Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

השרשור הזה נפתח לאחר מחקר מקיף בן כמה עשרות נסיעות שערכתי על השני-ק"מ-מינוס הארורים של חניון המכוניות הידוע גם בכינויו "רחוב סוקולוב" ברמת השרון. המחקר נערך עקב העובדה הפשוטה שעברתי לגור בהרצליה, בעוד אני ממשיך כרגע לעבוד בראש העין. במהלך אותו מחקר למדתי לזהות את נקודות הכשל הספציפיות אשר הופכות את הרחוב הזה לפקק המתמשך שהוא, והן הובילו אותי למסקנה שבהשקעה לא גדולה מדי ניתן לשפר את איכות החיים של אלפים מתושבי הרצליה ורמת השרון, בעת יציאתם בבוקר אל העבודה וחזרתם בערב הביתה.

להלן העובדות:

1. בשעה 7:00-7:15 בבוקר, מרגע הכניסה לסוקולוב (מתוך רחוב בן גוריון בהרצליה) ועד ליציאה ממנו למחלף הכפר הירוק לוקח בין 5 ל-10 דקות. בשעה 7:45-8:00 בבוקר זה יכול לקחת גם 20 דקות ורק בשעה 9:00 והלאה זה חוזר להיות 5-10 דקות, גם אז לא תמיד. סיפור דומה קורה לכיוון השני בשעות אחה"צ והערב.

2. הפקקים חמורים כל כך בגלל שילוב קטלני של רמזורים לא מסונכרנים היטב, ומכוניות שנעמדות על הנתיב הימני בדאבל-פארקינג, או סתם כי בא להן. מספיק שמכונית אחת חוסמת את הנתיב הימני בשביל לעצור את כל התנועה כשכולם מנסים להידחף לנתיב שנותר. בפועל, לאורך פחות מ-2 ק"מ לרוב עומדות לפחות 5 מכוניות/משאיות בחנייה כפולה וחוסמות נתיב. למשל, ב-7:15 בבוקר עומדת כמעט תמיד משאית זבל לקראת הסוף של סוקולוב, סתם כך. השערה שלי - הנהג חבר של אחד מבעלי העסקים שבאזור. דוגמא נוספת לכיוון השני - אחרי השווארמה שבצומת הגדולה באמצע העיר (שכחתי את שם הרחוב החוצה) תמיד תמיד חונות מכוניות בחנייה כפולה וגורמות לתקיעת כל הצומת כי אנשים צריכים להידחף לנתיב השמאלי. 100 מטר אחרי הרמזור הכל מתפנה לגמרי - זה צוואר בקבוק קלאסי.

3. נכון, כמות התנועה בבקרים ובערבים משמעותה שיהיו פקקים בכל מקרה, אבל חומרתם גדלה פי כמה בגלל התנאים שציינתי.

ה"פתרון" שמצאתי הוא פשוט - אני יוצא מאוד מוקדם לעבודה (ממילא אלה השעות הכי טובות לעבודה ביום) או לחילופין יוצא אחרי 9:30. גם אז לפעמים יש הפתעות. אבל בכל מקרה זה לא פתרון אמיתי. ולכן:

1. צריך להנהיג מדיניות אכיפה רצינית - להעביר יותר פקחים לסוקולוב בבוקר ובערב, שיחלקו דו"חות לנהגים שחונים בחנייה כפולה באמצע הכביש - בלי רחמים. לא לדקה ולא לשנייה. אם הנהג יושב באוטו אז שיזוז מיד או שיחטוף דו"ח. רק אם נהגים ילמדו ששם לא עושים את זה, הם יפסיקו.

2. צריך לעשות בדיקה של יעילות תזמוני הרמזורים, כי יש לי תחושה שהם מתוזמנים בצורה שגורמת לעומסים. זה לא יקר מדי, ויכול לשפר משמעותית.

הדברים האלה לא יפתרו הכל, אבל הם עשויים להקל משמעותית על העומס, לדעתי.

היתרונות:

1. אלפי אנשים יחסכו בין 5 ל-10 דקות בבוקר ועוד זמן דומה בערב - וזה כסף (ועצבים).

2. פחות זיהום אוויר כי המכוניות נוסעות ולא עומדות.

3. יותר כסף לקופת העירייה בזכות הדו"חות.

מה דעתכם? רעיונות נוספים? תלונות נוספות?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

באיזור התעשייה הרצליה, בו אני עובד, יש בעייה קשה של חנייה ולעיתים קרובות גם פקקים. במקום מתקיימת אכיפה יעילה מאוד של חנייה ללא כרטיס חניה - וזהו! מדהים לראות את מחסום הביקורת של שוטרי תחנת הרצליה היעילים, בודקים רשיונות נהיגה ברחוב הסדנאות, חוסמים עם המאזדה ליסינג שלהם נתיב אחד מהשניים, ומול עיניהם עוד 3-4 מכוניות חונות בחנייה כפולה.

כמובן שהבעייה נעוצה באכיפה (או בעצם העדרה). המשטרה מעוניינת בדוחות ובעבודה קלה ולא בבטיחות והסדרת התנועה.

אני חושב שהבעייה היא שפקחי העירייה אינם מוסמכים לתת דוחות על הפרעה לתנועה - חנייה כפולה, ואת המשטרה זה פשוט לא מעניין.

:turn-l:
פורסם

תלונות נוספות.

בפ"ת בשכונת כפר גנים פתחו לפני כשנה קניון חדש.

בקומת הקרקע יש בית קפה, והחניון בקומות המרתף מתחת לאדמה.

הישראלי המכוער לא עוצר שם כדי לעשות TAKE AWAY ולהמשיך, אלא בשיא חוצפתו, עומד באדום לבן, בתוך כיכר מרכזית בלב השכונה וגורם לפקק ארוך ומעצבן בזמן שהוא יושב ושותה קפה.

כל הנסיונות לגרום לפיקוח העירוני לשלוח ניידת נענו ב "אין כרגע פקח באיזור , תפנה למשטרה."

המשטרה אוכפת פעם בשלושה חודשים, זה עוזר ליום וזהו, כי כנראה יש דברים יותר סקסיים להתעסק איתם, כאלה שגם מביאים הרבה רייטינג בתקשורת.

ביום אחד של אכיפה אפשר להכניס לקופה משכורת חודשית של שוטר. חלם זה פה.

הבעיה שאין עם מי לדבר, ובמקום שתהיה אכיפה נורמלית אנחנו מקטרים בפורום אחד לשני.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

מה דעתכם? רעיונות נוספים? תלונות נוספות?

כן.

את כל ארבעת הנתיבים של סוקולוב (2 לכיון צפון ו-2 לכיוון דרום) יש להפוך לארבעה נתיבים לאותו כיוון, בין השעות הנ"ל.

גם כך, בין 07:00 ל-10:00 ישנם 2 נתיבים ריקים / עם מכוניות בודדות לכיוון הרצליה, ו-2 נתיבים עמוסים לכיוון ת"א.

את רחוב אוסישקין אפשר להשאיר דו כיווני כדי לאפשר לבודדים שנוסעים לכיוון הרצליה - להמשיך בדרכם.

ואת כל רחוב סוקולוב להפוך לחד כיווני בשעות שציינת.

מתכונת דומה מיושמת ברחוב יצחק שדה, מכיוון גבעתיים לתל אביב.

ישנם 5 נתיבים, כשהנתיב האמצעי משתנה באמצעות שילוט ברור - בשעות הבוקר - הוא לכיון הכניסה לת"א. בשעות אחה"צ - לכיוון היציאה מת"א.

עוד אפשרות (מיושמת היטב בארה"ב) - נתיב החניה בכיון מסויים חייב להיות פנוי בין שעות מסויימות, וכך מתפנה נתיב תנועה נוסף.

יש לבצע עבודות חד פעמיות של סימון מפרצי חניה / וביטול מדרכה בסוף חניה אחרונה בכל מיקטע.

החסרון - דיירי הבתים הסמוכים לסוקולוב, שחייבים לפנות רכבם בבוקר - יתנגדו. גם סוחרים שצריכים לקבל אספקה ולקוחות לחנויות בשעות אלו יתנגדו.

אחרי השווארמה שבצומת הגדולה באמצע העיר (שכחתי את שם הרחוב החוצה)

ויצמן, סקורניצקי. ויצמן.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

ברוך הבא להרצליה. אין בעיר הרבה מכוניות כחולות....

צריך להגיע לכביש 5. הפתרון שלי הוא לצאת לכביש החוף (ולא דרך הרב קוק שסתום ואיטי בבוקר אלא פינסקר או הנדיב ,לפי המיקום שלך) ומצומת הסירה אין שום בעיה, כמעט תמיד, לנסוע מהר ונוח. אומנם יש עיכוב של כמה דקות לפני צומת הסירה אבל הוא באמת דקות בודדות, נע מהר יחסית לפקק, נוח ועדיף על בעיית רמת השרון.

אותו דבר בדרך חזרה. ברמת השרון יש לרוב המשפחות כמה מכוניות וזה ניכר בתנועה הפנימית.

הדרך הארוכה יותר היא לפעמים מהירה יותר ונעימה יותר. מדדתי. כ-4 ומשהו ק"מ יותר, 8-10 דקות פחות. אני סבור שנסיעה קבועה על 90 (ככה מותר) תהיה חסכונית יותר מזחילה בדרך הקצרה ותריסר רמזורים.

למה אין פיקוח בסוקולוב? אה, שאלה טובה! נסה לברר בעיריה ונראה אם תקבל משהו שונה מתשובה דיפלומטית.

לדעתי בעומסים שיש שם אי אפשר לתזמן רמזורים לגל ירוק שמבוסס על מהירות קבועה.

חוצמזה היותו רחוב ראשי מצדיק אנטי-כיוון רמזורים כדי שגם בשעות שאין עומס לא ישתוללו שם.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
תלונות נוספות.

בפ"ת בשכונת כפר גנים פתחו לפני כשנה קניון חדש.

בקומת הקרקע יש בית קפה, והחניון בקומות המרתף מתחת לאדמה.

הישראלי המכוער לא עוצר שם כדי לעשות TAKE AWAY ולהמשיך, אלא בשיא חוצפתו, עומד באדום לבן, בתוך כיכר מרכזית בלב השכונה וגורם לפקק ארוך ומעצבן בזמן שהוא יושב ושותה קפה.

כל הנסיונות לגרום לפיקוח העירוני לשלוח ניידת נענו ב "אין כרגע פקח באיזור , תפנה למשטרה."

המשטרה אוכפת פעם בשלושה חודשים, זה עוזר ליום וזהו, כי כנראה יש דברים יותר סקסיים להתעסק איתם, כאלה שגם מביאים הרבה רייטינג בתקשורת.

ביום אחד של אכיפה אפשר להכניס לקופה משכורת חודשית של שוטר. חלם זה פה.

הבעיה שאין עם מי לדבר, ובמקום שתהיה אכיפה נורמלית אנחנו מקטרים בפורום אחד לשני.

רוצה לשמוע משהו שירגיז אותך יותר?

לבעלי רולדין יש איזשהם קשרים בעירייה ופקח של העירייה לא יגיע לשם (שמעתי את מנהל המקום מסביר לחבר שלו על הקומבינה)

נקודה למחשבה: אתה חושב שסתם הרחיבו דווקא את הכיכר הזו לשני נתיבים אבל לשים גדר שתמנע מהנהגים לצאת ישירות מהאוטו למדרכה (כמו שקיימת בקניון בסוף רוטישלד) במקרה שכחו ....

פורסם

לגבי פקק השרון, אני מכיר את התופעה הזאת מקרוב לצערי. למזלי אני כבר לא צריך לנסוע לכיוון הזה בכלל :)

למה אין פיקוח שם? שאלה מעולה ואני מניח שלאלוהים הפתרונים. גרנו פעם בסוקולוב ולא פעם היינו מתקשרים למשטרה כי איזה רכב חנה בדאבל פארקינג וחסם את הרכב שלנו.

פקח אחד שם כל יום, בבוקר לכיוון דרום, ואחה"צ לכיוון צפון יכסה את המשכורת שלו ביומיים לדעתי.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
רוצה לשמוע משהו שירגיז אותך יותר?

לבעלי רולדין יש איזשהם קשרים בעירייה ופקח של העירייה לא יגיע לשם (שמעתי את מנהל המקום מסביר לחבר שלו על הקומבינה)

אם אין פיקוח עירוני הפתרון כנראה לצלם את המקום בוידאו להתקשר למשטרה ולתעד את השיחות והתשובות.

התקשורת אוהבת מטעמים כאלה (אורלי וגיא). הבעייה שצריך זמן וסבלנות לשטויות האלה, ובמדינה נורמלית בעיות כאלה לא מטופלות ע"י האזרחים וערוצי הטלויזיה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

אתה מציף בעיה שקיימת כבר שנים ברמת השרון. להבנתי סיבתה אחת והיא העדר פיקוח מספיק והולם מצד המשטרה והעיריה. חניה כפולה גם בסוקולוב, גם באוסישקין, נתקלת משום מה בסלחנות מופלגת ומאוד רחומה של הפקחים העירוניים ברמת השרון. נוכחות משטרתית הס מלהזכיר כמובן. כנ"ל אגב חניה על מדרכות בנתיבי תנועה מרכזיים וחמור מכל לדעתי חניה אסורה בצמתים כמו צומת החובות סוקולוב ואזר, שם חניה אסורה ( ובולטת לכביש כמובן ) במפרץ האוטובוס מול קולנוע כוכב של באי בית הקפה במקום, מהווה לא רק מכשול לתנועה, כי אם סיכון ממשי של חיי אדם. אני גר בעיר הזו שנים רבות, מעולם לא ראיתי חניה שכזו זוכה לתגובה כל שהיא של פקחים או שוטרים. רוצה דוגמה נוספת, סע לכיכר העיריה של רמת השרון, כל היקפה מסומן באדום לבן ובצדק, נראה אותך מוצא שם מכונית שזוכה לדו"ח בשל רצון בעליה להראות לשכניו למקיאטו הארוך איזה אוטו יפה ויקר יש לו כשבמרחק של שלושים מטרים עומד לרשותו מגרש חניה גדול ונוח.

פורסם

יש איזו עיר (חוץ מתל אביב), שהפקחים אוכפים את נושא החנייה בקשר לרכבים שמפריעים לתנועה?

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

פורסם

כמה נקודות, ששמעתי פעם, ראיתי, חלמתי, או קיבלתי דרך מתקשרת והן אינן בשום צורה מתיימרות להציג את המציאות כפי שהיא:

תזמון רמזורים - נועד להקשות על תושבי הרצליה. להמאיס עליהם את המעבר דרך רמת השרון.

יציאה לכיוון שאתה צריך - תלוי מהיכן אתה מגיע לרמת השרון אבל יש עוד יציאה מזרחית, ישירות לכביש 4 דרום, צפונית למחלף מורשה. אין בעיה להשתלב ולפנות לכיוון מזרח.

פקחים - אם תעמוד שם דקה בלי תו חניה, יהיה לך דוח על החלון. חניות כפולות, חסימת יציאות מחניות הבתים המשותפים - אף פקח לא מזיז ת'תחת שלו.

רמת השרון משקיעה / השקיעה ברחוב אושיסקין והזניחה לחלוטין את סוקולוב. זה באמת מעניין מה הסיבות לכך, אבל אי אפשר להשוות בין הרחובות. אולי זה קשור לזה שראש העיר (כך שמעתי, אין לי מושג אם זה נכון) גר בסמטה קטנה בקצה רחוב אושיסקין?

הכי מצחיק זה לראות את ניידות המשטרע, אלו שממומנות על ידי תנועת "אור ירוק", חוסמות נתיב בסוקולוב ועוצרות נהגים לבדיקת רשיונות.

גילוי נאות: הכותב יליד רמת השרון, גר בסוקולוב כמה שנים טובות לאחרונה, ועדיין גר ברמת השרון, אבל לא בסוקולוב.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

ממליץ על סיבוב קטן ברחוב אוסישקין, במיוחד בימי שישי בשעות הבוקר המאוחרות. כמות החניות הכפולות שתמצא שם, יגרמו אני מעריך לחיפוש מהיר אחרי כתובת חדשה למגורי ראש העיר ( אם אכן זו הסיבה לטעמך ).

פורסם

לפותח השרשור, דבר איתי בפרטי, אמסור לך קיצור מטורףףף מהרצליה לכיוון ראש העין(הרבה לא מכירים לכן ניכנסים לסוקולוב בבוקר...

צרפתי זה הכי אחי

פורסם

סקורניצקי גר בעבר ברעננה. הוא מכיר את פרדס משותף וגבעת חן.

זה שהוא שכח את השם של ויצמן לא אומר שהוא אהבל. מעידה אחת, אל תעשה מזה סיפור.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תוכן חדש...