Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים! יש לי שאלה טכנית:

ברשותי רנו קליאו B דגם 2002 RXT 16V.

האם יש גם במנוע זה (1400),חפיפה בין השסתומים לבוכנות.

אינני מבין בכך הרבה, כך שאם לא התנסחתי היטב-מבקש לסלוח לי :)

פורסם

כן.

המשמעות היא שבמקרה של קריעת רצועת טיימינג, יהיה מגע בין השסתומים לראשי הבוכנות. זה גורם נזק רב ויקר למנוע.

לכן יש להקפיד על החלפה של רצועת טיימינג במועד.

פורסם

רק למען הדיוק-לתופעה הזאת קוראים "מפגש שסתום-בוכנה", שמתקיים במקרה של תקלה במערכת תיזמון.

חפיפת שסתומים זה משהוא אחר, וקשור לפרק זמן, בו שסתומי היניקה והפליטה "חופפים", כלומר נשארים פתוחים במקביל.

פורסם

זה יכול גם לקרות במנוע תקין, כאשר הסל"ד גבוה מאוד, וקפיץ השסתום לא מצליח להחזיר את השסתום חזרה לתושבת מספיק מהר, והבוכנה משיגה אותו בדרך למעלה.

פורסם

אמנם כבר התרחקנו מן השאלה המקורית של BZ אבל אני משער שבמצב של Valve float המפגש של הבוכנה עם השסתום לא יהיה כל כל טראומטי, מכיוון שהשסתום לא מוחזק במקומו על ידי גל הפיקות.

פורסם

אם לא עוברים את גבול הסל"ד המתוכנן של המנוע, לא נראה לי שיהיה מפגש שסתום בוכנה במקרה במצב valve float (שבו יש איחור בחזרה של השסתום למקומו) אלא רק אם השסתום נתקע במוביל מחוסר שימון או שהקפיץ נשבר.

• תוכן חדש...