Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום הדלקתי מזגן ונחזתה התופעה המוזרה הבאה:

מפתח האוורור האמצעי הימני, ומהפתח הימני (זה שמול המושב של הנוסע שליד הנהג) - יוצא אויר קר ממוזג.

מפתח האוורור האמצעי השמאלי ומהפתח השמאלי (זה שמול הנהג) - יוצא אויר חם ורותח (כאילו הפעלתי את המאוורר של האוטו

על חימום!

כל זאת להזכיר, כאשר הרכב במצב מזגן קירור,עם כפתור הסירקולציה הפנימית של הרכב דלוק וכאשר בורר הטמפ' מכוון על דרגת הקירור החזקה ביותר (מקסימום קור).

העניין חזר על עצמו גם כאשר הרכב חנה והודלק לאחר 3 שעות וזה המצב כרגע ברכב.

כמובן שאקח למוסך, אבל מה זו התופעה הזו???

פורסם
היום הדלקתי מזגן ונחזתה התופעה המוזרה הבאה:

מפתח האוורור האמצעי הימני, ומהפתח הימני (זה שמול המושב של הנוסע שליד הנהג) - יוצא אויר קר ממוזג.

מפתח האוורור האמצעי השמאלי ומהפתח השמאלי (זה שמול הנהג) - יוצא אויר חם ורותח (כאילו הפעלתי את המאוורר של האוטו

על חימום!

כל זאת להזכיר, כאשר הרכב במצב מזגן קירור,עם כפתור הסירקולציה הפנימית של הרכב דלוק וכאשר בורר הטמפ' מכוון על דרגת הקירור החזקה ביותר (מקסימום קור).

העניין חזר על עצמו גם כאשר הרכב חנה והודלק לאחר 3 שעות וזה המצב כרגע ברכב.

כמובן שאקח למוסך, אבל מה זו התופעה הזו???

בוקר טוב

מערכת המיזוג שלך מחולקת לשני חלקים - ימין ושמאל. לכל צד יש דלת שתפקידה לווסת את טמפ. האויר לפי בקשתך.

יש לרשותה אויר קר ואויר חם והזוית של הדלת קובעת את הטמפ. שאתה מקבל.

את הזוית של הדלתות האלה מכוון מנוע צעדים המקבל הוראות ממחשב המיזוג: ביקשת קרור מכסימלי הוא סוגר את כניסת האויר החם

וכך הלאה.

במקרה שלך כנראה אחת הדלתות נשארה תקועה במצב של כניסת אויר חם ומנוע הצעדים שלה לא מצליח לכוון אותה לפי בקשתך.

בדרך כלל זה קורה בגלל שהחיבור בין המנוע לדלת נשחק, אבל יכולות לכך סיבות נוספות

בברכת הנותן מקבל

פורסם
בוקר טוב

מערכת המיזוג שלך מחולקת לשני חלקים - ימין ושמאל. לכל צד יש דלת שתפקידה לווסת את טמפ. האויר לפי בקשתך.

יש לרשותה אויר קר ואויר חם והזוית של הדלת קובעת את הטמפ. שאתה מקבל.

את הזוית של הדלתות האלה מכוון מנוע צעדים המקבל הוראות ממחשב המיזוג: ביקשת קרור מכסימלי הוא סוגר את כניסת האויר החם

וכך הלאה.

במקרה שלך כנראה אחת הדלתות נשארה תקועה במצב של כניסת אויר חם ומנוע הצעדים שלה לא מצליח לכוון אותה לפי בקשתך.

בדרך כלל זה קורה בגלל שהחיבור בין המנוע לדלת נשחק, אבל יכולות לכך סיבות נוספות

בברכת הנותן מקבל

אמנון,

חן חן על תשובתך.

אבל האם יש לך הסבר איך הדלת נשארה תקועה כאשר בפעם האחרונה הפעלתי חימום כשירד שלג בת"א בתש"ח?

כלומר, מאיפה יש שחיקה כאשר יש מינימום שמוש? מדובר ברכב בקושי בן 4.

ובאופן כללי, מה יכולות להיות עלויות התיקון?

רחמיי היום על אשתי שתיסע בחום של 38 מעלות, כי למרות שהתריסים השמאליים סגורים, החום דולף לרכב. הצעתי לה לקחת קרח יבש, לא השתכנעה...

פורסם

ברוך הבא למשפחת הסיטרואן הבעייתיות בC5 תופעה מוכרת כנראה התגלגלה גם ל C4 אני לא מתפלא.

גש לאורן שרותי רכב חולון כאן מהאתר , קראתי שיש לו דרך לתקן והוא ע"פ מה שהספקתי להכיר אמין וחביב . בטוח יעזור לך. חפש כאן באתר דנו בזה המון.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

לצערי, בימים האחרונים התקלה ברכב שלי חזרה עם אותם מאפיינים כפי שכתבתי אותם לפני שנתיים.

בפעם הקודמת תוקן במסגרת אחריות מורחבת שהיתה לרכב (אחריות שנה 4).

הפעם, השאלה היא האם לתקן במוסך מורשה שאליו אני אמור להכניס את הרכב לטיפול (לא המוסך הראשי שם טופל דאז), או לפנות למזגניסט מומלץ בפורום?

פורסם
אמנון,

חן חן על תשובתך.

אבל האם יש לך הסבר איך הדלת נשארה תקועה כאשר בפעם האחרונה הפעלתי חימום כשירד שלג בת"א בתש"ח?

כלומר, מאיפה יש שחיקה כאשר יש מינימום שמוש? מדובר ברכב בקושי בן 4.

ובאופן כללי, מה יכולות להיות עלויות התיקון?

רחמיי היום על אשתי שתיסע בחום של 38 מעלות, כי למרות שהתריסים השמאליים סגורים, החום דולף לרכב. הצעתי לה לקחת קרח יבש, לא השתכנעה...

מחוסר הפעלה גם יכולה להיווצר תקלה,שלא מפעילים מכשיר מכני,הוא נתקע.

פורסם
מחוסר הפעלה גם יכולה להיווצר תקלה,שלא מפעילים מכשיר מכני,הוא נתקע.

זו לא הבעיה.

המזגן עבד תקין מזה שנתיים (מאז תוקן לאחרונה) וכמובן מתחילת הקיץ.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

חברים,

תובנות נוספות בקשר לתקלה הזו:

אם האוטו בתחילת נסיעה בבוקר, כשהמנוע קר ומרכב (בודי) הרכב קרים - הבעיה לא מתרחשת.

אם במהלך הנסיעה הזו אעצור לרגע ואדומם את המנוע אפילו לרגע, (קרי, המנוע חם) - מיד לאחר הנעתו מחדש, הבעיה מתרחשת שוב.

אם הרכב עמד בחוץ, בשמש, מספר שעות - הבעיה מתרחשת מייד עם תחילת הנסיעה.

האם ההצעה הטובה ביותר היא עדיין אורן שרותי רכב חולון ?

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

זה נורא פשוט. התקלה מוכרת מאד, ולכן יש קיט חליפי שאפשר לקנות באיביי בגרושים ולהחליף לבד. האשם העיקרי הוא גלגל שיניים שנטחן, וכתלות בדגם, יתכן שכדאי גם להוסיף עוד ספייסר שכלול בקיט. זה נכון גם למנוע נוסף שאחראי על כיוון הוצאת אוויר מעלה או מטה.

כמו רוב התקלות בלובינסקי, גם זו ידועה אבל מוכחשת על ידם, אין לה ריקול, היא יקרה בטירוף לתיקון במוסכי הרשת, ואינה כלולה באחריות המורחבת.

אשמח לתרום פרטים טכניים אם תרצה לתקן לבד.

פורסם
זה נורא פשוט. התקלה מוכרת מאד, ולכן יש קיט חליפי שאפשר לקנות באיביי בגרושים ולהחליף לבד. האשם העיקרי הוא גלגל שיניים שנטחן, וכתלות בדגם, יתכן שכדאי גם להוסיף עוד ספייסר שכלול בקיט. זה נכון גם למנוע נוסף שאחראי על כיוון הוצאת אוויר מעלה או מטה.

כמו רוב התקלות בלובינסקי, גם זו ידועה אבל מוכחשת על ידם, אין לה ריקול, היא יקרה בטירוף לתיקון במוסכי הרשת, ואינה כלולה באחריות המורחבת.

אשמח לתרום פרטים טכניים אם תרצה לתקן לבד.

איך באמת מגיבים בלובינסקי לעניין הזה?

אכן, תיקון מלא מוערך בכ - 5,000 ש"ח, כנראה בשל הצורך לפרק את הדשבורד.

האם גם אני אצטרך לפרק את הדשבורד כדי לתקן את זה?

פורסם

לא. סלח לי, אבל זה סתם שקר - לא צריך "לפרק דשבורד" אלא להיכנס אליו מלמטה, דרך תא הכפפות ו/או ההגה. נכון שזו לא עבודה מאד קלה, אבל עם קצת חוש זה לוקח שעה גג. תיקנו לי שלוש פעמים באחריות, כל פעם אישפזו את הרכב ליומיים ואמרו שזו עבודה קשה. כשזה קרה ברביעית, שינסתי מותניים, מצאתי הדרכה ברשת ועשיתי זאת לבד. אז גם גיליתי שלא החזירו שני ברגים למקום, מה שעשה לי זמזומים בנסיעה שנתיים והטריף אותי.

חפש בגוגל את המספר הבא, ותהיה המווווום מכמה תמונות יש של התקלה הזו. לך עם התמונות לאתרים שמארחים אותן ותמצא איך להחליף ואיפה לקנות את החלק. אתה תצטרך כנראה רק חתיכה אחת קטנה מהקיט, אבל למרבה הצער לא מצאתי מי מוכר רק אותה. לא נורא, גם הקיט כולו עולה בערך מאה שקלים. 1607044080

פורסם
לא. סלח לי, אבל זה סתם שקר - לא צריך "לפרק דשבורד" אלא להיכנס אליו מלמטה, דרך תא הכפפות ו/או ההגה. נכון שזו לא עבודה מאד קלה, אבל עם קצת חוש זה לוקח שעה גג. תיקנו לי שלוש פעמים באחריות, כל פעם אישפזו את הרכב ליומיים ואמרו שזו עבודה קשה. כשזה קרה ברביעית, שינסתי מותניים, מצאתי הדרכה ברשת ועשיתי זאת לבד. אז גם גיליתי שלא החזירו שני ברגים למקום, מה שעשה לי זמזומים בנסיעה שנתיים והטריף אותי.

חפש בגוגל את המספר הבא, ותהיה המווווום מכמה תמונות יש של התקלה הזו. לך עם התמונות לאתרים שמארחים אותן ותמצא איך להחליף ואיפה לקנות את החלק. אתה תצטרך כנראה רק חתיכה אחת קטנה מהקיט, אבל למרבה הצער לא מצאתי מי מוכר רק אותה. לא נורא, גם הקיט כולו עולה בערך מאה שקלים. 1607044080

שמע, אני לא איש טכני, ולכן לא יודע כמה קל/קשה יהיה לי להסתדר עם זה בלי להסתבך. נראה לי שזה מצריך עבודה בשבת (אני לא שומר שבת, אבל אין זמן אחר..).

מה שכן, אני בהחלט אחד שמודע לזכויות שלו ואולי מהכיוון הזה יש משהו לעשות

יש לי הרגשה שכאן נפגעת איזה זכות שלנו, כמו למשל אולי באמת קריאה לריקול.

השאלה היא איך מוכיחים שהתקלה נפוצה ומתי מבצעים ריקול?!

איזה רכב יש לך ואיזו שנה?

פורסם

מהמקרים שראיתי, ריקול בארץ עושים רק כאשר מדובר בבעיה בטיחותית ו/או עבירה על תקנות (זיהום אוויר למשל). לובינסקי אלופים בלהתעלם מתקלות סדרתיות. יש לי סיטרואנים מאז 1999, ורק פעם אחת נקראתי למוסך לריקול, בגלל בעיה שהיתה קשורה בגלגלים ב- C5 דור ראשון. ואני מדבר על רכבים שמתאשפזים במוסך בתדירות של פעמיים לפחות בין כל שני טיפולים תקופתיים, וכמעט תמיד במוסך לא מופתעים לראות שהגעת כי היו כבר כמה לפניך עם אותו הסיפור. אז מה לדעתך הסיכוי שהם יתרגשו ממך?

ספציפית לגבי מיזוג אוויר - הם יודעים למה הם לא כוללים את התקלות האלו באחריות המורחבת. בסקסו 99 שלי היתה בעיה במנגנון הכנסת אויר מבחוץ. במוסך ידעו לספר לי על זה כשהתלוננתי שהמזגן חלש, וקיבעו לי אותו על סגור קבוע (סירקולציה). ב- C5 הראשונה, מודל 2003, היתה לי התקלה שיש לך עכשיו. במוסך חיכו לי בזרועות פתוחות עם הוראות יצרן מפורשות, אחרי שזה קרה להמון רכבים בעולם. האם זה גרם ליצרן לתקן משהו? לא! בשנת 2010 קניתי C4 חדשה מהניילונים, עם אותה התקלה בדיוק. דרך אגב, כשתיקנו לי (באחריות), גרמו נזק אדיר לדיבורית ומגבר שהיו מותקנים ועשו לי גם קצר. אבל זה סיפור אחר.

כשתמה האחריות הרגילה והתחילה המורחבת, עליה שילמתי במיטב כספי, נחש מה... שוב אותה התקלה!

בתיאוריה, היית מצפה שיגידו במוסך שזו תקלה חוזרת שהם סופגים, אבל במציאות רצו כסף, ולכן תיקנתי לבד. מהעצבים.

בדיעבד, גיליתי שבפעם הראשונה במוסך החליפו את כל "המוח" של המזגן (שלא לצורך), אבל לא שמו גלגל שיניים חליפי (חזק יותר) אלא שוב את המקורי הגרוע שנמס מהחום של המנוע שמזיז אותו (בימי שלום). אתה מבין שכאשר יצא החלק החליפי באופן רשמי, יכלו להתקשר אליי ולהגיד שכדאי שאבוא להחליף באחריות לחלק שיחזיק מעמד. אבל למה לעשות זאת אם אפשר לחכות שאבוא בעצמי אחרי האחריות ואשלם על זה?

אני מקווה רק שאין לך מנוע 1.6 טורבו, כי עם השרשרת טיימינג יש סיפור דומה (כשל ידוע, חלק חליפי, אין ריקול), וזה עולה יותר.

פורסם

אין לי גרסת טורבו וכל העניין הזה מעורר מחשבות לגבי האפשרות לתקלה הזו גם במודל הבא של הרכב הזה (פיקאסו), למרות ששם כנראה יהיו 5 שנות אחריות.

• תוכן חדש...