Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברי הפורום שלום.

יש לי מאזדה 6, שנת 2008 (דגם ישן), עברה 53,000 ק"מ.

לפני בערך חודש הייתה לי נסיעה ארוכה, נסעתי 100-110 כל הדרך עם מזגן ולאחר שעה נסיעה בערך המזגן הפסיק לקרר.

בהתחלה לא התייחסתי לזה, חשבתי אולי נגמר הגז או משהו.

לאחר כמה שעות שהרכב היה בחניה הייתה לי שוב את אותה נסיעה ארוכה חזרה הביתה.

ואז לאחר חצי שעה בערך שמתי לב שהמנוע מתחם, הגיע עד הסוף ואז המד נפל פשוט למטה והמנורה הצהובה של המנוע נדלקה.

עצרתי בתחנת דלק, מילאתי מים (שכנראה התאדו) ונתתי לרכב לנוח איזה שעה.

ראיתי שהחום מתייצב והמנוע כבתה והמשכתי בדרכי.

מאז החלו לי בעיות שהרכב מתחמם בזמנים שונים, בדר"כ ברגע של מאמץ (עליות עם מזגן).

ובכללי בנסיעה של 100+ יש תחושה שהרכב לא נוסע טוב פשוט.

(יש לציין שלפני אותה נסיעה, הרכב היה בסדר גמור וגם שקניתי אותו לפני שלושה חודשים הוא עבר את כל הבדיקות שעשו לו).

השבוע הייתי במוסך של מאזדה והם אמרו לי שצריך להחליף תרמוסטט, לשפץ/להחליף (לא הבנתי בדיוק) את הראש מנוע שהוא התעוות מהחום ועוד משהו על "צילינדר 3" וגם משהו בשימוש עם המים לא בסדר (למרות שאין נזילות).

נתנו לי הצעת מחיר 5,500 ש"ח בלי מע"מ על הכל.

השאלה שלי היא האם המחיר הוגן או יקר ביחס לבעיה והאם באמת יש צורך לתקן או להחליף את הראש מנוע הזה או שזה סתם טיפול מיותר.

מתנצל על האורך, פשוט חשוב לי להסביר מה בדיוק קרה.

תודה רבה לכל העוזרים.

פורסם
adiadij כתב:
חברי הפורום שלום.

יש לי מאזדה 6, שנת 2008 (דגם ישן), עברה 53,000 ק"מ. רכב כמעט חדש, כיצד הוא הגיע למצב של ראש מנוע כל כך מהר? (איזה יד, היכן ואיך תוחזק)

לפני בערך חודש הייתה לי נסיעה ארוכה, נסעתי 100-110 כל הדרך עם מזגן ולאחר שעה נסיעה בערך המזגן הפסיק לקרר.

בהתחלה לא התייחסתי לזה, חשבתי אולי נגמר הגז או משהו. לא, זה הסימן הראשון של נוזל הקירור חם מדי.

לאחר כמה שעות שהרכב היה בחניה הייתה לי שוב את אותה נסיעה ארוכה חזרה הביתה.

ואז לאחר חצי שעה בערך שמתי לב שהמנוע מתחם, הגיע עד הסוף פה נוזל הקירור התחמם עד נקודת האידוי ויצא מהשסתום ואז המד נפל פשוט למטה כל נוזל הקירור התאדה והמנורה הצהובה של המנוע נדלקה.

עצרתי בתחנת דלק, מילאתי מים (שכנראה התאדו) ונתתי לרכב לנוח איזה שעה. אני מקווה שנתת למנוע להתקרר לפני שהוספת מים אחרת עלול להגרם לו שוק טרמי.

ראיתי שהחום מתייצב והמנוע כבתה והמשכתי בדרכי. טעות, יש לגרור את הרכב למוסך במיידי או שיגרמו נזקים נוספים.

מאז החלו לי בעיות שהרכב מתחמם בזמנים שונים, בדר"כ ברגע של מאמץ (עליות עם מזגן).

ובכללי בנסיעה של 100+ יש תחושה שהרכב לא נוסע טוב פשוט.

(יש לציין שלפני אותה נסיעה, הרכב היה בסדר גמור וגם שקניתי אותו לפני שלושה חודשים הוא עבר את כל הבדיקות שעשו לו).

השבוע הייתי במוסך של מאזדה מה זאת אומרת "מוסך של מאזדה"? יבואן, מוסך מתמחה או מוסך כללי? והם אמרו לי שצריך להחליף תרמוסטט, לשפץ/להחליף (לא הבנתי בדיוק) את הראש מנוע שהוא התעוות מהחום לשפץ אותו, ראש מנוע חדש היה עולה לך יותר (אם אתה מגיע למצב כזה אז בדרך כלל מחליפים את כל המנוע) ועוד משהו על "צילינדר 3" וגם משהו בשימוש עם המים לא בסדר (למרות שאין נזילות). אתה משתמש בנוזל קירור איכותי או במי ברז?

נתנו לי הצעת מחיר 5,500 ש"ח בלי מע"מ על הכל. חשוב מאוד כי תעלה את הצעת המחיר המפורטת הכוללת את כל סעיפי התיקון אבל בגדול זה נשמע סביר פחות או יותר. האם החלפים מקוריים בהצעת מחיר הזו?

השאלה שלי היא האם המחיר הוגן או יקר ביחס לבעיה והאם באמת יש צורך לתקן או להחליף את הראש מנוע הזה או שזה סתם טיפול מיותר. לא הבנת, עלות שיפוץ הראש בלבד (ליטוש וישור) היא כאלף ש"ח ומתבצעת במכון חיצוני ושאר המחיר הוא על העבודה וחלפים נוספים, בדרך כלל המוסך לא מרוויח על שיפוץ הראש. חוץ מזה, בוא ונאמר כי במקרה האופטימי ביותר יש להחליף רק את אטם ראש המנוע לאחר פירוק ובדיקה. במצב כזה בדרך כלל לא תקבל אחריות על ראש המנוע עצמו לאחר טיפול החלפת האטם אז שווה לך להסתכן בטיפול ראש נוסף? כמעט תמיד ראש המנוע יתעוות בתקלה כפי שתיארת ולא נראה לי כי הם עובדים עליך. אם אתה לא בטוח במחיר התיקון של המוסך הזה אז פנה (אפילו טלפונית) למוסכים אחרים עם פירוט ההצעת מחיר ובדוק (ואני מפקפק שהחסכון יהיה גדול ממחיר הגרירה), אם אתה לא בטוח בחוות הדעת של המוסך אז תשקיע גרר ועבור למוסך מומלץ.

מתנצל על האורך, פשוט חשוב לי להסביר מה בדיוק קרה.

תודה רבה לכל העוזרים.

קיצר, עשית טעות, שילמת ולמדת. בפעם הבאה תהיה מנוסה יותר.

בהצלחה.

• תוכן חדש...