Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ESP רגיש מידי ברכבים חדשים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לאחרונה יצא לי לנהוג על האיביזה TSI החדשה קצת באגרסביות,והESP המוגזם שלה פשוט זרק אותי להיגוי יתר.

הסיטואציה הייתה כזאת: כיכר ב40 קמ"ש סיבוב הגה עם קצת גז(זה הנק' לשבח את הXDS שעושה פלאים) הESP נכנס לפעולה בצורה אגרסיבית מאוד וזרק את התחת עד לרמה שהייתי צריך לתת היגוי נגדי, במקום שאני אוכל לצאת מזה כמו שצריך על ידי הרמת הרגל מהגז טיפה(או במקרה הגרוע -ברקס).

כנ"ל גם הפיגו 308 שהכניסה אותי לכמה זריקות תחת הגיוניות(לא כמו באיביזה), אבל עדין, האם זאת מגמה בכל הרכבים החדשים?

אשמח לשמוע את דעתכם.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
  • תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל חברה והרגישות שלה, דווקה הESP בלאון לא נכנס כל כך מהר, יכול להיות שהאיביזה מאבדת אחיזה מהר?

לפי מה שידוע לי אין באיביזה XDS (גם בחדשות).

אם באמת תרצה ליהנות מהXDS תיכנס בפול גז לעיקול שאתה יודע שאתה תאבד בו שליטה ואז תבין איזה המצאה גאונית.

(כל דבר שיקרה לא באחריותי!!!)

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

מסכים איתך באיביזה 2011 שלי גם האוטו נוטה לזרוק תחת יחסית מהר אפילו במהירויות לא גבוהות בכלל.

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

פורסם

אם באמת תרצה ליהנות מהXDS תיכנס בפול גז לעיקול שאתה יודע שאתה תאבד בו שליטה ואז תבין איזה המצאה גאונית.

אה? אתה יודע מה התפדיק של ה XDS?

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

פעם רשונה שאני שומע משהו כזה.

ESP אמור ליישר את כיוון הנסיעה במקרה oversteer / understeer, ז"א "לדחוף" את פרונט / תחת הרכב עד לכיוון הרצוי.

במקרה של האטה מוגזמת בזמן פעילות ה-ESP, יתכן יישור יתר, אבל איני בטוח.

שתה כוס קפה על הבוקר וקח את האוטו למוסך צ'מפיון - יש סיכוי שמדובר בחיישן פגום.

במאזדה 3 בלם היד נמצא בתוך התחת של הנוסע ליד הנהג.
פורסם

אני מקווה בשבילי ובשביל שאר חברי לכביש שאתם מבצעים את ה"פעלולים" האלה באחריות ולא בסביבת תנועה ערה או מקומות הומי אדם, הרבה מאוד מקרים כאלה נגמרו לא טוב בלשון המעטה.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

אתה מבלבל מושגים. ESP לא זורק אותך לשום מקום. אם כבר אז הוא מתקן מצבים של היגוי יתר.

בסיטואציה המתוארת אין שום סיכוי לזריקת תחת למעט בכביש רטוב. כנראה שהסיטואציה הייתה של עומס כבד על הגלגלים (40 קמ"ש בכיכר זה המון, אלא רק אם זו כיכר גדולה) ועזיבת גז פתאומית. במקרה כזה ESP רגיש דווקא עושה הפוך מלזרוק אותך - הוא מונע באגרסיביות את הזריקה על ידי ניתוק המנוע והפעלת הבלמים.

בנוסף, הרמת הרגל מהגז טיפה (או ברקס) נועדו לפתור תת היגוי, לא היגוי יתר, כך שעדיף אולי שתתאר טוב יותר מה קרה ואז נדע להסביר, כי כל מה שכתבת הוא הפוך בדיוק למה שאמור להיות נכון.

בכל מקרה, ESP מודרני מטפל לרוב היטב בהיגוי יתר, אבל פחות טוב בתת היגוי. אבל בתת היגוי קל יותר לטפל בעצמך...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אה? אתה יודע מה התפדיק של ה XDS?

-___-

דיפרנציאל מוגבל החלקה

"ה– XDS הוא כמובן דיפרנציאל מוגבל החלקה, נשלט אלקטרונית. מה זה אומר? זה אומר שאם אתם נותנים בראש באמצע סיבוב, המכונית מצליחה איכשהו להעביר יותר כוח מנוע לאספלט בלי להחליק צמיגים"

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם
-___-

דיפרנציאל מוגבל החלקה

"ה– XDS הוא כמובן דיפרנציאל מוגבל החלקה, נשלט אלקטרונית. מה זה אומר? זה אומר שאם אתם נותנים בראש באמצע סיבוב, המכונית מצליחה איכשהו להעביר יותר כוח מנוע לאספלט בלי להחליק צמיגים"

http://www.kvishim.co.il/Articles.asp?id=821

ולא משנה מה יאמרו לי עכשיו, אני הבנתי בעצמי מהניסיון שלי שברגע שאני נכנס לעיקול שהמהירות המותרת בו היא 40 ואני נכנס לעיקול ב40 קמ"ש בזמן שאני בעיקול אני מדביק דוושה ומתחיל לעלות מהירות ואתה מגיע למהירויות שלא תאמין שתגיע בעיקול כזה לפעמים גם ל-100 ק"מש, כל זה ואתה בהרגשה שהרכב משכיב אותך על הצד כמו אופנוע.

סליחה על ההודעה כפולה בטעות לחצתי "צטט" במקום "ערוך".

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

אני מאמין שאתה מבין טוב את הXDS אבל רק להבהיר: הXDS לא מאפשר לך לנוע מהר יותר בכיכר מסתם דפרנציאל פתוח בלי להחליק. הוא מאפשר לך לשמור אחיזה תוך כדי האצה בכיכר, אבל אם נניח היית נכנס לכיכר במהירות מסוימת בניוטרל (למנוע ברקס מנוע) אין לו משמעות.

פורסם

הXDS נותן לך לחזור לגז יותר מוקדם, הוא לא נותן לך להיכנס יותר מהר לפניה, אלא לצאת יותר מהר ממנה.

רוני: ברור שנכנסתי לתת היגוי ב40 קמש בכיכר, ורציתי לתקן כמו שצריך, על ידי הרמת הרגל מהגז קצת או במקרה הגרוע ברקס, והESP פשוט הגיב בצורה מוגזמת, והפעיל את הברקס בצורה מוגזמת, עד כדי צורך בהיגוי נגדי(!).

דרך אגב היום בדקתי שוב(במקום סטרילי). ESP כבוי, 80 קמ"ש, הפנית הגה חדה, האף נכנס פנימה התחת זורק(איזה כיף:-)),ואז הESP חתך אותי, וזה ממש מעצבן.

למה לעזאזל זה קורה?! למה אני לא יכול להחליט אם אני רוצה ESP או לא?!זה כמו לנהוג במשחק מחשב:?.

ההונדה סיויק מטוס.

פורסם

אני חושב שיש לי מושג מה קרה. אתה "מאשים" את בקרת היציבות בתכונת התנהגות של הרכב שנוצרת עקב העברת משקל כפולה בתוך הכיכר. בכניסה לכיכר אתה פונה ימינה, ואז שמאלה לכיון היציאה ממנה. הפניות ההגה המנוגדות גורמות להעברת משקל כפולה שיוצרת היגוי יתר, אפילו שהרכב טכנית ננהג "על הגז." במידה וההנחות שלי נכונות, הדבר מעיד דווקא על בקרת יציבות מאוד ליברלית, שדווקא נותנת לזנב לצאת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אני מאמין שאתה מבין טוב את הXDS אבל רק להבהיר: הXDS לא מאפשר לך לנוע מהר יותר בכיכר מסתם דפרנציאל פתוח בלי להחליק. הוא מאפשר לך לשמור אחיזה תוך כדי האצה בכיכר, אבל אם נניח היית נכנס לכיכר במהירות מסוימת בניוטרל (למנוע ברקס מנוע) אין לו משמעות.

גם אם תיכנס לכיכר או לפניה במהירות קצת גבוהה הרכב יחליק כי לXDS אין הרבה משמעות שם

מהניסיון שלי הXDS עושה את העבודה שלו בצורה הטובה ביותר בכך שאתה נכנס במהירות סבירה לכיכר או לפניה ושם מגביר מהירות, אז אתה תרגיש שרכב עם ESP לא היה עושה זאת.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

זה עוד קרה לפני העברת משקל השניה, העברת משקל הראשונה לכיוון שמאל, ב40 קמ"ש,הרכב בתת היגוי, הESP התערב והמשך ידוע.

ההונדה סיויק מטוס.

פורסם
זה עוד קרה לפני העברת משקל השניה, העברת משקל הראשונה לכיוון שמאל, ב40 קמ"ש,הרכב בתת היגוי, הESP התערב והמשך ידוע.

אז לא הבנת אותו, אתה מדבר על ההעברה השניה של המשקל שאתה כבר שובר שמאלה, הוןא מדבר על הראשונה על הכניסה לכיכר שאתה שובר ימינה ואז שמאלה כדי לזרוק.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

• תוכן חדש...