Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אם אתם ערסים שנוסעים על החוף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שמזכירים בשרשור אבל לא מספיק זה העניין הסביבתי.

יש מערכות אקולוגיות שלמות שיכולות לצאת מאיזון ולמות בגלל ג'יפ אחד, ומי שבג'יפ לא מבין את זה בכלל.

אנחנו בנויים בשביל שנוכל להיות בטבע בלי להרוג אותו, אבל הג'יפ לא.

ישנם אלפי סוגים של מיני חיות שיכולים להיפגע מהגלגלים שלך, ואתה אפילו לא מודע לזה.

רק לך לחוף ותחפור בור של יותר מחצי מטר, ותראה כמה בעלי חיים יש שם.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חברים, אם מישהו לא הבין נכון, אני לא נוסע על החוף מאז התיקון בחוק, ואני גם לא מגיע לפלמחים לצרכי לינה מאז החוק (אפשר לקרוא לי עצלן ואפשר מה שרוצים, לא מתאים לי לעשות 4 פעמים הלוך חזור לרכב עם כל הציוד, להיות בלי מקור חשמל (הרכב משמש מקור חשמל לתאורה או הטענת מכשירים כלשהם, בין השאר).

וכן, אני ממורמר על זה.

פלמחים זה לא שטח צבאי סגור, במהלך השבוע מתאמנים במקום ומפילים פצצות, כמו גם בדיונות שבין כביש 4 ועד חוף הים, כאשר מתקיים אימון דואגים להציב חיילים שיתריעו על כך, במקומות מהם ניתן להכנס לשטח האש.

ושוב, הרס הטבע זה לא הבעיה שלהם כמו שמנסים לשמור על שלום המתרחצים, אבל בעצם המקום לא מוכרז.

ואם הרס הטבע היה הבעיה האמיתית שלהם, תאמינו לי שהיה אסור לג'יפים לנסוע בשום מקום, אתם יודעים איזה נזק גורם האבק שמתעופף באויר לצמחים ובעלי החיים אשר נמצאים באיזור הסמוך למקום נסיעתם של הג'יפים ?

בקיצר זה קשקוש אחד ענקי שמעניש אותי ועוד כמה אנשים שבסהכ משתמשים בג'יפ כאמצעי גישה נוח.

ואין צורך שינסו להסביר לי את הנזקים או ההשלכות שעלולות להיות, אני מודע לכל מה שתנסו לכתוב ולהסביר, אני יודע את כל החוקים ואני יודע גם את השמות של הפקחים בחלק מהמקומות, אני יודע גם פירצות איך לא לקבל דוחות ויחד עם זאת מאז שהחוק הזה נאכף אני לא מעז לנסוע בחוף הים בניגוד לחוק.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

הבעיה היא לא מי שיודע מה הוא עושה.

הבעיה היא הרוב של 90% מבעלי הג'יפים או הג'יפונים, שפעם בשנה עולים על החוף או יוצאים לשטח, ועושים כמות מטורפת של נזק, בלי לדעת אפילו.

חבל שזה דופק את כולם באופן גורף אבל 90% מבעלי הג'יפים עושים יחסי ציבור רעים לכל השאר.

כי בוא לא נהיה תמימים:

רוב בעלי הג'יפים בארץ הם ערסים שמתפרעים גם על הכביש וגם בשטח.

פורסם

זה מאוד מזכיר לי דיונים שהיו כשנכנס החוק נגד עישון במקומות ציבוריים :)

אור - אני מסכים איתך שצריך שיהיה מקומות מוגדרים שבהם מותר לנסוע בשטח (או בים), ובכל שאר המקומות שיהיה אסור לחלוטין לנסוע בשטח. בדיוק כמו שיש מסלולי מרוצים ששם מותר לך לנסוע במהירות גבוהה, ובשאר הכבישים אסור בתכלית האיסור.

ככה זה בחיים - ככל שהמדינה תהיה צפופה יותר ויותר, ככה יהיו יותר איסורים בסגנון הזה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
מה שמזכירים בשרשור אבל לא מספיק זה העניין הסביבתי.

יש מערכות אקולוגיות שלמות שיכולות לצאת מאיזון ולמות בגלל ג'יפ אחד, ומי שבג'יפ לא מבין את זה בכלל.

אנחנו בנויים בשביל שנוכל להיות בטבע בלי להרוג אותו, אבל הג'יפ לא.

ישנם אלפי סוגים של מיני חיות שיכולים להיפגע מהגלגלים שלך, ואתה אפילו לא מודע לזה.

רק לך לחוף ותחפור בור של יותר מחצי מטר, ותראה כמה בעלי חיים יש שם.

אשמח לדעת אילו מערכות אקולוגיות יכולות להפגע ועד כמה (אם יש לך סימוכין לזה).

פורסם

אני אנתרופולוג, לא זואולוג, אז אני לא מכיר ממש בדיוק אילו מערכות אקולוגיות פועלות שם.

אבל זה לא סותר את הטענה שלי.

אתה מוכן לסכן את המערכות שיש שם רק בשביל הכיף שלך? (ויש, אי אפשר להתווכח על זה! :evil: )

אני לא מוכן לעשות את זה, ומספיק שיש חשש שאני אפגע בהם.

פורסם

אני חושב שכמו שאנחנו רוצים מסלולי מרוצים חוקיים, כך צריכים לתת מספר מקומות בהם הגישה לחוף מותרת,

בין היתר כדי להוריד אופנועי ים, סירות וציוד, ובשאר המקומות לאכוף בצורה יעילה ובלתי מתפשרת,

וככה לחובבי השטח ואותם אלה שצריכים להגיע אל קו המים יהיה פתרון מספק, האנשים על החוף יהיו מוגנים,

וכך גם רוב חלקי הטבע.

אבל במדינה שלנו אין פתרונות חכמים או יעילים, ולכן מענישים את כולם.

עדיין אני מעדיף שיענישו את כולם, ולא לראות את אותם מתפרעים על החופים.

פורסם
ואם אנשים יכולים לנסוע באוטובוס, גם אתה יכול לנסוע באוטובוס?

ואם אנשים הולכים ברגל עשרה ק"מ להגיע לחוף בשבת אז גם אתה תלך ברגל?

להכריח בן אדם אחר שלא להשתמש במשאבים שלו בגלל שאחרים (שלא יכולים) עושים אחרת זה שטות מוחלטת. אם אתה נאלץ לחנות רחוק וללכת ברגל לא אומר שהוא צריך לעשות זאת שיש לו את הכלי המתאים להכנס פנימה לחוף.

אני מסכים עם הבעיות בנסיעה הפרועה על החוף. עדיין יש להבדיל בין חופים מוגנים ללא מוגנים, בין נסיעה פרועה לנסיעה נורמלית, ובין סיבובי דאווין ונסיעה ישירה למקום החניה.

נ.ב צבי הים מטילים את ביצייהם ממש מטרים ספורים מקו המים, קצת אחרי קו הגאות. אם נוסעים בצורה נורמלית, נעצרים כמה מטרים לפני קו המים ולא על המים עצמם - בייצי הצבים לא אמורות להפגע...

זה לא שאין לי את האפשרות להגיע עד קו המים, לחבר יש ג'יפ ואיתו אנחנו מגיעים לפלמחים, ועדיין בניגוד לאור אנחנו מחנים על הגדר בלי להתעצל והולכים 100 מטר עם הציוד (כולל אדם עם בעיות גב שמרים ציוד כבד למרות הבעיה שלו והלך ברגל 100 מטר!). גם אם לאדם זה או אחר יש מגבלה ללכת ברגל עד לקו המים, זה לא מאפשר לו להגיע עם הרכב בניגוד לחוק.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
חברים, אם מישהו לא הבין נכון, אני לא נוסע על החוף מאז התיקון בחוק, ואני גם לא מגיע לפלמחים לצרכי לינה מאז החוק (אפשר לקרוא לי עצלן ואפשר מה שרוצים, לא מתאים לי לעשות 4 פעמים הלוך חזור לרכב עם כל הציוד, להיות בלי מקור חשמל (הרכב משמש מקור חשמל לתאורה או הטענת מכשירים כלשהם, בין השאר).

וכן, אני ממורמר על זה.

פלמחים זה לא שטח צבאי סגור, במהלך השבוע מתאמנים במקום ומפילים פצצות, כמו גם בדיונות שבין כביש 4 ועד חוף הים, כאשר מתקיים אימון דואגים להציב חיילים שיתריעו על כך, במקומות מהם ניתן להכנס לשטח האש.

ושוב, הרס הטבע זה לא הבעיה שלהם כמו שמנסים לשמור על שלום המתרחצים, אבל בעצם המקום לא מוכרז.

ואם הרס הטבע היה הבעיה האמיתית שלהם, תאמינו לי שהיה אסור לג'יפים לנסוע בשום מקום, אתם יודעים איזה נזק גורם האבק שמתעופף באויר לצמחים ובעלי החיים אשר נמצאים באיזור הסמוך למקום נסיעתם של הג'יפים ?

בקיצר זה קשקוש אחד ענקי שמעניש אותי ועוד כמה אנשים שבסהכ משתמשים בג'יפ כאמצעי גישה נוח.

ואין צורך שינסו להסביר לי את הנזקים או ההשלכות שעלולות להיות, אני מודע לכל מה שתנסו לכתוב ולהסביר, אני יודע את כל החוקים ואני יודע גם את השמות של הפקחים בחלק מהמקומות, אני יודע גם פירצות איך לא לקבל דוחות ויחד עם זאת מאז שהחוק הזה נאכף אני לא מעז לנסוע בחוף הים בניגוד לחוק.

תגיד לי מתי לצחוק כי השטח הזה כן שטח צבאי והכניסה אליו אסורה בהחלט! זה שאין שלט (כי תמיד מישהו דואג להוריד אותו בכניסה) לא אומר שמותר לנוע שם. אגב, כן יש שלט של אין כניסה בכניסה לכביש גישה עד לצוק.

אור אתה תמיד מנסה להתחכם, תפסיק עם זה, מדובר בשטח צבאי סגור ועדות לכך היא שמתאמנים שם במשך השבוע! אתה רוצה להיות כמו הילד ההוא בדרום שקיבל כדור לתחת? נכון גם אני מגיע לשם אבל אני לא חי באשליה שמותר לי ואני לא שם פס מתוך מירמור אלא לוקח על עצמי סיכון מסויים.

ולרשות הטבע והגנים כן אכפת מהחי והצומח, המתרחצים לא ממש מעניינים להם את הקצה כי זה כבר עניין של המשטרה. הפקחים האלה פשוט מאוד מורשים לתת דוחות על החוף ובכך הם עוזרים לשוטרים בסביבה מסויימת שבה יש להם את הכוח וככה תופסים 2 ציפורים במכה.

in the face

with a chair

פורסם
דמוקרטיה כל אחד מביע דעה , צבים ,בסדר שיהיו צבים ,הרוב גם ככה לא נכנס לשם עם ג'יפים ,יש בודדים כמו אור.ס ,שאני מאמין שהוא לא בא לשם ,כדי להרוס את החול ולפגוע בסביבה של הצבים ובסופו של דבר הוא יקבל את הדוח ,כי אותו יתפסו .

הסטיגמה שנוצרה לכם מאותם ג'יפים פרועים שיש בחוף הים ,כנראה באמת מאותם חוליגנים שמגיעים לשם בשביל הדאווין ,והם אני יכול להבטיח לך מגיעים לחוף ,לא כדי לנסוע שם ולהקים פיקניק או סתם לעשות טיול כיף ליד הים !! אלא נטו בשביל "הדאווין" ולהם לא עושים כלום וגם אותם רוכבי טרקטורונים עושים בדיוק את אותו הדבר ,הכל נעשה בשביל "הדאווין" ,אז כשאתה מעניש את כולם אתה על הדרך מעניש את אותם אנשי חוק שמגיעים לחופים שוממים כדי לנסוע על חוף הים ולהנות מהאווירה מהבריזה או שקיעה.

כמו שלך כיף בתור חובב הגה לעלות על מסלול מרוצים ,אדרנלין ,שליטה וכו' ,כך אותו ג'יפאי נהנה מהטיול על חוף הים עם הג'יפ .

עזבו את השאר צבים וכו' גם ככה רובם לא שורדים בים הפתוח מתוך מאות ביצים שהצב מטיל נשארים אולי 20 ובסופו של דבר גם להם יש תקופות הטלה וגם להם יש מקומות ,לא בעייה למצוא את התקופה הנכונה ולאסור את הכניסה באותה תקופה עד למרחק של 2 מטר מרצועת הים ,ברגע שתיהיה מודעות תאמין כל אותם ג'יפאים לא יתקרבו לסביבה טבעית של הצבים .

יש כאן אלפי חופים מזוהמים ומלאים בטינופת שלאף אחד לא אכפת ,חלקו שם קנסות באלפי שקלים !!! לא אבל הם לא פוגעים לעצמם בפרנסה או לחברים שלהם !!

בגלל זה גם כתבתי המוטו הוא "לא באמת אכפת לנו, העיקר שזה מכניס כסף "

נו? אז בגלל שהצבה מטילה מאות ביצים ורק מעטים שורדים זוהי הסיבה להמעיט בחשיבותם? על אותו מטבע אפשר להמעיט בכל היריון ובכל אדם שנולד כי הזרע של האדם מכיל מליוני זרעונים ודרוש בסך הכל אחד בשביל להפרות ביצים ואחר כך האדם שנולד יכול למות בכל מקרה בתאונת דרכים או בצורה אחרת לפני תום חייו הביולוגים. אם הסיכויים להפריה או לשרוד לא היו כאלה לרעה, הטבע לא היה דואג שיהיו מאות ביצים בשביל מעט צבים שכן שורדים או מליוני זרועונים כאשר דרוש רק אחד בשביל להפרות את הביצית.

אני חושב שכמו שאנחנו רוצים מסלולי מרוצים חוקיים, כך צריכים לתת מספר מקומות בהם הגישה לחוף מותרת,

בין היתר כדי להוריד אופנועי ים, סירות וציוד, ובשאר המקומות לאכוף בצורה יעילה ובלתי מתפשרת,

וככה לחובבי השטח ואותם אלה שצריכים להגיע אל קו המים יהיה פתרון מספק, האנשים על החוף יהיו מוגנים,

וכך גם רוב חלקי הטבע.

אבל במדינה שלנו אין פתרונות חכמים או יעילים, ולכן מענישים את כולם.

עדיין אני מעדיף שיענישו את כולם, ולא לראות את אותם מתפרעים על החופים.

אתה יכול להסביר לי בבקשה מדוע בארה"ב (מדינה שחייתי בה כעשור) יש מסלולי מירוצים במחיר שווה לכל כיס אבל עדיין יו טוב מלא בסרטים של חוליגנים משתוללים על הכביש? גם אם יהיה מסלול מרוצים מסודר וחוקי (ויהיה בעזרת השד) זה לא ימנע לגמרי מאנשים את הצורך לשחרר אנדרנלין בכביש ציבורי או בשפת הים לצורך העינין. בלי עין הרע, ממש לא חסרים שטחים במדינת ישראל לנהוג בהם עם גיפ או אופנוע שטח. עם כל הכבוד לאמריקה הגדולה והנאורה אנשים שם יכולים רק לקנא בכך שבישראל יש אפשרות לחצות אותה לאורכה ולרוכבה בשטח ובצורה חוקית. אדם יכול לעשות מסלול של חוצה ישראל בשטח באמריקה לא. קחו את ניו ג'רזי שהיא כמעט שווה לישראל בגודל האוכלוסיה שלה ובגודל השטח שלה. למרות שיש אפשרות לחצות אותה לא על כבישים ציבורים אלא דרך יערות ושדות הדבר אסור בתכלית האיסור למרות שבישראל זה מותר. אז אם בישראל עדיין דברים אפשריים אל תגרמו לזה להפוך לבלתי חוקי. סעו באחריות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

נ.ב צבי הים מטילים את ביצייהם ממש מטרים ספורים מקו המים, קצת אחרי קו הגאות. אם נוסעים בצורה נורמלית, נעצרים כמה מטרים לפני קו המים ולא על המים עצמם - בייצי הצבים לא אמורות להפגע...

זה נכון אבל אתה לא חייב לגעת בביצים כדי להרוס, מספיק שהגעת עם הרכב (לא משנה איזה) וצבת הים נבהלה מהרעש והחליטה שלא להטיל את הביצים בגלל שהיא ברחה. ההרס נעשה מבלי לגעת בכלום.

וזה לא רק הצבים, יש עוד המון בע"ח שחיים על שפת הים ועל החוף וצריך לשמור עליהם.

אז נכון שיש כאלו שיבואו בשביל הכיף ולא ישתוללו אבל הרוב הגדול (מימה שאני רואה) כן משתולל על החוף וזו בעיה גדולה מאוד.

פורסם

תומר, אני מתרה בך פעם אחרונה, אתה לא תדבר אלי בצורה הזו !

כתבתי בשרשור הזה, שמאז שנכנס התיקון לחוק, הרכב שלי לא נוסע בפלמחים, ואם כן אז הוא חונה על הגבעה שקרובה לגדר של הבסיס. כתבתי את זה לפחות 3 פעמים, למקרה שאנשים כמוך לא הבינו.

השטח הוא שטח צבאי, והוא אינו סגור וניתן להסתובב שם בחופשיות בסופי שבוע, באמצע השבוע יש אימונים והדבר מסוכן, אף על פי שמקפידים להשאיר חיילים ב2 קצוות הסוללה.

לגבי האין כניסה, סע לשם ותסתכל טוב טוב לאן הוא מתייחס, זה מתייחס לסימון היציאה מהחניון ומוצב ב2 צדדיה של היציאה, לשביל העפר אין שום תמרור, מעבר לזאת השטח אש מתחיל באמצע החוף ומסתיים במבנים שנמצאים קרוב לאשדוד.

וכן, הג'יפאים הם 90% פלספנים ובבונים, אבל שוב, למה אני אשם ? ? ?

אגב, ג'יפאי שמתקרב עם הרכב לקו המים מעבר ל2 מטר של הגאות, לא תמיד מצליח לצאת מזה בכוחות עצמו, סתם לידע הכללי (סוג של עונש על בריונות !

ושוב, אם לא אכפת להם מהמתרחצים, למה לעזאזל התחילו לאכוף את החוק בחופים לא מוכרזים ? לפני 3 שנים היה ניתן לשבת באין מפריע בכל חוף שאינו מורכז, עם ג'יפים ואופנועי ים, רק שנה שעברה התחילו לאכוף את החוק וגם אז לא באופן מסודר אלא באופן אקראי, רק השנה התחילו לאכוף אותו בצורה מאסיבית.

ואם כבר מדברים על פגיעה בצבים, לדגים אין זכות קיום ? זה בסדר שכל שבת מגיעים לשם עשרות דייגים כמו תומר ? חלקם שמים פס ויורדים עם הג'יפ לקו החוף חלקם חונים בצורה מסודרת ובאים עם הציוד, אבל כולם יושבים לדוג ? גם זה פגיעה !

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

סתם שאלה, למה לסיור כן מותר לנסוע עם הגיפים על החוף? לא פעם ראיתי אותם עושים פטרולים על החוף על הגיפים שלהם.

עוד דבר לגבי האמירה של יוסי "רוב בעלי הגיפים הם ערסים", הנה אתה עוד אחד מכליל שכל נהגי הגיפים הם עבריינים. אני יכול להגיד באותה הנשימה "שכל בעלי רכבי האספנות הם אשכנזים חנונים"(כמובן שאני לא חושב כך, רק כדי להבהיר את הנקודה).

שלא תבינו לא נכון, אני לא פורע חוק, אני נוסע רק בשבילים מסומני קק"ל ולא יורד לחוף מסיבה אחת פשוטה-לא אוהב ים.

פורסם
תומר, אני מתרה בך פעם אחרונה, אתה לא תדבר אלי בצורה הזו !

כתבתי בשרשור הזה, שמאז שנכנס התיקון לחוק, הרכב שלי לא נוסע בפלמחים, ואם כן אז הוא חונה על הגבעה שקרובה לגדר של הבסיס. כתבתי את זה לפחות 3 פעמים, למקרה שאנשים כמוך לא הבינו.

השטח הוא שטח צבאי, והוא אינו סגור וניתן להסתובב שם בחופשיות בסופי שבוע, באמצע השבוע יש אימונים והדבר מסוכן, אף על פי שמקפידים להשאיר חיילים ב2 קצוות הסוללה.

לגבי האין כניסה, סע לשם ותסתכל טוב טוב לאן הוא מתייחס, זה מתייחס לסימון היציאה מהחניון ומוצב ב2 צדדיה של היציאה, לשביל העפר אין שום תמרור, מעבר לזאת השטח אש מתחיל באמצע החוף ומסתיים במבנים שנמצאים קרוב לאשדוד.

וכן, הג'יפאים הם 90% פלספנים ובבונים, אבל שוב, למה אני אשם ? ? ?

אגב, ג'יפאי שמתקרב עם הרכב לקו המים מעבר ל2 מטר של הגאות, לא תמיד מצליח לצאת מזה בכוחות עצמו, סתם לידע הכללי (סוג של עונש על בריונות !

ושוב, אם לא אכפת להם מהמתרחצים, למה לעזאזל התחילו לאכוף את החוק בחופים לא מוכרזים ? לפני 3 שנים היה ניתן לשבת באין מפריע בכל חוף שאינו מורכז, עם ג'יפים ואופנועי ים, רק שנה שעברה התחילו לאכוף את החוק וגם אז לא באופן מסודר אלא באופן אקראי, רק השנה התחילו לאכוף אותו בצורה מאסיבית.

ואם כבר מדברים על פגיעה בצבים, לדגים אין זכות קיום ? זה בסדר שכל שבת מגיעים לשם עשרות דייגים כמו תומר ? חלקם שמים פס ויורדים עם הג'יפ לקו החוף חלקם חונים בצורה מסודרת ובאים עם הציוד, אבל כולם יושבים לדוג ? גם זה פגיעה !

תעשה לי טובה, אתה לא מגיע לחוף כי אתה מתעצל ללכת את אותם 100 המטרים האלה. ציטוט שלך.

"בשבילי להשאיר את הרכב 100 מטר מהחוף (קו הגדר של הבסיס הצבאי בפלמחים) זה סיוט להוריד את כל הציוד שלי ברגל אל קו החוף, מאז שנכנס החוק המתוקן לתוקף, ישנתי פעמיים בפלמחים, אחכ התייאשתי מהרעיון שהרכב רחוק ממני."

יש לך בעיה עם החוק? לך תתלונן איפה שצריך! יש חוק, אסור להיכנס לחוף עם ג'יפ, יש חוק שכן מאפשר לדוג.

זה ששטח צבאי לא סגור עם גדר, לא אומר שזה מאפשר לך להסתובב שם. אתה יודע כמה חורים יש בגדרות של בסיסים? אני מכיר בסיס רגיש שלפחות בתקופה שלי שם היו מספיק חורים בגדר, זה איפשר חוקית לאזרחים להיכנס? ממש לא!

זה שהתחילו "פתאום" לאכוף לא עניינך, בא להם עכשיו לשים על זה דגש, יש חוק וזה הכל. ואם להיות קצת יותר ספציפי (כי אני קצת יודע יותר ממך), כנראה שהתווספו להם פקחים חדשים ויש להם יותר כוח שיכול לבצע את האכיפה הזאת. אתה יודע שהיתה תקופה שמהצפון עד המרכז בערך היה פקח אחד בלבד לכל אורך החוף? אז גם אם הוא היה מבצע אכיפה 24 שעות אתה עדיין לא הית מרגיש את זה כי בנאדם אחד על רצועה ענקית כזאת הוא לא מורגש.

אתה יודע, 90 אחוז מנהגי הכביש הם בסדר, למה לא מעלים את המהירות? למה שמים מצלמות?

יש חוק, לשם שינוי במקרה הזה הוא צודק מאוד.

in the face

with a chair

פורסם
אני אנתרופולוג, לא זואולוג, אז אני לא מכיר ממש בדיוק אילו מערכות אקולוגיות פועלות שם.

אבל זה לא סותר את הטענה שלי.

אתה מוכן לסכן את המערכות שיש שם רק בשביל הכיף שלך? (ויש, אי אפשר להתווכח על זה! :evil: )

אני לא מוכן לעשות את זה, ומספיק שיש חשש שאני אפגע בהם.

ממש לא, אני גם לא בעל ג'יפ ותאמת גם ממש לא חובב הדבר.

רציתי לדעת איך גלגל של כלי רכב יכול לרמוס מערכות אקולוגיות שלמות - בעיקר אם לא זיהום האוויר/ים הרס אותן לפני הגלגל האומלל.

כמובן שזה לא הופך את זה ללגיטימי, אותי יותר מעניינים אלה שנוסעים עם טרקטורונים על החוף או "אלופי האקסטרים" עם אופנועי הים, 10 מטר מקו החוף במקום 150 מטר - בעיקר שגיל המתרחצים הממוצע שמה הוא 8.

• תוכן חדש...