Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש לצורך 10 חודשים בלבד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני זקוק לרכב למשך עשרת החודשים הקרובים בלבד. אני סטודנט ומעוניין ברכב קטן וחסכוני והכי חשוב - שלא יגרום להתעסקויות מיותרות.

האפשרויות הן:

1) קניית רכב חדש עד 75K. למשל ניסאן מיקרה ב71K דרך מבצע חבר.

2) רכב משומש במחיר נמוך יותר.

3) השכרת רכב לטווח ארוך.

ברור כי אופציה 2 היא הזולה ביותר, אולם היא זו שתגרום להתעסקות רבה יותר - גם בקניית הרכב וגם במחירתו.

לעומת זאת, אופציה 3 היא היקרה ביותר (בערך 2400 לחודש עבור רכב באותה הקטגוריה) אך גם תגרום למינימום התעסקות.

הבעיה עם אופציה 1 היא הפחת הגבוה על הרכב בשנה הראשונה + ביטוח (האם ניתן לבטח לתקופה של 10 חודשים בלבד? אני לא זקוק לביטוח רכב בתום עשרת החודשים), מה שכבר מתקרב למחיר של אופציה 3.

אשמח לשמוע תובנות דל ניתוח זה. כיוון אפשרי הוא כיצד ניתן להוריד את מידת ההתעסקות בקניית/מכירת משומש.

פורסם

מה שאתה צריך לעשות זה פשוט חישוב כמה תעלה לך כל אופציה עבור כל התקופה.

החישוב הזה צריך לכלול את הפרמטרים הבאים:

1. עלות רכישה

2. פחת על הרכב (צריך להתחשב בקילומטרז' שאתה הולך לעשות, בעובדה שאתה הולך להוסיף עוד יד ובירידת הערך הממוצעת עבור הדגם אותו אתה רוכש)

3. מבוקשות הדגם בשוק המשומשות - דגם משומש יגרום לפחות התעסקות.

4. עלויות ביטוח חובה + מקיף.

מבלי שהרצתי את המספרים אני חושב שמבחינה כלכלית גרידא קניית רכב חדש תהיה האופציה הפחות כדאית מבחינה כלכלית.

אני במקומך הייתי הולך לשני כיוונים אפשריים:

1. מסלול אי ההתעסקות - השכרה לטווח ארוך. אולי מעט יקר,אבל חוסך הרבה כאבי ראש - ביטוחים, מכירה, קנייה, טיפולים וכו'.

2. המסלול הכלכלי -אני מאמין שזו העסקה הכלכלית ביותר במידה ואתה רוכש רכב משומש זול יחסית ואמין (אני רואה שאת מתעניין במיקרה ידנית, אז לא תהיה בעיה למצוא רכב כזה).

אבל שוב, זה לא מתוך בדיקה מעמיקה אלא מתוך תחושה בלבד.

אני מציע לך לעשות קובץ אקסל ולפרט את הכל ולראות מה מתאים לצרכיך.

בהצלחה!

רן

• תוכן חדש...