Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אם אתם ערסים שנוסעים על החוף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל מדובר ביוזמה מבורכת.

אבל למרות שיפעילו מטוס, מדובר בשני צוותים קרקעיים בלבד.

גם אני חושב ש1000 ש"ח זה קנס קטן מדי לעבירה מחושבת ודורסנית.

טוב יעשו עם ישלבו בכך שלישה ו/או החרמת הרכב.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

טוב, אז קצת הסברים לכל יפי הנפש אשר מסתובבים פה:

התגובות שלכם מגעילות וזה שווה ערך למצב שבו אני אגיב בשרשור של החברים שהלכו לטייל בערב החג באיזור ירושלים ונעצרו וכמעט פרצה שם מלחמת העולם.

חברים, אתם משתוללים בכבישים, אנחנו משתוללים מחוץ לכבישים, אתם יכולים להרוג רוכבי אופניים ואנחנו יכולים להרוג אנשים שיצאו לנפוש בים.

כשאני אומר אנחנו, אין זה אומר שאני שותף לדבר עבירה, הבעיה היא שאני גי'פאי ולכן אני נכלל בתוך סטיגמה, בדיוק כמו שבעל רכב ספורטיבי הוא עבריין שמשתולל על הכביש ונוסע מהר.

(אני עצמי בכלל נהג מאוד רגוע בכביש ובשטח, שומר חוקים והתנהגות נאותה).

וגם כאן, קיים סוג של עונש קולקטיבי.

אני מאוד אוהב לישון בשישבת בפלמחים על החוף ממש באמצע הדרך לאשדוד, קרוב לשפת המים, בשבילי להשאיר את הרכב 100 מטר מהחוף (קו הגדר של הבסיס הצבאי בפלמחים) זה סיוט להוריד את כל הציוד שלי ברגל אל קו החוף, מאז שנכנס החוק המתוקן לתוקף, ישנתי פעמיים בפלמחים, אחכ התייאשתי מהרעיון שהרכב רחוק ממני.

אוסיף ואציין כי כאשר לא היה תיקון לחוק ואו אכיפה, הייתי מגיע לים, נוסע לאורך הגדר, מוצא את הנקודה בא אני רוצה להתמקם ואז פונה לכיון מערב ועומד עם הרכב, לא הייתי נוסע על החוף או קרוב לקו המים, ככה שיוצא שאני נענש בגלל פורעי חוק אחרים.

כמו כן, כל הזיבולי ביצים של הרס הטבע הם מיותרים:

גם כאשר אנחנו דורכים על החול אנחנו יוצרים בו משקעים והורסים את בתי הגידול לחיות החוף.

בחופים המוכרזים והמסודרים, יש כל בוקר טרקטור שחורש ומנקה את החול, כל ערב טרקטור שאוסף את הזבל בעגלה.

בחופים הלא מוכרזים, הפקחים של רשטג נוסעים על החוף עם דימקס או מיול ע"מ להגיע אל הג'יפאי ולתת לו דוח, גם זה הרס הטבע.

לסיכום: אני נגד נסיעה פרועה על החוף, אבל אני בעד שיהיה ניתן להגיע עם הרכבים על קו החוף לצורך פריקת ציוד ואו הורדת אופנוע ים במקומות המותרים לכך.

מבחינתי העניין של סגירת חופים לא מוכרזים, מקביל ושווה ערך לסגירת מדבר יהודה עקב "ג'יפאים פורעי חוק אשר לא נסעו בשבילים מסומנים בלבד"

כלומר, הייתי מאוד שמח אם היו מטפלים בפורעים באופן נקודתי ולא מענישים גם אותי, האזרח התמים שמגיע לנפוש בכיף בסופ"ש.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

אור ס. סיכמת בכלליות בדיוק את מה שצריך - חוף שומם -> למה לא ,חוף מוכרז -> לא .

קליפת מוח ,אני יודע שאתה מחפש וויכוחים ואין לי כוח להגיב :) על הצבים לא חשבתי ,בטח כשיבשו את הביצות בפתח תקווה חשבו על אלפי זנים שהכחידו :lol:

פורסם

צודק, צודק. אני מחפש רק איך לריב ולהתווכח. עלית עליי. תמיד פעלתי כאן במסוה של אחד שמנסה לנהל דיון בצורה מכובדת תוך כדי הצגת הצד השני של המטבע גם אם למרות הייתי במיעוט. אבל בעצם כל כוונתי הייתה ליצור ריבים, ויכוחים ותסיסה.

טוב, אז תודיע גם באותה הזדמנות לכל רוכבי אופנועי השטח שמותר להם לרכוב איפה ואיך שבא להם בטבע. כי הרס הצמחייה ובית הגידול הטבעי של כל מיני בעלי חיים כאלה ואחרים הוא בולשיט אחד גדול.

גם תגיד לכל נהגי הגיפים ורוכבי אופנועי השטח שזה בולשיט אחד גדול ומותר "לאנוס" כל דיונה שרוצים.

שנה טוב לכולם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

תגיד, כמה חופים מוכרזים אתה מכיר שניתן להכנס עם הרכב ככה סתם לפי החשק ?

אחרי שספרת את החופים האלו

לכמה מהם באמת יש אפשרות להכנס בלי לקבל דוח, גם לפני התיקון בחוק ?

התשובה היא 0, בוודאות !

לפני 3 שנים בשעה 1 בלילה ירדתי עם הג'יפ לחוף הים של בת ים, צמוד לגלגלים שתוחמים את הגבול עם רשלצ (איזור אשר נמצא בשיפוט בת ים אך אינו מוכרז לרחצה) והלכתי לישון !!! (יש ירידה בסמוך למקום בו חניתי את הרכב, לא נסעתי על החוף ולא התקרבתי לאיזור המוכרז), בסמוך לשעה 4 מגיע פקח של עיריית בת ים ומתחיל לנער לי את האוהל "אם אתה לא עולה לאוטו ועף מכאן עכשיו אתה חוטף דוח"

משמע, גם אז לא היה הרבה סיכוי לנסוע בחוף מוכרז ולא להסתבך.

ובאמת באמת שאין לי מושג מה קורה לארץ הזו הכל פה נסגר, תדמיינו שאתם מחזיקים רכב ספורט, רוצים לנסוע למסלולים או לאיזה מקום נטוש אחר בו אפשר לנצל את הרכב, ומחכה לכם שוטר לחלק לכם דוחות באופן חוקי (אני יודע שמידי פעם הם עושים פשיטות ויוצא להם מזה חמוצים כי הם לא יודעים איך לתת דוחות), זה בערך המצב בו אנחנו עומדים כעת הג'יפאים אשר רוצים לנסוע בים.

חוצמזה, יש בחוף הצוק את המוכרז לאופנועי ים, בתשלום !!! (זה לא הרס ? )

יש באשדוד דרום את המוכרז להורדת כלי שיט (כאשר יש שם שילוט מפורש שמסביר להגיע עם הרכב עד קו המים, לפרוק את כלי השיט והציוד הנלווה ולהזיז את הרכב מקו המים), זה לא הרס ?

בקיצר, הכל בולשיט לא באמת אכפת למישהו מה קורה פה.

וזה לא העשרת קופת המדינה ד"א, הכסף הולך לרשט"ג ומשמש אותם לקיום.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

אור ס. סיכמת בכלליות בדיוק את מה שצריך - חוף שומם -> למה לא ,חוף מוכרז -> לא .

שוב, אתם רושמים את זה כי יש לכם 0 הבנה באקולוגיה. אין לכם טיפת מושג כמה נזק ג'יפ מחורבן אחד עושה במקום הלא נכון.

ועם כל הכבוד, אין בכלל מה להשוות בין כף רגל של בנאדם לצמיג 265 של ג'יפ ששוקל גם פי 20 ממנו ופה ושם יש לו נזילות מהדיפרנציאל או המנוע בעוד שהמקסימום שלבנאדם יש זו נזילת אוריאה וגם היא מנותבת להשקיית הצמחייה.

סעו איפה שמותר, סעו רק בשבילים מסומנים, תתרחקו מקו החוף (ומהתרחצים על הדרך) וכולם יחיו בשלום זה עם זה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
תגיד, כמה חופים מוכרזים אתה מכיר שניתן להכנס עם הרכב ככה סתם לפי החשק ?

אחרי שספרת את החופים האלו

לכמה מהם באמת יש אפשרות להכנס בלי לקבל דוח, גם לפני התיקון בחוק ?

התשובה היא 0, בוודאות !

לפני 3 שנים בשעה 1 בלילה ירדתי עם הג'יפ לחוף הים של בת ים, צמוד לגלגלים שתוחמים את הגבול עם רשלצ (איזור אשר נמצא בשיפוט בת ים אך אינו מוכרז לרחצה) והלכתי לישון !!! (יש ירידה בסמוך למקום בו חניתי את הרכב, לא נסעתי על החוף ולא התקרבתי לאיזור המוכרז), בסמוך לשעה 4 מגיע פקח של עיריית בת ים ומתחיל לנער לי את האוהל "אם אתה לא עולה לאוטו ועף מכאן עכשיו אתה חוטף דוח"

משמע, גם אז לא היה הרבה סיכוי לנסוע בחוף מוכרז ולא להסתבך.

ובאמת באמת שאין לי מושג מה קורה לארץ הזו הכל פה נסגר, תדמיינו שאתם מחזיקים רכב ספורט, רוצים לנסוע למסלולים או לאיזה מקום נטוש אחר בו אפשר לנצל את הרכב, ומחכה לכם שוטר לחלק לכם דוחות באופן חוקי (אני יודע שמידי פעם הם עושים פשיטות ויוצא להם מזה חמוצים כי הם לא יודעים איך לתת דוחות), זה בערך המצב בו אנחנו עומדים כעת הג'יפאים אשר רוצים לנסוע בים.

חוצמזה, יש בחוף הצוק את המוכרז לאופנועי ים, בתשלום !!! (זה לא הרס ? )

יש באשדוד דרום את המוכרז להורדת כלי שיט (כאשר יש שם שילוט מפורש שמסביר להגיע עם הרכב עד קו המים, לפרוק את כלי השיט והציוד הנלווה ולהזיז את הרכב מקו המים), זה לא הרס ?

בקיצר, הכל בולשיט לא באמת אכפת למישהו מה קורה פה.

וזה לא העשרת קופת המדינה ד"א, הכסף הולך לרשט"ג ומשמש אותם לקיום.

צר לי לאכזב אותך אבל המטרה של החוק היא למנוע אנשים לפגוע באורך החיים של התושבים ובאיכות הסביבה, היום אתה- מחר צוות שלם של 20 גיפים יחנה על החוף כי גם להם מתחשק להוריד אופנוע ים, גם להם מתחשק להוריד ציוד קמפינג ליד הים

היום זה ים, מחר זה "אני רוצה להכניס את הגיפ לתוך השמורת טבע כי אני עייף מידי לקחת את הצידנית" אז קדימה יש לי גיפ אז ניכנס לתוך השמורה ונחנה ליד הנחל כי מותר לי.

אתה לא יכול להגיד "לי מותר", ומה עם האחרים? גם להם יש גיפ, גם הם רוצים סתם לשבת ליד הים.

פורסם

אור, אתה צריך לקבל את העובדה שיש עוד דברים בחיים חוץ מהטיולים של הג'יפאים ושגם אתם חייבים להבין שיש מקומות שאסור להיכנס אליהם.

אם מחר אני אחליט לעשות מנגל בחצר הפרטית שלך אז זה בסדר?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
נו ,לא חכמים במיוחד :) אם זה חוף ציבורי אז כנראה זה נמוך מדי ,אם זה חוף שומם אז מה אכפת לפקחים ?

המוטו של מדינת ישראל "לא אכפת לנו באמת, העיקר שזה מכניס כסף" .

תשאל את אלדד פלד (שמוזכר בכתבה) למה הם לא רוצים שרכבים יסעו על החוף ותבין. זה ממש לא קשור לתאונות עם בני אדם.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

העניין הוא כזה, אולי ג'יפ אחד לא עושה נזק, אבל אם מותר לאחד למה שלא יהיה מותר לאחר? ועוד אחד?

ועוד אחד? ועוד מאה ואלף ועשרת אלפים?

יכול להיות שיש פה כמה צדיקים שיורדים בזהירות לחוף עם הרכב, ממה שאני ראיתי ומכיר הרוב המכריע הם ממש לא כאלה.

הם מנצלים את החוף כדי לנהוג במהירות, גם בין אנשים, וגם מחרידים את החוף עם המוסיקה הרועשת שלהם.

אין הרבה מקומות בארץ הקטנה שלנו שבן אדם יכול להתנתק מאנשים ולהיות בטבע כפי שהוא מאות שנים.

צריך להשאיר אותם כאלה.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

התגובות שלכם מגעילות וזה שווה ערך למצב שבו אני אגיב בשרשור של החברים שהלכו לטייל בערב החג באיזור ירושלים ונעצרו וכמעט פרצה שם מלחמת העולם.

חברים, אתם משתוללים בכבישים, אנחנו משתוללים מחוץ לכבישים, אתם יכולים להרוג רוכבי אופניים ואנחנו יכולים להרוג אנשים שיצאו לנפוש בים.

כשאני אומר אנחנו, אין זה אומר שאני שותף לדבר עבירה, הבעיה היא שאני גי'פאי ולכן אני נכלל בתוך סטיגמה, בדיוק כמו שבעל רכב ספורטיבי הוא עבריין שמשתולל על הכביש ונוסע מהר.

(אני עצמי בכלל נהג מאוד רגוע בכביש ובשטח, שומר חוקים והתנהגות נאותה).

וגם כאן, קיים סוג של עונש קולקטיבי.

אני מאוד אוהב לישון בשישבת בפלמחים על החוף ממש באמצע הדרך לאשדוד, קרוב לשפת המים, בשבילי להשאיר את הרכב 100 מטר מהחוף (קו הגדר של הבסיס הצבאי בפלמחים) זה סיוט להוריד את כל הציוד שלי ברגל אל קו החוף, מאז שנכנס החוק המתוקן לתוקף, ישנתי פעמיים בפלמחים, אחכ התייאשתי מהרעיון שהרכב רחוק ממני.

אוסיף ואציין כי כאשר לא היה תיקון לחוק ואו אכיפה, הייתי מגיע לים, נוסע לאורך הגדר, מוצא את הנקודה בא אני רוצה להתמקם ואז פונה לכיון מערב ועומד עם הרכב, לא הייתי נוסע על החוף או קרוב לקו המים, ככה שיוצא שאני נענש בגלל פורעי חוק אחרים.

כמו כן, כל הזיבולי ביצים של הרס הטבע הם מיותרים:

גם כאשר אנחנו דורכים על החול אנחנו יוצרים בו משקעים והורסים את בתי הגידול לחיות החוף.

בחופים המוכרזים והמסודרים, יש כל בוקר טרקטור שחורש ומנקה את החול, כל ערב טרקטור שאוסף את הזבל בעגלה.

בחופים הלא מוכרזים, הפקחים של רשטג נוסעים על החוף עם דימקס או מיול ע"מ להגיע אל הג'יפאי ולתת לו דוח, גם זה הרס הטבע.

לסיכום: אני נגד נסיעה פרועה על החוף, אבל אני בעד שיהיה ניתן להגיע עם הרכבים על קו החוף לצורך פריקת ציוד ואו הורדת אופנוע ים במקומות המותרים לכך.

מבחינתי העניין של סגירת חופים לא מוכרזים, מקביל ושווה ערך לסגירת מדבר יהודה עקב "ג'יפאים פורעי חוק אשר לא נסעו בשבילים מסומנים בלבד"

כלומר, הייתי מאוד שמח אם היו מטפלים בפורעים באופן נקודתי ולא מענישים גם אותי, האזרח התמים שמגיע לנפוש בכיף בסופ"ש.

1. החוף הזה הוא שטח צבאי סגור אז אל תנסה בכלל לספר על ירידה עד שפת המים או לא, לאף אחד אסור בכלל להיות שם ככה שבחוף הזה אתה לא יכול להגיד לי על קנסות של נסיעה על החוף.

2. אם אני מסוגל בקיץ להחנות על הגדר ולרדת ברגל את אותם 100 המטרים על הרבה ציוד דייג (ואנחנו 3 אנשים ולפעמים גם יותר) בשביל 5 או 6 שעות ואחרי זה להתקפל, אז גם אתה יכול להוריד את האוהל המקופל בתיק שלו עם שאר הציוד וללכת את אותם 100 המטרים, ואם קשה לך תקנה עגלה של שוק ותכניס בה הכל ותלך איתה על החוף. אל תחפש לי הצדקה לנסוע על החוף. אני בעצמי לפעמים הולך שם גם 500 מטר ברגל עם כל הציוד עלי בשביל 5 שעות ואחרי זה חוזר.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אז תתרחקו מקו החוף, ניתן לסוע בשטח גם לא על קו המים ולסכן אנשים וילדים שלא נדבר על פגיעה בחי ובצומח.

גם חובבי הרכב ה"משתוללים" כהגדרתך, לא עושים זאת בתוך הרחובות שם משחקים ילדים.

תתרחקו מקו החוף!!!

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לפני כמה שבועות הייתי בחוף בקיסריה. יש חניה במרחק סביר מהחוף, ואפילו שביל שמקל עליך לעשות את זה.

למרות שממש אין לי בעיה להמשיך עם הג'יפ דרך החול ולהגיע לחוף, כמו עוד כמה עשרות ג'יפים,

אני לא מבין מה הצורך בזה?! כדי להראות שיש לי ג'יפ? כי קשה לי ללכת ברגל 100 מטר?

אם אני עם ילדים קטנים, וכל הציוד הנלווה, יכולים לרדת 100 מטר ברגל, אז כל אחד יכול.

פורסם

2. אם אני מסוגל בקיץ להחנות על הגדר ולרדת ברגל את אותם 100 המטרים על הרבה ציוד דייג (ואנחנו 3 אנשים ולפעמים גם יותר) בשביל 5 או 6 שעות ואחרי זה להתקפל, אז גם אתה יכול להוריד את האוהל המקופל בתיק שלו עם שאר הציוד וללכת את אותם 100 המטרים, ואם קשה לך תקנה עגלה של שוק ותכניס בה הכל ותלך איתה על החוף. אל תחפש לי הצדקה לנסוע על החוף. אני בעצמי לפעמים הולך שם גם 500 מטר ברגל עם כל הציוד עלי בשביל 5 שעות ואחרי זה חוזר.

ואם אנשים יכולים לנסוע באוטובוס, גם אתה יכול לנסוע באוטובוס?

ואם אנשים הולכים ברגל עשרה ק"מ להגיע לחוף בשבת אז גם אתה תלך ברגל?

להכריח בן אדם אחר שלא להשתמש במשאבים שלו בגלל שאחרים (שלא יכולים) עושים אחרת זה שטות מוחלטת. אם אתה נאלץ לחנות רחוק וללכת ברגל לא אומר שהוא צריך לעשות זאת שיש לו את הכלי המתאים להכנס פנימה לחוף.

אני מסכים עם הבעיות בנסיעה הפרועה על החוף. עדיין יש להבדיל בין חופים מוגנים ללא מוגנים, בין נסיעה פרועה לנסיעה נורמלית, ובין סיבובי דאווין ונסיעה ישירה למקום החניה.

נ.ב צבי הים מטילים את ביצייהם ממש מטרים ספורים מקו המים, קצת אחרי קו הגאות. אם נוסעים בצורה נורמלית, נעצרים כמה מטרים לפני קו המים ולא על המים עצמם - בייצי הצבים לא אמורות להפגע...

• תוכן חדש...