Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה רק לי נדמה שכל הבדיחה הזו על חודשי עלייה לכביש לא מחזיקה מיים או שעוד מישהו שם לב לזה?

שקונים רכב מיבואן כלשהוא בחודשי נובמבר, דצמבר המחיר הוא מלא בטענה שעל פי החוק החד יש את תקנת חוד, העלייה לכביש.

מישהו ניסה למכור מכונית ולקבל כסף עבור חודש העלייה?

בולשיט,

אף אחד לא מקבל.

לי יצא כבר פעמיים למכור מאז החוק הזה ומעולם זה לא היה נתון לניכוי בכלל.

בהחלט מקבלים, גם בזמן קניה ומכירה וגם כשהרכב נגנב קיבלנו פיצוי מהביטוח בהתאם לחודש העליה של הרכב על הכביש .

רכב 2008 שחודש עליה לקראת סוף 2008 הוסיף לערכו משהו כמו 8-9K.לא היה צריך אפילו להתווכח עם חברת הביטוח (שומרה)

אני מניח שעל אבארט אף אחד לא ישלם לך חודש עליה כי גם ככה הרכב יימכר חזק מתחת למחירון,

אני מניח שגם שאר הרכבים שלך היו יקרים וחדשים מדי כדי שיתחשבו בנתון הזה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אל תחתום על שום דבר ואל תפקיד את הצ'ק (שבגבו יש כתב ויתור וסילוק, כלומר שאין לך תביעות נוספות) לפני שהבנת בדיוק את החשבון שעשו ואיך הגיעו לסכום שמוצע לך, ואתה מסכים לחישוב הנ"ל ואין לך תביעה נוספת.

האם לא ביטלו את כתב הסילוק והויתור?

נראה לי שכיום ניתן להפקיד הצ'ק ואין בזה ויתור על תביעות נוספות.

יהודה

פורסם
ba323f,

לא מפחידים אף אחד.

עדיף לדעת גם את החלק הפחות טוב שיכול להיות מאשר לבנות מגדלים ולגלות פתאום שהכל מתפוצץ בפרצוף.

העיתונות מלאה במקרים שחברות ביטוח היו יצירתיות מאוד איך לא לשלם או לצמצם תשלום.

כבר כתבתי פעם שבמקרה בו אשה נהרגה, אפילו נטען בבימ"ש שהבעל הרוויח ממותה של האישה כי עכשיו היא לא עולה לו בגדים, מתנות, אוכל וכד' ולכן מגיע לו פיצוי קטן בהרבה וכך נקבע במשפט.

.

כמובן שהוא צריך להיות מודע עם מה הוא עלול יהיה להסתבך ולהלחם מול חברת הביטוח, אבל המקרה הזה לא משהו מיוחד, ז"א "סך הכל" גנבו לו את הרכב עם כל הצער והכאב, אבל יש לו ביטוח, אני למשל לא רואה רשלנות כמו שאתם רואים הכל בסדר, חברת הביטוח יכולה לספר כל מיני סיפורים על רשלנות היא בסוף תיכנע, תמיד תהיה פשרה במקרה הכי גרוע, אך קשה לי להאמין שהוא יגיע למצב הזה.

אם הוא דיווח למשטרה ועדכן את חברת הביטוח, חנה את הרכב כמו שצריך נעול, יש לו מיגון לפי דרישות חברת הביטוח והכל שולם, ולא תהיה איזה הפתעה פתאום מצד חברת הביטוח אז הכל יעבור בשלום את כספו הוא יקבל בחזרה.

צריך קצת סבלנות לראות מה מתפתח.

פורסם

השאלה העיקרית כאן היא גובה התשלום

ברור שאין כאן חריג בנושא הגניבה עצמה או רשלנות כלשהי של בעל הרכב ואפילו הגנב פעל לפי כל הכללים

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה אני מסכים איתך גם אותי העניין הזה מסקרן אותי נורא, לגבי התשלום אם הביטוח ישלמו לו לפי מחירון הרכב או לפי סכום קניית הרכב(בהטבה שרכש).

פורסם
ישה אני מסכים איתך גם אותי העניין הזה מסקרן אותי נורא, לגבי התשלום אם הביטוח ישלמו לו לפי מחירון הרכב או לפי סכום קניית הרכב(בהטבה שרכש).

להבנתי ולנסיוני, חברת הביטוח חיבת לתת לו מחירון (כולל התחשבות בכל מיני פרמטרים) פחות השתתפות עצמית.

האם אתה חושב אחרת? ואם כך, מדוע?

יהודה

פורסם
אין צורך לדאוג.

חברת הביטוח תפצה אותך. במקרה הגרוע ינסו לתת לך פחות. אם כך, קח מה שיציעו ותבע אותם ב"תביעות קטנות" (ללא עו"ד) על הסכום שחסר + כמה מאות שקלים על עגמת נפש. התהליך הזה קצר ופשוט.

מנסיון, כשהחברה תקבל לידיה את כתב התביעה, הם יתנו את הסכום החסר + חלק מהפצוי על עגמת הנפש. הם לא מעונינות ללכת למשפט עם סיכוי נמוך.

בהצלחה

יהודה

בשום אופן אל תקח את זה!!

אם אינך מסכים עם הסכום שמציעים, תתבע אבל אל תפדה את הצ'יק. אם תעשה זאת, זה הסכמה וויתור על כל טענה (וגם אל לא, עמדתך בביהמ"ש תהיהי חלשה יותר).

פורסם
להבנתי ולנסיוני, חברת הביטוח חיבת לתת לו מחירון (כולל התחשבות בכל מיני פרמטרים) פחות השתתפות עצמית.

האם אתה חושב אחרת? ואם כך, מדוע?

יהודה

כיוון שהרכב נקנה בהנחה אני מתקשה להאמין שהביטוח ישלם לו אחרי שנה את מחיר הרכב כפי שנקנה בזמנו

ודבר אחר בגניבה אין השתתפות עצמית

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ואם הוא זכה במכונית בהגרלה ששווי כרטיס ההשתתפות הוא 10 ש"ח אז הביטוח יפצה אותו ב-8.40 ש"ח (ירידת ערך, בלגנים) ? :screwy:

בכמה פוליסות שהיו לי בשלוף מאויית ארוכות ומפורשות כי ערך הרכב נקבע לפי מחירון לוי יצחק משוקלל, ותו לא.

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם

המבחן צריך להיות: השבת המצב לקדמותו.

כמה כסף ידרש היום כדי לקנות רכב דומה, במצב דומה, שעלה על הכביש באותו זמן. מחיר קנייה, מחירונים וכדומה הם רק דרכים להעריך זאת.

:turn-l:
פורסם
כיוון שהרכב נקנה בהנחה אני מתקשה להאמין שהביטוח ישלם לו אחרי שנה את מחיר הרכב כפי שנקנה בזמנו

ודבר אחר בגניבה אין השתתפות עצמית

ישה - :brickwall:

השאלה היחידה היא מה היה ערך הרכב בזמן קרות האירוע, גם אם הוא השביח את ערכו ביחס למחיר הקניה כמו מניה שבראלי - זה לא מעניין אף אחד.

הבן הגדול שלי רכש לפני יותר משנתיים סובארו B4 משומשת במצב מלוקק. הארטיסט לא הצליח לשלוט בעצמו ועשה טוטל-לוסט אחרי קצת יותר מ-8 חודשים עם הרכב.

תתפלא 1 - הוא קיבל פיצוי שגבוה מסכום הרכישה, פיצוי שכלל גם שיקלול של יד (שנייה) וקילומטרג' נמוך במיוחד.

תתפלא 2 - איש לא דרש ממנו להמציא תצהיר/זכרון דברים שבו מצויין המחיר שבו נרכש הרכב.

פורסם
הסיפור הוא כזה,

ביום שלישי שעבר קמתי בבוקר כרגיל בדרכי לעבודה וכשירדתי למטה לחניה הפלא ופלא הרכב נעלם.

הרכב הוא סיאט איביזה ספורט ידני 1600 מחודש דצמבר על הכביש.

אני כמו רבים אחרים קניתי את הרכב בסכום שמתקרב ל 97 אלף שקל. יש לציין שלא רכשתי בזמן אחד מהמבצעים של סיאט אבל זכיתי להנחה בכל אופן מסיבות אחרות.

השבוע סיימתי עם כל הבירוקרטיה שקשורה בגניבת רכב והעלתי את השאלה לסוכנת שמטפלת בתיק הזה.

איך מחושב גובה ההחזר. כמובן שתשובה לא קיבלתי. הדבר היחיד שהיא הראתה לי זה שהמחירות הוא 88 וזה מתייחס לתחילת השנה (כלומר ינואר) לפי מיטב הבנתי לפי לוי יצחק, כל חודש שהרכב לא נמצא על הכביש מגיע תוספת של 800 ש"ח וזה גם רשום באותיות הקטנות שלהמחירון. מה שמגיע לסכום של 96800.

עניין נוסף, מי שמכיר מנסיונו האישי, ברגע שנגנב רכב חדש או חדש יחסית או יקר באופו כללי מתייצב אצלך חוקר פרטי מטעם חברת הביטוח . מן הסתם לא היה לי שום אינטרס להסתיר שום מידע ואחת השאלות של החוקר היתה כמה עלה לי הרכב אז כמובן שעניתי לו (האם שגיתי?) כמו כן הוא ביקש העתק של החשבונית וקיבל אותה.

הייתי שמח לשמוע מכם שחוו את החויה הלא הנעימה הזאת של רכב שנגנב ואולי לקבל איזשהו מושג על השאלה הזאת שמסתובבת לי בראש.

החשש שלי פה הוא בנוסף לנזק שכבר נגרם לי (אני בן 23 וחצי) כי לא קיבלתי רכב חליפי בגלל שהחברה החיצונית שמספקת רכבים לא נותנת לנהגים צעירים רכב חליפי. אני גם הולך להפסיד פה סכום גדול מאוד של כסף.

בקיצור אני על גבול התסכול.. ההתעסקות היא מול חברת ביטוח גדולה באופן ישיר ללא סוכן וזה שווה ערך ללדבר ללמפה.

אף אחד לא יודע שום דבר ולא מוכן להגיד מילה לא במקום שלא יגידו חלילה שפיזר הבטחות.

אשמח לכל עצה דעה ועזרה.

יבגני

דורקי

מכאן תהיותי וכפי שכתבתי כאן מספר פעמים מעניין יהיה לדעת את סוף הפרשה במקרה הספציפי הזה

את רוב כללי הביטוח אני מכיר אבל היצירתיות של חברות הביטוח מפתיעות כל פעם מחדש

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה - עדיין זה לא משנה, כיוון שתיאורטית הבחור יכול היה למכור את הרכב בשוק החופשי ולקבל בשוק את מחירון לוי.

משמע - מה שקובע הוא ערך הרכב בזמן קרות הארוע - הא ותו לא.

פורסם
ישה - עדיין זה לא משנה, כיוון שתיאורטית הבחור יכול היה למכור את הרכב בשוק החופשי ולקבל בשוק את מחירון לוי.

משמע - מה שקובע הוא ערך הרכב בזמן קרות הארוע - הא ותו לא.

כאן הצחקת אותי פעמיים : מי קונה היום במחיר מחירון והשני כיוון שחלק מהעם היושב בציון יודע כי היו רכבים שנמכרו במבצעי הנחה והוא דורש את המבצע הזה גם גם כשהוא קונה את הרכב מהיד הראשונה.

ועדיין יצחק לוי חי ובועט וחברות הביטוח הולכות על פי רוב לפיו ,וכבר נמאס לי לכתוב בו נראה את חברת הביטוח והצעתה בבוא היום

ליבגני פותח השרשור

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה - אני מעדיף (לא בציניות) את אלה שהנחות העבודה שלהם פסימיות על אלה שהנחות העבודה שלהם אופטימיות, כיוון שכך אין הפתעות לרעה.

יחד עם זאת, גם ההנחות הפסימיות צריכות להיות מגובות בנימוקים - ולא, שאלה של חוקר מטעם הביטוח איננה נימוק משום שמה שקובע הוא תוכן חוזה הביטוח.

• תוכן חדש...