Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ESP רגיש מידי ברכבים חדשים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכנסתי ישר ללא הפניית הגה, הכיכר היא שני נתיבים, ריקה, ב3 בבוקר.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
  • תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הרכב ננהג על גז קבוע במהירות קבועה? אם כן, זנב לא יצא מזה. אמנם מערכות בקרת יציבות (ולחלופין, היגוי אחורי) יכולים ליצור "פסיעת זנב" שתהדק את הסיבוב, אבל לא יותר מזה. אולי פעולת התיקון שלך (היגוי הפוך) מוגזמת?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כמובן שגז קבוע, הרכב מאוזן,הESP זרק את הזנב בצורה מוגזמת, עד כדי צורך בהיגוי נגדי.

ואני לא ממהר לתת היגוי נגדי:twisted: .

ההונדה סיויק מטוס.

פורסם
כמובן שגז קבוע, הרכב מאוזן,הESP זרק את הזנב בצורה מוגזמת, עד כדי צורך בהיגוי נגדי.

יכול להיות שהלחץ אויר בארבעת הגלגלים שלך הוא שונה, זה יכול להיות הפרש של גלגל אחד מפנצ'ר או משהו שהוחלף ולא מילאו לחץ אויר נכון מאז.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

הרכב חדש(5000 KM).

לחץ אוויר נבדק הוא זהה, וזהה להמלצת היצרן(לא מנופח מידי ולא מפונצר מידי).

ההונדה סיויק מטוס.

פורסם

אז יש עוד אפשרויות: אולי אתה מסובב יותר מידי הגה או נכנס מוקדם מידי ולכן התיקון של המערכת מציב אותך בזוית בעייתית ביחס לתוואי הדרך? אם לא מדובר באף אחת מהאפשרויות הללו, הרי שאתה מרפה מהגז בלי להרגיש. אין אפשרות אחרת.

פורסם

הסיבה היחידה זה הבלימה הקיצונית של הESP, הבלימה הייתה מורגשת(מאוד), וזה מה שהוציא את הזנב בצורה כזאת.

היום בדקתי את זה(תקרא קצת אחורה), ולא היה בעיה כזאת שהמערכת היתה כבויה,חיקיתי את אותו מצב ולא נזרק הזנב ויצאתי מהתת היגוי יפה מאוד לבד.זאת אומרת שהESP אשם.

ההונדה סיויק מטוס.

פורסם
רוני: ברור שנכנסתי לתת היגוי ב40 קמש בכיכר, ורציתי לתקן כמו שצריך, על ידי הרמת הרגל מהגז קצת או במקרה הגרוע ברקס, והESP פשוט הגיב בצורה מוגזמת, והפעיל את הברקס בצורה מוגזמת, עד כדי צורך בהיגוי נגדי(!).

דרך אגב היום בדקתי שוב(במקום סטרילי). ESP כבוי, 80 קמ"ש, הפנית הגה חדה, האף נכנס פנימה התחת זורק(איזה כיף:-)),ואז הESP חתך אותי, וזה ממש מעצבן.

למה לעזאזל זה קורה?! למה אני לא יכול להחליט אם אני רוצה ESP או לא?!זה כמו לנהוג במשחק מחשב:?.

שוב, אתה לא ברור. אתה טוען שנכנסת לתת היגוי, אבל לפני שהספקת לתקן ה-ESP התערב וגם לזנב לצאת החוצה באופן מוגזם? מצטער, ESP לא עושה דברים כאלה.

בנוסף - ESP באוטו שלך לא ניתן לניתוק. במכוניות מסוימות אחרות ניתן לנתק אותו, אצלך פשוט לא (רק בקרת המשיכה מתנתקת).

הסיבה היחידה זה הבלימה הקיצונית של הESP, הבלימה הייתה מורגשת(מאוד), וזה מה שהוציא את הזנב בצורה כזאת.

נו, אז בסה"כ הוכחת את מה שכבר ידוע - המערכות האלקטרוניות לא יודעות להציל אותך מעצמך. גם עם ESP אפשר לאבד אחיזה אם מגזימים באמת, וזה כנראה מה שעשית. אל תשליך את זה על כלל בקרות היציבות...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נכון, לפני שהספקתי לתקן הESP תיקן ושלח את הזנב החוצה.

הבעיה שלי זה שהESP מתקן בעוצמה מופרזת, תקרא למעלה ותראה שרשמתי שחיקיתי את המצב ללא ESP ולא היה לי שום בעיה והצלחתי לתקן, ולא יצאתי להיגוי יתר.

מה קורה עם מישהו לא מנוסה היה נתקל בזה ולא היה נותן היגוי יתר, הוא היה גומר מסובב או בתוך עמוד.

עריכה: יכול להיות שיש בעיה ברכב הנ"ל?

ההונדה סיויק מטוס.

פורסם

יכול בהחלט. ESP הוא מערכת בטיחותית ולכן לא סביר להניח שהוא ימיר תת-היגוי מסוכן בהיגוי-יתר מסוכן עוד יותר. "פסיעה" שתהדק את הרכב לסיבוב - כן. היגוי יתר - לא! רכב שנכנס להיגוי-יתר מהפניית הגה (על הגז) הודות לכיול לא חכם או אלקטרוניקה דפוקה, הוא רכב מסוכן ובלתי ניתן לניהוג.

פורסם

אז יכול להיות שיש בעיה באחד החיישנים?

ההונדה סיויק מטוס.

פורסם

תת היגוי נגדי ? :lol:

יש תת היגוי : אתה מנסה להפנות את הרכב לכיוון כלשהו אבל כיוון התנועה לא עוקב אחרי הגלגלים, הגלגלים מסובבים יותר ממה שהאוטו פונה (עקב פניה חדה מידי במהירות גבוה מידי או סחרור גלגלים קדמיים בזמן הפניה בהנעה קדמית)

ויש היגוי נגדי : הרכב מתחיל להחליק בכיוון כלשהו (לפנות יותר ממה שהפנת אותו - היגוי יתר) אז אתה מסובב את ההגה לכיוון הפוך כדי למנוע מהרכב להסתחרר.

בכל אופן יש סיכוי כלשהו אם זה אכן הESP לשני דברים שאני יכול לחשוב עליהם: הצמיגים שלך שונים משמעותית, אחד שחוק משמעותית ולכן הרדיו שלו (לא של החישוק) קטן יותר משמעותית מהגלגל השני באותו ציר ואז הESP יכול להסתבך, או שאחד החיישני ABS שלך מקולקל.

פורסם
הוא התכון " אני לא ממהר לתת, היגוי נגדי" (הפסיק לא במקום הנכון ,אבל פשוט ככה יהיה לבנאדם יותר ל להבין את הכוונה)

:lol: :lol: :lol: :lol:

פורסם

אני רואה כבר איך זה מגיע לחתימות, למען הסר ספק הכוונתי שאני לא ממהר להשיב עם היגוי נגדי.

ההונדה סיויק מטוס.

• תוכן חדש...