Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולו, סוויפט, יאריס או i20?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתלבטת לגבי סופר-מיני, האמורה לשמש בנסיעה יומיומית ירושלים-רחובות. תקציב להשקעה ~80K.

מחפשים אוטו חסכוני בדלק, בטיחותי ואמין. היות ויעשה משהו כמו 100,000 ק"מ בשנתיים מחפשים משהו שלא יכנס למוסך כל יומיים, עם עלות טיפולים סבירה. מעוניינים באוטומט, ככל הנראה נקנה משומש ולא חדש אך מכוונים לרכב בן שנה-שנתיים.

עצות??

המון המון תודה,

נטע.

פורסם

שלום,

בתקציב שציינת ומבין השלושה הייתי בוחר בI20 - רכב יותר מתקדם מפולו בתקציב שציינת (זו לא הצורה החדשה עם מנועי הTSI), נאה פי כמה מהיאריס ובעל מוניטין מעולה של סדרת ה-I של יונדאי. מה עוד שעלות הטיפולים והחלפים של פולו יקרים יותר משני האחרים. אני הייתי מוסיף לך לרשימה גם:

מאזדה 2 או סוזוקי סוויפט (זו הבחירה שלי מבין כולם)

בהצלחה

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

אני הייתי מתלבט בין הפולו לבין הI20.

הסוזוקי יש לה מגרעות גדולות כמו תא מטען פיצפון ונוחות נסיעה לא נעימה.

היאריס לדעתי לא מספיק טובה כדי לעמוד בתחרות, מה גם שהיא צפויה להתחלף בקרוב.

בין הפולו לI20 הבחירה לא ממש משנה, שתיהן נוחות, מאובזרות ושקטות.

אישית אני הייתי בוחר בפולו אם הייתי מוצא אחת במצב טוב מהצורה החדשה, אפילו אם זה ללא מנוע TSI.

פורסם

קחי בחשבון כמה דברים:

1. הרכב שתקני יהיה עם 120K+ ק"מ אחרי 3 שנים על הכביש, יהיה קשה מאוד למכור אותו וירידת הערך תהיה גדולה מאוד (יהיו אלף I20 עם פחות ק"מ אצל חברות הליסינג הגדולות, זולות ועם תנאי רכישה סופר נוחים מה שאת לא יכולה להציע).

2. דיזל ידני יחסוך לך סדר גודל של 1000 ש"ח בחודש מול סופר מיני אוטומט בהוצאות הדלק.

פורסם

אז האם אתם יכולים להמליץ על דיזל לא ידני (לא אעמוד בזה בפקקים של שער הגיא) עם אותם הקריטריונים?

ומה דעתכם על הפאביה (אם אצליח למצוא אחת יד שניה עם TSI1.2)?

שאלה נוספת: כמה משמעותי ההבדל בין ה TSI1.2 ובין ה-1.4 DSG בפולקסווגן \ פאביה?

פורסם

ידני בימינו זה פשוט, קל וחסר מאמץ - גם בפקקים. כמובן אמין ועמיד משמעותית מבחינת אמינות, וגם צריכת הדלק משתפרת.

ההבדל משמעותי. ה-1.2TSI ה-ר-ב-ה זמין וחזק מה-1.4MPI הותיק והאנמי. גם צריכת הדלק טובה יותר.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אז האם אתם יכולים להמליץ על דיזל לא ידני (לא אעמוד בזה בפקקים של שער הגיא) עם אותם הקריטריונים?

ומה דעתכם על הפאביה (אם אצליח למצוא אחת יד שניה עם TSI1.2)?

שאלה נוספת: כמה משמעותי ההבדל בין ה TSI1.2 ובין ה-1.4 DSG בפולקסווגן \ פאביה?

בואי נעשה סדר קטן:

הDSG זאת תיבת הילוכים שמשווקת בכל קונצרן פולקסווגן\סקודה\אודי\סיאט.

הTSI זה מנוע לרוב קטן נפח בתוספת טורבו. הוא משלב עוצמה וחיסכון ביחד, וזה יתרון אדיר לעומת המתחרות (שאט אט מתחילות "לחקות" את המנועים האלו).

וההבדל בין 1.2TSI ל1.4TSI הוא....בנפח. רק של1.4 יש 2 גרסאות של הספקים, אחד עם 122 ואחד עם 160 (יש גם 180 אך רק בגרסת הGTI וזה מגדש על+מגדש טורבו) הראשון עם טורבו אחד והשני עם שניים.

בפולו 1.2TSI יש 105 כ"ס, וההבדל מ1.4TSI (שלא משווקת בפולו משום מה) בעיקר זה הביצועים וצריכת הדלק, ביצועים טובים ב1.4, וצריכת דלק טובה ב1.2.

ולשאלתך, אם תמצאי פאביה\פולו 1.2TSI בתקציבך תקבלי את התמורה הטובה ביותר לכסף.

ולגבי רכב דיזל, חפשי אוקטביה (בגלל שהפאביות ידניות) 2008. ביד 2 יש כמה וכמה שלא היו מוניות ועשו לא הרבה ק"מ.

הכי שומר בארץ :scatter:

AAA: Audi 80>Audi A6>Alfa Romeo GT

פורסם

בין ה TSI לדיזל פחות,אך הדיזל מומלץ בעיקר עקב הנסועה הגדולה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הנתונים והדרישות הן:

1. אוטומט.

2. חסכוני.

3. אמין.

4. זול לתחזוקה.

אני הייתי מוסיף גם נוחות לעניין היות ומדובר בנסועה של 100K בשנתיים :shock:

הסוויפט עד כמה שידוע לי מצויידת במנוע VVTI שזה המנועים הקודמים של טויוטה.

קודם כל מהI20 הייתי יורד - למה?

זה רכב שתוכנן לנפחי מנוע צנועים ומומנט גבוה יחסית (סיקור של הילוך חמישי) - לרכב הזה יש יתרון גדול בנסיעות קצרות ובתוך העיר.

אבל - כבר ציינו כאן שאחרי שנתיים הרכב יהיה עם קילומטרז' לא סביר והוא יהיה רכב מאוד מאוד שכיח - קשה למכור והערך שלו צונח גם ככה.

כאן אני יורד מהI20.

-------

לגבי פולו - עם מדובר על מנועי TSI הייתי לוקח צעד אחורה בגלל עלות התחזוקה - מדובר כאן בקילומטרז' רציני ותקלה כאן יכולה להיות יקרה מאוד.

ללא ספק זה יהיה הרכב הכי נוח מבין כולם ועם התנהגות כביש ותגובת מנוע הכי טובות - אבל ממנוע מגודש אני בוחר לקחת צעד אחורה אם אני מכניס את עצמי לנעליים שמחפשות חסכון - אמנם תצרוכת הדלק תהיה טובה אבל תקלה אחת וזה לא שווה את זה.

------

נשארנו עם יאריס ועם סוויפט

אם היאריס היא רובוטית היא תהיה חסכונית לתחזוקה אבל לא נוחה במיוחד לנהיגה.

היות ויש לי נסיון ארוך טווח עם מנוע הVVTI - האמינות שלו מופלגת, התחזוקה זולה, חסכוני בדלק וסה"כ מנוע מאוד חזק על רכב קטן וזריז.

אני בוחר בסוויפט. וגם - רכב מאוד נאה, נוח, מאובזר טוב ועשוי מחומרים טובים ואיכות הרכבה טובה - חסרון, תא מטען פצפון.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

lanosforce- והפאביה לא שווה בגלל אותו עניין עם הTSI? על הנייר המנוע הזה נשמע כמו העסקה המשתלמת ביותר. ואם לוקחים פולו / פאביה בלי הTSI? האם מומלץ?

תא המטען הקטן של הסוויפט עשוי להוות בעיה, היות ויהיה רכב עקרי (האוטו שהתקלקל, גם כשיתוקן, כנראה לא נמליץ לו לצאת מירושלים)

מישהו יודע עלות אחזקה / ביטוחים של הדברים האלה?

ואם יש רכב שלא חשבתי עליו?

תודה תודה,

נטע.

פורסם

חפשי ג'טה 1.9 או 1.6 tdi) דיזל ) עם dsg רכב עם ביטוח זול מ אוקטבי ודי קרוב מכאנית.

מנועי ה tsi מאוד חסכוניים אבל בנהיגה נמרצת יצרכו, לנסועה כזאת עדיף דיזל כי בנזין י פוך לבלתי סחיר.

פורסם

אל תביני אותי לא נכון - הTSI הם מנועים מעולים ומבחינה של עליונות טכנולוגית הם העדיפים כאן.

אבל כאשר לוקחים בחשבון שהאמינות היא נתון קריטי - אני ממנוע מגודש מתרחק.

הפאביה היא מצויינת סה"כ וזה גם רכב מאוד מאוד נוח - לדעתי לנסועה שכזו, נוחות היא קריטריון קריטי בעיניי.

תעשי נסיעת מבחן על הרכבים האלו ותראה מי מהם הרגיש לך הכי נוח והכי טוב מבחינת נהיגה - רמת האמינות בכל הרכבים האלו מאוד גבוהה עם סייג ממנוע מגודש ועם סייג מI20 לחוסר סחירות נוראי בתום השנתיים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...