Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין לי גרסת טורבו וכל העניין הזה מעורר מחשבות לגבי האפשרות לתקלה הזו גם במודל הבא של הרכב הזה (פיקאסו), למרות ששם כנראה יהיו 5 שנות אחריות.

האחריות המורחבת (שנים 4-5) לא רלוונטית - היא לא מכסה את התקלה. אני אומר לך את זה בתור מי שחטף פעמיים תקלה כזו בזמן שהרכב היה באחריות הנ"ל. התקנון שלהם לא השתנה כבר שנים, והוא באופן מפורש לא כולל מיזוג אוויר, טורבו, טיימינג ועוד דברים שנוטים להתקלקל דווקא אז ובפרט ב- C4 טורבו שלי. עד כה אני סופר כמה אלפי שקלים בתקלות האלו בשנה אחת :cry:

פורסם

דווקא מערכת מיזוג אויר כן נכללת באחריות המורחבת (לצורך העניין בשנה הרביעית), אבל לא את כלל המערכת.

אני מצטט:

"7.3. מזגן מקורי

כלולים: מייבש, מדחס, שסתום התפשטות, מעבה, מאדה, חיישן טמפרטורה, מפוח.

לא כלולים: מילוי גז, דליפות, מאווררים, טרמוסטט מזגן, מחשב מזגן/מערכת הפעלת מזגן וכיו"ב וכן מזגן מקומי המותקן בארץ (לגבי מזגן זה חלה אחריות יצרן המזגן בלבד). "

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם (נערך)
דווקא מערכת מיזוג אויר כן נכללת באחריות המורחבת (לצורך העניין בשנה הרביעית), אבל לא את כלל המערכת.

אני מצטט:

"7.3. מזגן מקורי

כלולים: מייבש, מדחס, שסתום התפשטות, מעבה, מאדה, חיישן טמפרטורה, מפוח.

לא כלולים: מילוי גז, דליפות, מאווררים, טרמוסטט מזגן, מחשב מזגן/מערכת הפעלת מזגן וכיו"ב וכן מזגן מקומי המותקן בארץ (לגבי מזגן זה חלה אחריות יצרן המזגן בלבד). "

אלעד

עזוב, זה חרטוט מלא סתירות שבא לבכות. חיישן טמפרטורה כן ואילו טרמוסטט לא. מפוח כן ומאוורר לא. ובסוף כשנדפק לך חלק פלסטי ששווה 120 שקל באיביי, מציעים לך תיקון ב- 5000 (ראה כאן למעלה איך הכל התחיל). רוב הלקוחות בכלל לא יודעים מה החליפו להם, וגם במוסך שאני הייתי (גזית בחיפה) לא ידעו ולא רצו לאבחן מה בדיוק הלך, אלא הזמינו את כל החלקים שרק אפשר. אז מה שווה לך שעל כל חלק אחד באחריות יש שניים (יקרים יותר) שלא?

והכי חשוב, אם יש סתירה הם מפרשים לטובתם. היה לי עימות לגבי שרשרת הטיימינג. מבחינתי, זו תקלה במנוע כי השרשרת "בתוך המנוע" ואינה חלק מתבלה. אבל בכתב האחריות יש סתירה מסוימת, ואחרי דיונים של שבועיים פסקו נגדי בטענה שכל מערכת התזמון אינה באחריות, בעוד אני אומר שאם צריך לפתוח ולהגיע לגלי הזיזים אז זה נקרא "גוף המנוע" או "גל זיזים". וגם הזכרתי שהרצועה מוזכרת ואילו שרשרת לא. הנה החלק הרלוונטי:

7.1.1. חטיבת המנוע

כלולים: גוף המנוע, ראש המנוע, בוכנות ושרוולים, טבעות בוכנה, אטם ראש מנוע, מחזירי שמן גל זיזים וגל ארכובה, טלטלים, גל ארכובה, גל זיזים, מיסבים, משאבת שמן.

לא כלולים: תושבות מנוע, פולי מנוע, גלגלות, רצועות הנעה ותזמון, מערכת תזמון וכיו"ב.

עריכה אחרונה על ידי eyalzo
פורסם

לדעתי אתה טועה ואני לא מנסה לגונן עליהם.

במפורש רשום לך שמערכת התזמון אינה באחריות. אם היה נפגע גל זיזים אז הוא היה מכוסה. עקרונית כאשר רכשת את האחריות יכלת לעיין בה ולהחליט אם לשלם או לא.

אני אגב, באותה הדילמה. שנה הבאה ה-C3 פיקאסו תגיע לגיל 3 ואני שוקל אם לרכוש אחריות שנה רביעית. הבעיה שכל מערכת הזרקת הסולר לא מכוסה, טורבו לא מכוסה ובעצם כל המערכות הייחודיות. מצד שני, כבר יצא לי לראות בשלושת הרכבים הקודמים שהיו במשפחה שהיה צורך לתקן מכלולים שכן נכללו באחריות המורחבת..

דילמה מעצבנת.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לדעתי אתה טועה ואני לא מנסה לגונן עליהם.

במפורש רשום לך שמערכת התזמון אינה באחריות. אם היה נפגע גל זיזים אז הוא היה מכוסה. עקרונית כאשר רכשת את האחריות יכלת לעיין בה ולהחליט אם לשלם או לא.

אני אגב, באותה הדילמה. שנה הבאה ה-C3 פיקאסו תגיע לגיל 3 ואני שוקל אם לרכוש אחריות שנה רביעית. הבעיה שכל מערכת הזרקת הסולר לא מכוסה, טורבו לא מכוסה ובעצם כל המערכות הייחודיות. מצד שני, כבר יצא לי לראות בשלושת הרכבים הקודמים שהיו במשפחה שהיה צורך לתקן מכלולים שכן נכללו באחריות המורחבת..

דילמה מעצבנת.

אלעד

אתה צודק. הם יכולים לטעון שכל הטיימינג לא באחריות, וכך אכן עשו. אני רק אמרתי שהם יורים לעצמם ברגל, כי הם שברו אותי אחרי 4 סיטרואנים. קניתי רכב חדש כדי להתרחק ממוסך, קניתי אחריות כדי לא ליפול לבורות, וטיפלתי רק ברשת היבואן. ומה יצא לי ולהם מזה?

הלקוח בקצה לא אמור להבין איך בנוי מנוע ומה משמעות כל חלק בכתב האחריות. כשקניתי, לא ידעתי שעולה 5000 שקלים לתקן מיזוג ושיש שרשרת טיימינג שעולה 4000 וצריך להחליף פעמיים ב- 90 אלף. מצטער.

במקור, הניסוח בא להחריג חלקים שהם בלאי מובהק, כלומר כאלו שיש להם מועד החלפה סביר וידוע. עם הזמן התווספו חלקים יקרים לרכבים, ואילו כתב האחריות לא השתנה בהתאם כדי להגן על הלקוח.

וכמו שאמרתי קודם - תודה למחלקת השירות שקיבלה חלק מטיעוניי, וזיכו אותי ב- 922 שקלים עבור חלקים באחת משלוש התקלות שחטפתי בשנה הרביעית. שאפו!

• ספונסר פורום
פורסם

בהחלט ניתן לתקן את התקלה ללא פירוק דש בורג, אנחנו מחזיקים קיט תיקון במלאי, וממחיר של 5000 ש"ח ישאר לך עודף לנופש בחו"ל (-:

• תוכן חדש...