Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חתימת חוזה במקום עבודה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ישה, זה בדיוק העניין. שרוב האנשים לא רואים בחתימה על הסכם עבודה כדבר מהותי,

למרות שזה צעד מהותי מאוד, עם הרבה השלכות לעתיד.

לגבי שינוי הסכמים, היום ברוב החברות החוזים הם אישיים, ולכן במקרים רבים אין בעיה

לשנות הסכמים מול המעסיק.

נכון, אם החברה רוצה אותך זה הרבה יותר קל, אבל עדיין זה אפשרי בהרבה מאוד מקומות.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי אין יסוד לפרשנות שלך.

כספי תגמולים תמיד שייכים לעובד , מחציתם הרי הופרשו על ידו.

סעיף (ב) שמתחיל במשפט המואדם שלך, דן בפיצווי הפיטורין בלבד.

ואין קשר בין החבות במס / פטור על הפיצוים לנושא כאן .

כל הרציונאל העומד מאחרי הנושא הוא השארת הכספים לתקופת הפנסיה / מוות / נכות , שאז ממילא הם שייכים לעובד .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

Oshri

כפי שכתבתי בחברות גדולות אף על פי שאתה חותם על חוזה אישי לא ניתן לשנות אות, או פסיק.

בחברות קטנות הדברים יותר גמישים אבל גם כאן הנטיה לשנות היא קטנה.

ההתייעצות עם עו"ד רק תלמד אותך למה אתה צפוי , והאם ללכת על הצעד הזה, אבל יכולת השינוי כאמור קטנה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

זה נכון אולי לבנקים או חברות ממשלתיות, וגם שם יש יוצאים מן הכלל.

לי לפחות מנסיוני, יצא להתקל בחברות ממש לא קטנות, שאת החוזה מולן

אפשר ורצוי לשנות. וכמו שכתבתי, בעזרת עו"ד זה נכון יותר, וקל יותר לשנות.

פורסם

אתה טועה , כי הנזק לעובד יכול להיות גבוה בהרבה , כאשר הוא לא מצליח למצוא עבודה, או מצליח למצוא עבודה בשכר יותר נמוך או במעמד בעבודה החדשה שנמוך ממעמדו הנוכחי.

וכדי למנוע זאת קבע המחוקק כלל פיצוי ששוויו המקסימאלי חודש משכורת.

אתה מסכים או לא? אתה כותב שאני טועה ואז מאשר את דברי. אמרתי שהנזק לעובד שפוטר מהיום להיום בלי חודש הודעה, הוא שכר העבודה של אותו החודש בדיוק.

לעומת זאת עובד שעוזב מהיום להיום יכול לגרום למעסיקו נזקים של מיליונים, הרבה מעל שכרו, ויכול להתבע על כך.

:turn-l:
פורסם

ישה, הפרשנות שלך מאוד מוזרה לטעמי.

איך שאני מבין את סעיף 14 (וכבר יצא לי לעבוד בחוזה שמכיל אותו ויצא לי לייעץ לכמה חברים שחתמו על חוזים כאלו) הוא מהווה הסכם בין העובד למעביד שבו המעביד מרוויח:

1. פריסה של התשלומים, לא צריך לתת סכום גדול לעובד שעוזב אלא הכסף הופרש כבר

2. המעביד לא צריך לדאוג שאם היו הפסדי בורסה צריך להשלים כספים

3. אם העובד קיבל העלאות שכר ובסופו של דבר פוטר, אין צורך להשלים את הפיצויים ל 8.33% * השכר האחרון * מספר חודשי עבודה. מה שהופרש הופרש וזהו.

העובד מרוויח:

1. הפיצויים כבר הופרשו וגם אם המעסיק פושט רגל העובד לא מפסיד אותם.

2. מקבל אותם בכל מקרה גם אם מתפטר.

מחר אני אולי אשאל מכר שהוא יועץ מס להבהרות בעניין.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אתה מסכים או לא? אתה כותב שאני טועה ואז מאשר את דברי. אמרתי שהנזק לעובד שפוטר מהיום להיום בלי חודש הודעה, הוא שכר העבודה של אותו החודש בדיוק.

לעומת זאת עובד שעוזב מהיום להיום יכול לגרום למעסיקו נזקים של מיליונים, הרבה מעל שכרו, ויכול להתבע על כך.

כנראה שאני לא הבהרתי טוב.

לשני הצדדים יכול להיגרם נזק שהוא יותר גבוה מהנזק של שלושים יום , גם לעובד וגם למעביד.

בא המחוקק וקבע הנזק המקסימאלי הוא לא יותר מחודש עבודה, לשני הצדדים.

גם זוגתי יודעת כיום, שלתבוע יכול כל אחד . לזכות בתביעה זה כבר סיפור אחר.

אני טרם מצאתי פסיקה שבו מעביד זכה בפיצוי על נזקיו שהם גבוהים יותר מאשר קבע המחוקק בחוק ההודעה המוקדמת.

ואני כאמור אשמח לראות פסק דין בנושא, שאומר את ההיפך.הבטחת להביא אחד כזה . לא?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לא הבטחתי שום פסקי דין. אני לא עו"ד ולא משפטן (אבל יש לי קצת נסיון מעשי ביחסי עובד - מעביד).

ברור שכל אחד יכול לתבוע, אבל אם מעסיק יוכיח שהעובד גרם לו נזק גבוה, אין סיבה שהוא לא יזכה. העובד הפר חוזה ולכן ראוי שישא בנזקים.

ומצד שני, מהו נזקו של זה שמפוטר מהיום להיום מול זה שמפוטר כחוק, עם חודש התראה? עוגמת הנפש? אלמנט ההפתעה? כמה כסף זה שווה?

פורסם
הנזק של עובד עקב אי קבלת הודעה מוקדמת חסום במשכורת עבור אותה תקופה. הנזק של מעביד בשל אי קבלת הודעה מוקדמת יכול להיות גבוה מאוד (למשל הפסד עיסקה, כשלון פרוייקט וכדומה). עובד ש"נעלם", מהיום למחר חושף את עצמו לתביעה בסכום גבוה. אני מכיר אישית מקרה של עובד ש"נעלם" בחברה שלי באופן כזה (יצא לחופשה ופשוט לא שב ממנה) והוא שילם על כך ביוקר.

בנוסף, עזיבה כזו עלולה לפגוע בעובד בהמשך בצורה של המלצה שלילית ומכוערת (השוק הישראלי הוא שוק קטן) ואגב, אני כמעסיק, לא הייתי בשמחה מגייס עובד שמתעלם מהתחייבויותיו למעסיקו הקודם.

הכנסת את עצמך לבעייה - חתמת על שתי התחייבויות סתרות. אני ממליץ בחום להגיע להסדר עם אחד המעסיקים.

יובל

אתה טועה , כי הנזק לעובד יכול להיות גבוה בהרבה , כאשר הוא לא מצליח למצוא עבודה, או מצליח למצוא עבודה בשכר יותר נמוך או במעמד בעבודה החדשה שנמוך ממעמדו הנוכחי.

תוכל להביא לנו את פרטי פסק הדין שעליו אתה מדבר. תיק מספר ? נשמח ללמוד.

לגבי הידברות ונסיון להגיע להסכמה אין חולק.

ומה לעשות במקרה שלא הגיע להסכמה?

לדעתי להתחיל בעבודה החדשה ולפצות את המעביד הקודם בהתאם לחוק.

באופון מעשי , סביר שהמעביד הקודם במסגרת ההתחשבנות הסופית עימו יקזז את ימי ההודעה המוקדמת שבהם העובד לא עמד בהתחייבויותיו.

יובל אתה רואה את הדברים בצורה לא נכונה ( גם עם הנסיון שלך המעשי )

ראשית אמרת שאתה מכיר מקרה כזה במקום עבודתך , האם אתה יכול להביא אותו לידיעתינו.

אני לא מצאתי פסק דין בנושא הזה.

החוק תוחם את הנזק לשני הצדדים לא יותר מחודש עבודה ולא רק לעובד. וכפי שכבר כתבתי לך לעובד יכולים להיגרם נזקים כבדים גם כן ולא רק למעביד.

ושוויה של ההפרה היא הפיצוי על אותם ימים חסרים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

המקרה שאני מכיר נסגר מחוץ לבית המשפט וכמובן שלא אוכל לפרט עליו. העובד ויתר על סכומים רציניים למדי ע"מ שלא להתבע ולהגיע לדיון משפטי בעקבות העלמותו והנזק שגרם.

לא הסברת אלו נזקים נגרמים לעובד בגלל העדר הודעה מוקדמת, מעבר לשכר על אותה תקופה.

פורסם
יובל

תוכל להביא לנו את פרטי פסק הדין שעליו אתה מדבר. תיק מספר ? נשמח ללמוד.

לגבי הידברות ונסיון להגיע להסכמה אין חולק.

ומה לעשות במקרה שלא הגיע להסכמה?

לדעתי להתחיל בעבודה החדשה ולפצות את המעביד הקודם בהתאם לחוק.

באופון מעשי , סביר שהמעביד הקודם במסגרת ההתחשבנות הסופית עימו יקזז את ימי ההודעה המוקדמת שבהם העובד לא עמד בהתחייבויותיו.

ואוסיף לך זוית אחרת.

עובד , עובד במקום עבודתו 10 שנים ומפוטר.

מה הפיצוי שהוא מקבל על פי החוק . חודש עבור כל שנה.

האם יכולים להיגרם לו נזקים הגבוהים מכך .

ודאי שכן .

אף על פי כן הפיצוי הוא על פי החוק.

מבלי לדעת את עובדות המקרה שאתה מתאר , נדמה לי שהעובד היה פראייאר, ולא קיבל ייעוץ משפטי טוב.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

כתבת:

כאשר הוא לא מצליח למצוא עבודה, או מצליח למצוא עבודה בשכר יותר נמוך או במעמד בעבודה החדשה שנמוך ממעמדו הנוכחי.

ה"נזקים" האלו אינם רלוונטים לאי מתן תקופת התראה של חודש ימים - ומשותפים לכל מי שמפוטר, גם כחוק.

הנזק היחיד של מי שמפוטר ללא תקופת ההודעה, ועקב כך, הוא הפסד השכר של אותה התקופה. ולכן הפיצוי על אי מתן ההודעה לא יכול לעלות מעבר לכך.

העובד במקרה שאני מכיר לווה על ידי עו"ד מטעמו ופעל בעצתו. אינני יודע לספר על מדת המקצועיות שלו.

פורסם

יפה יובל התקדמנו

כאשר אנחנו מסכימים כי פיטורין יכולים לגרום לעובד נזק מעבר לנזק של חודש לשנה + חודש ההודעה המוקדמת , הרי לשיטתך הוא זכאי לקבל פיצוי מעבר לכך, בדיוק כפי שמעביד זכאי.

למרות זאת לא עובד מקבל עבור הנזק הנוסף וכך גם לא המעביד.

בכל אופן הפסיקה לא מגלה פסק דין כזה לא לגבי עובד ולא לגבי מעסיק.

קרא כאן מקרה בו מעביד תבע קבוצת עובדים וכשל פעמיים ( פסק הדין הוא של בית הדין הארצי לעבודה )

גם בהוכחת הנזק והקשר שלו לעזיבה המוקדמת

והחשוב מכל הבחינה המשפטית של יחסי עובד מעביד וזכויות הפיצוי של אחד ממשנהו.

פיצויים בגין נזקים כתוצאה מההתפטרות המיידית של המשיבים.doc

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לא ממש התקדמנו.

הנזק על אי הודעה מוקדמת שווה לשכר על אותה תקופה. נקודה.

הנזק למפוטר באשר הוא, יכול להיות גבוה, אבל המעסיק המפטר איננו אחראי לו! המעסיק לא מתחייב להעסיק את העובד עד הפנסיה.

פורסם
לא ממש התקדמנו.

הנזק על אי הודעה מוקדמת שווה לשכר על אותה תקופה. נקודה. גם לעובד וגם למעביד

הנזק למפוטר באשר הוא, יכול להיות גבוה, אבל המעסיק המפטר איננו אחראי לו! המעסיק לא מתחייב להעסיק את העובד עד הפנסיה.

תגובה קפיטליסטית משהו אבל היא עובדת לשני הכיוונים.

וזה יהיה ניסוחה

הנזק למעביד באשר הוא, יכול להיות גבוה, אבל העובד המתפטר איננו אחראי לו! העובד לא מתחייב לעבוד אצל המעביד עד הפנסיה.

וכמו שלעובד אין זכות לפיצוי מעבר לנאמר בחוק כך גם למעביד לא.

קרא את פסק הדין שצירפתי תבין יותר טוב את הנושא.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...