Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור הוא כזה,

ביום שלישי שעבר קמתי בבוקר כרגיל בדרכי לעבודה וכשירדתי למטה לחניה הפלא ופלא הרכב נעלם.

הרכב הוא סיאט איביזה ספורט ידני 1600 מחודש דצמבר על הכביש.

אני כמו רבים אחרים קניתי את הרכב בסכום שמתקרב ל 97 אלף שקל. יש לציין שלא רכשתי בזמן אחד מהמבצעים של סיאט אבל זכיתי להנחה בכל אופן מסיבות אחרות.

השבוע סיימתי עם כל הבירוקרטיה שקשורה בגניבת רכב והעלתי את השאלה לסוכנת שמטפלת בתיק הזה.

איך מחושב גובה ההחזר. כמובן שתשובה לא קיבלתי. הדבר היחיד שהיא הראתה לי זה שהמחירות הוא 88 וזה מתייחס לתחילת השנה (כלומר ינואר) לפי מיטב הבנתי לפי לוי יצחק, כל חודש שהרכב לא נמצא על הכביש מגיע תוספת של 800 ש"ח וזה גם רשום באותיות הקטנות שלהמחירון. מה שמגיע לסכום של 96800.

עניין נוסף, מי שמכיר מנסיונו האישי, ברגע שנגנב רכב חדש או חדש יחסית או יקר באופו כללי מתייצב אצלך חוקר פרטי מטעם חברת הביטוח . מן הסתם לא היה לי שום אינטרס להסתיר שום מידע ואחת השאלות של החוקר היתה כמה עלה לי הרכב אז כמובן שעניתי לו (האם שגיתי?) כמו כן הוא ביקר העתק של החשבונית וקיבלת אותה.

הייתי שמח לשמוע מכם שחוו את החויה הלא הנעימה הזאת של רכב שנגנב ואולי לקבל איזשהו מושג על השאלה הזאת שמסתובבת לי בראש.

החשש שלי פה הוא בנוסף לנזק שכבר נגרם לי (אני בן 23 וחצי) כי לא קיבלתי רכב חליפי בגלל שהחברה החיצונית שמספקת רכבים לא נותנת לנהגים צעירים רכב חליפי. אני גם הולך להפסיד פה סכום גדול מאוד של כסף.

בקיצור אני על גבול התסכול.. ההתעסקות היא מול חברת ביטוח גדולה באופן ישיר ללא סוכן וזה שווה ערך ללדבר ללמפה.

אף אחד לא יודע שום דבר ולא מוכן להגיד מילה לא במקום שלא יגידו חלילה שפיזר הבטחות.

אשמח לכל עצה דעה ועזרה.

יבגני

Subaru BRZ 2018 MT

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תחכה להצעה מחברת הביטוח אבל אל תמהר לקבל אותה. תתייעץ פה (ועם עו"ד במקרה הצורך). יש סיכוי גדול שחברת הביטוח תנסה להפחית את התשלום בתואנה זו או אחרת.

:turn-l:
פורסם

ישנן פוליסות שבהן מובטח רכב חדש תמורת ישן במידה ולא עברו 12 חודשים

מאחל לך שיש לך את הפוליסה הזאת...

כדי שלא תצטרך להתעסק בדיני תשלום מול חברת הביטוח

Confidence In Motion

פורסם

הסוכן לא יכול לדעת כמה תקבל מחברת הביטוח וכל נסיון שלו לכמת את הסכום יהיה בבחינת מסירת מידע שגוי.

אם חברת הביטוח תמצא שהתרשלת, היא תנסה לטעון שלא מגיע לך כלום. אתה כמובן תגיש תביעה לבית-משפט ושם יתברר שלמעשה אתה כן מבוטח אבל אולי מגיע לך פחות. לענין רשלנות - חברות ביטוח יצירתיות מאוד כשהן צריכות לשלם.

אפילו חברת הביטוח לא יודעת כמה היא תשלם לך. רק כאשר דו"ח השמאי יהיה מוכן ובו תפורט ההתחשבנות, אז ידעו כמה מגיע לך לפי השמאות וזה עדיין לא סוף פסוק, כי גם כאן יכולה חברת הביטוח לנסות להפחית בשיטת מצליח.

אפילו אם הכל ישר, כשר ומגיע לך פיצוי מלא, חברת הביטוח לא יודעת כמה לשלם לך, אלא רק אחרי ששמאי שלהם יכין חשבון מפורט.

אם בשלב הזה חברת הביטוח לא יודעת, על אחת כמה וכמה שהסוכן לא יודע.

רק לסבר אוזנך: לא מזמן קראתי כתבה בה מתואר מקרה על מישהו שבמשך שנים ביטח את ביתו ויום אחד קרה מקרה ביטוח והתברר שלמעשה לא עמד בתנאי הפוליסה הבסיסים וזה אף היה מפורט במסמכים שמילא בעת עריכת הביטוח, כך שלמעשה חברת הביטוח מלכתחילה היתה אמורה לא לבטחו. כשהוא פנה לעזרת בית-המשפט, השופט הצדיק את חברת הביטוח. אז טען המבוטח שאם כך אז שיחזירו לו את הפרמיה ששילם כל השנים. נשמע הגיוני אבל מסתבר שלו.

חברת הביטוח טענה שזה שהוא חשב שיש לו ביטוח, איפשר לו לישון בשקט כל השנים ועל השקט המדומה הזה צריך לשלם. גם טיעון זה בית-המשפט קיבל ובסופו של דבר החזירו לו רק פרמיה חלקית.

נפלאות דרכי הביטוח.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לצערי לא.

כשאתה אומר מה הסיכויים מסתבר שהם גדלים...

אמיר,

על מה הם יכולים לטעון לרשלנות לצורך דוגמא?

והרי גם אם הייתי מרושל ואני לא הביטוח לא אמור לכסות אותי גם אני לוקח את הרכב ומדרדר אותו מצוק?

Subaru BRZ 2018 MT

פורסם

רשלנות יכולה להיות , למשל:

אי נעילה של הרכב

אי הפעלה של אמצעי המיגון

חוסר עמידה בדרישות המיגון של חברת הביטוח (חוסר או תקלה של מערכת המיגון)

השארת הרכב עם מפתחות כשיצאת ממנו "לרגע"

מסירת המפתחות לאדם אחר

שימוש ברכב למטרות שהביטוח לא מכסה (מירוץ)

גרימת נזק במזיד (אל תדרדר את הרכב מצוק!)

מה כתוב בפוליסה שלך לגבי פיצוי במקרה של גניבה?

פורסם

קנית ב 97 אלף כעת הוא 96800. כמה הוא היה במחירון כחדש ??104-105

תקבל 90 תשמח.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הסר דאגה מליבך - חכה להצעתם מאחר ומדובר בגניבת הרכב בלילה {ולא רכב מונע שהושאר ללא השגחה} אני לא רואה קייס שהביטוח יוכל להיתנער ממך הסיכוי שהרכב ימצא והם יוכלו להוכיח שהיתה כאן איזה רשלנות שווה לסיכוי לשלום עם אבו מזאן עוד השנה ולהזכירך כל מה שהם טוענים הם גם צריכים להוכיח!. - גם הסכום הוא לא גבוה . לא שאני מזלזל אבל חברת ביטוח היא ממש כמו בנק וכאן נגנב רכב בעלות של 100k לא משהו רציני זה לא שנעלמה R8 ושווה ממש להפעיל חוקרים ועניינים . זכור שאתה הלקוח כאן וחברת הביטוח נמדדת בדיוק ברגעים האלו . אם תקבל שרות מחורבן אל תחזור עליהם ותרחיק כל מי שיתכוון לעבוד איתם . אתה לא אופנוען ויש לך הרבה בחירה בין החברות השונות .

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

זה אכן מקרה מעניין.

נניח ומישהו רכש סקודה פאביה במבצע ב-70K ש"ח אשר המחירון הנקוב שלה הוא מעל 80K ש"ח ולאחר חודש הרכב נגנב.

האם אתה מצפה שחברת הביטוח תשפה את בעל הרכב בסכום הגבוה בכמעט 10K ש"ח מסכום הרכישה?

האם זה לא פירצה אשר קוראת לגנב?

אני מניח שהם יבססו את המחירון על בסיס העלות בפועל ויחשבו את ירידת הערך באחוזים.

בכל מקרה זה מעניין ואשמח אם תעדכן כאן בתוצאה.

נ.ב

חברות הביטוח מאוד יצירתיות, אני זוכר בעבר כאשר גנבו לי שברולט מאליבו התקשרו אלי מחברת הביטוח והציעו לי 5K פחות מהמחירון.

כאשר שאלתי מדוע, אמרו לי שזה רכב לא סחיר ואף אחד לא ישלם לי מחירון...

כמובן שאמרתי להם שזה ממש מזל שגנבו לי את הרכב ושאני לא צריך למכור אותו ואני מצפה לקבל מהם מחירון בדיוק כמו שכתוב בפוליסה.

שיטת מצליח, אצלי זה לא הצליח..

פורסם
קנית ב 97 אלף כעת הוא 96800. כמה הוא היה במחירון כחדש ??104-105

תקבל 90 תשמח.

משמח זה לא. הייתי רוצה לראות אותך.

speedsecret

על פניו באמת שאין על מה, הרכב היה נעול בקו ראיה מהחלון שלי(למרות שלא שמעתי כלום) וממוגן על פי הדרישות שלהם ועם אישורים מרדיו מילנו על ההתקנות. אבל ככל שאני קורא יותר דברים באינטרנט בכל מיני מקומות וכל מיני מאמרים התמונה שמצטיירת לי של הסצנה הזאת של "חברת ביטוח מול המבטוח" נראת לי יותר ויותר שחורה.

מקווה שבאמת הכל יסתדר לטובה.

alonjp

למה התכוונת כשרשמת "הם יבססו את המחירון על בסיס העלות בפועל" ?

אתה רוצה להגיד שהם יגידו שהמחירון הוא 97 כביכול כמו שקניתי? ומהמחיר הזה הם מחשבים ירידת ערך?

מי הכתיר אותם ללוי יצחק? :lol:

וכמובן שאעדכן ברגע שיהיו התפתחיות , בכל אופן זה יקח זמן בגלל החגים ופרק הזמן הארוך גם ככה שהם משריינים לעצמם.

(30 ימי עסקים) מה שבחישוב גס הולך לכיוון ה 6 שבועות פלוס יש חגים באמצע...

Subaru BRZ 2018 MT

פורסם

אם אתה מצפה שאחרי שנה תקבל את הסכום של הרכב ביום שקנית אותו אתה חי באשליות.

כמובן שכל הגניבה היא עניין מבאס ולכן עושים ביטוח שהוא יבאס פחות.

נשמח לדעת כמה חברת הביטוח תהיה מוכנה לשלם .

אז נוכל לייעץ לך, אם חומסים אותך או ההצעה הגונה או מגונה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

שיעור ראשון בפיזיקה.

מהירות האור היא מחצית מהזמן שלוקח לחברת הביטוח להתנער מחבותה כלפי המבוטח

ועכשיו נמשיך,

לחלק מהפוליסות יש אחד תמורת אחד. רכב עד גיל שנה מקבלים תמורתו רכב חדש זהה.

האם כך הדבר אצלך?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לצערי לא.

כשאתה אומר מה הסיכויים מסתבר שהם גדלים...

אמיר,

על מה הם יכולים לטעון לרשלנות לצורך דוגמא?

והרי גם אם הייתי מרושל ואני לא הביטוח לא אמור לכסות אותי גם אני לוקח את הרכב ומדרדר אותו מצוק?

שיעור ראשון בפיזיקה.

מהירות האור היא מחצית מהזמן שלוקח לחברת הביטוח להתנער מחבותה כלפי המבוטח

ועכשיו נמשיך,

לחלק מהפוליסות יש אחד תמורת אחד. רכב עד גיל שנה מקבלים תמורתו רכב חדש זהה.

האם כך הדבר אצלך?

ראה במוכחל

אהבתי את הדוגמה של מהירות האור , עכשיו רק נשאר לראות אם אפשר לקבל על התיאוריה שלך פרס נובל.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
אם אתה מצפה שאחרי שנה תקבל את הסכום של הרכב ביום שקנית אותו אתה חי באשליות.

כמובן שכל הגניבה היא עניין מבאס ולכן עושים ביטוח שהוא יבאס פחות.

נשמח לדעת כמה חברת הביטוח תהיה מוכנה לשלם .

אז נוכל לייעץ לך, אם חומסים אותך או ההצעה הגונה או מגונה.

הייתי רוצה לחיות באשליה.. אז לא הייתי מודאג.

הבעיה היא שהמציאות מכוערת מדי ואני יותר מדי קרוב אליה.

ואם נעזוב את עניין האשליות בצד שניה ונחשוב שהייתי מוכר את הרכב כפרטי (או בטרייד אין) לא הייתי מקבל פחות כי קניתי במבצע אולי פחות ממחירון אבל הרי חברות הביטוח לא אמורות לעבוד לפי מחירון? ולא לפי מצב השוב ומצב הרוח שלהן?.

בכל אופן ישה אני מודה על דעתך הכנה אבל אני סך הכל רוצה לדעת אם מישהו יודע מה הקריטריונים לחישוב הסכום הזה.

והדבר הכי קרוב ששמעתי זה מחירון לוי יצחק ומצב הרכב.

הבעיה שלי היא שהמשפט האחרון כל כך פתוח לפרשנות שזה כואב כבר.

Subaru BRZ 2018 MT

פורסם

תהיה אופטימי עוד לא אמרו כמה תקבל כסף תחשוב חיובי, בכמה קניתה את הרכב ?

היום: סקודה פאביה 2012 ידני

פעם: סיוויק 1.6 2003,ניסן אלמרה פרפקט 2006

• תוכן חדש...