Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפור סיאט לאון 20VT

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

1. כל מכלול שתיגע בו יסיר את האחריות מאותו מכלול וממכלולים נגישים אליו.

2. חבל להשקיע כסף בשיפורים. מוטב להשקיע את הכסף בקורס נהיגה מתקדמת.

3. בשנת 2002, שנת הפריחה הספורטיבית של סיאט בישראל, הייתה למחלקה הטכנית של צ'מפיון רשימת שיפורים מאושרים לביצוע. כדאי לברר עימם האם הרשימה עדיין בתוקף. המתקין המורשה היה בשעתו פרדי פרייהוף.

4. סיאט ספורט משווקת באמצעות רשת הסוכנים ברחבי העולם רשימה ארוכה של שיפורים מטעם היצרן. אם תיכנס לאתר סיאט הבינלאומי או האנגלי תוכל לרשום לעצמך את המספרים הקטלוגיים ולהזמין החלפים דרך מחסן צ'מפיון וההתקנה תהייה תחת אחריות היצרן.

5. אם תיגש למחסנאי של "פליקס" בתאום טלפוני מראש בשעה שנוחה לו, אני משוכנע שיוכל לעבור איתך על הקטלוג ולהזמין עבורך ישירות מחו"ל את האביזרים המבוקשים.

6. קרא שוב את הערה 2.

פורסם

מושיקו, הבעיה עם האוטו הזה, זה שאחרי שהוא ישקיע את הכסף בקורס נהיגה מתקדמת (חשוב ביותר, אני מסכים), הוא יגלה שהאוטו לא בדיוק עושה מה שהוא רוצה, אם אתה מבין למה אני מתכוון.

אז מגיע הרגע של השיפורים, שכנראה (אני מסייג את דבריי מכיוון שלא בדקתי בעצמי) מוסיפים רבות לניהוג של האוטו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

סתם שאלה בנושא:

שיפורים היום עולים הרבה כסף! לא עדיף להוסיף את ה-28000 שקל האלה ולקנות את גירסת הטורבו המקורית המוצלחת?

הרי לשיפורים אין סוף, ובקלות אפשר להגיע לסכום ההפרש..!!!???!!!

(סתם שאלה שעלתה לי בראש כי שמעתי שעוד מישהו מחפש לשפר את ה-20VT שלו בהרבה כסף)

פורסם

... שלא תיגע בכתבה הזאת עם מקל.

איזה בנאדם טיפש. נגע בכל הדברים האחרונים שצריך לגעת באוטו הזה. המנוע בונבון. לא מספיק לך 180 ? לך תשים צ'יפ (בלבד!) ותקבל עוד כמעט 30 בחינם, בהשוואה להשקעה שבכתבה. הכתבה הזו היא בעיני דוגמא לשיפורי רכב של אנשים שלחוצים להצהיר ששלהם הכי חזק, ולא משנה לי כמה הבנאדם עשה את זה 'באלגנטיות'. להחליף טורבו ובאותו זמן לכתוב את זה:mad.gif

במהלך השיפורים לא נגעו בבלמים, אביחי מסביר שהמקוריים מספיק טובים, במיתלים ובגלגלים, שממילא הגיעו בקוטר של 17 אינצ'
kinky.gif

מה שהאוטו הזה צריך זה ה-ת-נ-ה-ג-ו-ת---ו-א-ח-י-ז-ה. וזהו. אלא אם כן יש לך כוונה לבדוק 0-100 כל יום שישי. וגם אז צריך לעבוד על אחיזה.

לצערי אני נאלץ לחזור על דברים שכבר נכתבו בפורום לשאלות דומות:

נסעת על האוטו ? הרגשת אותו ? אתה מכיר אותו ?

יש לך נסיון בנהיגה ספורטיבית ?

אם התשובה שלך לכל זה היא שיש לך הרבה נסיון בנהיגה ספורטיבית, ורזומה של בעלות על רכב ספורט קודם אחד לפחות, וידע והבנה ברכב, אז אני לוקח מראש את כל מה שכתבתי כאן בחזרה. אבל אז לא הייתי מצפה ממך לשאלות ששאלת.

אם זו לא התשובה, אז אני מציע שתיסע קצת על הרכב, תכיר אותו, ואז תראה שאתה יודע להחליט לבד איפה צריך לשפר ואיפה כדאי לחסוך את הכסף לאח"כ.

בשבילי זה רכב ספורט ראשון ואני נתתי לעצמי שנה של היכרות לפני שבכלל התחלתי לחשוב מעשית בכיוון של שיפורים. ועדיין אני חושב שהרכב ברמתו הנוכחית גבוה מרמת הנהיגה שלי (טוב אולי קצת שיפור בתת-היגוי לא יזיק).

כדי בכל זאת לענות על השאלה לעניין, הנה דעתי:

- קודם כל קפיצים ובולמים. אל תנמיך יותר מ-25מ"מ אלא אם אתה מוכן לשקול לגופו של עניין כל פס הרעדה ושולי מדרכה, או שפשוט לא אכפת לך מהחצאיות. הקיט שהציעו לך חריף מדי לטעמי ואם אין לך נסיון אז הוא בכלל פסול לחלוטין.

- strut brace זה לא יקר (מאות שקלים). לא יצא לי לבדוק את השפעתם בנפרד מקפיצים+בולמים משופרים ולכן אני לא יודע מה מידת התועלת שהם מספקים לבד. אני הייתי תופר חליפת שיפור שכוללת קפיצים, בולמים ומוטות מייצבים ככל יכולתך (קדמי עליון + תחתון + אחורי). תתחיל מהמתלים.

- עדיפות שניה ובהפרש גדול זה צ'יפ, וזה בכלל לא דחוף ! אלא אם אתה מרגיש שהאוטו 'לא נוסע טוב' בשבילך. סע קצת על המנוע ככה. לידיעתך, השיפור בהרגשה פחות משמעותי מהשיפור המספרי בסוסים (כלומר 30% יותר הספק לא בהכרח מרגיש 30% יותר טוב).

- פילטר ומערכת פליטה יעזרו להוציא קצת יותר מהצ'יפ שלך ולא יותר. מערכת פליטה ב-6.5K זוכה אצלי לעדיפות ז', במחילה.

- שקול החלפת צמיגים למשהו יותר טוב מהברידג'סטונים המקוריים. הם ממש לא משהו. לפחות בקדמיים. אני עד היום סובל מהם מחוסר תקציב וכן פולניות יתר (למה לזרוק צמיג במצב טוב).

- לאחרונה הגעתי למסקנה שג'אנט 18 מוצלח יכול להיות שיפור קוסמטי חביב לדעתי למרות דעתו של רוני. הוא גם יאפשר הגדלת הקליפרים.

- אם בכל זאת החלטת לשפר מנוע מעבר ל-210כ"ס קח בחשבון שדרוש שיפור לבלמים. ומה שכתוב בכתבה זה שטויות. נכון שהבלמים המקוריים ממש לא פראיירים, אבל גם להם יש גבול.

כל מה שתעשה מהרשימה הזו למעט החלפת צמיגים וג'אנטים, באופן היבש מבטל את האחריות לאותו מכלול. בפועל מוסכי צ'מפיון נראים די אדישים למיני משופרות שבאות בשעריהם. אם תגיע לסכסוך משפטי על אחריות, אין לי ספק שישלפו עליך את קלף השיפורים. בד"כ פשוט לא מגיעים לזה.

נ.ב. מצטרף להמלצה 2 של מושיקו, ועדיין בתהליך יישום שלה בעצמי. האוטו הזה עושה הרבה יותר 'מה שאתה רוצה' מכל מיני מכוניות 'חצי-חמות' שבעליהן לא מתביישים להשקיע בלימוד נהיגה מתקדמת.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

סוף סוף ובלי לפגוע באחרים תשובה שמתיישבת עם השכל הישר ועונה ישירות לשאלות ששאלתי :)

מספר דברים:

1. למזלי קיבלתי צמיגים טובים מאד עם הרכב - מישלין ספורט 245\45\17

2. אני מתכוון לקחת קורס נהיגה מתקדמת בעדיפות ראשונה - האם יש המלצה מיוחדת?

3. אני מסכים שהבעיה היחידה שלי כרגע היא לא מנוע ולא גיר אלא אחיזה והתנהגות אני מרגיש את הבעיה בסיבובים ומבחינה זו הרכב מתנהג פחות טוב מהרכב הקודם שלי שהיה פג'ו 206 XS (ולא אני לא מחשיב אותו כרכב ספורטיבי).

4. אני חושב שבשלב ראשון אני אחליף רק פילטר אוויר INBOX ואשקול את הבולמים/קפיצים והSTRUT בשלב הבא.

5. אני מסכים שלפני שקופצים לבצע שיפורים צריך להכיר את האוטו ובכל מקרה אני ממתין עוד כמה אלפי ק"מ עד שארגיש מה אני בדיוק רוצה לעשות.

תודה שוב,

מתי

פורסם

קודם כל אני מניח ש-matisam=mati20vt.

לשאלותייך,

1. אם יש לך 245/45/17 אז הגלגל שלך גדול מדי. אתה בטוח שזה לא 225/45 ? אם זה אכן 245/45, האם המידה מאושרת ברשיון ?

2. לא יודע להמליץ מנסיון על נהיגה מתקדמת, כי אין לי מספיק נתונים להשוואה. הקורס הבסיסי הוא פחות או יותר זהה בכל 'בתי הספר'. מעבר לבסיס אני בעד הדרכה אישית 1:1. ברוך השם יש על זה הרבה מידע שתוכל לחפש בפורום.

3. אתה צודק לגמרי, ולכן ...

4. ... אני לא מבין למה השיפור הראשון שאתה רוצה לעשות זה פילטר, ועוד INBOX. זה אפילו לא שיפור משמעותי.

5. רצוי שמעבר לנהיגה, אלפי הק"מ האלו יכללו גם כמה מצבים שלא רצוי שיווצרו בכביש, בעיקר פניות עם איבודי אחיזה. זו לא המלצה ללכת להשתולל בכביש. קורס נהיגה בהחלט יתן לך הזדמנויות לעשות את זה באופן מבוקר וגם ללמוד מזה משהו.

שוב ההמלצה הכללית שלי היא סבלנות, הכרות ולא לשפר את הרכב מעבר ליכולות הנהג. זה תהליך למידה. אם לא תעשה אותו כתהליך מדורג אתה עלול ללמוד בדרך הקשה.

בהצלחה.

פורסם
סתם שאלה בנושא:

שיפורים היום עולים הרבה כסף! לא עדיף להוסיף את ה-28000 שקל האלה ולקנות את גירסת הטורבו המקורית המוצלחת?

הרי לשיפורים אין סוף, ובקלות אפשר להגיע לסכום ההפרש..!!!???!!!

(סתם שאלה שעלתה לי בראש כי שמעתי שעוד מישהו מחפש לשפר את ה-20VT שלו בהרבה כסף)

20VT = גירסאת הטורבו

בו ננתח את זה

20V = מספר השסטומים ברכב ... להלן 20 ( 5 לכל צילינדר )

T = טורבו

:)

ומה הקטע של בעלי רכבי קונצרן עם פילטר אינ בוקס , בגדול כל מה שזה מוסיף זה בדיוק מרווח החלפה גדול יותר, וזה לא הפעם הראשונה ששמעתי את השטות הזאת בתור שיפור ( אה שי ? ) ליביו.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
סתם שאלה בנושא:

שיפורים היום עולים הרבה כסף! לא עדיף להוסיף את ה-28000 שקל האלה ולקנות את גירסת הטורבו המקורית המוצלחת? הרי לשיפורים אין סוף, ובקלות אפשר להגיע לסכום ההפרש..!!!???!!! (סתם שאלה שעלתה לי בראש כי שמעתי שעוד מישהו מחפש לשפר את ה-20VT שלו בהרבה כסף)

20VT = גירסאת הטורבו. בא ננתח את זה. 20V = מספר השסטומים ברכב ... להלן 20 ( 5 לכל צילינדר ). T = טורבו. :)

ומה הקטע של בעלי רכבי קונצרן עם פילטר אינ בוקס , בגדול כל מה שזה מוסיף זה בדיוק מרווח החלפה גדול יותר, וזה לא הפעם הראשונה ששמעתי את השטות הזאת בתור שיפור ( אה שי ? ) ליביו.

ליביו, יכול להיות שהוא התכוון לגירסת ה-225כ"ס (cupra R) שעד לדגם 2005 לא שווקה בארץ ועכשיו אפשר להזמין אותה ב(הרבה)יותר כסף. היא גם משופרת מתלים ובלמים.

מצד שני יכול להיות שלא :)

פורסם
סתם שאלה בנושא:

שיפורים היום עולים הרבה כסף! לא עדיף להוסיף את ה-28000 שקל האלה ולקנות את גירסת הטורבו המקורית המוצלחת? הרי לשיפורים אין סוף, ובקלות אפשר להגיע לסכום ההפרש..!!!???!!! (סתם שאלה שעלתה לי בראש כי שמעתי שעוד מישהו מחפש לשפר את ה-20VT שלו בהרבה כסף)

20VT = גירסאת הטורבו. בא ננתח את זה. 20V = מספר השסטומים ברכב ... להלן 20 ( 5 לכל צילינדר ). T = טורבו. :)

ליביו, יכול להיות שהוא התכוון לגירסת ה-225כ"ס (cupra R) שעד לדגם 2005 לא שווקה בארץ ועכשיו אפשר להזמין אותה ב(הרבה)יותר כסף. היא גם משופרת מתלים ובלמים.

מצד שני יכול להיות שלא :)

קודם כל תודה על ההסבר הפשוט והמובן.

כעיקרון באמת התכוונתי לטורבו מול הלאון הלא מוגדשת, אבל עכשיו הכל ברור.

אבל סתם בשביל העניין, כמה עולה הקופרה R?

פורסם

זה לא ממש נתון שפורסם. משמועות יש לי 200K בערך. מכיוון שאין יבוא סדרתי אלא רק לפי הזמנה, ניתן להזמין מפרט איבזור כרצונך. המחיר בהתאם כמובן, ולכן אין 'מחיר מחירון'.

פורסם
קודם כל אני מניח ש-matisam=mati20vt.

לשאלותייך,

1. אם יש לך 245/45/17 אז הגלגל שלך גדול מדי. אתה בטוח שזה לא 225/45 ? אם זה אכן 245/45, האם המידה מאושרת ברשיון ?

2. לא יודע להמליץ מנסיון על נהיגה מתקדמת, כי אין לי מספיק נתונים להשוואה. הקורס הבסיסי הוא פחות או יותר זהה בכל 'בתי הספר'. מעבר לבסיס אני בעד הדרכה אישית 1:1. ברוך השם יש על זה הרבה מידע שתוכל לחפש בפורום.

3. אתה צודק לגמרי, ולכן ...

4. ... אני לא מבין למה השיפור הראשון שאתה רוצה לעשות זה פילטר, ועוד INBOX. זה אפילו לא שיפור משמעותי.

5. רצוי שמעבר לנהיגה, אלפי הק"מ האלו יכללו גם כמה מצבים שלא רצוי שיווצרו בכביש, בעיקר פניות עם איבודי אחיזה. זו לא המלצה ללכת להשתולל בכביש. קורס נהיגה בהחלט יתן לך הזדמנויות לעשות את זה באופן מבוקר וגם ללמוד מזה משהו.

שוב ההמלצה הכללית שלי היא סבלנות, הכרות ולא לשפר את הרכב מעבר ליכולות הנהג. זה תהליך למידה. אם לא תעשה אותו כתהליך מדורג אתה עלול ללמוד בדרך הקשה.

בהצלחה.

פורסם

מתי - אני כותב לך כאן כי אני לא יודע לאיזה חשבון תיכנס קודם - אין שום סיבה שתשתמש בשני חשבונות שונים. זה רק מבלבל. אתה יכול להתחבר על אותו חשבון ממחשבים שונים בלי שום בעיה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם
קודם כל תודה על ההסבר הפשוט והמובן.

כעיקרון באמת התכוונתי לטורבו מול הלאון הלא מוגדשת, אבל עכשיו הכל ברור.

אבל סתם בשביל העניין, כמה עולה הקופרה R?

גם אני חושב שמספיק 180 כ"ס ולכן אני עם החברים שאומרים להוסיף רק צ'יפ,לי יש את הדגם FR

הרכב יפה לדעתי ולכן כל תוספת יכולה לגרוע...

• תוכן חדש...