב היה מגיע לזה?

בחיים לא.(וגם מה החסכון 40 ש"ח לשנה בשביל שקט נפשי?)

כל אחד רשאי לטפל ברכבו כרצונו.

אני למשל לעולם לא אכנס למוסכי יבואן,כי באמת שאין לי כסף מיותר-אבל מסננים מקוריים ושמן טוב ? חובה!

אתה מאמין שעם מסננים סינים ושמן פשוט הרכב נוסע טוב ולא נגרם לו נזק ? אחלה.

נראה את הרכב בק"מ גבוה.(למרות שהוא דייהטסו)

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

פילטר מקורי\חליפי-מותג בדרך כלל הרבה יותר טוב.

פילטר והשמן,זה מה שעושה את ההבדל אם המנוע שלך יעבור 250-300 אלף ק"מ או 400+ ק"מ למרות שהרבה מזניחים את העיניין הזה.

וזה קריטי לרכבים שעובדים בסל"ד גבוה.

בעיניין השמנים זה גם נכון , שמן איכותי יכול להשמע יותר שקט וזה לא פסיכולוגי.

אין דבר כזה שמנוע לא אוכל שמן בין טיפול לטיפול, הוא אמור לאכול שמן אבל לא בכמויות שתצטרך למלא אותו.

פורסם
על החסכנות שלך כבר שמענו, כולל הצמיגים הכי זולים שאתה מוצא ועוד גאה לפרסם את זה בראשי חוצות בפורום. רק בריאות.

זו דעתך. נסיוני מוכיח כי לאחר החלפת פלאגים יש שיפור בתגובות המנוע (ויש לציין כי אני תמיד מחליף לפלאגים מקוריים בלבד וע"פ מק"ט).

איתמר.

כול כמה זמן אתה מחליף פלגים ? ומהי הנחיית הייצרן לרכב שלך לגבי מועדי החלפה ?

איזה כייף לי :)

פורסם

שמני רויאל פרפל לא מכילים רמה גבוהה של תוספי מונע שחיקה מסוג זינק (ZDDP)? זכור לי שכן ותוספי שמן אלו פוגעים בממיר קטליטי.

פורסם

Philip R

איך השמן גיר שלהם? רציתי גם לקחת כי בטיפול הבא אני צריך להחליף.

שמתי אותו ב-WRX שהייתה לי עד לא מזמן, הן בגיר והן בדפרנציאל. השינוי לא היה גדול כי גם לפניכן הכול פעל כשורה, אבל כן היה שינוי קטן לטובה.

חבר עם איביזה FR TDI שההילוכים מעט חרקו והיה קושי בהעברות הילוכים דיווח כי השמן ממש הפחית את הרעשים והעברות הילוכים נהיו חלקות בהרבה.

פורסם
כול כמה זמן אתה מחליף פלגים ? ומהי הנחיית הייצרן לרכב שלך לגבי מועדי החלפה ?

אני משתדל להחליף פלאגים בתדירות הגבוהה בין 50 ל 66 אחוז מהמלצות היצרן. ביאריס הנוכחית המלצת היצרן היא להחליף פלאגים כל 45K ק"מ. החלפתי לאחר קצת פחות מ 30K ועל אף שהפלאגים יצאו במצב מצויין (יש לי תמונת השוואה בין פלאג ישן לחדש, אוכל לחפש ולהעלות אותה לכאן) תגובות המנוע השתפרו (וזה ללא שינוי צמיגות השמן או היצרן ופילטרים מקוריים בלבד. אני זוכר שבסטארלט זצ"ל שלי ההבדלים היו אף יותר מורגשים וגם בה קיצצתי משמעותית את מרווחי הטיפולים.

שמני רויאל פרפל לא מכילים רמה גבוהה של תוספי מונע שחיקה מסוג זינק (ZDDP)? זכור לי שכן ותוספי שמן אלו פוגעים בממיר קטליטי.

אני חושב שכל תקן API חדש שיוצא ריכוז ה ZDDP חייב לרדת, ואם אני זוכר נכון בתקן SN הריכוז צריך להיות נמוך ביותר. רוייאל מתגאים שבשמנים שלהם יש תוסף Synerlec שלטענתם מפחית חיכוך בצורה ניכרת, וכנראה שעליו מתבסס כל השואו של החיכוך מייסבים באמבטיות שמן (לא חסרים סרטונים ביוטיוב). עם זאת אני לא יודע מה מכיל אותו תוסף פלאים, אבל אם השמן מוצהר ונבדק ע"י ה API כעומד בתקן SN אני נוטה להאמין שהוא לא מכיל כמויות ZDDP גבוהות. במאמר שלו בובספוג חברך רשם משהו על תוסף ZDP, צריך לחקור את העניין בגוגל.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אתה מתבלבל עם סדרת שמנים אחרת של רויאל. כך זה הסדר:

Royal Purple API-licensed Motor Oil - סדרת השמנים של רויאל תחת התקן API האחרון.

HPS™ – High Performance Street Motor Oil - סדרת השמנים המושפרים של רויאל המכילים את התוסף synerlec ואינה קשורה לארגון התקינה API.

Royal Purple® Extreme Performance Racing Oil - סדרת השמנים לרכבי מסלול אשר מכילים ריכוז גבוה של תוספים מונעי שחיקה ושאר ירקות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כמה באמת עולה השמן הזה, וממי קונים? נשמע מעניין.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

iDaNm צודק, שמני ה HPS מיועדים לשימוש רק ברכבים שכבר אינם תחת אחריות, וזה מודגש באתר של רוייאל. אף מצויין שם שהם מכילים כמות רבה של ZDDP והם אכן אינם בעלי תקן API.

SlowRide היבואן נמצא בקריית טבעון והשמן אינו מופץ לחנויות אלא רק בהזמנות טלפוניות, חפש בגוגל "לאור הנדסה". סאמר הוא הבחור האחראי על המכירות.

איתמר.

• תוכן חדש...