Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלכתי לראות מספר רכבים, ועד עכשיו בלטו הרכבים הבאים (כולם ידניים):

פורד פיאסטה שנת 98. מנוע 1300. 70,000 ק"מ בלבד!! כן, אני יודע, נשמע חשוד. מה שעוד יותר חשוד, זה שהמוכר קנה את הרכב לפני חודשיים, וכבר רוצה להפטר ממנו (בתרוץ חצי הגיוני - הוא מתחיל ללמוד ולא יכול להחזיק רכב). עם כל החשדות האלה, הרכב נוסע מצויין (לדעתי המאוד לא מקצועית), אין רעשים, בולם טוב, ומתחת למכסה המנוע הכל נראה פיקס. כמו כן, המוכר לא ניסה להסתיר דבר - הוא הראה לי הכל, ואפילו הסיע אותי לתחנת דלק כדי שאני אראה את האוטו באור (זה היה בערב).

פיאט פונטו שנת 2000. מנוע 1300. 140,000 ק"מ. האוטו במצב טוב חיצונית. מבחינת המנוע, בעלת הרכב אמרה שהיא שכחה כנראה למלא נוזל קרור, שמן או שקר כלשהו, והלך הראש מנוע. ואז הוא הוחלף עם עוד הרבה צינוריות, פילטרים והרבה חלקים אחרים (שאין לי מושג ירוק מה הם אומרים) - כל זה לפני מספר חודשים (ראיתי את הקבלות).האוטו נוסע טוב. השאלה היא, האם אוטו שנדפק בו הראש מנוע, והוחלף, ימשיך לתפקד כרגיל, ולא יצוצו בעיות משניות יום אחרי שאני קונה את הרכב.

יונדאי אקסנט שנת 98. מנוע 1500. 180,000 ק"מ. מבחינה חיצונית, האוטו לא משהו בלשון המעטה - מראות עם פלסטיק שבור, דפיקות בפח (לא רציניות), הפלסטיק שמעל הדוושות נשבר, וכל החוטים בחוץ, הווישרים לא עובדים. מבחינת מנוע - הוחלף ראש מנוע לפני איזה שנתיים, וסה"כ הרכב נוסע טוב.

ד"א - המחירים של כולם זהים, ורק האחרון אמר שהוא מסכים לחתום על זכרון דברים. מבחינת מה שמעניין אותי ברכב זה אמינות ותו לא. דלק, מהירות, פוזה - פחות חשוב.

מה אתם ממליצים? יש משהו ספציפי שאני אמור לשים לב אליו? או שפשוט לקחת משהו רנדומלי למוסך ולבדוק אותו, ואם הבדיקות פחות או יותר תקינות - לקחת?

תודה.

פורסם

היונדאי נשמעת כמו רכב מוזנח,חוטים בחוט,דברים חיונים כמו וישרים לא עובדים,דש בורד זה מחלה אצל אקסנט.

הפונטו,היא שחכה למלא נוזל קירור? סימן שיש נזילה,או שהרכב התחמם והיא לא שמה לב,אצלנו במשפחה גם עשינו ראש ללנטרה,והיא נסעה ללא בעיות.

הפיאסטה נשמעת הכי טוב, 70K? יש כאלה מכוניות שיש להם רק עד 99999K ואז זה מתאפס כמו בסוויפט,אם גם פה זה ככה,קשה לאמת שזה באמת ה ק"מ האמיתי,אולי ביקור במוסך מורשה לראות מתי הפעם האחרונה הוא ביקר ולראות אם זה הגיוני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפיאסטה יש קילומטרז' 5 ספרות אם אינני טועה בדיוק כמו בסוויפט הישנות...

לי לדוגמא יש בסוויפט 13K, שנת 92 יד ראשונה מזקנה שנפטרה אחרי שנסעה למכולת וחזרה (בגלל זה הקמ' כזה נמוך).

בקיצור, אל תהיה כזה פאטי.

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

לפיאסטה אכן יש מד של 5 ספרות, שלא יעבוד עלייך ה70 האלה יכולים להיות 170 ואפילו 270.

הפונטו הכי חדשה מבחינת שנתון, וגם יותר מזה היא יותר מודרנית ומתקדמת כמה שנים מעל הטכנולוגיה של שתי האחרות, הקילומטרז' הכי נמוך מבין השלושה, נראית טוב חיצונית, מבחורה, יש קבלות על מה שהרכב עבר, שרק על סמך זה אתה יכול לדעת המון.

לגבי ראש מנוע, זה באמת תלוי, שכן שלי החליף בג'יפ שלו 3 פעמים ראש מנוע בחצי שנה, כי לפעמים הבעיה לא נפתרת והיא לא נובעת מהראש עצמו, ומצד שני החלפתי ראש מנוע בפיאסטה שלי לשעבר, ועד היום היא עברה מספיק קילומטרז' והקונה מאושר מאוד, גם לאחר שהחלפתי לה ראש הורגש שיפור במהירות הרכב ביציאה מהמקום ושיוט, ויש עוד הרבה שאצלהם זה הצליח.

הייתי בוחר בפונטו, לאחר בדיקה במוסך שאתה מכיר.

פורסם

לא שמעת את הביטוי- "אני לא עשיר מספיק בשביל לקנות דברים זולים"?

אז ברכב זה תופס פי כמה וכמה. ה-10 אלף האלה יכולים בקלילות להגיע ל-20 אלף לאחר הקנייה, שלא נדבר על כול עוגמת הנפש והתסכול בלהוציא אותם.

הפעם היחידה שהייתי ממליץ לך על רכבים בתקציב הזה, זה רק אם אתה ממש מבין ברכבים ויש לך הרבה סבלנות לחפש רכבים שמורים באמת, בכול זמן אחר אתה פשוט תהיה נתון לחסדיהם של הרבה רמאים עם שלל סיפורי סבתא(עיין ערך 70 אלף קילומטר לפיאסטה בת 13)

פורסם

המלצתי - לא לקנות אף אחד מהם.

הזנחה של רכב שכבר בן 10+_ ועם מספר ק"מ גבוה תעלה לך הרבה כסף.

תבדוק היסטורית טיפולים. מספיק שתראה שדלגו על טיפול או שהתקמצנו על חלקים (התקינו משומש במקום חדש) אז תמשיך לחפש.

אני ממליץ לך על רכב כמו 323 (המרובעות) משנות ה90. היה לי כזה במשך 9 שנים (כשהיה בן 6) ומלבד טיפולים לא ראה מוסך. אם תמצא כזה עם ק"מ נמוך ועם היסטורית טיפולים מסודרת - לך על זה. קח אותו למוסך מתמחה שיתן חוות דעת במילא אי אפשר לסמוך על מכוני בדיקה.

אופציה נוספת לסופר קמצנים שלא איכפת להם מהפדיחות בנסיעה ברכב- סובארו ג'סטי

נמכרות באלפייה או שניים יותר ממחיר הגריטה שלהם

פורסם

אני ממליץ לך על רכב כמו 323 (המרובעות) משנות ה90. היה לי כזה במשך 9 שנים (כשהיה בן 6) ומלבד טיפולים לא ראה מוסך.

המלצת על רכב שלא קיים. אין כיום מאזדה משנות ה-90 שתהייה בת 6. הכי חדשה שאפשר לקנות זו אחת בת 12, וגם זה לא במחיר של 10K, אלא 25K בערך.

במחיר של 10K לרכב יפאני, אתה קונה רכב י-ש-ן בטירוף, של 15-16 שנה על הכביש. בגלל ש"הוא לא ראה מוסך" אתה תראה ועוד איך. כל הזמן, בכל מקום.

מה לעשות, רכב בן 16 זה משהו מיוחד ומעניין - כל יום יכול להתפגר בו משהו אחר, סתם מבלאי - אפילו אם הוא מטופל לפי הספר.

מצחיק אותי שאתה גם ממליץ על ג'אסטי, רכב ששנתו האחרונה היא 1994, עם בטיחות מחפירה - במקום על פונטו שנת 2000, רכב עם 2 כריות אוויר ותוצאות לא רעות במבחני ריסוק.

אני אישית הייתי הולך על הפונטו. היא החדשה ביותר ובמצב הטוב ביותר מבין השלושה. כמו כן, אתה מוזמן להמשיך לחפש קטנות כאלה בכל רחבי הארץ, מכל הדגמים - לעולם לא תדע איפה תצוץ המציאה הבאה.

פורסם

מיצובישי לנסר 91-93

תחפש אחת במצב טוב

יישאר לך מהעשר אלף לפחות 5 אלף בצד כי המחירון שלהם 4, אולי יקחו קצת יותר על אוטו שמור.

בטוח יהיו קצת תיקונים ב1000 2000 שקל זה בכל זאת רכב משומש.

אוטו גדול, מרווח, חלונות חשמל, מנוע לא רע 1500, מרגיש כמו רכב סטנדרט ולא קטן כמו כל הג'אסטי\פונטו האלה..

לפני 20 שנה זה היה משפחתית\מנהלים..

פורסם

לפני 20 שנה הוא גם היה אחד המשפחתיות הטובות,היום אין טעם לקחת אותו,הוא יותר ישן סופר מיני ב אזור ה 7 שנים!,אין לו בכלל כריות אוויר,אם קשה למצוא רכבים 98-00 שמורים יחסית אז פה עוד יותר קשה,וגם אמינות ברכב בין 20 שנה,זה כבר לא משנה שהוא יפני.

עדיף לקחת כמה שיותר חדש.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה על התגובות. אני רואה שהרוב ממליצים על הפיאט.

לאלה שהציעו לקנות רכב יותר ישן כדי שישאר לי כסף לטיפולים - התקציב שלי זה כבר אחרי הורדת הסכום הרזרבי לתיקונים ובלתמים.

לאלה שאמרו שרכב בתקציב הזה לא משתלם - מה התקציב המינימלי שלדעתכם שווה להשקיע ברכב? הרי אם אני משקיע נגיד 25K ברכב, אני מקבל רכב חדש יותר, אבל אז יש לי 15K פחות לתיקונים. לא בטוח שזה עדיף.

דעתכם?

פורסם

קודם כול, החשיבה שלך לא נכונה. ה-25K שאתה מוציא על רכב, לא יילכו לפח כי אתה גם תמכור אותו בשלב מסויים עבור סכום כסף כלשהו. זאת אומרת נטו הפסדת 25K מינוס הסכום שבו תמכור את הרכב.

מה שאי אפשר להגיד על רכב ב-10 אלף שהשקעת בו עוד 15 אלף...

ובכול מקרה, יש עוד הרבה פרמטרים כמו בטיחות, איבזור, פחות בילוי במוסכים ובאופן כללי רכב חדיש יותר, שהם יהיו הרבה יותר עדיפים ברכב ב-25K לעומת רכב ב-10K.

פורסם

בטיחות זה מאד חשוב, אבל לנסוע על פונטו זה כמו לקחת משפחתית ולחתוך אותה בחצי, אותה ואת הבאגז' שלה..

והוא לא יכול לקנות פונטו 2005, כולה 98, זה לא כל כך קפיצה מ93 92.

ובכללי המכוניות הקטנות האלה והישיבה שלהם על הכביש לא משתווה למכונית full size.

ועוד חיסרון-אירופאית :)

פורסם

היו פה כמה וויכוחים לגבי שהגודל לא תמיד קובע על רמת הבטיחות,לא נכנס לזה.

לנסיעה רגילה הפונטו תהיה יציבה על הכביש ולא צריך לחשוש,מה הבעיה שהיא אירופאית?

• תוכן חדש...