Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ גיר רנו סניק 2001

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תראה, קשה לי להמליץ לך על פתרון זמני כדי שמישהו אחר יאכל את השיפוץ גיר.

אני חושב שיש לך מספיק מידע כדי לקבל החלטה מושכלת.

בהצלחה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
היי ספי בתור בעל מקצוע מומחה,כיצד ניתן לקבוע מראש איזה חלקים יוחלפו מבלי בכלל לראות את הבפנוכו של הגיר?

אני אמנם לא מומחה לגירים אבל מתוך מאמרים על גירים שקראתי באינטרנט גיר יכול להדפק סתם אם שן אחת מגלגל שיניים נשברה או נשחקה יתר על המידה(וגיר בנוי אולי מ90% גלגלי שיניים),או שאחד הרכיבים יצא מהמקום\איבד איזון וכל שאר הרכיבים יכולים להיות במצב מעולה.

אני גם טכנאי,אבל לא מכונאי וכמו שציינתי מקודם,יש דברים שפשוט לא נעכלים בשכל הישר.:roll:

אני אנסה טיפל'ה סדר:

לגבי החלקים שיוחלפו בתוך הבפנוכו של הגיר - אחרי שראיתי למעלה מאלף גירים כאלה פתוחים, תאמין לי שאני יכול להעריך מה אצטרך להחליף.

לגבי המאמרים שקראת באינטרנט - לא ברור לי באיזה אתר קראת את זה, אבל בד"כ רוב הגירים האוטומטים לא סובלים משברים או שחיקה בגלגלי שינים, ובד"כ רכיבים לא יוצאים מהמקום או מאבדים את האיזון שלהם. בד"כ מחליפים בגיר את ה soft parts:

קלאצ'ים, ברזלים, פיסטונים, גומיות, אטמים, מחזירי שמן, מיסבי החלקה, שסתומים וכו', מחדשים ממיר מומנט ומשפצים את המח (בלוק שסתומים). אם אמר לך 1500 על החלפת שסתומים ושיפוץ מח עם שלושה חודשי אחריות - זה מחיר הוגן והגיוני.

לגבי מסנן השמן - ניתן להחליף אותו רק לאחר פירוק הגיר. ולגבי הרעיון שנתת, לפיו קודם בעל המקצוע יפתח את הגיר, ורק אש הוא יתן לך הצעת מחיר - כמו שאמר רועי לפניי - צלצל קודם כל לבנק...

פורסם

חשבתי שהמוסכניק התכוון לשפץ את מחשב הגיר, לא ידעתי שלתיבה יש שני מוחות... עכשיו אני מבין מה לא בסדר עם ה AL4- יש מח אחד בהי טק שמנסה לתת פקודות למוח אחר מצווארון כחול!

:shock:

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

קצת מניסיוני עם הגיר הידוע לשימצה:

לפני כ-3 שנים פניתי לספי לטיפול השסתומים שתיארת על מנת לפתור את בעיית ה"בעיטה" כאשר האוטו מתחמם. התיקון החזיק שנתיים והבעיה חזרה.

הייתי צריך להחליט האם אני חוזר על הטיפול או הולך כבר על שיפוץ גיר. בסופו של דבר בחרתי בפתרון זול יותר אך מאוד יעיל: התקנתי קולר חיצוני לגיר. את ההתקנה ביצע כפיר (טרנס מור) מנס ציונה ואני מאוד מרוצה. עברתי את כל הקיץ בלי בעיות (חוץ ממקרים בודדים בהם ה"בעיטה" נתנה איתות תחת עומס וחום קיצוניים).

בדיעבד, נראה לי שרוב הבעיות של הגיר הזה לא היו רלוונטיות כלל אם היה לו קירור יותר יעיל.

פורסם

"לפני כ-3 שנים פניתי לספי לטיפול השסתומים שתיארת על מנת לפתור את בעיית ה"בעיטה" כאשר האוטו מתחמם. התיקון החזיק שנתיים והבעיה חזרה."

אני חושב שאתה קצת מתבלבל ומבלבל. שסתומים לא תקינים גורמים להדלקת מנורת הגיר והעברת מחשב הגיר ל"מוד חירום". ברוב המיקרים זה קורה דווקא כשהגיר קר בתחילת נסיעה, ואת התקלה הזו קירור לגיר לא פותר.

לעומת זאת, את המכה אחרי עצירה כשהגיר מתחמם - קירור טוב יכול לעכב, אבל גורר איתו כמה בעיות:

1. תוספת רכיבים שאינם מקוריים על הרכב. עלול לגרום לקשיים בזמן המכירה.

2. לחץ השמן בקו הקירור של הגיר הנ"ל הוא לחץ שמן קו - כלומר לחץ שמן גבוה מאוד (יכול להגיע ל 25 אטמ'). צינור ישן, צינור שאינו עמיד, התקנה לא טובה או עבודה אחרת בתא המנוע שעלולה לפגוע בצינורות - ויש סיכוי טוב תגרום לגיר נזק שיצריך שיפוץ מיידי.

אנחנו לא אוהבים להרכיב קולר על ה DPO, אלא אם זו דרישת הלקוח. דרך אגב, אנחנו מכירים טוב מאוד את כפיר, בעל מקצוע מהשורה הראשונה. אני מניח שמגבלת המחיר שיחקה תפקיד חשוב בבחירת נתיב הפיתרון, ואני מאמין שבאמת הפיתרון הטוב ביותר הוא הפיתרון שמתאים גם לבעל הרכב וגם לכיסו.

פורסם

למקרה שלא היה ברור מההודעה הקודמת שלי, הייתי מרוצה מטיפולו המיקצועי של ספי אשר עשה עבודה טובה והבהיר בזמנו שהפתרון זמני.

פורסם

שלום לכולם.

אתמול הכנסתי את הרכב למוסך וציינתי את 2 הבעיות-מנורה נדלקת של הגיר והגיר דופק כשמתחילים נסיעה לאחר שהרכב חם.

מה שבוצע בגיר:

החלפת סולונאידים

החלפת טבעות לבית מצמד

החלפת בוקסה לבית למצמד

ניקוי גיר+מוח כולל ניקוי מסנן גיר(טוען שאפשר להחליפו רק אם מפרקים את הגיר כי זה באמצע לגמרי והוא היה ממש סתום לטענתו.)

שמן גיר

סה"כ 2500 ש"ח.

המוסכניק התריע שיש להפטר מהרכב כמה שיותר מהר ,הראה לי שהטבעות של המצמד שרופים לגמרי וציין שהשמן שחור פחם.

הוא אמר שיש זמזום מחלק מסוים (שאינני זוכר את שמו) אבל זה נראה כמו טבעת מתכת כזאת שמנה ועבה (גודל של כדור סל בערך שמחברת בין הגיר למנוע) והזמזום הזה גורם למעין "נסורת מתכתית" שעלולה לגרום לסתימה של המסנן שנית ולגרימת בעיות נוספות.

הוא אמר שבמצב כזה לא ניתן לתת אחריות על הגיר אלא רק לחלקים שהוחלפו.

הרכב כרגע נוסע בסדר והתקלות בשלב זה נעלמו.

אבל צצה לי תקלה חדשה-ההגה כח נהיה קשה וכל סיבוב אני שומע "קליקים" מהתיבה של ההגה . כמו כן לאחר סיבוב צריך לכבות את הוינקר ידנית. ההגה גם לא חוזר למקומו לגמרי (אחרי סיבוב הוא צריך לחזור לבד הרי..)

לטענת המסוכניק אין לו סיבה לגעת בהגה. לא חסר שמן של ההגה כח.

א. מהי דעתכם על התיקון שבוצע לגיר?

ב. איך פתאום צצה הבעיה הגה כח וכיצד ניתן לפתור אותה.

פורסם

כדורסל זה באמת משהו שלא שמעתי אף פעם. מוקש ידידי, מוקש.

אפשר להחליף שמן כמה פעמים, אבל זה לא מנקה את הפילטר, כי כיוון הזרימה הוא אחד, ולכן הג'יפה נשארת בפילטר.

הרעש שיש לך מהממיר (או מהמשאבה שמתאמצת לינוק דרך פילטר סתום) הן סיבות מספיק טובות לשיפוץ מלא, גם ללא המנורות והחבטות. מזל טוב, שמת פלסטר על שבר.

המחיר, דרך אגב, לא גבוה.

לגבי התקתוקים:

בפירוק של המכסה האחורי בסניק צריך גם הנמיך את תת-השילדה. בהנמכת תת השילדה בד"כ מרחיקים את מסרק ההגה ממוט ההגה. זה עלול לגרום לניתוק בתוך מכלול כרית האויר שבהגה. סביר שהקליקים והבעיה בחזרת הוינקר באים משם.

נורת כרית אויר נידלקת בסוויטש ונכבית מיד אח"כ?

פורסם

ספי תודה על חוות הדעת! היא היתה חשובה לי.

אין לי ספק שאם המוסך שלך היה בירושלים הייתי מתקן אצלך.

כמו שציינת זה באמת נראה כמו מוקש :)

אני יודע שעשיתי פלסטר וזה גם מה שאמרת לי בטלפון-שזה פלסטר. אני פשוט רוצה למכור את האוטו . אם הייתי נשאר איתו אין ספק שהייתי משקיע עוד 3000 ש"ח.

לגבי ההגה משהו הזוי לחלוטין!

לגבי הנורה לא שמתי לב לכך.

אני בוחן את ההגה מהצדדים ופשוט רואה שהוא בולט מידיי!

כאילו הוא יצא מהמקום!

ואותם חוטים (האדום והשחור) פשוט מתחככים בפלסטיק(הקליקים) ובציר של ההגה ועושים אותו קצת קשה!

צירפתי תמונות. האם ייתכן שההגה יצא מהמקום?:shock:

איך מחזירים את זה חזרה?

01112011210 [1024x768].jpg

01112011209 [1024x768].jpg

פורסם
יותר יתכן גם שהמוסך הזה לא מהמקצועיים שיש ויתכן גם שז#^$%$ לך את הסליל בהגה.

עדכון- חזרתי למוסך סידרו את ההגה (לקח להם קרוב ל4 שעות!!!!) פתחו מלמטה,מלמעלה,פירקו את כל ההגה עד שנכנס.

אכן הסליל הלך ואןי לי צופר והוא מזמין לי חדש מהחברה:|

• תוכן חדש...