Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולו, סוויפט, יאריס או i20?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רחובות - ירושלים זאת לא נסיעה מאומצת.

אני מבלה לא מעט על הקו נס ציונה - ירושלים (מבשרת / נס הרים והסביבה) ואין שום בעיה עם ה-1.2TSI. מומנט זמין מאפס ואין שום צורך "ללחוץ", היא עושה זאת בכיף ובקלילות רבה.

לשם השוואה, ה-1.6 (הקודם) דרש הרבה יותר עבודה, אקשן ורעש כדי להזיז עצמו בצורה הגיונית (שלא נאמר - מהירה).

יצא לי גם לבלות כמה פעמים טובות על הקו נס ציונה - טבריה / נהריה, גם שם לא היו שום תלונות (רק תשבוחות ביחס לאותו 1.6 עצל יותר ובעיקר רועש).

בכל מצב ה-TSI הופך את הנהיגה לקלה ונעימה משמעותית מדור המנועים היוצא (האטמוספריים).

צריכת הדלק מרוויחה גם היא - והיא טובה מאוד גם בנסיעות האלה שהן הרריות יותר. המצב היחידי בו ה-1.2TSI הופך לשתיין דלק (אבל מ-מ-ש) הוא המצב בו דוחקים בכל הילוך עד הקצה, למשך זמן. אז אל תתפלאו אם תגיעו לצריכת דלק של 1:6... :-o

יתרון צריכת הדלק ניכר בעיקר בפאביה / פולו ואיביזה. גם הלאון / גולף והאוקטביה חסכוניות מעבר (ובפער), אם כי פחות משלושת הקטנות. אותו הדבר כמובן גם לגבי היטי - אבל את זה כבר אבדוק לעומקו של עניין ואחזור עם רשמים :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אל תביני אותי לא נכון - הTSI הם מנועים מעולים ומבחינה של עליונות טכנולוגית הם העדיפים כאן.

אבל כאשר לוקחים בחשבון שהאמינות היא נתון קריטי - אני ממנוע מגודש מתרחק.

בתור בורה בענייני מכוניות, מה הבעיה עם מנוע מגודש?

פורסם

שבנוסף למנוע רגיל יש גם טורבו אם הוא מתקלקל זה לא זול.(אין בכוונתי לומר שהטורבו לא אמין ב TSI).

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בתור בורה בענייני מכוניות, מה הבעיה עם מנוע מגודש?

מנוע רגיל או מנוע אטמוספרי עובד בלחץ אוויר קטן מזה שעובד בו מנוע מגודש (מנוע עם טורבינה - טורבו).

מה שזה אומר בעצם שמנוע מגודש עובד במאמץ גדול יותר לאורך זמן מאשר מנוע אטמוספרי ולכן אורך החיים שלו צפוי להיות קצר יותר.

אמנם מנועי הTSI מתוכננים מראש לספוג לחצים שכאלו לאורך זמן ולכן אני לא חושש לאורך חיי המנוע אבל בכל זאת מנוע שהסויפו בו מגדש זה עוד רכיב מאוד יקר שאם מתקלקל אז - זה מאוד כואב

ובנוסף לכך התכנון של מנוע מגודש מן הסתם מורכב יותר מזה של מנוע אטמוספרי - החלפה של חלק אחד עלולה להיות כרוכה בהזזה של הרבה רכיבים מסביב.

זה לא משהו שלא קורה גם במנועים אטמוספריים אבל כשיש לך חלקים שנוטים להתקלקל פעם בכמה שנים כמו משאבות למיניהן (משאבת מים במקרה של הTSI מחוברת ישיורת למגדש) מחיר התיקון נהיה יקר.

הנסיון שלי עם טויוטות הוא כ10 שנים - לא היתה לנו תקלה אחת בחמש טויוטות שונות במהלך ה10 שנים האלו. תחזוקה, בלאי כן - תקלה? לא!

עם מנוע הVVTI שדווקא הסוויפט מצויידת בו כיום יש לי הכי הרבה פז"ם איתו ואני רק יכול לשבח ולשבח את המנוע הזה.

לגבי היאריס - תבדקי שהגיר הוא לא רובוטי - הרובוטי נוראי מבחינת איכות הנסיעה וגם הקלאץ' שלו נשרף כל שנתיים שלוש - לא כדאי.

אפרופו - אם יאריס עומדת על הפרק אני גם אמליץ על דייהו סיריון שבסופו של דבר מדובר ביאריס בתחפושת היות ודייהו זה טויוטה מאחורי הקלאים.

גם יחסוך לך עוד קצת כסף על מחיר הרכישה - אם זאת, רכב קופסאתי ומאוד לא סקסי...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...