Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני לא מרוצה מתאורת הסלון שלי, נורה בצבע צהוב. לכן זמנתי נורה של לדים במידה 42MM אבל עוצמת ההארה לא חזקה.

לכן החלטתי לבנות שתי פלטות של לדים שישבו בכל צד.( מצד ימין ומצד שמאל של הנורה).

בכל פלטה יש 12 לדים שיחוברו במעגל מעורב (מצורף שרטוט)

רציתי לשאול אם המעגל שבניתי הוא טוב?

נ.ב. איפה שהנורה יש שני ברגים מה יקרה אם אני יוציא אותם כל הבית יתפרק? הרבה יותר נוח לבנות את זה שהבית מפורק ולא מחובר לגג הרכב.

תודה!

IMG_0840.jpg

IMG_0842.jpg

לדים.jpg

מגניב המכשיר הזה, תגיד לי משהו, בניתוח, הרדימו לך את הבולבול? כי זאת תחושה מה זה כייפית
פורסם

לא צריך לבנות כלום.

כמה אמפר יש לך שם? (אם תביא לי W וואט גם טוב.)

משהו כזה בהחלט יהיה טוב שים לב זה 39mm תבדוק שזה מתאים לך.:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2-Car-39mm-9-LED-5050-SMD-White-Dome-Bulb-LAMP-12V-DC-/280674751855?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item415984d56f

ולדעתי מספיק. (הרבה יותר חזק מהאור הצהוב המסריח).

אני הזמנתי את זה לקוואליר, אבל הוא עושה לי תופעות מוזרות! (אז הורדתי אותו, אבל זה רק בקוואליר, כנראה החשמל רגיש):

http://cgi.ebay.com/24-SMD-5050-T10-Car-interior-Dome-Door-LED-Panel-Light-/140578047571?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20bb1ac653

המוכר טוען שזה לוקח 80mA, אבל חיברתי את זה גם לשנאי 220>12 וולט שמוציע בערך 1A, וזה שרף לי אותו.

כרגע הוא מחובר למחשב נייח במקום מאוורר (אני לא משתמש בו, אני רק שם עליו כוסות קפה\מים בכונן, עכשיו גם יש תאורה חזקה!)

פורסם

תודה ניר יש שם נורה של 10W

אני יודע מה אני עושה נורה של של 9 לא נכנסת שם, ופלטה גם לא לכן אני צריך לבנות פלטה לבד לפי מידות.

מגניב המכשיר הזה, תגיד לי משהו, בניתוח, הרדימו לך את הבולבול? כי זאת תחושה מה זה כייפית
פורסם

מה לגבי זה:

http://www.ebay.com/itm/24-SMD-5050-T10-Car-interior-Dome-Door-LED-Panel-Light-/140578047571?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20bb1ac653

הקישור השני שהבאתי למעלה.

תיכנס לחנות שלו, יש לו שם 9,12,15,18,24,48 לדים על לוח, כמה שבא לך, מה שמתאים לך. (ה12 הוא ממש קטן יותר קטן מכרטיס SD)

זה לדים 5050, הכי חזק שיש. (הכי גדולים.)

קח מפה מה שמתאים לך:

http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=T10+Car+interior+Dome+Door+LED+Panel+Light&_sacat=0&_odkw=LED+Panel+Light&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313

יש כאן את כל הגדלים וכל הצורות.

הקונקטור 32-43 ממ ( זה מתכוונן עם קפיץ).

אני בטוח שזה יכנס לך שם.

סתם שאלה, אתה מתכנן להלחים לדים ללוח? (לא רגילים, הכוונה לSMD)?

אם רגילים, רק מזה הם חלשים.

אם כבר אתה נעול על הלחמה, רק SMD, ורצוי 5050.

פורסם

תראה אני לא יכול לשים לוח מובנה תראה את התמונה צריך לשבור אותו קצת.

אני הולך לשים בכל פלטה 10 לדים לבנים (רגילים של 14000mcd) ועוד 2 לדים אדומים.

את הלוח כבר התאמתי (יש תמונה) מה שנשאר זה שתגידו לי אם השרטוט טוב, ואז אני מלחים ומחווט בW.W

פורסם

אולי בכל זאת.

מרק מה אתה חושב? 

פורסם

עדכון.

כן המעל ששרטטתי מעגל טוב בניתי את זה וזה עובד.

השתמשתי בנגד של 100אום.

הברגים מפרקים את כל הבית וזה יוצא בקלות אז אני יחבר את זה כבר מחר.

חשבתי להפעיל את הלדים בעזרת פולסים דרך ג'וק 555. כך למנוע שריפה של הלדים. מה אתם אומרים?

תמונה 5.jpg

תמונה 4.jpg

תמונה 2.jpg

תמונה 3.jpg

פורסם
שלום.

אני לא מרוצה מתאורת הסלון שלי, נורה בצבע צהוב. לכן זמנתי נורה של לדים במידה 42MM אבל עוצמת ההארה לא חזקה.

לכן החלטתי לבנות שתי פלטות של לדים שישבו בכל צד.( מצד ימין ומצד שמאל של הנורה).

בכל פלטה יש 12 לדים שיחוברו במעגל מעורב (מצורף שרטוט)

רציתי לשאול אם המעגל שבניתי הוא טוב?

נ.ב. איפה שהנורה יש שני ברגים מה יקרה אם אני יוציא אותם כל הבית יתפרק? הרבה יותר נוח לבנות את זה שהבית מפורק ולא מחובר לגג הרכב.

תודה!

התיכנון לא מקצועי.

מה זה לד ל-2 וולט ? לא קיים דבר כזה..

בכול מקרה תמדוד את מפל המתח על הנגד הטורי אצלך ותחשב את הזרם שזורם דרכו ותגלה שהזרם הזורם דרכו הרבה יותר גדול או נמוך מ-20 מיליאמפר.

לכול ענף של 4 לדים היה עדיף לחבר נגד בטור כלומר סה"כ 4 נגדים.

במקרה שלך במידה והנגד התחמם ייתר על המידה עוצמת התאורה תשתנה בצורה דרסטית וגם הנגד והלד התחממו ייתר על המידה.

בגלל הבדלים במפל המתח בין הלדים ייתכן מאוד שענף של 4 לדים X יאיר חזק יותר מענף Y.

במידה והנגד יישרף כול המטריצה של 12 הלדים לא תעבוד.

בכדי לשמור על הלדים ולהאריך את חיי הלד חובה לחבר בטור גם דיודה מסוג 1N4004 או דיודת שוטקי 1N5819.

אין צורך להפעיל את הלדים בפולסים סתם סיבוך מיותר. אם וכאשר תרצה להפעיל את הלדים בזרם גבוה יותר קרי 40-50 מילי בכדי לקבל עוצמת תאורה חזקה יותר אז כדי לחשוב על פיתרון אחר.

בכול מקרה בנה את המעגל המצורף ותוסיף דיודה בטור לפלוס מסוג 1N5819.

untitled.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה מרק.

הוספתי עוד 3 נגדים של 100אום ודיודה 1N4007. אבל אחרי חמש דקות זה קצת חם.

לכן החלטתי לבנות מחולל פולסים כדי להפחית את החום. את המחולל בניתי בגודל של 42MM שזה יכנס בבית הנורה.

בדקתי בעזרת סקופ את המחולל והוא עובד.

מחר אני יחבר הכל ברכב.

תמונה 1.jpg

תמונה 2.jpg

תמונה 3.jpg

תמונה 5.jpg

תמונה 4.jpg

תמונה.jpg

פורסם

חבר יקר, 8)

מה בדיוק חם ? הנגדים או הלדים או גם וגם.

מהו מפל המתח על הלד או/גם על הנגד ?

כמה חם ? אם פחות 50 מעלות צלזיוס ביום חם כמו היום אין לך מה לדאוג מכיוון שנגד יכול לעבוד גם בטמפ' של 125 מעלות צלזיוס ויותר ללא שום בעיה. במקרה הגרוע תחליף את הנגדים ל-0.5 וואט או 1 וואט ובה לציון גואל

מעגל PWM המבוסס על הרכיב 555 המיועד לדחיפת לדים לא יפתור לך את בעיית החום.

כפי שכתבתי קודם לכן הסיבה העיקרית שייצרני הלדים ממליצים לדחוף לדים בפולסים היא כדי לקבל עוצמת תאורה גבוהה יותר מלד המיועד ל-20 מילי אתה יכול לדחוף אותו בפולסים ב-40-50 מילי ולא בגלל הסיבה חום.

במילים אחרות אתה סתם מסבך את המעגל כי גם ככה התאורה הפנימית ברכב לא מתוכננת לעבוד שעות.

בהצלחה !

פורסם

תתחיל מזה שתציין את הנתונים של הלדים. משם יהיה אפשר לעזור לך בבחירה נכונה של הרכיבים הנלווים ושל אופן החיבור.

עבור רכב אני אישית מעדיף להשתמש במקור זרם ולא בנגד טורי.

פורסם

תודה מרק.

זה נכון שהמתרה של הדלקת לדים בפולסים זה לאפשר להם שידור/הארה יותר עוצמתי ואז זמן התקררות.

אבל אני חושב שבכלום השקעה בניתי מעגל שלא יזיק אלה רק ישפר.

לפני זה, שזה היה מחובר רק עם נגד אחד באמת היו שלושה לדים יותר חזקים, הוספתי עוד שלושה נגדים ועכשיו הכל מאיר באותה עוצה. אבל אחרי חמש דקות יש ירידה קלה בעוצמת האור. דרך הפולסים לא הבחנתי במשך 10 דקות בשום שינוי.

אביב אלה הנתונים של הלד.

- Forward Voltage 3.2V MIN, 3.4V MAX (20mA)

- Reverse current: 10u (VR=5V)

- Power dissipation: 60mW

- Luminous Intension 14000 mcd MIN, 16000 mcd MAX

- Peak Forward Current: 100mA

- Recommend Forward Current 20mA

- Electrostatic Discharge: 2000V

- Absolute maximum ratings: Ta=25 degree Celsius

- Operating temperature: -40 to 80 degree Celsius

- Lead soldering: 260 degree Celsius for 5 seconds

- Storage environment: humidity of 60% or less

פורסם

מהו מקור המתח בזמן שאתה בודק את עוצמת התאורה של הלדים ? ספק מתח או סוללה ?

שוב פעם, אני טוען שמטרת דחיפת הלדים בפולסים היא בעיקר בכדי לקבל עוצמת תאורה גבוהה יותר קרי בזרמי פיק גבוהים יותר ובדיוטי סייקל מתאים.

כאשר אתה דוחף את הלדים בפולסים בכדי לקבל אותה עוצמת תאורה כמו במעגל המבוסס על נגדים בטור ללד, למעשה על הלד עלול ליפול הספק גבוה יותר לכן התאוריה שהלד התחמם פחות מופרכת לחלוטין.

כן, כן אני יודע שבאינטרנט יש הסברים בדיוק הפוכים לשלי ומצדיקים את התאוריה שהלד פחות התחמם.

פורסם

סיימתי :lol:

הכל עובד יפה מאוד אין שום סימן באוטו או בבית הנורה.

מרק מקור המתח היה שנאי של 12V 1A

תראה אני יודע שהמטרה של הדלקת לד בפולס זה להעמיס יותר זרם. אבל דרך הדלקה בפולס הלד מתקרר. אני לא אומר את זה כי קראתי באינטרנט אני זוכר שלמדתי את זה. (הדלקה דרך פולס גם חוסכת זרם (בגלל שהלד דולק פחות זמן) אבל לא רלוונטי לי)

תמונה 1.jpg

תמונה 2.jpg

תמונה 4.jpg

תמונה 5.jpg

תמונה.jpg

• תוכן חדש...