Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ESP רגיש מידי ברכבים חדשים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נכון, לפני שהספקתי לתקן הESP תיקן ושלח את הזנב החוצה.

הבעיה שלי זה שהESP מתקן בעוצמה מופרזת, תקרא למעלה ותראה שרשמתי שחיקיתי את המצב ללא ESP ולא היה לי שום בעיה והצלחתי לתקן, ולא יצאתי להיגוי יתר.

מה קורה עם מישהו לא מנוסה היה נתקל בזה ולא היה נותן היגוי יתר, הוא היה גומר מסובב או בתוך עמוד.

עריכה: יכול להיות שיש בעיה ברכב הנ"ל?

ESP לא יכול לתקן בצורה מופרזת כמו שאתה מתאר. אם הוא עובד, אז הוא בולם את הגלגל הנגדי לגלגל שמחליק (בין השאר) וככה מחליש איבודי אחיזה. אם איבוד האחיזה הוא מלפנים אז הוא מחליש את איבוד האחיזה מלפנים - לא גורם לאיבוד אחיזה מאחור... אבל כמו שאמרו כאן- במקרים של אגרסיביות יתר ואחיזה נמוכה (כמו בכיכרות) עצם הבלימה של ה-ESP יכולה להעביר משקל קדימה ולגרום להיגוי יתר.

לא הבנתי איך חיקית את המצב ללא ESP, כשלא ניתן לנתק את ה-ESP אצלך באוטו...

אני בספק אם יש בעיה במערכת ה-ESP של הרכב. אלו מערכות מצילות חיים וכתוצאה צריכות להיות אמינות במיוחד. רוב הסיכויים שהבעיה אצלך... :wink: (אבל אולי שווה לבדוק במוסך, בכל מקרה).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ESP לא יכול לתקן בצורה מופרזת כמו שאתה מתאר. אם הוא עובד, אז הוא בולם את הגלגל הנגדי לגלגל שמחליק (בין השאר) וככה מחליש איבודי אחיזה. אם איבוד האחיזה הוא מלפנים אז הוא מחליש את איבוד האחיזה מלפנים - לא גורם לאיבוד אחיזה מאחור... אבל כמו שאמרו כאן- במקרים של אגרסיביות יתר ואחיזה נמוכה (כמו בכיכרות) עצם הבלימה של ה-ESP יכולה להעביר משקל קדימה ולגרום להיגוי יתר.

לא הבנתי איך חיקית את המצב ללא ESP, כשלא ניתן לנתק את ה-ESP אצלך באוטו...

אני בספק אם יש בעיה במערכת ה-ESP של הרכב. אלו מערכות מצילות חיים וכתוצאה צריכות להיות אמינות במיוחד. רוב הסיכויים שהבעיה אצלך... :wink: (אבל אולי שווה לבדוק במוסך, בכל מקרה).

מחזק, לעולם לא שמעתי בכל רכב על בעיה שקשורה לESP בלבד.

הבעיות היחידות שצצו בכמה רכבים ששמתי לב אליהם ניטרלו את הESP לגמרי ואיתו הABS ולפעמים עוד כמה מערכות מצטרפות לחגיגה.

אבל בתקלת תיקון של ESP מעולם לא נתקלתי.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם
אז הוא בולם את הגלגל הנגדי לגלגל שמחליק (בין השאר) וככה מחליש איבודי אחיזה. אם איבוד האחיזה הוא מלפנים אז הוא מחליש את איבוד האחיזה מלפנים - לא גורם לאיבוד אחיזה מאחור[...]במקרים של אגרסיביות יתר ואחיזה נמוכה (כמו בכיכרות) עצם הבלימה של ה-ESP יכולה להעביר משקל קדימה ולגרום להיגוי יתר

לא הבנתי איך שלושת המשפטים מסתדרים. גלגל שנבלם - אחיזתו הצדית פוחתת כיון שחלקה מנוצל להאטת הרכב. לכן, כאשר מערכת בקרת יציבות (ESP) בולמת את הגלגל הפנימי-אחורי (לתיקון של תת-היגוי) היא בפירוש גורמת להפחתת האחיזה מאחור (אבל באופן מבוקר שלא יביא להיגוי יתר) ולהכנסת החלק הקדמי לסיבוב. האפקט הזה הופך למשמעותי יותר ככל שתנאי הדרך חלקים יותר, דווקא כיון שהאחיזה הנמוכה יותר מביאה להקטנת העברות המשקל (ולא להגברתן).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כל מה שאמרת נכון. לכן גם אמרתי שאני יכול לדמיין תרחיש קיצוני בו היה תת היגוי משמעותי שנבלם באחת על ידי ה-ESP וכתוצאה המכונית נכנסה להיגוי יתר (שקרוב לוודאי מתוקן בתוך עשיריות שנייה - שוב על ידי ה-ESP). במרבית המקרים מה שתיארת יתרחש ולא יהיה שום איבוד אחיזה נוסף.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...