Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איציק, (בהנחה שזה שמך הפרטי)

אני מבין שאתה בכלל מדבר על הוספת קרוס פסיבי חיצוני (קרוס של סט קומפוננט שני חלקים) -> לרמקולים האחוריים שהם 6*9 של JBL.

עכשיו אני רוצה להבין שני דברים:

1. מדובר בסט קומפוננט 6*9 של JBL או רמקול קואקסיאלי 2WAY או 3WAY? - אני מתאר לעצמי שאתה מדבר על רמקול 6*9 שיש עליו גם עוד שני רמקולים נוספים - זה רמקול קואקסיאלי 3WAY.

תן לי לדעת בדיוק באיזה דגם מדובר.

2. אני רוצה להבין מה לא בסדר ב6*9 שאתה רוצה לשים להם קרוס חיצוני? - יש יותר מידי באס והם מחרחרים? או שהם מנגנים גבוה מידי וחותכים לך את האזניים כמו סכינים? צליל מתכתי בקיצור...

אפשר להוסיף קרוס חיצוני אבל אתה צריך לקחת בחשבון כמה דברים:

1. קרוס חיצוני יזלול הספק נוסף מהמגבר הפנימי של הHU שלך (הרדיו דיסק) ולכן אתה עלול להביא את המגבר הפנימי לרוויה (שכנראה גם ככה מגיע לרוויה כי הוא חלש מידי) עוד יותר מוקדם ולקבל עוד יותר עיוותים ורק לגרוע מהתוצאה - לא בהכרח אבל.

2. קרוס חיצוני של סטי קומפוננט בדרך כלל חותך בין הוופר לבין הטוויטר ולא חותך אותם מלמטה וגם לא חותך אותם מלמעלה -

מה שזה אומר שאתה לא תפטור כאן לא בעיה של רמקול שמנגן גבוה מידי וגם לא תפתור כאן בעיה של עודף באס או ניגון באס בתדר נמוך מידי של הרמקול.

מה גם שקרוס שכזה אמור לבוא בין הממברנה הגדולה של ה6*9 לרמקולים הקטנים יותר ואני מתאר לעצמי שזה לא מה שאתה מחפש.

אז...

אפשר להתאים ולבנות לך קרוס פסיבי ל6*9 שיענה לך על הדרישות אבל קודם כל צריך לדעת מה הבעיה.

יתכן ופשוט לנתק את הרמקולים הקטנים יותר ולשים סליל על הממברנה של הוופר בכדי שהוא ינגן בעיקר באס וקצת מיד - זה בדיוק מה שאתה מחפש.

זה פתרון שעולה גרושים וצריך רק לעשות ניתוח קטן לרמקול.

יתכן ואתה בכלל רוצה לחסום מהרמקול הזה תדר באס שגורם לו לחרחר ואז צריך לבנות קרוס מסדר שני (בכדי להמנע מאלמנטים מאוד גדולים בקרוס שיזללו הרבה הספק ובכדי לחתוך בצורה יעילה יותר בתדר יחסית נמוך כמו 60 הרץ או אפילו 50 הרץ בכדי שתוכל עדיין להנות מה6*9 ולקבל מהם באס אפקטיבי).

אז - בוא נתחיל בזה שתגדיר מה הבעיה.

מקווה שעזרתי :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדילה, אם היית בודק את הדגם שצויין בהודעה הראשונה היית רואה שזה קרוס אקטיבי, קדם מגבר.

איציק, על מה בדיוק אתה מתעצבן?

קיבלת תשובה חד וחלק:

אם אין לך מגבר, אין לך מה להוסיף את הקרוס הנ"ל.

מעבר לזה, כל מי שמשקיע את מיטב כספו כדי לשפר את המערכת שקיבל מהיצרן זה עיניינו הפרטי.

עצם העובדה שלך כרגע אין את האפשרות להקציב מספיק לנושא, לא אומר שאתה צריך להתלהם ולהכליל תחת כינוי קיצוני קבוצה רחבה ומגוונת מאד של אנשים.

בברכת שבוע טוב, והנאה שלמה מהקיים.

מתחדשת*

פורסם

אתה אומר שבניתי חללית אבל היא טסה לכוכב הלא נכון

:-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדילה ו romek

לא התכוונתי חס וחלילה לפגוע במישהו ולא צריך "קצת להסטלבט" עלי.

לא מבין גדול באדיו ,אבל מתעניין ומבין בינוני באדיו(שמתי לב מדי פעם שקצת מבין יותר מהרבה מתקינים החניות)כי הם עשו טעיות של ילד בכתה א.

בו נפסיק אם זה כי זה לא מתאים.

בקשר לשרשור= האחוריים שלי הם-קומפוננט 6X9 של jbl (לא קואקסלי) ומקדימה-קומפוננט של לנזר(לכל הספקנים).

תאמינו לי שהבנתי בדיוק את השרשור וגם את הסברו של אדילה.כך שהכל בסדר .הבנתי את העניין.

שוב לעניין=האם יש חיבורים במזדה 2 ברדיו דיסק האורגינל למגבר חיצוני?

אם שמתם לב הרמקולים לא רעים בכלל ופשוט מעוניין לשמוע אותם כמו שצריך.כניראה שאין ברירה או לשים hd אחר להתחלה או ללכת על מגבר ואולי שניהם.

אני מתאפק קצת וניתקדם בזמן הקרוב לאלמנטים נוספים.

• תוכן חדש...