Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זכות קדימה בצומת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לא מזמן קרה לי ש"חתכו" אותי אבל אני לא ממש הבנתי של מי זכות הקדימה.

לכן אני שואל פה, של מי הזכות? צד א' או ב' ?לשניהם תמרור של זכות קדימה.

ניסיתי לצייר את המצב מקווה שתבינו, תודה ושבוע טוב.

צומת.jpg

EX : Chevrolet epica X 2009 2.5L

Toyota avensis 2016 1.8L

suzuki celerio 2017 1L

יש כאלה שחיים את הרגע, אני חי את הסל"ד 8)

פורסם

עם כל הכבוד הייתי קורא לזה התמזגות, אכן לשניהם יש האט ותן זכות קדימה. ברור שלכב שנוסע בנתיב הישר מגיע זכות קדימה משניהם. לגבי מי נותן זכות למי מבין שניהם הייתי אומר שהרכב שהגיע ראשון הוא זה שצריך לקבל את הזכות. אבל מצד שני, מדובר בכביש עם כמה נתיבים אז אין ממש מניעה ששניהם יכנסו כל אחד לנתיב שלהם בו זמנית כל עוד הם לא מסכנים אחד את השני. או שמא אני טועה?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
במצב שאין חוק ברור לאותו מקרה ספציפי,

הזכות קדימה היא לרכב הבא מימין

אם אני עומד בצד א' צד ב' הוא מימני ולהפך, כך שאם 2 הנהגים יסעו לפי החוק שניהם יעמדו עד שהאחד יוותר לשני.

עם כל הכבוד הייתי קורא לזה התמזגות, אכן לשניהם יש האט ותן זכות קדימה. ברור שלכב שנוסע בנתיב הישר מגיע זכות קדימה משניהם. לגבי מי נותן זכות למי מבין שניהם הייתי אומר שהרכב שהגיע ראשון הוא זה שצריך לקבל את הזכות. אבל מצד שני, מדובר בכביש עם כמה נתיבים אז אין ממש מניעה ששניהם יכנסו כל אחד לנתיב שלהם בו זמנית כל עוד הם לא מסכנים אחד את השני. או שמא אני טועה?

במקרה הזה מדובר בכביש חד נתיבי.

ניקח מקרה יותר ספציפי. במידה וחלילה יש תאונה קלה, שהרכב מצד א' הספיק לצאת לפני הרכב שבא מצד ב', והרכב מצד ב' נכנס בדלתו של הרכב מצד א'. מי אשם?

Toyota avensis 2016 1.8L

suzuki celerio 2017 1L

פורסם

אני מאמין שבמיקרה כזה בבית משפט האשמה תחולק ביניהם.

אחד לא נתן זכות קדימה לרכב שבא מימין, והשני לא מנע התנגשות .

זה לא מקרה של שחור-לבן.

יבדקו את מיקום הפגיעה, השופט יכול לתת החלטה נגד הפוגע במידה והפגיעה היא בדלת אחורית.

בזמן האחרון גם מאוד נפוצה "אשמה תורמת" בתאונות בצומת.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

נצל"ש (וסליחה מראש לפותח השרשור)

לפני כשבוע קיימתי ויכוח קולני עם נהג מונית בנוגע לזכות קדימה בצומת הרחובות אבן גבירול ומלכי ישראל בת"א.

מצורף שרטוט המתאר את הצומת והנסיעה.

הנתיב האדום - נסיעה לכיוון צפון ופנייה מערבה ברמזור לרחוב מלכי ישראל.

הנתיב הצהוב - נסיעה לכיוון דרום ופנייה מערבה ללא רמזור לרחוב מלכי ישראל.

האם זכות הקדימה היא לנהג בנתיב הצהוב או לנהג בנתיב האדום?

תודה!

צומת.jpg

פורסם

אם לנוסע במסלול הצהוב אין תמרור משולש\ עצור, יש לו זכות קדימה.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בתור אחד שמכיר את הצומת, זכות הקדימה הינה לרכב שפונה מערבה מהרמזור (מסלול אדום). לרכב הצהוב ישנו תמרור מתן זכות קדימה.

פורסם
אם אני עומד בצד א' צד ב' הוא מימני ולהפך, כך שאם 2 הנהגים יסעו לפי החוק שניהם יעמדו עד שהאחד יוותר לשני.

אולי אני מפספס משהו? נהג ב' נמצא משמאל של נהג א', נהג א' נמצא מימין של נהג ב'

פורסם
אני מאמין שבמיקרה כזה בבית משפט האשמה תחולק ביניהם.

אחד לא נתן זכות קדימה לרכב שבא מימין, והשני לא מנע התנגשות .

זה לא מקרה של שחור-לבן.

יבדקו את מיקום הפגיעה, השופט יכול לתת החלטה נגד הפוגע במידה והפגיעה היא בדלת אחורית.

בזמן האחרון גם מאוד נפוצה "אשמה תורמת" בתאונות בצומת.

אכפת לך בבקשה להסביר לי מה זה "אשמה תורמת" ?:-D

תודה על העזרה !

עריכה:

אולי אני מפספס משהו? נהג ב' נמצא משמאל של נהג א', נהג א' נמצא מימין של נהג ב'

אם אני עומד מול מישהו, הוא מצידי הימני כמו שאני נמצא מצידו הימני. לפי מה שלימדו אותי בתיאוריה, אם אין אף אחד מצידי הימני עליי לבדוק מי מצידו הימני של מי שאמור להיות מצידי הימני. או שאני מתבלבל?

Toyota avensis 2016 1.8L

suzuki celerio 2017 1L

פורסם

תקרא כאן:

http://www.mph.co.il/contributory-fault

יש הבדל בין לעמוד מול מישהו לבין ללכת ליד מישהו.

ציירת ציור בו שני הרכבים נוסעים לאותו הכיוון. לכן רק אחד יכול להיות מימין לשני....

פורסם

אבל כפי שזה נראה אתם לא עומדים זה מול זה, אלא משתלבים לאותו כביש - שניכם עם הפנים לאותו כיוון

אם זה ככה המצב, כלומר אם שניכם אחד מול השני, אז באמת שאין חוק לגבי זה לפי דעתי

פורסם

אדום.

איך יכול להיות ספק?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אם אני עומד מול מישהו, הוא מצידי הימני כמו שאני נמצא מצידו הימני. לפי מה שלימדו אותי בתיאוריה, אם אין אף אחד מצידי הימני עליי לבדוק מי מצידו הימני של מי שאמור להיות מצידי הימני. או שאני מתבלבל?

זכות קדימה לרכב מימין קיימת כאשר אין שום הוראה אחרת.

אם לשני הרכבים בנתיבים המשתלבים יש "תן זכות קדימה", זה כבר לא משנה מי יותר מימין של מי, ואין עדיפות לאף אחד מהם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...