Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעידות בגיר DSG גולף 2010

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברצוני לשתף את כולם בחוויה לא נעימה שמתנהלת בימים אלו.

ברשותי גולף 1.4 160 כ"ס שנת 2010, אוטו שני בבית עם 9000 ק"מ.

לפני קנייתי של רכב זה,קראתי רבה עם גיר והמנוע ,האזהרות וההטבות ובכל מקרה החלטתי לקנות את הרכב.

ברגע זה הייתי שוקל שנית על הקנייה.

לאחר הרבה פרסומים של אנשים עם גיר דומה לגבי רעידות בגיר בהתחלת נסיעה או בין מעבר בין הילוך ראשון לשני.

רעידות אלו התחילו לני מספר שבועות והיום הגעתי למוסך שאני מטפל באזור הצפון.

לאחר חיבור הרכב למחשב ונסיעה קצרה של מנהל המוסך הוחלט על החלפת הגיר\קלאצים.

לא יעלה על הדעת שרכב אפילו לא בן שנה עם 9000 ק"מ יוחלף לו הגיר,כמו כן לאחר פרסומים רבים אפילו שמחליפים הבעיה חוזרת לאחר כמה זמן וכמובן שזה אחרי תקופת האחריות ואז כמובן התיקון עולה במחיר אסטרונימיים.

ברצוני לאחד את כל בעלי רכבים אלו עם בעייה דומה לשם פנייה לפולקסוואגן ישראל ,שיודו שיש בעיה סדרתית בגירים הללו.

כמו כן,אני עו"ד במקצועי ,אם יהיו ריבוי פניות ותודעה ציבורית רחבה ניתן לשקול הגשת תביעה יצוגית.

בתודה מראש

סיון שוסטר

פורסם

שלום,

יש לא מעט דיווחים על מקרים כמו שלך. אני משער שהיצרן מודע לתופעה ושהנחה את המוסכים לדווח על כל תקלה מעין זו. ההיגיון הבסיסי אומר שהתופעה היא לא נחלתו הבלעדית של העם היושב בציון, ואם תחפש בפורומים בחו"ל סביר להניח שתמצא דיווחים נוספים על אותה בעיה בקלאצ'ים.

ואולם, ועם כל הכבוד להיותך עורך דין, ספק אם תצליח לאגד מספיק אנשים לצורך "תביעה ייצוגית" שאתה כעורך דין בטח יודע עד כמה קשה בכלל להגיע איתה לבימ"ש שלא נדבר על לזכות בה. אני מבין את התסכול שלך, אבל מציע שתתרכז בלקבל את הבטחתו של היבואן לכיסוי מורחב לחלקים שהוחלפו, או לפחות לקבל את השנתיים האחריות שצ'מפיון נותנים על עבודה וחלפים.

יש שמועה שמדברת על סדרה תקולה של מצמדים ועוד כהנה וכהנה, אבל בתכלס מסופקני אם מישהו יודע מה קורה שם באמת. אציין שגם במשפחתי רכב דומה לשלך רק עם 122 כ"ס, וכולי תקווה לא להיתקל בבעיה המדוברת. אני מקווה גםשהיבואן יידע לטפל בבעיות בחלקים ללו גם ברכבים שחרגו מתקופת האחריות, כי כמו שציינת, המצב אכן לא הוגן.

בהצלחה וכמו שאמרתי, תנתב את האנרגיה שלך בקבל מסמך שיבטיח לך אחריות נוספת על החלקים שהוחלפו,

חזור לעדכן

פורסם
שלום לכולם,

ברצוני לשתף את כולם בחוויה לא נעימה שמתנהלת בימים אלו.

ברשותי גולף 1.4 160 כ"ס שנת 2010, אוטו שני בבית עם 9000 ק"מ.

לפני קנייתי של רכב זה,קראתי רבה עם גיר והמנוע ,האזהרות וההטבות ובכל מקרה החלטתי לקנות את הרכב.

ברגע זה הייתי שוקל שנית על הקנייה.

לאחר הרבה פרסומים של אנשים עם גיר דומה לגבי רעידות בגיר בהתחלת נסיעה או בין מעבר בין הילוך ראשון לשני.

רעידות אלו התחילו לני מספר שבועות והיום הגעתי למוסך שאני מטפל באזור הצפון.

לאחר חיבור הרכב למחשב ונסיעה קצרה של מנהל המוסך הוחלט על החלפת הגיר\קלאצים.

לא יעלה על הדעת שרכב אפילו לא בן שנה עם 9000 ק"מ יוחלף לו הגיר,כמו כן לאחר פרסומים רבים אפילו שמחליפים הבעיה חוזרת לאחר כמה זמן וכמובן שזה אחרי תקופת האחריות ואז כמובן התיקון עולה במחיר אסטרונימיים.

ברצוני לאחד את כל בעלי רכבים אלו עם בעייה דומה לשם פנייה לפולקסוואגן ישראל ,שיודו שיש בעיה סדרתית בגירים הללו.

כמו כן,אני עו"ד במקצועי ,אם יהיו ריבוי פניות ותודעה ציבורית רחבה ניתן לשקול הגשת תביעה יצוגית.

בתודה מראש

סיון שוסטר

סיון שוסטר,

במידה ואת יכולה לעלות לפורום את קוד המנוע כפי שרשום ברישיון הרכב וגם את קוד התיבה שרשום על-גבי מדבקה המצורפת לספר הרכב אוכל לבדוק עבורך האם הייצרן פירסם TSB או RECALL המסביר את הבעיה.

לדוגמא מצורפת מדבקה מספר הרכב שלי.

untitled.JPG

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה לך,

אני אשמח שתגיד לי איך אתה בודק את המידע הזה מאשר שאני אפרסם את הפרטים על רכבי בפורום זה.

תודה לך

פורסם

הפרטים שציינתי כגון קוד מנוע ותיבה אינו מסגיר שום מידע שעלול לפגוע בפרטיות שלך וגם לא ניתן לשדך שום מידע נוסף לקוד המנוע חוץ מאשר הביצועים שלו.

איך אני בודק את הדברים ? קשרי אינטרנט מפותחים.

איזה כייף לי :)

פורסם

יש לי את אותו הרכב בדיוק, שנת 2010, אצלי שנה ו4 חודשים, 47 אלף ק"מ.

הרכב אפילו משופר עם תוכנת ניהול מנוע של APR ככה שעובד יותר קשה.

החליפו לי רק את הרפידות קלאצ'ים לפני כמה חודשים בגלל שהיו רעידות קלות בהילוכים מסויימים.

חוץ מזה אני מאד מרוצה מהרכב ולא צריך להחליף לו את הגיר או משהו כזה..

פורסם

לא הבנתי מה הבעייה שלך בדיוק? אובחנה תקלה בגיר של מכוניתך (כמו גירים של עוד מכוניות) , והיבואן (בגיבוי של היצרן) מחליף את הגיר ומכלול המצמדים ואת רוצה לתבוע אותו על בעייה סדרתית?! - אם יש בעיה, אז היא קיימת בסדרת ייצור מסויימת והרי לכן מחליפים לך את הגיר.

לפי אלו פרסומים בדיוק כתוב שהבעייה חוזרת?

לדעתי את קצת נסחפת...

למיטב ידיעתי מכוניות שצוידו עם תיבת DSG 7 בתקופה מסויימת (אני לא יודע על מועדי הייצור המדוייקים), צויידו במצמדים בעייתים (חומר קשה מדי). ממועד מסויים, הוחלף סט המצמדים (חומר שונה ורך יותר) ושונתה התוכנה של יחידת הבקרה של הגיר (מכאטרוניק). שינוי זה אמור לפתור את הבעיה הטכנית בתיבות אלו (למיטב ידיעתי, לפי הסבר שנמסר לי במוסך בו אני מטפל ברכבי. ברצוני להבהיר שברכבי לא מותקן הגיר הזה, אני לא מכונאי או מהנדס רכב, ואני לא עובד בחברת צ'מפיון)

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לעמיתיי - בעלי רכבי פולקסווגן הכוללים תיבת DSG "מגמגמת",

בדצמבר שעבר רכשתי פולו TSI 1.2 עם DSG 7 הילוכים. עד אתמול גמע האוטו מעל 40,000 ק"מ לשביעות רצוני הכללית*, אלא שאתמול שבק לו הגיר בבת אחת; נכנס כמו לניוטרל כאשר נורית ה"D" + מפתח שוודי מהבהבות ומסמנות לי את הדרך הקצרה למוסך צ'מפיונס הקרוב. בבדיקה הודיעו לי שהלך המוח גיר ואולי גם בנוסף יהיה צורך להחליף קלאצ'ים...

*זו ההזדמנות שלי להוסיף, שהאלמנט היחיד ממנו לא הייתי שבע רצון למין הק"מ הראשון של הרכב, היה עניין ה"החלקה" או ההעברה המושהית ולא חלקה של גיר ה-DSG - בשילוב לראשון ובין ראשון לשני (בדיוק כמו שמתואר בפורום).

האם הבעיה גם קיימת ברכבים נוספים / שונים שמצויידים בגיר הנ"ל (6/7 הילוכים) או שהתופעה מיוחדת אולי מתחדדת כמדובר גם במכוניות בעלות מנועי TSI (פולקסווגן, סקודה, סיאט..)?

גיא.

• תוכן חדש...