Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי מחשב חדש שמורכב מהחלקים הנ"ל:

מארז Antec p183 v3

ספק Seasonic M12ii 620

לוח Asus p8z68-v pro

מעבד I7-2600K

זכרון Kingstone Hyperx 1600 8GB

ssd intel 320 160gb

קירור Shyte mugen

קניתי את כל החלקים חוץ מהמעבד וה SSD ב KSP.

הבעיה היא כזאת, המחשב מזהה את הזכרון בתור 1333MHZ (זאת הבעיה הקטנה), ואם אני מכבה או מרסט אותו דרך ווינדוס המחשב נכנס למין לופ של הדלקה לשניה ואז נכבה לשניה, וחוזר חלילה עד שאני לא מכבה את הספק לדקה, רק אז הוא עולה בצורה נורמאלית. אותו הדבר קורה אם אני עושה ריסט בביוס כדאי לשמור הגדרות.

עידכנתי היום ביוס לגרסה הכי עדכנית אך הדבר לא פתר את הבעיה.

מקריא בחו"ל הבנתי שהבעיה די שכיחה בלוחות עם הצ'יפסט הנ"ל.

פורסם

תתחדש!

את הזכרונות משנים את התדר בביוס, הגדרות זכרון, יש במדריך בדיוק איך עושים את זה.

לגבי בעיית הלוח זה דווקא לא מוכר לי, נסה לאפס את הביוס ע"י פיני האיפוס - CLRCMS בלוח או הוצאת הסוללה לכמה דקות.

לאחר מכן טען את פרופיל FAILSAFE בביוס וראה אם חוזרת התופעה.

עוד דבר, תבדוק שהגדרות הוולטג' של הזכרונות נכונים והם על 1.65 ולא על1.5V

אם לאחר כל זה התופעה ממשיכה, ממליץ לגשת לבדיקה בחנות, יתכן וישנה בעיה עם הלוח.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

ארז תודה על התגובה המהירה.

עשיתי איפוס לביוס מייד לאחר העידכון ועוד כמה פעמים על הגרסה הקודמת.

ניראה לי שעל הגרסה החדשה הבעיה יותר שכיחה מאשר על הגרסה הקודמת.

שינית את ההגדרות של הזכרונות וגם את את הוולטז', זה לא פותר את הבעיה ולאחר כמה פעמים כותב לי שגיאה OC FAIL.

התופעה שמתרחשת אצלי כמו שמתואר בסרטון.

http://www.youtube.com/watch?v=67I6a4bRWGY&feature=player_embedded דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

פורסם

עידכון :roll:

מאז שעידכנתי ביוס, כל שינוי בביוס (שכמובן דורש ריסטרט) ולפעמים אפילו לחיצה על אחד התפריטים גורם לתופעה הזאת, ועד שאני לא עושה CLRCMS המחשב מסרב להידלק.

עכשיו השאלה היא כזאת, להביא את כל המחשב ל KSP כדאי להראות להם את הבעיה או שפשוט להביא להם את הלוח ולבקש החלפה.

פורסם

לפני כמה זמן קנית את המחשב? נסה להביא להם את כל המחשב שיבדקו ללא עלות בדיקת מחשב במעבדה.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עידכון ובקשת יעוץ.

השבוע (ביום ראשון) סוף סוף מצאתי זמן וגם הספיק לי הזמן עם BF3 כדאי שאוכל לוותר על המחשב לשבוע לצורך הורדת הלוח ושליחתו לבדיקת מעבדה.

להגיד לכם את האמת היתה לי תחושה לא טובה כאשר מסרתי את לוח לבדיקה והתבקשתי לחתום על טופס בדיקת מעבדה ובו הדברים הבאים:

הלקוח מאשר בזאת ביצוע פעולות כנדרש עפ"י שיקולה המקצועי של חבקת KSP. כמו כן לא יבוא מוסר הציוד נושא טופס זה בכל טענה בדבר תקינותו המוקדמת של הציוד נשוא טופס זה הן מבחינת החומרה והן מבחינת תוכנה.

ואז

הלקוח מצהיר כי במידה ויימצא "נזק פיסי" בציוד שנמסר לבדיקה במעבדה, לא תכול האחריות על ציוד זה.

כאשר מסרתי את הלוח לבדיקה לא יחסתי יותר מידי חשיבות על מה חתמתי כי מבחינתי הבעיה הייתה קיימת מרגע קניית הלוח והיתי בטוח שהבעיה היא בגלל שמדובר בסדרת לוחות חדשה, אך בדרך הביתה חשבתי על משמעות הדברים הרשומים בטופס והגעתי למסקנה שהדברים הכתובים בטופס מעמידים אותי וכל אחד אחר במצב בעייתי. כל השבוע הסתובבתי עם תחושה לא טובה, והיתה לי תחושת בטן שהסיפור הזה לא יהיה פשוט כמו שחשבתי.

אתמול התקשרתי לברר האם הלוח שלי נבדק, הבחור שדיבר איתי אמר שעובדים עדיין על הלוח.

היום קפצתי לסניף של KSP וחיכתה לי בשורה לא משמחת במיוחד, לטענתם אחד מהנגדים שליד חור לבורג חיבור שבור, ואני במקום לוח אם חדש מקבל ***.

הדבר הפתיע אותי מאוד, כי הרכבתי הרבה מאוד מחשבים בחיי ואף פעם לא גרמתי נזק, ובגלל שזה מחשב רציני ראשון שלי נזהרתי פי כמה וכמה. עוד דבר שהבעיה היתה קיימת כבר בהרכבה ה"תרומית" מחוץ למארז.

הלוח שלי אמור לחזור יום ראשון, את זה שהסיכוי לקבל לוח אם חדש או אחד אחר תקין שואף לאפס כבר הפנמתי אבל אני מאוד מקווה שלא אפול קורבן לסעיף הראשון בטופס ואקבל לוח אם שלא עובד כלל (ולתחושת הבטן שלי יש כבר תשובה לעניין).

מה אתם ממליצים לי לעשות ואיך לפעול מול הרשת?

תודה!

פורסם

אין לך איך לפעול מול הרשת אם הרכבת בעצמך.

הלכתי מולם למשפט בבית תביעות קטנות, והבורר (או איך שלא קוראים ליצור הזה שמקשיב לשני הצדדים ומנסה לגשר) אמר לי במילים האלה: "אם לא תשלם על ההרכבה, אין לך קייס- ואין לך אחריות."

כששאלתי אותו אם אני צריך אשכרה לשלם להם שוחד בצורת דמי הרכבה כדי לקבל אחריות, הוא אמר שכן.

בהצלחה לך. אל תקנה ב-KSP. חפש ציוצים שלי בנושא פה בפורום.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אין בכלל ספק שלא אקנה שם יותר (ומאוד כועס על עצמי על כל הרכישות שלי שם בסוכומים לא קטנים בחצי שנה האחרונות).

אני מאוד מקווה שהלוח שלי יעבוד כמו שעבד עד עכשיו לאחר ה"בדיקה" שלהם למרות שיש לי ספק רב מאוד בגלל הסעיף הזה (לא יבוא מוסר הציוד נושא טופס זה בכל טענה בדבר תקינותו המוקדמת של הציוד), נחכה ליום ראשון ונראה.

ברווז מה שאתה אומר (לא אתה אלה מה שאמר לך הבורר) הוא ממש דפוק ונוגד כל הגיון, אם אין אחריות על רכיבים שהורכבו על ידי הלקוח הם חייבים לציין זאת או לא למכור חלקים בנפרד. ומה אם אני רוצה לקנות חלקים בחנויות נפרדות? אני צריך לשלם לכל חנות בנפרד על הרכבה כדאי לקבל אחריות על המוצרים שהם מכרו לי?

פורסם

לא.

אתה צריך לשלם שוחד לכל חנות כדי שתהיה לך אחריות. זה מה שאני הבנתי.

משום מה בשום חנות אחרת לא ביקשו ממני שוחד. רק שם.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...