Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, יש לי פיאט פונטו 2001 SX. התאורה הקדמית בלילה לא מספקת ואני לא מצליח להבין למה..

היא נמוכה מדיי (יש אפשרות לכיוון הגובה עם כפתור ליד ההגה אבל זה כבר נמצא על אפס, הכי גבוה) וחלשה מדיי. בעקבות השרשור שרץ פה על חידוש פנסים קדמיים חשבתי לחדש גם את שלי, אבל ממבט ראשון נראה כיאילו הם לא ממש דהויים..מה שקצת מוזר כי למיטב ידיעתי הם לא הוחלפו מעולם.

מה עוד ניתן לעשות? הנורות חדשות.. יכול ליהיות שבגלל הצורה הצרה של הפנסים בפונטו ספייס זה פשוט ככה ואין מה לעשות?

תודה רבה

פורסם

גש למקום שיש לו מכשיר כוון אורות שכולל גם מד עוצמת אור ושם יוכלו לבדוק את עוצמת האור ואת כוון הפנסים.

5 סיבות עיקריות לתאורה חלשה של פנסי חזית:

1. מפלי מתח, כך שמגיע לנורה מתח נמוך מדי.

2. עדשות פלסטיק עכורות.

3. מחזיר אור (רפלקטור) פנימי בבית הפנס שאינו מבריק.

4. כוון אורות לא נכון.

5. נורה ראשית פגומה.

לפעמים יש יותר מגורם אחד שמוריד את עוצמת האור בפנס ראשי.

בברכה - רפי לין

9493083356.jpg

פורסם
גש למקום שיש לו מכשיר כוון אורות שכולל גם מד עוצמת אור ושם יוכלו לבדוק את עוצמת האור ואת כוון הפנסים.

5 סיבות עיקריות לתאורה חלשה של פנסי חזית:

1. מפלי מתח, כך שמגיע לנורה מתח נמוך מדי.

2. עדשות פלסטיק עכורות.

3. מחזיר אור (רפלקטור) פנימי בבית הפנס שאינו מבריק.

4. כוון אורות לא נכון.

5. נורה ראשית פגומה.

לפעמים יש יותר מגורם אחד שמוריד את עוצמת האור בפנס ראשי.

בברכה - רפי לין

תודה על התגובה. כמה שאלות: האם את הרפלקטור אפשר לנקות\להחליף? מה הכוונה בכיוון אורות? יכול ליהיות שמופיע לי על הצג 0 אפילו שהנורות לא מכוונות הכי גבוה שהן יכולות? ואם כן, אני יכול להזיז אותם מכאנית מבלי להרוס את המנגון? לא הצלחתי למצוא תיאור של זה בהיינס.

תודה

פורסם

רפלקטור הוא בתוך הפנס ואין אפשרות להחליף,אלא פנס חדש,אפשרות לכוון את הפנס מהרכב זה כמו כיוון עדין,אם למשל הרכב עמוס אז זה עוזר לכוון את הפנס,אבל לפנס עצמו יש גם כיוון גס יותר,ואולי אותו צריך לכוון.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בדיוק כך.

שינוי הגבהת האור ע"י הנהג, עם המתג, מבצע רק שינוי גובה עדין אבל כוון אורות בעזרת מכשיר, מכוון כראוי הן את גובה האור

והן את כוונו לצדדים (ימינה או שמאלה) וכל זאת בצורה נכונה ותקנית.

בברכה - רפי לין

פורסם
רפלקטור הוא בתוך הפנס ואין אפשרות להחליף,אלא פנס חדש,אפשרות לכוון את הפנס מהרכב זה כמו כיוון עדין,אם למשל הרכב עמוס אז זה עוזר לכוון את הפנס,אבל לפנס עצמו יש גם כיוון גס יותר,ואולי אותו צריך לכוון.

אפשר הסבר על הכיוון הגס הזה? לא הצלחתי להבין מה בדיוק הולך בתוך הפנס מבחינת המנגנון הגבהה והורדה שנשלט מתוך הרכב (משיטוטים באינטרנט..עוד לא יצא לי להסתכל בעצמי כמו שצריך באור יום)..כמובן שמעדיף לעשות בעצמי אם אפשר

פורסם

האפשרות שיש לך ברכב מעלה ומורידה את אלומת האור למשל ב 1 ס"מ,אבל אם צריך יותר אין יותר אז למנגנון אין יכולת כי תחום הזזה שלו נגמר,בפנס עצמו יש מנגנון מכני אפשר מאפשר תחום גדול יותר כמו למשל 3 ס"מ,את זה אפשר לעשות רק בעזרת המכשיר שרפי ציין.זה עולה סך הכול סביבות ה 50 שקל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני זוכר שבהרבה "פונטואים" ראיתי את כיסויי הפנסים עכורים מאוד. האם המצב כזה גם אצלך?

אם כן, זאת סיבה טובה למה התאורה חלשה.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

האמת שהם נראים לי בסדר..השרשור של הניקוי וחידוש פנסים שרץ פה בימים האחרונים הדליק אותי לנסות את זה, אבל ממבט על הכיסוי פנסים הם לא נראים לי עכורים. לדעתי הפנסים הם המקוריים של הרכב, כלומר 10 שנים על הכביש, לכן לא ברור לי איך הם לא עכורים..אלא אם כן הבעלים הקודמים עשה ניקוי פנסים בשלב מסוים.

יכול ליהיות שליטוש וחידוש ישפר את התאורה אפילו שהפנסים לא נראים עכורים?

פורסם

שים לב למה שרפי כתב לך בהתחלת השירשור.(מפלי מתח, כך שמגיע לנורה מתח נמוך מדי.)במיקרה כזה צריך לאתר ולתקן את הבעיה ויש אפשרות להוסיף ממסרים ולקצר וליעל את הדרך של המתח מהמצבר לפנסים.

• תוכן חדש...