Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מבין שלא קראת את ההסבר שלי לגבי העלמות של נוזל קירור כחלק מתיפקוד נורמלי של משאבת המים או שקראת והחלטת שאתה יודע טוב יותר מכולם.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה לכם על התשובות. אני ניגש למוסך מחר ואעדכן בתוצאה. מה שאני לא מבין למה במצב של מנוע קר מפלס הנוזל הוא בקוו התחתון ( מינימום) וכשמנוע חם המפלס הוא מעל הקוו המינימום?

פורסם
תודה לכם על התשובות. אני ניגש למוסך מחר ואעדכן בתוצאה. מה שאני לא מבין למה במצב של מנוע קר מפלס הנוזל הוא בקוו התחתון ( מינימום) וכשמנוע חם המפלס הוא מעל הקוו המינימום?

תעדכן אותנו בבקשה לגבי הממצאים ותברר עם נציג השירות מהי כמות נוזל הקירור המוגדרת כאיבוד נורמלי בכדי שלא תצטרך לרוץ לחינם כול פעם למוסך.

אני מציע לך באותה הזדמנות לרכוש מיכל של נוזל קירור G12++ במחסן של צ'מפיון.

פורסם

מרק ההסבר שלך היה מעולה וסגר לי כמה פינות אחרי שברכב הקודם שברתי את הראש למה יש חור במשאבת מים (אחרי שהיא הלכה כמובן).

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
יונדאי i10 ידני. 1100 נפח מנוע. התקבל ביולי 2011.

אני מציע לך באותה הזדמנות לרכוש מיכל של נוזל קירור G12++ במחסן של צ'מפיון.

עכשיו אני מבין את פשר ההתעקשות שלך שהרכב תקין ושאבדן הנוזל הוא בגדר הסביר, בטעות חשבת שמדובר בפנינה מתוצרת הקונצרן... :twisted:

פורסם

סליחה טעות שלי בקשר לקניית נוזל קירור והמוסך. פשוט בעבר הגבתי למספר אשכולות הקשורות לאיבוד נוזל ברכב חדש מבית VAG.

פורסם
תלוי בתיכנון משאבת המים ומערכת הקירור.100 מ"ל זה נתון שאפשר להתווכח עליו אם זה מנסיונך ואם זה מנסיונם של אחרים.

בכדי לאפשר אטימה טובה של האטמים ועמידות האטם לאורך זמן מאפשרים זרימה קטנה של נוזל הקירור על שני משטחי האטמים בכדי לסוך (לשמן) וגם לקרר את האטמים. עודפי נוזל קירור בדרך כלל מתאדים במשאבה עצמה או דרך חריר יעודי במשאבה.

הרכב שברשותיי גולף דור 5 שנת 2006 איבדה במהלך השנה הראשונה וגם השנייה כ-500 מ"ל בשנה או 4 כוסות נוזל קירור הכמות די דומה לאלה שהתלוננו בפורום על קצב איבוד נוזל קירור בצורה 'חריגה'.

לאחר מכן קצב איבוד הנוזל יירד לכוס בשנה או 250 מ"ל.

אני מקווה שאתה סומך על המיומנות והמקצועיות שלי בנושא אחזקת הרכב שברשותיי אם אומר לך שאין איבוד נוזל קירור מהצנרת או ממיכל העיבוי.

יש מספר מצוצמם של משאבות שמאבדות נוזל דרך חריר ניקוז, רוב המשאבות לא מאבדות כלום, גם לא מ"ל בשנה.

מבחנתי כל ירידה במיכל עיבוי של נוזל יש להתייחס בתנאי כמובן שמודדים נכון.

שאני אומר להתייחס זה קודם כל לקבוע קו ברור היכן הנוזל נמצא כאשר הוא ואז להמשיך ולעקוב.

פורסם

האם במשאבות שלא מאבדות נוזל קירור קיים חריר בתחתית המשאבה ? אשמח לראות דף נתונים של משאבה כזו.

אז לאן או מאיפה נעלם נוזל הקירור ברכב חדש וגם ברכב יישן (ולא כתוצאה מנזילה) ?

האם קראת או ראית מסמך של ייצרן רכב או ייצרן משאבות שאומר כמות X תקינה וכמות Y לא תקינה ?

ולמה באמת ייצרני הרכב לא מפרסמים מידע כזה ? (בעצם אני חושב שאני יודע את התשובה)

פורסם

ראיתי אי אלו משאבות מי בחיי, תמיד יש חור ניקוז וברוב במקרים הוא יבש כמו הנגב אלא אם כן יש תקלה או מדובר במשאבה אופיינית כפי שתארת ואז לא רואים רטיבות אלא התגבשות של הנוזל קירור הדולף לאיטו מחור הניקוז.

כמו כן תיחזקתי מאות רכבים לתקופות מאוד ארוכות, כשהכול היה תקין לא היה צורך להשלים אפילו לא פקק מים בטיפולים.

פורסם

דניאל, לא הגיוני שמספר רב של חברים בפורום שרכשו רכבים חדשים תוצרת וואג, יונדאי או קיאה מתלוננים על איבוד נוזל בכמות של 250 מ"ל (להערכתי) בחודשים הראשונים והדבר היחיד שנעשה זה הוספת נוזל קירור בכדי להשלים את החוסר או/גם בדיקה שלא מעלה שום ממצאים.

אם קיים במשאבה חריר בתחתית המשאבה הרי זה צורך הנדסי ותיכנוני המאפשר מעבר מינורי של נוזל קירור לשם סיכוך האטמים וגם מעבר של אדים שנוצרים במשאבה בדר"כ בטמפ' של 120 מעלות צלזיוס. כאשר נוזל הקירור בא במגע עם פני השטח של האטם הנמצא בטמפ' של 120 מעלות צלזיוס הנוזל מתאדה ולאחר מכן משנה שוב פעם את מצב הצבירה לנוזל שבחלק מהמקרים ניתן לראות סימני התייבשות של נוזל הקירור בפתח הניקוז של המשאבה.

במידה ולא היה קיים החריר מהר מאוד המייסבים של המשאבה היו חוטפים קורוזיה ונהרסים גם מכמות מינורית של נוזל קירור.

נכון, לא תמיד נשארים עקבות של נוזל קירור שהתאדה.

מצורפת תמונה של מקרה תקין ומקרה של משאבה שמאבדת נוזל קירור בצורה מוגזמת קרי לא תקין.

untitled.JPG

פורסם

אני מדבר על איתך על מציאות ולא תלונות סוביקטיביות של נהגים. רוב המשאבות מים שנתקלתי בהם היו יבשות לחלוטין. שיטת האטימה בהם כנראה שונה מהמוכר לך.

פורסם

אם קיים במשאבה חריר בתחתית המשאבה הרי זה צורך הנדסי ותיכנוני המאפשר מעבר מינורי של נוזל קירור לשם סיכוך האטמים וגם מעבר של אדים שנוצרים במשאבה בדר"כ בטמפ' של 120 מעלות צלזיוס. כאשר נוזל הקירור בא במגע עם פני השטח של האטם הנמצא בטמפ' של 120 מעלות צלזיוס הנוזל מתאדה ולאחר מכן משנה שוב פעם את מצב הצבירה לנוזל שבחלק מהמקרים ניתן לראות סימני התייבשות של נוזל הקירור בפתח הניקוז של המשאבה.

במידה ולא היה קיים החריר מהר מאוד המייסבים של המשאבה היו חוטפים קורוזיה ונהרסים גם מכמות מינורית של נוזל קירור.

נכון, לא תמיד נשארים עקבות של נוזל קירור שהתאדה.

תיאוריה מעניינת, אבל לדעתי לא נכונה - כפי שיוסבר להלן:

1. ציר המשאבה הוא דינמי ומהווה את נקודת התורפה לנזילות, כשזה קורה מסלול הדליפה יהיה כזה: ציר - גלגלת (פולי) המשאבה - רצועת ההנעה (אביזרים או טיימינג) של המשאבה.

הרטבת רצועת ההנעה של המשאבה הינה אירוע בלתי רצוי שיש להימנע ממנו ככול הניתן ולכן יצרן המשאבות מאפשר חריר דליפה אלטרנטיבי, חריר שבעת אירוע דליפה מאפשר קיום מסלול דליפה מתוכנן מראש.

2. לא זו אף זו - אם תפקיד החריר היה סיכת האטמים, הרי שניתן היה לאטום אותו בקצהו בלי לאבד נוזלים ועדיין האטמים היו טבולים בנוזל.

* כדי לא לגרור את הדיון לפינה הזו, אציין מראש שהאמור לעיל הינו אך ורק פרי הבנתי הטכנית ואין לי אסמכתא או קובץ PDF לצרף כדי לאושש את העניין.

פורסם
- כפי שיוסבר להלן:תיאוריה מעניינת, אבל לדעתי לא נכונה

זה לא תיאוריה זה אלף בית בתיכנון משאבות מים.

1. ציר המשאבה הוא דינמי ומהווה את נקודת התורפה לנזילות, כשזה קורה מסלול הדליפה יהיה כזה: ציר - גלגלת (פולי) המשאבה - רצועת ההנעה (אביזרים או טיימינג) של המשאבה. - ברור שיש מקרים שנוזל קירור הולך לאיבוד דרך ציר המשאבה.

הרטבת רצועת ההנעה של המשאבה (בימי גשם או כניסה לשלולית הרצועה נרטבת אם תרצה או לא ברכבים שהמשאבה מונעת על-ידי רצועת אביזרים ולא על-ידי רצועת תיזמון) הינה אירוע בלתי רצוי שיש להימנע ממנו ככול הניתן ולכן יצרן המשאבות מאפשר חריר דליפה אלטרנטיבי, חריר שבעת אירוע דליפה מאפשר קיום מסלול דליפה מתוכנן מראש.- הסיבה הראשונית שקיים חריר היא צורך הנדסי כפי שציינתי קודם לכן וגם כתבתי שאם האטם ניזוק אז נוזל קירור מתנקז דרך החריר.

במספר לא קטן של רכבים משאבת המים לא מונעת על-ידי רצועה ועדיין קיים חריר במשאבה ויש משאבות שיש להם שני חרירים.

2. לא זו אף זו - אם תפקיד החריר היה סיכת האטמים, הרי שניתן היה לאטום אותו בקצהו בלי לאבד נוזלים ועדיין האטמים היו טבולים בנוזל. - לא הבנת את דבריי כראוי או שלא הסברתי נכון, תפקיד החריר לנקז עודפי נוזל קירור שמשמש לסיכוך האטמים וגם ניקוז אדים במקרה ונוזל הקירור מתאדה.

הרטבת האטמים היא לשם סיכוך וקירור והיא לא בנקודת המגע של האטמים עם הציר אלא בין משטחי האטם המכני שבנוי משני אטמים, אטם אחד קבוע ואחד מסתובב שגם נקראים בשפה מקצועית טבעות החלקה או אטמי החלקה כאשר ביניהם קיים מירווח סיכה של מספר מיקרונים. מירווח זה וקצב איבוד נוזל קירור כתוצאה מאידוי או התנדפות ניתן לחישוב הנדסי.

המירווח בין שני האטמים גדל במשך הזמן בגלל בלאי טבעי שנוצר כתוצאה מחיכוך או מחוסר שימון של הטבעות כתוצאה משימוש במי ברז, רפש ולכלוך במערכת הקירור ולכן גם כמות נוזל הקירור שהולכת לאיבוד גדלה לאחר כ-50K -100K בערך.

דרך אגב זו הסיבה שאסור לסובב את הפולי של משאבה חדשה לפני הרכבה מכיוון שלא קיים סיכוך לאטמים והדבר עלול לגרום לשחיקה של האטם ולנזילה.

כפי שציינת קודם לכן לחריר יש מספר תפקידים שאחד מהם לאפשר פליטה של אדים/נוזל קירור בכדי למנוע קורוזיה ופגיעה במייסבים. אם החריר היה סתום בגלל לכלוך/רפש/בוצה המיסבים היו נדפקים מהר מאוד בגלל אדים של נוזל קירור שהיו נלכדים בצד של המייסבים.

* כדי לא לגרור את הדיון לפינה הזו, אציין מראש שהאמור לעיל הינו אך ורק פרי הבנתי הטכנית ואין לי אסמכתא או קובץ PDF לצרף כדי לאושש את העניין.

אני לא אתווכח עם תיאוריות וצורת הכתיבה שלך לא מוצאת חן בעיניי "תיאוריה מעניינת, אבל לדעתי לא נכונה" אתה לא צריך לצרף קובץ PDF אלא פשוט לגלגל באינטרנט ולמצוא שפע של הסברים טכניים שעברו איבוד ולעיסה והתוצאה שרובם זה שטויות במיץ פטל.

תיכנון לא לומדים דרך האינטרנט וגם להבין דברים מסויימים צריך רקע טכני וניסיון בתיכנון.

בתור אחד שעסק בתיכנון משאבות מים אני חייב לציין שאתה כותב דברים לא נכונים בעליל.

צורת האטימה היא שונה ממה שכתבת.

אולי אני קצת גס רוח אבל אני פורש מהדיון הנוכחי מכיוון שאין לי כוח להתווכח אם תיאוריות המבוססות על מידע אינטרנטי או תיאוריות שחשבת עליהם לפני השינה 8).

• תוכן חדש...