Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

OK, החלטתי להצטרף למבשלים בבית.

לא עוד בירת חיטה גרמנית ב 10 ש"ח לחצי ליטר! מעכשיו ליכלוך, עבודה, בלאגן והכל בשביל בירה גרועה תוצרת בית!

את הבירה אני מתכנן לבשל בסיר נירוסטה של 20 ליטר.

לפי מה שקראתי עד עכשיו, חשוב מאוד לקרר את הנוזל כמה מהר שרק אפשר לטמפרטורה של 20~ מעלות.

חשבתי לבנות מתקן שעובד בצורה הבאה:

צינור פלסטיק ארוך וגמיש, נניח 10-15 מטר, של רבע צול בערך. לתוכו אני אשחיל חוט ברזל יחסית עבה, שישמש כשלד ככה שיהיה אפשר לעצב את הצינור והוא לא יאבד צורה.

צד אחד של הצינור מחובר לברז המים הקרים, הצד שני לניקוז בכיור. כל שאר הצינור יעבור בסיר הבישול בצורה של ליפופים.

ברגע שרוצים להתחיל לקרר אני מזרים מים מהברז. בעצם זה סוג של רדיאטור.

יש לי כמה שאלות:

1. הצינור צריך לעמוד בחום 80 מעלות. הצינור צריך להיות מוליך חום טוב. יש צינור כזה שלא יתחיל להתפרק או לשחרר רעלים?

2. בהנחה שאני רוצה לקרר 20 ליטר מחום של 80 מעלות ל 20, ואני מזרים מים בטמפרטורה של 10 מעלות - כמה זמן זה אמור לקחת? (לא רוצה לגלות שזה צריך לעבוד שעה כדי "לעבוד") הכי טוב אם מישהו יוכל לתת נוסחה.

בין הפותרים תוגרל בירה ביתית :buddies_drink:

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

גש לחלק התחתון של הדף הזה:

http://myhomebrewedbeer.blogspot.com/2010/05/brew-party_08.html

יש דוגמאות ל-2 מחליפי חום.

בכלל, הרשת מפוצצת במחליפי חום מאולתרים שבנו מבשלים חובבים,

הן בבלוגים והן ביו-טיוב והן בעברית. הבלוג שהבאתי הוא מהמוצלחים שיש בעברית,

אם תחרוש אותו מהפוסט הראשון אני בטוח שתמצא את כל התשובות לכל השאלות

שאי פעם יהיו לך.

מוליך החום המושלם (כמעט) הוא נחושת.

יאללה, גם איזה סרטון מקרי על הדרך (ראה מ-0:12)

מילות מפתח: how to make a wort chiller

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אנרגית ההמסה של קרח למים היא עצומה.

אתה עובד מנתי כלומר מבשל מנה ונח, אז למה הקירור שלך חייב להיות רציף??

קח שקית פוליאטילן עבה (מספיקה לדעתי שקית אשפה איכותית), מלא אותה בקוביות קרח ובקצת מים שיכסו לגמרי את הקוביות (כדי להבטיח מגע בכל הקוביות) והכנס לבירה עם משהו שיטביע את הקרח (חושב שאחרת הוא יצוף).

לדעתי הקירור של הקרח ימנע מהפלסטיק להתחמם ולשחרר כימיקלים מזיקים, אף כי לא יודע מה בירה חמה מסוגלת לעולל.

שטח הפנים יהיה גדול וכדי לשפר את מעבר החום תבחש קצת. זה יעצים את המעורבות בתהליך ומן הסתם יחסוך קצת מים.

מה שכן, זה יבזבז לך נפח בסיר, אבל לא בטוח אם זה טוב או רע.

יוסי

פורסם

נסה לחבר 2 רדיאטורים, זאת אומר קח רדיאטור אחד, וקח רדיאטור שני ושים אותם צמוד ככה שהצינורות שלהם יהיו מקבילים וכמה שיותר צמודים.

ברדיאטור אחד תזרים מים (בתוספת ונטה), ובשני תזרים את הבירה. זה דומה מאוד לפיסטור ביצים וזה צריך לתת מענה טוב.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

יהיה יותר מוצלח לשים כמה שקיות קטנות במקום שקית אחת גדולה (יותר שטח פנים לנפח).

מחזק לגבי מי מלח.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

שקית ב 80 מעלות, השתגעתם...

אתה יכול לבנות מתקן שיקרר לך לטמפרטורת בחדר בזמן קצר מאוד

זה קצת DIY

קח 3-4 מגשי מתכת (כמו של תנור או משהו דומה)

קדח בהם חורים שיהיו כמו מסננת

עם התקן עץ או ריתוך תבנה שהם יתייצבו אחד מעל השני במרווחים גדולים 30-40~ סמ

תחתיהם תכין קונוס מחומר עמיד שירכז את מה שישפך מהם לתוך סיר דומה

ואז אתה שופך את הבירה, היא מחלחלת במגשים והטיפטוף מקרר אותה

אחרי פעם אחת זה ירד לפחות מ 40 מעלות

סינון נוסף כבר יוריד לכמה מעלות מעל טמפרטורת החדר

ראיתי פעם את הפטנט הזה מדהים כמה פשוט,יעיל ותהליך של שניות

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
מי מלח, יהיה הרבה יותר יעיל.

תוכל להסביר למה, בהנתן מסה נתונה של קרח ממים מתוקים ובטמפרטורה נתונה, תמיסת מלח סביב הקוביות יותר יעילה בקרור??

תמלחת קופאת בטמפרטורה יותר נמוכה ולכן תמלחת נוזלית יכולה להיות יותר קרה מאשר מים בלבד, אבל כאן עיקר הקירור עתיד להגיע מהמסת הקרח והחום הכמוס של ההתכה, אז מה השיפור??

מסכים שחלוקת מסת הקרח לכמה אריזות נפרדות תשפר את מעבר החום עקב שטח פנים מוגדל אבל כאן כבר יש שיקול של הנוחיות בהתארגנות, סכנת דליפות בגלל איטום לקוי וכדומה.

יוסי

פורסם
שקית ב 80 מעלות, השתגעתם...

אתה יכול לבנות מתקן שיקרר לך לטמפרטורת בחדר בזמן קצר מאוד

זה קצת DIY

קח 3-4 מגשי מתכת (כמו של תנור או משהו דומה)

קדח בהם חורים שיהיו כמו מסננת

עם התקן עץ או ריתוך תבנה שהם יתייצבו אחד מעל השני במרווחים גדולים 30-40~ סמ

תחתיהם תכין קונוס מחומר עמיד שירכז את מה שישפך מהם לתוך סיר דומה

ואז אתה שופך את הבירה, היא מחלחלת במגשים והטיפטוף מקרר אותה

אחרי פעם אחת זה ירד לפחות מ 40 מעלות

סינון נוסף כבר יוריד לכמה מעלות מעל טמפרטורת החדר

ראיתי פעם את הפטנט הזה מדהים כמה פשוט,יעיל ותהליך של שניות

אכן, דומה מאד למיגדל קירור המשמש לקירור מים במתקני מיזוג תעשיתיים ובמחליפי חום כמו בבתי הזיקוק (הלבניות המפורסמות, אף כי הן ספציפית כבר לא פעילות). משב רוח מהצד מייעל מאד את תהליך הקירור ע"י הגברת האיוד, אבל כאן יש התערבות בהרכב של הבירה עצמה ע"י נידוף נוזלים, ולך דע מה זה יעשה לטעם.

יוסי

פורסם
תוכל להסביר למה, בהנתן מסה נתונה של קרח ממים מתוקים ובטמפרטורה נתונה, תמיסת מלח סביב הקוביות יותר יעילה בקרור??

יוסי

יוסי, מלח יאפשר לך להוסיף יותר קרח בלי להגיע לנקודת קפיאה, או לחילופין להחליף את קרח המים במשהו יותר קר.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
יוסי, מלח יאפשר לך להוסיף יותר קרח בלי להגיע לנקודת קפיאה, או לחילופין להחליף את קרח המים במשהו יותר קר.

מסכים, אבל זה לא היה ברור ממה שכתבת בהתחלה, ואתה שוכח שלא כולם בוגרי הנדסה או פיזיקאים.

הוספת יותר קרח לנפח מים נתון יכולה להשפיעה על קפיאת המים, אבל אם מתארגנים בזריזות סבירה ומטבילים במדיה נוזלית ב-80 מעלות צלסיוס, לא מעריך שזה משנה.

בקשר להחלפת הקרח במשהו קר יותר, זה לא ממש ישים באמצעים ביתיים.

אז ניתן להקפיא מראש מים בהם הומס מלח ואז טמפרטורת ההמסה תשתנה, אבל לא חושב שזה ישפיע ממשית על קיבול החום ועל קצב הקירור, כי ממילא יש חסם שהוא טמפרטורת המינימום של הפריזר.

יוסי, שייצור בירה ביתית לא מעניין אותו אבל הדיון הטכני דווקא כן.

יוסי

פורסם

אני מניח שאתה מתכוון למגדל קירור. אני לא נוטה ללכת לכיוון הזה, כי הבירה צריכה להיות סטרילית כדי למנוע זיהומים, וזה מתקן עם שטח פנים גדול ופתוח.

החלטתי כרגע לא להשקיע עוד כסף וזמן, ולכן בבישולים הראשונים (הראשון מתוכנן להשבוע), אני מתכוון לבשל תמצית ולהוסיף לה מים קרים שהורתחו מבעוד מועד. אם התוצאה תשביע רצון, אני מתכוון להשתכלל וללכת על מתקן קירור כלשהו.

בכל מקרה אני מבטיח לחלק טעימות. :)

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תוכן חדש...